Top-10 auto’s onder 10.000 euro

Auteur: , 71 Reacties

Wanneer ik met een budget van 10.000 euro een nieuwe auto voor mijn vriendin zou moeten uitzoeken, waar zou ik dan op uitkomen? Waarom voor m'n vriendin en niet voor mijzelf? Wel, met mijn lengte van bijna twee meter, vrees ik dat het budget van 10.000 euro voor een nieuwe auto niet toereikend zal zijn. Voor mijzelf koop ik met dit budget toch liever een wat groter tweedehandsje.

Onder de 10.000 euro is er best veel keus, maar het zijn wel allemaal autootjes voor de boodschappen, met uitzondering van de Dacia Logan. In geen van deze auto’s heb ik ooit zelf gereden, dus mijn top-10 zal een subjectief lijstje zijn vooral gebaseerd op mijn persoonlijke smaak en beschikbare specificaties.

Terwijl ik bezig was om de auto’s te rangschikken in een persoonlijke top-10 dacht ik: waarom vraag ik het niet gewoon aan de doelgroep: “vrouwen”. Het zijn nu eenmaal overwegend vrouwen autootjes (en nu maar hopen geen mannen te hebben beledigd).

Eerst even kort mijn persoonlijke (zwaar subjectieve) top-10, maar ach wat doet mijn mening er toe? De stem van een vrouw is wat in deze telt.

10e plaats – Hyundai Atos
9e plaats – Renault Twingo
8e plaats – Dacia Logan
7e plaats – Toyota Aygo
6e plaats – Ford Ka
5e plaats – Fiat Panda
4e plaats – Chevrolet Matiz
3e plaats – Citroen C1
2e plaats – Peugeot 107
1ste plaats – Volkswagen Fox

In het centrum van Rotterdam heb ik ruim een tiental willekeurige vrouwen aangesproken in de leeftijdscategorie van ongeveer 20 t/m 55 jaar. Ik heb niet naar de exacte leeftijd gevraagd, want dat zou onbeleefd zijn. Vijf dames waren bereid mijn tien kandidaten te rangschikken in een top 10. Dat was nog best lastig, want bij de vraag: “Goedemiddag, mag ik u wat vragen…”, wordt al snel gedacht dat je één of ander product probeert te verkopen. Hieronder dus de uitslag van mijn wetenschappelijk onderbouwde steekproef. Zelf heb ik er nog wat droge plus- en minpunten bij gezet.

Tiende plaats: Dacia Logan 1.4 Mpi 75 Ambiance

Dacia Logan

pluspunten:
– redelijke gezinsauto i.p.v. autootje voor de boodschappen
– gemiddeld zuiniger dan concurrenten
– relatief hoge topsnelheid
– meer bagageruimte dan concurrenten

minpunten:
– verschrikkelijke uitstraling
– stuurbekrachtiging niet standaard
– geen elektrische ramen

Dacia Logan

Dacia Logan

Negende plaats: Renault Twingo Emotion 1.2 16v

Renault Twingo

pluspunten:
– gemiddeld veel pk
– gemiddeld vlotte acceleratie
– 14 inch velgen, concurrenten hebben doorgaans 13 velgen
– gemiddeld meer trekkracht dan concurrenten

minpunten:
– truttige uitstraling
– 2 jaar garantie, terwijl 3 jaar ook erg gebruikelijk is

Renault Twingo

Renault Twingo

Achtste plaats: Fiat Panda 1.2 Edizione Cool

Fiat Panda

pluspunten:
– gemiddeld zuiniger dan concurrenten
– standaard airconditioning
– standaard centrale deurvergrendeling
– meer bagageruimte dan concurrenten
– standaard toerenteller
– gemiddeld meer trekkracht dan concurrenten

minpunten:
– 2 jaar garantie, terwijl 3 jaar ook erg gebruikelijk is

Fiat Panda

Fiat Panda

Zevende plaats: Hyundai Atos 1.1i Dynamic Version Cool

Hyundai Atos

pluspunten:
– gemiddeld zuiniger dan concurrenten
– standaard airconditioning
– standaard mistlampen
– gemiddeld bredere wielbasis dan concurrenten

minpunten:
– nog maar net binnen budget

Hyundai Atos

Hyundai Atos

Zesde plaats: Ford Ka 1300 44kw Futura

Ford Ka

pluspunten:
– prijs ruim binnen budget
– vlotte jonge uitstraling
– standaard airconditioning

minpunten:
– airbags passagier niet standaard
– 2 jaar garantie, terwijl 3 jaar ook erg gebruikelijk is

