Garçon, 14 Phantoms en vlug een beetje!

Auteur: , 54 Reacties

Het luxe Peninsula hotel in Hong Kong heeft bij Rolls Royce de grootste order ooit gedaan, 14 Phantoms that is. Alle auto's hebben de kleur "Peninsula Green" en zijn inmiddels gearriveerd.

14 PhantomsHet exclusieve Peninsula hotel gebruikt al sinds 1970 Rolls Royces, de nieuwe vloot Phantoms versterkt de band die de twee bedrijven met elkaar hebben. Hieronder drie filmpjes waarin we de Phantoms gebouwd, verscheept en afgeleverd zien worden. Niet bijzonder boeiend, maar het blijft toch een bijzonder gezicht…

Each car has been hand-made at the Rolls-Royce factory in Goodwood on the south coast of England, built under Rolls-Royce’s “Bespoke” programme to ensure they meet the exacting needs of the hotel. This programme allows customers to specify cars to suit their precise requirements, allowing them to modify even the smallest details as well as introducing unique features. Rolls-Royce engineers and designers worked closely with Sir Michael and Martin Oxley, The Peninsula’s Fleet Vehicle Manager, to develop a number of dedicated features to meet the hotel’s specific needs. These included the provision of a cool box for chilled hand towels, customised tread plates and a new, larger luggage compartment.54 reacties

OMG!
die chineesjes lijken nu nog kleiner naast zo’n reusachtige auto
Was er ook niet zo’n James Bond film (Man with the golden gun?) waarin dit hotel in hong kong zat toen reden ze nog met wat oudere modellen maar ook rolls royces.
14 :-|
In mijn slaap durf ik zelfs maar van 1 te dromen!
nou dan wil ik ook wel een auto van de zaak ;-) nog ff en dat hotel kan RR overnemen! en dan nog beweren dat er andere luxemerken bestaan :D

na zo’n bericht heb ik wel weer het idee terug dat de Rolls gewoon dé wagen is, niks maybach en bentley!
ja die zaten idd ook in the man with the golden gun dat was ook in Hong Kong ja
eat your heart out appeltje!
allemachtig…
@Alwood: RR is inderdaad volgens velen nog steeds HET luxemerk als je met chauffeur gereden wenst te worden. De Bentley is voor de enthouiaste mijonair die zelf wenst te sturen en de Maybach, tja wat eigenlijk?
tja als je een sjiek 5/6 sterren hotel bent, dan moet je je logees naturlijk ook in stijl ophalen. op de foto ontbreekt trouwens een phantom ;)
@ Jelle haha dat viel me ook op, die en chef kwam net boven de grill uit van de phantom :D. Wat een stoere beelden zeg kan niet anders zeggen !
nou laten we niet meteen de maybach afkraken, dat is ook zeker een auto waarin je gechauffeurd word, het zijn allebei prachtwagens.

maar ik denk dat de naam Rolce Royce meer uitstraald, maybach klinkt zo… hard duits
er staan wel 14 chineesjes
donkere ramen liefhebber
nee hoor er ontbreekt er geen kijk maar eens goed links je ziet hem half
HOAX HOAX!! :P
Er missen ook 2 sleutels!
Pf, volges mij heeft dat hotel gewoon helemaal geen 14 rolls royces besteld..aangezien ze niet eens allemaal op de foto staan, wil dat VAST zeggen dat ze er maar gewoon 12 hebben…of 13 en 1 zonder sleutel :P
Als je Chaffeurs telt op de foto, dan kom je wel uit op 14…

Wat de sleutels betreft… volgens mij is die foto gewoon niet volledig.
iets mis met mijn voorige reactie :(

sleutels kloppen wel. je moet ze tellen als je het volledige koffertje kunt zien.
volgens mij staat nr 14 helemaal links.

