Sommigen willen de Ferrari Dino niet loslaten

Auteur: , 73 Reacties

Hoewel Ferrari op de autoshow in Los Angeles heel duidelijk is geweest dat de Dino er niet komt, lijken sommigen toch moeite te hebben om de kleine Ferrari los te laten. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat Ferrari de plannen zo lang mogelijk blijft ontkennen, om straks extra verrassend uit de hoek te kunnen komen. Men zegt: "waar rook is, is vuur", maar wat is waar?

Ik weet even niet wat ik precies moet geloven, maar ik kan me best voorstellen dat Ferrari nog even doet alsof z’n neus bloedt. Als we Auto Express moeten geloven, dan zijn de plannen voor de Dino helemaal niet van de baan. Sterker nog, voor de ontwikkeling zou al in september groen licht gegeven zijn. De Dino zal dan vanaf 2010 te koop zijn. Auto Express zegt zich te baseren op bronnen uit Italië.

Er zullen er jaarlijks tussen de 3.500 en 5.000 worden gebouwd. Ferrari zou actief hebben gezocht naar partners om op die manier de enorme ontwikkelkosten te drukken en te verdelen. Aluminium specialist Alcoa, zal het frame van de auto verzorgen. Daarnaast zal de Dino voor een belangrijk deel van carbon worden vervaardigd. Van binnen is het de eerste Ferrari met standaard navigatiesysteem. Van een navigatiesysteem kijkt tegenwoordig niemand meer op, maar bij Ferrari’s wordt dit over het algemeen als een overbodige gadget gezien.

Over het type vernellingsbak moet het besluit nog vallen. Daarnaast geeft Auto Express aan dat inmiddels ook gewerkt wordt aan een nieuw ontwerp voor de F430 uitgerust met een 5,0 liter V10, goed voor 550 pk. Deze staat ook voor 2010 op de agenda.

Ferrari richt met de Dino zijn pijlen op auto’s als de Porsche 911 Turbo en de Aston Martin V8 Vantage. Met een prijs tussen de 82,000 en 90,000 Britse Pond, laat de Dino voldoende ruimte om door te groeien naar de F430. Op basis van de informatie die Auto Express verkreeg, zijn onderstaande impressies gemaakt.

Ferrari Dino Impression Auto Express

Ferrari Dino Impression Auto Express

Ferrari Dino Impression Auto Express

Ferrari Dino Impression Auto Express

Ferrari Dino Impression Auto Express

(bron: Auto Express)73 reacties

Dit ziet er toch wel heel mooi uit. Een Cayman killer in optima forma wellicht?
De Ferrari op die foto’s hierboven ziet er goed uit, maar das toch geen dino want op een dino staat geen ferrari paardje :)
ik hoop dat ie word geproduceerd want ik vind em erg mooi!!!
vooral de cabrio is mooi en sinds dien is er ook een navigatie ingekomen?
Ach, de nieuwe AutoExpress was waarschijnlijk al gedrukt toen Ferrari met de officiele statement kwam… Die fysieke autobladen lopen altijd achter;)
Mmmmm……impressionist gebruikt naar mijn mening iets teveel Cayman/ Elise invloeden voor zijn idee van een nieuwe Dino.

Wel lekkere sexy look, en da´s altijd goed ;-)
WOW !
Die Impressies zien er goed uit. Lekker gespierd !
Goed nieuws. Alcoa is een grote klant van me. Wie weet valt er wat te regelen ;-)
Die vent (of knul :) ) die de impressies bij Autoexpress maakt moeten ze echt eens een keer ontslaan! 9 van de 10 keer slaan die impressies werkelijk nergens op!