Ford Ka

Ford Ka

Vijfde plaats: Chevrolet Matiz 0.8 Style

Chevrolet Matiz

pluspunten:
– standaard airconditioning
– standaard centrale duurvergrendeling
– prijs ruim binnen budget

minpunten:
– ietwat goedkope uitstraling

Chevrolet Matiz

Chevrolet Matiz

Vierde plaats: Volkswagen Fox 1.2 40kw Trendline

Volkswagen Fox

pluspunten:
– 14 inch velgen, concurrenten hebben doorgaans 13 velgen
– gemiddeld bredere wielbasis dan concurrenten
– gemiddeld meer trekkracht dan concurrenten
– standaard toerenteller
– meer bagageruimte dan concurrenten

minpunten:
– degelijke maar weinig spannende uitstraling
– prijs nog net binnen budget
– stuurbekrachtiging niet standaard
– 2 jaar garantie, terwijl 3 jaar ook erg gebruikelijk is

Volkswagen Fox

Volkswagen Fox

Derde plaats: Toyota Aygo 1.0 12v

Toyota Aygo

pluspunten:
– vlotte jonge uitstraling
– gemiddeld veel pk
– zij-airbags
– 14 inch velgen, concurrenten hebben doorgaans 13 velgen
– standaard centrale deurvergrendeling

minpunten:
– prijs nog net binnen budget

Toyota Aygo

Toyota Aygo

Tweede plaats: Peugeot 107 Xs 1.0-12v

Peugeot 107

pluspunten:
– vlotte jonge uitstraling
– gemiddeld veel pk
– gemiddeld vlotte acceleratie
– zij-airbags
– 14 inch velgen, concurrenten hebben doorgaans 13 velgen
– standaard centrale deurvergrendeling
– standaard mistlampen

minpunten:
– prijs nog net binnen budget
– 2 jaar garantie, terwijl 3 jaar ook erg gebruikelijk is

Peugeot 107

Peugeot 107

Eerste plaats: Citroën C1 1.0i Ambiance

Citroën C1

pluspunten:
– vlotte jonge uitstraling
– gemiddeld veel pk
– gemiddeld vlotte acceleratie
– zij-airbags
– 14 inch velgen, concurrenten hebben doorgaans 13 velgen
– standaard centrale deurvergrendeling

minpunten:
– prijs nog net binnen budget
– 2 jaar garantie, terwijl 3 jaar ook erg gebruikelijk is

Citroën C1

Citroën C171 reacties

Klassiekerrally
Dus dit is de uitkomst van de enquete die door vijf vrouwen werd beantwoord?
Wat is nu dan de conclusie?
Citroën flikt het hem weer! Of moet ik niet blij zijn omdat het een vrouwenautootje is? Ach wat boeit het wie er in rijdt, zolang ze maar verkocht worden! :P

@ Dennis; Zo wat ben jij saai zeg. De Fox op 1!?
@ Klassiekerrally; Goed lezen, een RUIM EEN TIENTAL vrouwen :P .
Klassiekerrally
@ Citrofiel: Vijf dames waren bereid mijn tien kandidaten te rangschikken in een top 10. ;)
@Citrofiel: Duitse degelijkheid.
@ Klassiekerrally; Eh, wat zei ik net over goed lezen? Ik moet het geloof ik zelf maar eens gaan doen. ;)
Het woord ‘wetenschappelijk’ mag je weghalen. Hiertoe moet je toch echt in meerdere steden hebben gestaan, meerdere meetmomenten en een grotere hoeveelheid respondenten. Waarom niet in samenwerking met Libelle, Viva of weet ik welk vrouwenblad een polletje bij hen op de site gegooid?
@Juan: Duh!
Als iemand nog twijfelt of deze auto´s op een vrouwelijke doelgroep is gericht, moet maar eens goed naar de laatste foto van de Twingo kijken……. ;)

1 ding is duidelijk vrouwen zijn wel consequent.

