Toyota Mega Cruiser: Japans collectors-item

Auteur: , 35 Reacties

De Japanners hebben die Amerikaanse Hummer meuk niet nodig. Zij hebben de Toyota Mega Cruiser. De Mega Cruiser werd gebouwd van 1995 t/m 2002 en was nooit bedoeld voor particulier gebruik, maar is inmiddels een zeer geliefd collectors-item onder de Japanners.

Op de openbare weg zal de Mega Cruiser zeker geen Hummer killer zijn. Het 2.900 kilo zware bakbeest wordt voortbewogen door een 4,1 liter diesel 4-pitter, goed voor 150 pk en 380 Nm koppel.

Offroad zou wellicht een ander verhaal kunnen zijn. Ik zou de Mega Cruiser offroad weleens tegeover de Hummer H1 willen zien, want dan zijn de kaarten volgens mij nog niet geschud. De Mega Cruiser heeft namelijk een hele leuke feature en dat is z’n meesturende achteras. Niet alleen handig in de blubber, maar met een draaicirkel van slechts 5,6 meter ook erg praktisch.

De Toyota Mega Cruiser in actie…

(via: motorpasion.com)35 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Oef… Geloof dat ik gek word….
da vink nou wel weer mooi, wil ik em wel met een tractor kenteken oid… voor ‘erbij’ :-D
Hahahahaha.
Die witte lijkt wel een melkboer !
Haha, te stoer dit, met stip op 1 in mijn 4×4-lijstje.
ziet er net iets te braaf uit, maar wel een gave bak…en één ding weet je zeker van een Toyota, kapot gaat ie niet!!!
die heeft precies nogal veel knopjes om vanbuite te kennen voor ongeveer dezelfde situatie of vergis ik me daar in? hopelijk maken ze deze niet roos…
Als het dan toch een terrein auto moet worden, Land Rover Defender. Fully loaded, dat wel natuurlijk.
En dan zeiken we Chinezen af als ze weer eens wat gekopieerd hebben……….roept er iemand nog Hummer H1?!……nee?!…..nou, dan doe ik het wel weer! HUMMER H1 wannabe!
ik vond ook dat het naar hummer rook maar ik vond het nog te doen. hummer is namelijk niet de enigen die een vierkante metale doos op wielen kan zetten. neen, ik ben geen voorstander van dit soort 4×4’s.
ben ook niet zo voor zulke tanks.
Ik weet dat amerikanen graag naar den oorlog gaan, maar dat men nu ook al tanks bouwt voor de gewone burger???
vØlvØ frǽk
sorry rick ik was niet eerder op autoblog, anders had ik het wel gezegd ;-)

maar die achteras is wel leuk! :-)
@vØlvØ frǽk

JA! Verdorrie zeg! Waar was je dan?! Kan ik het weer opknappen! ;) :P
toyota nakt hummer
Een H1 rijdt gewoon over die betonblokken heen…zoonder daar over na te denken. Die Beach Cruiser is te zacht maar die dubbele besturing is wel vet. Geef mij toch maar de Hummer H1 in het zwart…zoals we hem kennen
geweldig!
haaaaa 1 maar de japanse versie en eerlijk gezegt vind ik hem mooier
wat een Pausmobiel! Echt spuuglelijk dat hok..
Geef mij maar een Toyota Hilux. ;)
Wat een saai ding. Compleet geen uitstraling, en dat is wat elke auto leuk kán maken (of juist niet). Dit is té saai.
@Citrofiel, nee een citroen heeft een goede uitstraling, doe mij dan toch maar deze…
heb hier nog een 4X4 Magazine liggen met een stukje over de enigste Megacruiser op nl kenteken. Ik vind hem wel vet :D
@Snador:
Precies je hebt helemaal gelijk!
Doe mij deze saaie auto maar,want dan rijd ik achter ’n citroen aan…die kijkt dan in zijn achteruitkijk spiegel en bedenkt zich geen moment: ik moet opzij anders wordt ik geplet!!!
@ Ruben-
Ik vraag me af of hij een Citroen wel bij kan houden met zijn 2900 kg en slechts 150 pk….
@ citrofiel

Hoezo bijhouden??? Een Toyota is tenminste ’n betrouwbare auto,blijft rijden…dat kan ik van ’n citroen niet zeggen…van geen elke franse auto trouwens.
Rustig mensen, dit is geen nieuwe auto… hij wordt al 4 jr lang niet meer gemaakt… lol
@ Ruben: Heb jij ervaring dan met Franse wagens? Ik sinds 1985 en ik ben nog altijd geen lid van de Wegenwacht. Daarnaast zit er in de aluminium deurklink van mijn Franse karretje meer karakter dan in heel deze Japanse Hummercopy. Karakter, leuk!
@ p6 : niet teveel uitweiden
( ruben heeft gewoon gelijk)
geef mij maar de 6.5l v8 hummer h1 dit trekt op NIKS
dit is tenminste een echte 4×4

ik denk dat er maar weinig auto’s hem kunnen kloppen op zwaar terein
Jos

G55 AMG???
nep hummer vet lelijk
Geef mij maar de HUMMERS geen na-aperij!!!!!!! ze konden precies niks beter verzinnen
Stoney met de eeuwige blow
Hij is gewoon voor 99,99% nagemaakt van de Hummer H1 maar wat ik wel stoer vind is die dubbele stuuras dat is handig als je er nog grotere wielen onder zet dan heb namelijk nog steeds een scherpe draaias. Als je dat doet dan heb je helemaal een monstertruck wel uitkijken dat je niet breder wordt dan 2,50 m.
Megacruiser kan sneller acceleren dan hummer!! en ook nog minder pk!! Dankzij portaalassen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).