Russ Swift: Precision driver

Auteur: , 23 Reacties

Huiswerk voor morgenochtend: bestudeer onderstaande video en zoek een verlaten parkeergarage. Filmpjes kunt u naar de redactie mailen;)

De bekende Russ Swift laat in een klassieke Top Gear zien hoe het moet:

(via jalopnik.com)23 reacties

SWEEEEET! I wanna have a go!
Die Swift is echt een briljante vent. Hij verdient zijn geld met dit soort dingen ja. Over geweldige banen gesproken !! ;-)
Soow, dat zijn nog eens stuurmanskunsten. Russ Swift is ook die gast die stunts doet met Mini’s toch?
wat een onzin…….LEVE TOP GEAR !!!!!!!!!
Clarkson heeft echt een hekel aan japanse auto’s volgens mij
Zow! Ik PWN3D (Ik heb wat van Sacha geleerd! ;) ) Ik kan dit echt véél beter!
mooi filmpje!
Prachtig om te zien.
Respect voor die ouwe!
Waarom gebruikt hij geen Suzuki SWIFT ???? :-)
of een roze hummer?
Een Hummer is zielig voor de parkeergarage…
Met een hummer moet je eerst maar is binnen zien te komen met die smalle rijstrookjes en die past ook niet tussen die pilaren door ;) Met een redelijke sedan is het al moeilijk om met zo’n wielbasis binnen te komen met een hummer kan je dan misschien nog over de stoeprant rijden maar dan is ie nog hoger.
pieter autofreak
IK WIL OOK ZO’N AUTOOTJE!!!!!!
neemt die man ook stage lopers aan? (rus swift dan)
voor de liefhebbers, deze kwam ik weer tegen:

http://stream.2003.02.garnierprojects.com/geenstijl/enzo_lam
bo_edited.wmv

(die jongetjes die ff een enzo en een murcielago uitlaten op de nederlandse snelwegen)
@ eric:

Omdat de metro een beter sturende auto is. En verder omdat hij de auto beter kent. Het is namelijk niet veel anders als een mini (de echte, niet de BMW) met een modern jasje eromheen.

Hij kent die auto als geen ander, aangezien hij groot is geworden met de mini, aangezien hij eerst meedeed aan gymkhana, wat hier ook wel slalom wordt genoemd, of stuurvaardigheidsproeven. Hij is daar meervoedig kampioen in, net als zijn zoon Nick Swift overigens. Later is Russ Swift een stuntteam begonnen (als ik me niet vergis is het stuntwerk in de originele Italian Job ook van hem) met de mini. Tegenwoordig doen ze het met de BINI (BMW Mini). verder doen ze het nodige aan reclamewerk en filmwerk, maar ook stuntshows.

Slalommen/stuurvaardigheidsproeven doe ik zelf ook met enige regelmaat en ik kan vertellen dat het moeilijker is als dat het lijkt. Ik weet van mezelf dat ik dit niet zo vloeiend als die man kan doen. de marges zijn behoorlijk klein. Vooral de delen met de handrem omkeren tussen die 2 betonnen peilers is erg lastig.

Wat Schumacher is voor een hoop mensen, zijn Russ en Nick Swift voor mij. Die staan in het rijtje samen met Keith Calver (die ik persoonlijk ken, Miniguru, racer en verder gewoon een verschrikkelijk aardige vent) , Paddy Hopkirk (Rally van Monte Carlo winnaar in een Mini Cooper S), John Cooper (maker van de racemini’s waarna er ook modellen naar hem vernoemd zijn) ,Alec Issigonis (ontwerper van de mini), Arie Luyendijk (2voudig Indy 500 winnaar, maar wat niet veel mensen weten: Meervoudig slalom kampioen van NL) en Cor Euser (1 van Nederlands beste racers en bovendien ook een hele aardige vent die ik persoonlijk eens ontmoet heb)….
heeft er nog iemand last van haperend beeld? best vervelend als het haperd vlak voor de stunt en je alleen het einde ziet :-(

toffe truckjes (toch degene die ik gezien heb)
Haha mooie stuurmanskunsten heeft die man zeg, ik zou hem dat ook nog wel eens willen zien doen met een wat exotischere auto (zo hard mogelijk door die garage heen zonder beschadigingen dan, anders word het pijnlijk).

@tim, die ventjes zijn zielig, kleine kinderen met te dure speeltjes.
Ik dacht even dat Jeremy die ene Toyota Hilux zou nemen. :D :P

Maar die Russ Swift kan echt perfect sturen. 8)
smaakversterker
wow, die kan rijden, amai… chapeaux!
Die kan echt goed rijden. Zou hij vantevoren hebben geoefend met die Metro of zou hij het zó snel in zijn vingers hebben? Lijkt me sterk.
Hij zal ongetwijfeld even gekeken hebben wat de mogelijkheden zijn en dergelijke voor de parkeergarage. Maar oefenen met de auto hoeft hij al lang niet meer. het is wat dat betreft een verkapte mini (eigenlijk bedoeld als opvolger van de mini, maar de mini bestond nog heel wat jaartjes langer nadat de mero al uit productie ging) waar die man inmiddels een jaartje of 30 a 40 ervaring mee heeft. de auto kent ie dus echt wel….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).