C1, 107 en Aygo op 1,2 en 3. Vind het trouwens wel terecht dat zij op 1,2 en 3 zijn gekomen.
Zet de prijzen er dan bij!
Daar ben ik nou weer benieuwd naar?
De aigo , 107 , en de c1 zijn gewoon alle drie dezelfde wagens alleen het jasje wat er omheen zit is anders dus dat is meer een kwestie van smaak!
Als ik zou moeten kiezen zou de Fox ook op 1 staan want dat is naar mijn mening nog een van de minst vrouwlijke wagens die er tussen zit + gewoon een degelijke wagen voor zijn prijsklasse
@ Dennis, jij kiest voor de fox, gewoon omdat je voor volkswagen zijt, want de fox is helemaaal niet be beste
@Sander: Ze kosten dus allemaal minder dan 10.000 euro. Wat wil je nog meer weten? ;)

De uiteindelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van het uitrustingsniveau, wat een ieder weer net iets anders zal invullen.

@Carfreak: Ik heb nooit gezegd dat ik een objectieve afweging heb gemaakt.
Ow vergeten toe te voegen:

*zeikmodus stond aan*

Ben mijn scriptie aan het voltooien dus dan krijg je dat wetenschappelijke geneuzel. Maar toch: neem die suggestie van andere vrouwen sites eens over. Plus nog een tip: Post de columns van Lotte ook op een paar vrouwensites. Krijg je wat vrouwenverkeer hier wellicht heen!
Oké Juan, ga jij maar weer verder met je scriptie…….. ;) :P
@ Dennis; Duitse degelijkheid? Zijn de Jappanners niet het betrouwbaarst meer of zo. De C1 is eigelijk een Jappanner met een iets ander jasje er omheen, hoe zeer het me ook spijt, dus met de betrouwbaarheid zit het wel goed.
donkere ramen liefhebber
je zou ook kunnen zeggen 1e plaats c1,107,aygo 2e plaats volksawagen fox toch,..
Waarom man zijn een voordeel is :D
doe mij maar een flinke 2e hands voor 10mil :) een volvo ofzo :D ;)
Zelf zou ik voor de Ka gaan voor het leuke uiterlijk, maar waar blijven de andere ‘toppers’ in dit segment;
– Daihatsu Cuore en de Daihatsu Sirion,
– Kia Picanto,
– goedkoopste Renault Clio zit ook nog onder de 10k!
– Lada Kalina
– Smart Fortwo
– Suzuki Alto
een top 10000 van auto’s onder de 10 euro lijkt me interessanter, maar tof dat je er zo veel moeite in gestoken hebt.
Hey Dennis,

Ik heb nog een leuk autootje voor je staan; clio, 5-deurs, initiale=luxe en een 1.6. Wat wil je nog meer? Over de prijs zal alleen even gesproken moeten worden…..

Maar goed terug naar je lijst, de Fox op 1 verbaasd mij ook. Maar dat was dan ook jouw keuze.

De meeste vrouwen kijken toch anders naar auto’s en gaan meer voor de rondere vormen of het leuke dashbord (niet wetenschappelijk bewezen). Het verbaasd me dan ook niet dat de 3-in-1 auto op 1 staat.

Wellicht dat je je onderzoek in 2007 in de echte grote steden kan overdoen en plaats dan gelijk de nieuwe twingo ertussen, die zal denk ik wel met stip op 1 binnenkomen.
10.000 euro vind ik echt een nutteloos uit te geven bedrag aan een auto!
Je koopt er nooit een echte leuke en/of goede auto voor! Kan je beter nog minder uitgeven, voor een even niet zo leuke/goede auto! en doorsparen voor iets fatsoenlijks!