en daar staat (minstens) 5 600 000 € :O
Zou wel eens willen weten wat dat grapje gekost heeft. Ik ken een kerel die heeft 12 smartjes gekocht (om te verhuren voor reclamedoeleinden) en hij kreeg er twee gratis als hij er tien kocht. Zal hier wel niet het geval zijn.
Klopt, in de video zijn het er wel 14
@ fej : in mijn voorige reactie rap even berekend. een RR phantom kost gemiddelt 400 000 (dacht ik toch) maal 14. maar de vervoers kosten weet ik natuurlijk niet
Maybach is zeker een mooie auto, alleen als je een Rolce Royce bezit heb je simpelweg klasse!
Die handgemaakte auto’s da zijn kunstwerken gewoon he..
14?? ahh dan maakt het niet uit als k dr eentje meeneem:D
RR heeft toch 20x zoveel klasse als een Bentley…
En dit is VW zijn eigen schuld…
Je zal geen enkel onderdeel van BMW vinden in de RR, buiten dan de sleutel zie ik… dat is er één van de 7-serie die een beetje is omgebouwd. Maar voor de rest niets! Motor van RR = 6,75l en die zal nooit verschijnen in een BMW en andersom ook niet. En zo behou je “the Magic” van het merk. Niet zoals VW doet… een beetje een grote Phaeton met Biturbo op de motor zetten en dan uitbrengen.
Mensen met goede smaak kopen een Phantom, aan de voorkant(Grille + koplampen) kan geen enkele Continental GT, Flying Spur of spuuglelijke Maybach tippen! Dat zeg ik ervan!
Dit zijn niet de normale Phantom’s maar de Extended Wheel Base modellen. In fimpje 2 kan je het zien als die van de boot af komt een reflector op de sideskirt. Nog meer geld dus en ongeloofelijk dat een hotel zoiets besteld. Ik dacht dat Dubai leuk was :P.
Haha, wat grappig! Daar ben ik nog voorbij gelopen en toen stonden er inderdaad allemaal van die oude Rolls Royces voor de deur!
Tof! :D

Als het een beetje mee zit dan ga ik in maart/april richting China en ook Hong Kong. Dan moet er duidelijk zo een op de plaat komen :)
Prachtige kleur, heel wat beter dan dat eeuwige zilver of zwart.
@RR

die 6,75 l uit de rr komt toch juist van bmw?
Ik ben in de zomervakantie er geweest en toen hadden ze nog van die oudjes.
Maar toen waren wij bij de concurrent (Shang-ri La Island Hong Kong)
En zijn we met een RR Phantom naar het vliegveld gebracht. We waren helaas maar 24 uur :(.
http://www.autogespot.com/viewcars.php?offset=200&view=spotter&spotter=casper+en+daaf&view=spotter&spotter=casper+en+daaf
Nu we het toch over de film: the man with the golden gun hebben….. Dat kleine mannetje van het hotel heeft wel wat weg van dat mannetje in die film :P
Lol dat 1e filmpje. Lekker met een stiffie een lijntje op de flank maken. Leuk als e uitschiet :-). En die man die op het laatst in het 2e filmpje tussen 14 dezelfde autos loopt, en rondkijkt. Erg interessant voor m haha.

Wel mooi hoor. Het adlon hotel in Berlijn moet het met 760li-tjes doen.
leuk detail is de naam van het hotel in de dorpel van de auto’s !
RR blijft sjiek merk nummer 1 , alleen jammer dat je ze steeds vaker tegenkomt bij MTV cribs.
en volgens mij is/was dit niet hun grootste klant, de BAGHWAN had er vroeger voor elke dag eentje staan.
Maar die sekte bestaat volgens mij niet meer
dat is echt te dik als je dat kan betalen als hotel
Moet je eens op hun site kijken!
3200 dollar voor de goedkoopste kamer en 42.000 voor de duurste! :)
Dacht dat ik in een superduur hotel had gezeten voor een midweekje in Milaan(Bulgari hotel), maar die was nog wel wat goedkoper als deze!

Daar heb ik trouwens wel voor het eerst de Murcielago, F430, Maranello en nog veel meer dike auto’s gewoon op een rijtje zien staan!
Durfde alleen niet te enthousiast te reageren! Dan viel het teveel op dat ik maar een ‘arme’ sloeber ben! ;)

Maar als je dit dan ziet! VEERTIEN Phantoms, waaronder in ieder geval een aantal lange! :) :) :)
@RR Misschien was je toch even verblind door de schoonheid/RR-groupie-gedachten, want een (nogal erg) groot dele van de onderdelen van zo’n leuke Phantom komen toch echt uit Duitsland. Het blok is Duits, de ophanging is Duits, de aandrijflijn is Duits etc. etc. (Duits zijnde als in BMW-Duits) Dat benadrukte Clarkson zelfs nog bij TopGear. Desondanks heeft de auto toch een prachtige uitstraling en blijft het voor mij een van de toppunten van luxe op het gebied van auto’s.
‘Monsterbuit autodieven teruggevond in Hong Kong’
koning bassie
ik gaat er maar een 1 jatten ze missen hem toch niet :P:P
wel gaaf zoveel van die dingen
Ja maar BMW heeft de onderdelen speciaal voor de RR ontwikkeld. Zoals de motor, ophanging,… en ze gebruiken deze niet zomaar in de 7-serie en de RR afwisselend.