Het zou me eerlijk gezegd niet verbazen als er een kleinere Ferri komt. Alleen noemen ze het dan geen Dino maar iets anders. Kunnen ze altijd nog roepen zie je nou dat er geen Dino is gekomen! ;)
echt de mooiste ferrari die ik ooit heb gezien
echt shiq
Ziet er goed uit die ferrari op de foto’s :)
@Rick dos.
Ze moeten die gozer niet ontslaan !
Ze moeten hem aannemen bij Ferrari !!
@JANUS

ff een vraagje: Heb jij toevallig iets tegen Ferrari ofzo?!
Volgens mij klopt er geen zak van het verhaal. Ten eerste zou de Dino al doel hebben om met de normale 911 te concurreren en niet met de Turbo. Dat doet de F430 namelijk al. Daarnaast klinkt een 5.0 liter V10 van 550 PK (BMW blokje?) niet echt als een motor die onder de F430 wordt gepositioneerd. En het is dan ook helemaal niet in de geest van de Dino.
Hé dos, je kan te ver gaan hè ! ;-)
Ik ben een Ferrarista !
Ik ben getrouwd in een 308.
Ik ben op bedevaart geweest naar Maranello/Modena.
Om kort te gaan. Nee, ik heb niets tegen Ferrari en ik vind bovenstaande impressies echt mooi !
ziet er zeer geil uit
@O.D.
Dat dacht ik nou ook
ik vind hem te veel ‘Cayman’
@JANUS

Als je van Ferrari houdt dan haal je niet zo´n ongeinspireerde designer als hem! Sla zijn kunstwerken er maar eens op na! ;) Dit is dan weer een van zijn betere……….maar het houdt niet over! ;)
Sorry, maar dan moet ik toch even wat zeggen.

550 PK IN EEN ‘INSTAP FERRARI’??? ZIJN ZE GEK GEWORDEN?
Ik heb even ge-goo-geld (k*twoord) maar kan zo snel niet veel van hem vinden. We houden hem in de gaten en de volgende keer als hij de plank misslaat mag je me erop wijzen ;-)
(Overigens vind ik de cabrio NIET mooi)
vind eigenlijk dat de auto er wel goed uitziet, maar iets slanker en sierlijker zou meer in de stijl van de Dino zijn. Die V10 dat lijkt me onzin. Als het trouw blijft aan het concept van de Dino dan zou er eerder een 3,2 liter V6 (de 4,3V8-2 cilinders) met ongeveer 370pk zijn…. Prijskaartje van 120 tot 150.000 euro en je hebt een hit!
Die impressie lijkt wel heel sterk op de Cayman, maar vooral uit de eerste foto. Ik kan ‘m toch niet echt heel mooi vinden. Idd zou het wel apart zijn als deze met de Turbo moest gaan concurreren, daar is idd de F430 al voor. Misschien met de normale 911, maar daar heeft ie dan weer teveel vermogen voor. Hmm toch knap idd, hoe wil Ferrari deze auto dan positioneren?
Mooie conrurrent voor de Audi RX8 !
Deze foto’s zijn ronduit belachelijk! Ik zie er MG TF, Lotus Elise, F599GTB en vele andere auto’s in.. Als deze auto er komt gaat ie er volgens mij niet uitzien als deze impressie, daarnaast hoop ik het want deze impressie is te lelijk voor woorden! Ongebalanceerd, teveel detail en daardoor veel te druk. Niet Ferrari waardig..
Maarja, we zullen zien of er toch iets van terecht komt :)
Het huiswerk is weer niet bepaald goed gedaan, het lijkt me dat de volgende tekst toch beter in de buurt komt (met name het gedeelte over de motorisering): (via autoblog.com)

Speculation about a so-called “cheap” Ferrari, slotted under the F430, has been circulating for some time and during last week’s LA Auto Show, one of the presenters at the Ferrari booth sought to squash those rumblings.

Although he said there isn’t going to be a “cheap” Ferrari, AutoExpress has come out with information that confirms that a smaller, less expensive Italian stallion is on its way.

What’s being dubbed the 420 Dino will come equipped with a front-mounted, 4.2-liter V8, churning out 480 HP. The body will likely begin as a hardtop, with a targa or cabrio due within the first two years of the Dino’s initial launch. However, AutoExpress reports that there’s been some infighting between Ferrari and Pininfarina, regarding making the Dino a coupe-cabrio with a folding hardtop option.