Ik heb zelf ook lang zitten twijfelen met mijn eerste autootje! Ik kon ook ongeveer 10.000 euro uitgeven! Uiteindelijk vond ik het allemaal toch niet super, waardoor ik een supergoedkope(maar wel redelijk goede) Seat Marbella heb gekocht! Tjaaa…. Misschien rij ik dan wel voor lul, maar ik houd zo wel enorm veel geld in mijn zak!(binnenkort huisje kopen :) )


Als ik dan toch moet kiezen: De Smart en de Ka vind ik het leukst!
oftewel:

Ik lach iedereen uit! :) in een auto van rond de 10.000! :)

http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/08/waar-lach-je-iedereen-ook-alweer-mee-uit

:)
hoe zit het eigenlijk met de veiligheid in deze conservenblikjes? Ik zie mezelf er nog niet in rondrijden ( misschien ookal omdat ik 1m95 ben ), maar dit soort wagentjes kan niet goed zijn voor je imago ( of dat van je vrouw). Als budget een probleem is zou ik voor een jonge okkazie kiezen van een deftige auto
die auto’s zijn prima hoor. Betrouwbaar, zeer zuinig en gewoon goedkoop in onderhoud, wegenbelasting enz.
mister rus swift
Stefan Schuilenburg
Ik snap dat de hoofd-doelgroep voornamelijk de vrouw is.. Maar er staan toch een aantal leuke auto’tjes tussen. Ik zal niemand belasten met mijn persoonlijke top 10, maar een aantal kandidaten mogen van mij wel een aantal plaatsjes opschuiven, ten koste van de Matiz, Ka & Atos (denk aan rijke uitrusting Panda, tijdloze Twingo, praktische Logan) Ook mis ik wel een aantal auto’s, zoals eerder gezegd.

En wat betreft de nummer 1: ook een erg leuke auto! Hier in de straat staat een rode met een subtiel spoilertje achterop en 16″ Dezent velgen, dat maakt het ook meteen een erg stoer rij-ijzertje.

Leuke test, en misschien inderdaad een idee om ism een vrouwenblad een landelijke enquete proberen op te zetten?
@Dennis

Ff wat anders. Heb jij ook deze foto´s gebruikt bij je enquete?!

Dan begrijp ik gelijk waarom de top3 er zo uitziet.

1) Citroen C1, omdat dat ie 5 deurs is.

2) Peugeot 107, omdat ie geel en dus fleurig is.

3) Toyota Aygo, omdat deze auto die 2 kenmerken niet bezit.

Jaaaaaahhhh leer mij vrouwen kennen! ;) :P
@Dennis

Bij 6 van de 10 auto’s is er maar 2 jaar ipv 3 jaar garantie…
Zo heel gebruikelijk is dat extra derde jaar dus schijnbaar niet! :P
Misschien moet je bij die 4 anderen als pluspunt zetten:
“3 jaar garantie, terwijl 2 gebruikelijk is” ;)
@Deon: Dat geldt misschien voor de auto’s in deze top 10, maar niet alle auto’s onder de 10.000 euro staan in deze top 10.
Komaan wat zijn 5 vrouwen nou? Totaal geen beeld van de bevolking. Denk dat je beter de autoverkopen van 2006 kan bekijken en daar de kleine autotjes uithalen. Kom je bij een Panda of Cuore gloof ik ;P
tuurlijk staan niet alle auto’s onder de 10k in de top 10. Dit zijn alleen de 10 beste. nou goed, misschien niet. maar in een top 10 passen er maar 10.
Hi,

mijn vrouw heeft een Fiat Panda en is daar uiterst tevreden over, rijdt lekker, schakelt makkelijk, ziet er leuk uit, heeft vier deuren (wat super is met onze kinderen), heeft voldoende laadruimte, haalt gemiddeld 1 op 15, gewoon een hele leuke auto. Ook ik rijd er graag in !!

Enne, de nummer 1 zoals je um daar toont komt al gauw op 12.500 Euro, dus ruim buiten het budget !
Dennis. Inderdaad SAAI hoor. De Fox op 1. Jak !!
Voor mij de PANDA op 1. Stoer bakkie toch !
By the way, mijn vrouw zet de Aygo op 1.