Zoals je al zei, bij Top Gear zegt Jeremy dit ook, dat Bentley een beetje “the magic” verloren is en RR helemaal niet.!!!
zonde van het geld ,ik persoonlijk had wel wat anders besteld.
@RR

In de grote Bentley-modellen wordt anders wel de klassieke 6,75 liter V8 gemonteerd terwijl de RR een opgeboorde BMW V-12 heeft.

Het is simpelweg de Continental die Bentley de das omdoet, een omhooggevallen Phaeton voor betonboeren.
wat is dat voor een nep-hotel!!! Minimaal 15 Bugatti’s aub, voor minder kom ik echt niet langs. Lutsers..
ben eerder dit jaar in HK geweest en liep daar toen ff in dat hotel naar binnen om lekker potje te gaan schijten…..echt een absurd mooi hotel, met onder in de garage stel van die oudere rolls royses…super hotel!!!
pieter autofreak
dat zijn eigenlijk de golfcaddies die gebruikt worden voor het privé golfterrein de 20 maybachs 62s zijn nog onderweg..°-° :)
15 bugattis ooit meschien gehoord dat er maar 300 worden gemaakt en ze ook nog is 1 miljoen kosten. en het is ook maar een volkswagen eigleijk dus ja waar wil je inrijde in een bmw of een volkswagen. maar ik weet in ieder geval wel dat ik volgend jaar 25% meer kans maak om een rolce rolyce phantom tegen te komen in hong kong en dat is wel lijp. wat je had ook nog die chap choi eter die een verlegnde kogel vrije versie had late maken. dus ik kan me der denk ik wel vermaken.
Wel gaaf hoor 14 Lolls Loyce´s zo op een rij!
Hieronder drie filmpjes waarin we de Phantoms gebouwd, verscheept en afgeleverd zien worden. Niet bijzonder boeiend, maar het blijft toch een bijzonder gezicht…

Niet boeiend ? Ech wel !
Heb je gezien hoeveel ruimte die wagens om zich heen hebben aan boord ??
Dat is echt niet normaal hoor. Normaal staan auto’s echt op elkaar, spiegels ingeklapt. Hier kan je tussendoor lopen ! Mooi om te zien juist. (Sorry, beroepsdeformatie ;-) )
Doet me een beetje denken aan een gast in het midden-oosten die in één keer een dozijn Silver-Shadows bestelde. Nou zijn die wel een meter korter dan de Phantom EWB en stukken minder duur. Wat een vermogen aan auto’s, onvoorstelbaar! In Nederland heb je zulke Hotels echt niet, het Amstel hotel heeft niet eens een eigen BMW 7 serie ofzo :P Om nog even terug te komen op de verloren magie, wat mij betreft geldt dat ook voor de RR want Rolls-Royce zelf zou hem heel anders hebben ontworpen en ook de 6,75 V12 vind ik een zielige neppe verwijzing naar de echte 6,75 V8, dan maar een Arnage :D. De Conti GT/FS vind ik trouwens te veel VAG DNA hebben.
En te bedenken dat die wagens enkel dienen om strontverwende rijke mensen in te vervoeren van hot naar her.

Wel respect voor die kerel die het finishing touch-lijntje zomaar even met de losse pols op de lak zette, foutloos gewoon.

en idd erg indrukwekken om te zien hoeveel ruimte die wagens hebben in de boot. Normaal staan er daar VEEL meer op zo’n dek. Het mocht wat kosten precies :)
Prachtige wagen! Jammer dat het een duitse puzzeldoos is geworden :(
@ appeltje;
Naar het schijnt kochten rijke olie-sjeiks in het midden oosten iid een flink aantal rr…
Dan gingen ze ermee door de woestijn crossen.. Uiteraard komt er dan geregeld eentje vast te zitten. Maar in plaats van uitgraven pakten ze gewoon de volgende :D

Kan best een broodje-aap verhaal zijn hoor.. maar t idee is wel gaaf natuurlijk ;)
@ Karaya Dat wou ik maar ff zeggen :D
Leuk voor hen. En leuk voor hun klanten. Hoe duur zou het zijn om daar een nachtje te logeren, inclusief ritje met de RR?
Die chinezen hebben gewoon geld over. Ik ga binnenkort voor mijn werk naar china(Shanghai, Hongkong, Beijing). Vette bakken here I com :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).