Pricing will be set in the £82,000 to £90,000 range and sales are expected to begin in 2010. Ferrari hopes to produce between 3,500 and 5,000 cars annually, with their aim set on would-be buyers of the 911 Turbo and AM V8 Vantage.

Additionally, AutoExpress was able to confirm that this new addition to the Ferrari lineup would allow the F430 to move further upmarket (as if it could), by coming equipped with a new, 5-liter, 550 HP, V10 in 2008, then undergoing a full redesign by 2010.
En uiteraard het gedeelte over de F430, die lijkt me wat geschikter voor zo’n 5.0 V10 blok :D
Erg jammer,, zou 1 van de mooiste ferrari’s zijn vind ik.
da ze hem snel in productie brengen! ! !
een motor om te concurren met de Cayman S of Carrera S,4S zou schitterend zijn!
zou heeeeeel goed in de markt liggen.
Het zou mij niet echt verbazen moest Ferrari een keertje verrassend uit de hoek komen. Als ze kijken naar de resultaten van Porsche denk ik dat het bij hen toch ook wel moet kribbelen.
En eigenlijk hebben ze op dit ogenblik toch wel degelijk wat materiaal in huis welk kan gebruikt worden. Neem het onderstel van de Alfa 8C, hierdoor wordt deze investering ook afgeschreven. Steek er een motortje in van een F430 (klein beetje dichtgenepen of een V6 van Alfa (liefst niet die stomme Holden motor als het kan), laat er een keertje een goede stylist op los (dus niet die klojo die die cabrio heeft getekend – maar wel één die respect voor het merk Ferrari heeft en niet een kloon van Cayman tekent met een stijgerend paard).
Mix dit even door elkaar en je hebt m.i. een prachtige recept voor een stijlvol en supersnel raspaard ;-)
’t is maar een gedacht hé
Erg mooi! Ik denk – net als Rick dos – dat er wel een kleine ferrari komt, alleen niet onder de naam Dino. Als hij hier op gaat lijken dan wordt dat gegarandeert een succes! wat een prachtige wagen. ze hebben de impressie wel heel serieus aangepakt, zelfs het interieur. erg mooie impressie!
@slk55 amg,
meen je dit nu echt. het is m.i. gewoon een hertekende Cayman en een belediging aan het adres van Ferrari. Zij zullen hun Dino – als hij al zo mag noemen – nooit zo op de markt brengen.

(hoe upload je hier trouwens een foto, kan iemand mij hier effe helpen tx)
sjoowww…. die onderste op de foto’s vind ik echt machtig mooi. De coupe ook…doe maar ff wel dus.
Pipo_de_Clown
mooie fotoshop, daklijn van de 911, voorkant van de 599 achterkant van de scaglieti, spiegels F430… beetje een mix, geen echt eigen gezicht sorry :x
effe,
een website linkje naar de cayman (doorklikken rechtsonder – broadband)
Kan je cayman een vgl met deze ‘dino’
@alfa 156

ja, toen ik de eerste foto zag dacht ik ook aan een cayman. maar toen ik verder keek nam dit gevoel af. het is ook wel logisch dat je er iets van de cayman in herkent, het zijn allbei kleine sportwagens, en deze impressie is over de cayman/boxter heen gemaakt. maar het idee is toch goed? ik vind het een erg geslaagde impressie. natuurlijk moet ferrari hem niet meteen zo in productie nemen, dat is ook niet de bedoeling van een impressie, maar het geeft wel een goed beeld van hoe de kleine ferrari eruit kan komen te zien.

een foto plaatsen is trouwens helemaal niet moeilijk.