Overigens. Wat ziet die Matiz er stupide uit met die roofrails zeg. Bleh.
@Lionel
Van dit formaat passen er wel 20 in één top 10 hoor :-D
Mis de Nissan Micra eigenlijk.. of is die duurder dan € 10.000?
Heb onlangs zelf gekeken wat ik voor onder de 10.000 nieuw kon kopen. Toch voor een (veel leuker) tweedehandsje gegaan, maar anders was het de Panda geworden. Absoluut het leukste autootje voor dit geld. De Fox ziet er OK uit maar is relatief fors duurder. De C1/107/Aygo zijn wel aardig. De rest zou ik niet eens overwegen – maar goed, het ging over vrouwen. ;-)
Als je kijkt wat je kunt kopen voor 10000euro tweedehands dan ben je gewoon geschift als je zo’n ding nieuw koopt. Bv Auto voor 7000euro en nog geld voor eventuele reparaties voor de komende jaren. En meer plezier …
als je de tekst weglaat en alleen de uitslag zou zien zou je nog denken dat het een echte uitslag is.
Desalniettemin: het sluit aardig aan bij mijn persoonlijke voorkeur: ook ik vind van het trio Citroën,Peugeot en Aygo de respectievelijke nr. 1,2 en 3

Ik heb een dag een Panda als leenauto gehad toen ik autoschade had: het autootje verraste in zeer positieve zin: wat een leuk en handig ding is dat
Jezus! Waarom staat er een Sloggi reclame bij laatste reacties?!

Begrijp ineens deze topic! ;)
Timmy Highflyer
Waarom is een bredere wielbasis bij de Fox zowel een voordeel als een nadeel? :)
Timmy Highflyer: Oeps foutje…, dat moet alleen een voordeel zijn. Ik heb het aangepast. Thanks!
ik had de C1 ook gekozen maar als ik het zo zie zijn er meer auto’s met 2 jaar garantie dan met 3 jaar :P
Waarom zou iemand het in z’n hoofd halen de C1 of de 107 te verkiezen boven de Aygo? Het zijn alle 3 technisch dezelfde auto, oude Franse techniek in een leuk jasje, goedkoop in Oost Europa in elkaar gezet. Maar alleen al vanwege de perceptie van Toyota kwaliteit zou dat toch rationele keuze zijn? Bovendien schijnen Toyota dealers beter te presteren dan de Franse merken als het op onderhoud aankomt.
plek 1, 2 en 3 gewoon zelfde auto. voor 95% dezelfde auto alleen iets andere uitstraling. Alleen constant zelfde argumenten, beetje jammer. Die dacia is net zo’n gedrocht als die fiat multipla alleen is die dacia nog lelijker. Behoud dat ding nou maar voor roemenië. Sorry voort gezeik maar tis zo :P. De fox is dankzij milieusubside 8999 euro. Voor 500 euro heb je bumpers en spiegels in carroserie kleur en stuurbekrachtiging dus dicht bij maxium valt wel mee.
@ Mashell

De C1, 107 en Aygo hebben allemaal dezelfde JAPANSE, dus betrouwbare techniek. Het maakt helemaal niets uit welke auto je koopt, alleen de prijs en uitstraling verschilt, en daarop moet je je keuze dus maken. Hoe het met de dealers zit is persoonlijk, en ik heb geen dealer-ervaring dus daar houd ik wijselijk mijn mond over ;)
Ik mis een van de toppers in dit segment, namelijk de Kia Picanto….
Persoonlijk vind ik dit het leukste autootje die je voor max. 10.000
euro kan kopen maar dat is natuurlijk ook subjectief, net als deze
keuzes.
Ik zou denk ik gaan voor de Dacia. Dit is de enige niet tuttige auto uit dit rijtje en voor mij betekent dus dat dit de “stoerste” is :P. Ik zou me onconfortabel voelen als ik altijd in zo’n vrouwlijke boodschappenwagen zou moeten karren. (Ik ben nou niet bepaald zo’n “metro-man” )
natuurlijk zet zo’n beetje elke man de fox op een, want of ze zijn japans/koreaans of ze zijn zo spuuglelijk als de c1 en 107. de fox ziet er het meest stijlvol uit en is ook degelijk en modern. auto’s als de ka moeten er eigenlijk niet bij, want al veel ouder dan de concurrenten in dit lijstje
Van al die modellen vind ik de Volkswagen Fox de beste aanbieding! Alleen dat brandstofverbruik …..
@ SaxoVTS

OMFG?! :o weetje zeker dat het SAXOvts moet zijn? ik bedoel… je lijkt jezelf enigszins tegen te spreken :s
Het 3in1 trio is ontwikkeld door Toyota, heeft een Daihatsu motor, wordt gebouwd in Tjechie en wordt overgelabeld door Peugeot en Citroen, die datzelfde trucje al jaren uitvoeren:

– Fiat Ulysse: Lancia Zeta, Citroen Evasion, Peugeot 806
– Fiat Ulysse2: Lancia Phedra, Citroen C8, Peugeot 807
– Mitsubishi Outlander: Citroen C-Crosser, Peugeot 4007

En dan dezelfde truc nog een keer in het bestelbusjes segment:
– Fiat Scudo: Citroen Jumpy, Peugeot Expert
– Fiat Ducato: Citroen Jumper, Peugeot Boxer
@Alwood: scherp ;)

Ik vind de kleine auto’s uit dit rijtje stuk voor stuk erg tja…vrouwlijk om het zo maar eens te noemen. Maar ik heb een zwak voor kleine (franse)bommetjes op wielen. Bijv: Renault 5 gtt, Clio 16v, en ook de VTS uitvoering van de Saxo. Dit zijn ongecompliceerde lekkere scheurijzers waarbij alle sufheid verdwenen is door vette uitbouw, goede wegligging en een dikke motor.
Begrijp me niet verkeerd het liefste zou ik een grote vette bak rijden, maar dat is me nog even te duur.
Maar wanneer je zo’n oud, klein scheurijzer ziet rijden weet je gewoon dat de eigenaar geen roze overhemden of shirts zal dragen ;)
http://users.skynet.be/z3usvox/saxo7.JPG

Niet te vergelijken met een nieuwe boodschappenkar onder de 10000 euro! :P
oké klopt, vind het ook wel een bruut wagentje… die saxo… de huidige VTR’s vind ik echter weer helemaal niks! alleen de renault clio sport stelt nog iets voor.
ik ga zelf dan weer liever een stap groter en nóg ouder uiteindelijk ;) ook veelal vanuit financieel oogpunt bekeken :P
Er is nu ook een volwassen auto te koop die er stukken beter uitziet dan de Logan van Dacia , wanneer je die had meegenomen in de beoordeling had die volgens mij heel hoog gescoord !
Het is de ruime , leuke en moderne Lada Kalina !
Ik HAAT het woord boodschappenwagentje. Zo’n onjuiste benaming! Als ik boodschappen haal heb ik VEEL ruimte nodig en dan volstaat een FOX egnie!
Ik vindt het heel kanp dat je voor minder dan € 10.000,- een kompleet nieuwe auto kan kopen. Als ik zie wat ik voor de extra’s op mijn BMW moet betalen, dan is dat een meervoud van dit bedrag! Hulde dus aan deze fabrikanten, maar ik vraag me wel af, hoe ze zich houden in een kop staart botsing?
Waarom zien de Citroen en de Peugeaut er precies het zelfde uit?
Ik wist echt niet dat er zulke lelijke auto´s in de smaak vielen.
De enige die vind ik nog op iets trekt is de Renault Clio. Maar ik moet niets van renault hebben. Beikeba wat een lelijke auto´s. Alle dingetjes op 4 wielen.
Die matiz is echt vreselijk, wat heb je nou aan een je tellers als ze in het midden zitten?! Kunnen je passagiers allemaal meekijken wanneer je moet schakelen. Sja, bij vrouwen auto’s is dat misschien handig haha.
Enne, er staat bij alles 2 jaar ipv de gewone 3 jaar. Nou, volgens mij is die 3 jaar dan niet zo gewoon…
@ Martijn: Omdat ze , net als de Aygo, allemaal van Toyota zijn. hebben alleen een nader logo en andere lampen, verder zijn ze het zelfde.