1. klik met rechter muisknop op jouw foto, en kopieer de URL.
2. tik in je reactie .............. in (zorg dat aan beide kanten van de pijltjes spaties staan)
3. ‘plak’ op de puntjes de URL van je foto.
4. klaar is kees!

als het een eigen foto is, kan je het met imagehack doen.
hè krijg je er zo’n kruisje te staan. je moet in tikken: ........... (dit staat ook boven het venster waar je je bericht typt.
@slk55 amg,
tx man,
http://de.cars.yahoo.com/18072006/385/t4/porsche-cayman-bissige-basis-0.html

Ik kan je redenering volgen maar ik snap je uitleg dan niet over het interieur. Op bovenstaande foto zie je toch overduidelijk dat dit gewoon een Cayman interieur is met een Ferrari logo, Dus m.i. was de shopper hier effe zij inspiratie kwijt.
By the way, vindt dit echt een ongelooflijk lelijk interieur, Porsche onwaardig
deze foto bedoelde ik dus
De achterkant is net een Z4
De voorkant net een Porsche
@alfa 156

ja, ik zie wat je bedoelt. ik vond het eigenlijk wel een echt ferrari interieur *schaam* maar nu ik die foto van het interieur van die porsche zie, zie je inderdaad wel heel veel overeenkomsten.
Het porssche interieur is inderdaad lelijk, de interieurs van porsches vind ik meestal niet zo mooi. maar in zo’n rode kleur is het helemaal erg. in het beige is het interieur al een stuk minder erg:

http://bigpicture.typepad.com/writing/images/interior_copy_2.jpg
@slk55 amg
que kleur heb je idd gelijk, maar toch, Porsche kan beter dan dit
@michiel…. die van jouw zijnwel erg “glad”, maar plaatje nr 4 heeft mijn voorkeur. (zal braaf gaan sparen en wie weet ;-) )
@ w0o0dy: de originele Dino was ook erg glad.
Niets teveel, precies goed!
Enneh… Ik hou wel van glad…. ;)
ik heb er laatst nog eentje gezien (buurt van Oosterhout) en die had iets meet scherpe randjes en curves…… come ca!
http://www.hchg.co.uk/uf/cars/car35-lg.jpg
Hee, die zie je niet meer zoveel.
Als ik het goed zie is dat namelijk een vrij vroege Dino, een 206 GT.
bij de foto staat dat het een 246GT uit 1971 is..met de 2418cc motor en een 5 versnellingsbak
Ah, thanks.
Niet goed genoeg gekeken….
De achterbumper mist.
Aaaaahh! Zucht….


Dankjewel! Nu kan ik heerlijk rustig slapen.
Die beauty gaat er ooit een keer komen, maar dan een gele GTS.
Nette Lotus! Ziet er goed uit!
ZIet er zeer goed uit, maar het zou jammer zijn als dit het nieuwe model wordt, want het is eigenlijk gewoon knippen en plakken van andere modellen
the real stig!
die eerste of 2de foto lijkt meer op een ferrari cayman ( ferrari+porsche cayman)
@michiel

*moet even de moet verzamelen om tegen je in te gaan*

sorry kerel, maar ik vind je schetsen toch wat minder, ik kan wel gaan zeggen op welke auto’s jouw Dino impressie allemaal lijkt (onder andere MC laren F1), maar daar gaat het niet om. jouw impressie doet me absoluut niet denken aan een ferrari. Laat niet staan dat het een erg mooie auto is die je hebt ontworpen, maar niet voor ferrari.

deze reactie geldt niet voor het laatste plaatje, daar herken je duidelijk de Dino in. mooi gemaakt!

PS leuk om te lezen (in je column) dat het zo goed gaat met de GTO.
@ slk55 amg: Ik kan me je reactie voorstellen.
Maar niet getreurd, die schetsen zijn uit de beginfase waarin we nog zoekende waren naar het Dino gevoel.
Het designproces is nog in volle gang.

Als je het leuk vindt en je hebt de tijd, kijk dan eens op Ferrarichat:
http://ferrarichat.com/forum/showthread.php?t=106468
@michiel

ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat, bedankt voor de link. Ik zal er zeker af en toe een kijkje op nemen om te kijken hoe het met de Dino staat.
Ziet er buitengewoon prachtig uit. Als deze rond de 400pk zou krijgen gecombineerd met lichte materialen dan heb je volgens mij een echte circuit beest, korte wielbasis, laag zwaarte punt. Mij is 400pk nog steeds teveel, maar goed hij moet wel ferrari waardig zijn en in de ferrari-gamma passen. Alhoewel de dino toen niet beschikte over de ‘Cavallino Rampante’.
Het is in ieder geval een schitterende machine, van mij mogen ze!
tis een mengling van de ferrari 599 gtb fiorano de lotus elise en porsche cayman als de auto nou ook nog eens die eigenschappen krijgt van die autos istioe gewoonweg perfect
er komt wel een Ferrari onder F430…maar zoals ze ook hebben gezegd, zeker geen “goedkope” het wordt een ander Type auto dan F430 is…het wordt een GT-car zoals 599 GTB, zeg maar een kleinere en goedkopere 599 GTB qua lay-out/koncept…FR, transaxle, V8 met ongeveer 460-470 pk..prijs iets lager dan die van F430….opvolger van F430 gaat nog meer up-market en krijgt 550pk+…en dat wordt weer een echte supercar…qua lay-out en etc..terwijl deze 420 Dino zoals ie genoemd wordt, een GT car is..
Ik vind hem echt erg lelijk, de oude ziet er wel heel mooi uit vind ik. Hij heeft inderdaad koplampunits die wat Elise-MK-II-achtig aandoen, en overall doet de auto me wel erg veel aan de Cayman denken!
Die impressies zijn lelijk, maar dat zijn de nieuwste Ferrari’s (na de 430) allemaal, dus dat zou nog kunnen kloppen :P De impressies van Michiel vind ik mooier, maar die zien er te weinig uit als FERRARI, en dat lijkt me toch wel essentieel ;)
het is maar een fotoshop gebaseerd op cayman..waar hebben jullie het toch over??? Uiteindelijke design is misschien nog niet eens bij Ferrari zelf voor 100% vastgesteld…zij weten nog niet eens hoe ie zal uitzien..
naja,,, ik vind mijn eigen ontwerpje mooier:P zal ik wel even laten zien binnenkort… (moet ik even inscannen want dat is gewoon keurig met de hand gedaan;) )
@E320 cdi

ben benieuwd naar je ontwerp!

Autokampioen heeft nu ook een (lelijke) impressie gemaakt van de Dino:

http://www.autokampioen.nl/published/akm/content/afbeeldingen/2006_3/toekomst/0612ferrdi-478205_enlarged.jpg
De beste stuurlui…
ik durf wel complimenten te maken aan deze creatievelingen met photoshop.
vind het een knap staaltje design werk.
natuurlijk zie ik ook Cayman en 599 invloeden, maar moet je dat hier zo afkraken ?
besef wel dat deze studies vanuit passie komen en creatieviteit.
mogen wij ons weer aan verlekkeren ;-)
mijn favoriet blijft de Modena 360 coupe in grigio titan.
had zelf lange tijd wat moeite met de overstyling van de 430, maar zoals met alle Ferrari’s is hij in het echt VEEL mooier.

nogmaals complimenten aan de Dino impressie !

met passie.
Tja het gras is al voor mijn voeten weg gemaaid, want ook ik vind het een gephotoshopte foto van de 599 GTB waarbij ze de nieuwe cayman hebben ingeplakt.
Kijk, Destijds hebben ze de Testarossa toch ook niet afgeleid van de 250 Testa Rossa?! Hoewel ik de La Rossa overgens wel een geslaagde moderne reincarnatie van deze oerTestarossa vind.
Dino heeft de V6 ontworpen: Leuk zou dus zijn om een totaal nieuw model uit te brengen waarin een hommage aan deze V6 te vinden zou zijn. Vermogen zou geen probleem moeten zijn; kijk immers naar Porsche, want die heeft 6pitters met méér dan voldoende om goed mee te kunnen komen met hedendaagse sportwagens , toch?
paolo ferrario
Beste mensen,

Niet getreurd de Dino komt er en word geintroduceerd op het salon van Geneve in 2007, verkoop zal vanaf 2008 voorjaar beginnen.
Ik ken al iemand die hem heeft besteld in belgie, daar worden het eerste jaar
slechts 20 afgeleverd.
Groeten,
P.F.
bouwen zsm wat een schitterende auto zeg
Ik zie er MG TF, Lotus Elise, F599GTB en vele andere auto’s in
Hahaha net een ferrari TT

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).