Uit deze lijst is er maar een leuke auto, en dat is de KA. Degelijk, leuk, alleen niet zuinig.
Ik rij graag VW, maar de Fox is echt een bagger auto. Rijdt voor geen meter, is niet zuinig en moet worden aangeduwd als je een brug op rijdt.
Mijn lijstje:

Voor jonge vrouw:
9e plaats – Hyundai Atos
8e plaats – Chevrolet Matiz
7e plaats – Dacia Logan
6e plaats – Toyota Aygo (Toyota is niet hip, vandaar 6e plaats)
5e plaats – Renault Twingo
4e plaats – Fiat Panda
3e plaats – Volkswagen Fox
2e plaats – Ford Ka
1ste plaats – Citroen C1 /Peugeot 107

Als familie auto:
8e plaats – Chevrolet Matiz
7e plaats – Ford Ka
6e plaats – Renault Twingo
5e plaats – Citroen C1 /Peugeot 107 /Toyota Aygo
4e plaats – Hyundai Atos
3e plaats – Volkswagen Fox
2e plaats – Fiat Panda
1e plaats – Dacia Logan
mashell: Toyota is SAAI! en vooral niet hip
De vw fox tdi is een goede auto met hoge zit en hoge instap. en is met zijn dieselmotor wat zwaarder. en heeft daar door een volwassen wegliging. loopt nooit meer aan op die verkeersdrempels wat ik met elke auto hier voor had. (met 4 man er in ) is veilig, 4 sterren. deze auto gaat mee in de eisen des tijds. en redelijk betaalbaar. en van binnen zeer ruim, dat zou je van buitenaf niet zeggen. en nog een volkswagen ook.
11 July 2007 om 11:16
we hebbe een fox:O helemaal op nummer vier rijd goed zet maar op 2 de aygo mag op 1
Haha
Ik ben een vrouw. Als ik 10000 euro uit te geven had zou ik misschien een fox of een fiat punto kopen of een tweedehands beetle ofzo… :-P
Maar ik heb zelfs zoveel geld nog niet en moet het dus stellen met een tweedehands autootje uit deze klasse. En als het op tweedehandswagens aankomt moet ik die franse wagens al laten vallen, want dat is niet meer betrouwbaar… en fox is nog te nieuw (dus nog steeds te duur)…

Misschien koop ik wel een Matiz. Of raden jullie mannen me iets anders aan???
Tjeef VD Velde
Ik kocht begin 2006 een nieuwe opel Corsa (1229cc … 59kw….80 pk)
5 deurs

elektr. ruiten
zwart micakleur (dubbel metaal)
radio-CD
beschermstrips op de zijkant

En BETAALDE hiervoor….NET 10000 EURO op de kop. En ik vind de Corsa zeker geen minderwaardige auto hoor….er kan zelfs een pak meer in dan vele coupés en andere dure auto’s. (in sommige dure auto’s krijg je zelfs nog geen bak bier, haha)
Met oog op de toekomstige benzineprijzen (…) heeft deze stoere man net de Aygo gekocht. Perfect stadsautootje met een leuke, sportieve uitstraling. Alleen voor lange afstanden is hij natuurlijk iets minder geschikt. Maar ach, als je voor 45,00 vanaf Groningen tot aan Frankrijk kunt rijden… Kijk, zo wordt autorijden weer leuk ;-)
defoxisechtniets
De VW fox is optisch mischien wel een leuke wagen, maar buiten dat verschrikkelijk.

Alles eraan is slecht, super cheap interieur, response op koppeling/rem pedaal is super slecht, hij is enorm traag, voelt loch aan, stuurt zeer indirect en enorm kabalerig, lijkt alsof je een diesel busje rijdt.
schakelbak is slecht kun je niet enigzins ook maar iets vlot mee schakelen.

ben btw absoluut niet vw basher, hou van japanse amerikaanse italiaanse franse autos ook, de VW passat rijd dan weer een heeeeel stuk beter op alle vlakken, maar de fox vond ik echt een totaal mislukte wagen.
helaas een tijd in moeten rijden ivm werk, maar dat was een afschuwelijke tijd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).