Mercedes-Benz Ocean Drive in Detroit

Auteur: , 85 Reacties

De geruchten over een S-Klasse cabrio bleken te kloppen. Mercedes introduceert begin volgend jaar in Detroit op NAIS (North American Auto Show) een cabriolet studiemodel gebaseerd op de S600, dus de versie met lange wielbasis en 12 cylinders.

Het is een studiemodel, dus het is nog maar de vraag of er ooit een productieversie van komt. Maar aan de Côte d’Azur, in Marbella en op Ocean Drive in LA worden de bestellingen al opgenomen.

Zie ook:

Cabrio battle in Detroit
MB S-klasse vierdeurs cabrio photoshop
Mercedes CL diesel en Cabriolet in de pen
Mercedes S-klasse cabriolet: Azure killer?

Het persbericht:

Tijdens de North American Auto Show, begin volgend jaar in Detroit, maakt Mercedes-Benz zijn reputatie als pionier en trendsetter op het gebied van auto-ontwerp opnieuw waar met de presentatie van de Concept Ocean Drive. Dit studiemodel van een vierdeurs cabriolet zet de traditie van grote luxueuze cabrio’s voort. Niet gehinderd door ontwerpvoorwaarden of productspecificaties konden de ontwerpers zich naar hartelust uitleven. Met als resultaat de meest comfortabele en elegante cabrio die er is.

De Concept Ocean Drive is een rijdend juweel. Als vierdeurs cabriolet behoort hij tot een luxe genre dat nagenoeg is verdwenen uit het hedendaagse straatbeeld. Zoals de luxueuze cabrio’s van vroeger is dit nieuwe topstuk uit Stuttgart een toonbeeld van elegantie, stijl en exclusiviteit. Het studiemodel staat daarmee voor automobielcultuur op z’n mooist.

Het unieke model is voorzien van een volledig nieuw ontworpen carrosserie, met een klassieke uitstraling. De elegante lijnen en de fraaie tweekleurige lak geven het exterieur een geheel eigen karakter. Hoewel de Concept Ocean Drive de voorname ingetogenheid van een aristocratisch automobiel uitstraalt, nodigt hij evenzeer uit tot comfortabel kruisen met het dak open op de mooiste boulevards van de wereld. Luxe, exotische materialen zijn met groot vakmanschap verwerkt, met als resultaat een showstuk van ongeëvenaarde perfectie.

Natuurlijk is de Concept Ocean Drive niet alleen ontworpen als inspiratiebron voor dromen en fantasieën. Het studiemodel heeft ook een praktisch doel. Dergelijke modellen vormen immers een prima gelegenheid voor ontwerpers om met minder bekende elementen te werken, dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en nieuwe ideeën te onderzoeken.

Bovendien zijn studiemodellen een goede manier om directer met klanten in contact te treden en om nieuwe ideeën aan een groot publiek te presenteren. Hierdoor kunnen ontwerpers een gevoel voor toekomstige stijltrends ontwikkelen.

De unieke Mercedes-Benz-cabriostudie maakt de visie van een droomauto werkelijkheid. Bovendien onderstreept dit model de merkwaarden van Mercedes-Benz, waaronder uitzonderlijke kwaliteit en comfort, soevereiniteit, waardevastheid en veiligheid. Aan deze waarden zijn nog drie elementen toegevoegd: passie, fascinatie en innovatie. De ontwerpfilosofie van Mercedes-Benz zorgt ervoor dat is vastgehouden aan tijdloze stijlelementen die aan het merk worden gekoppeld, maar dat deze tegelijkertijd worden gecombineerd met nieuwe en verrassende ideeën en vormen.

Behalve de vier portieren behoren een grote verticaal geplaatste grille, LED-kop- en achterlampen en de twee exterieurkleuren tot de belangrijkste uiterlijke kenmerken. Het samenspel tussen krachtige lijnen en grote gladde oppervlakken laten de auto superioriteit, elegantie en voorwaartse kracht uitstralen.

De lange opening van de zijruiten die, zoals dat hoort bij een cabriolet, niet door de B-stijl of de raamstijlen wordt onderbroken, zorgt voor een naadloze overgang tussen de buitenkant en het interieur, zelfs wanneer de kap gesloten is. Toepassing op grote schaal van hoogwaardige materialen, zoals leer van de beste kwaliteit, 3D-effect-stoffen en ahornhouten afwerking, past bij het luxueuze en unieke karakter van deze ontwerpstudie.

Het studiemodel is gebaseerd op de twaalfcilinder Mercedes-Benz S 600, vanwege de lange wielbasis van dit model. Technische bijzonderheden omvatten een innovatief dakmechanisme dat het dak snel en soepel opent en sluit en het al even innovatieve AIRSCARF-verwarmingssysteem voor de nek, dat in alle vier de stoelen is ingebouwd. Hiermee kunnen inzittenden zelfs in de koudere maanden van het jaar genieten van open rijden.

Natuurlijk omvat de uitrusting ook tal van typische Mercedes-Benz innovaties, waarvan sommige uniek zijn in de wereld. Zoals bijvoorbeeld het Brake Assistent PLUS, het innovatieve PRE-SAFE remsysteem in combinatie met de radargestuurde afstandsregeling DISTRONIC PLUS en het PRE SAFE beschermingssysteem voor inzittenden dat ingrijpt wanneer er een ongeval dreigt.85 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi kan ik hem echt niet vinden. Vooral die velgen zien er echt niet uit!.
vette bak, wil hem wel eens zien int zwart
saaie auto…. zeker voor een concept
maarja dat typeert mercedes in mijn ogen
Vet idee, maar die styling wordt nog wel ff fyngeslepen voordat ie op de markt komt :P en ik denk ook met 2 deurtjes minder (CL cabrio)
i agree!
Vernieuwend en fris, maar toch blijft het een beetje een ouwelullen uitstraling houden. Sorry.
@ ED

ik weet een goeie oogarts voor je … ;-)
@tomRS6: Voor de vernieuwde en opgefriste ouwe lul dan. Op zich niet onlogisch, jonge lullen kunnen zulke auto’s doorgaans niet financieren.
Hè hè, eindelijk een mooie Mercedes!
Mooi………….?Michiel van den brink?
Het lijkt wel op een dakloze amerikaanse slee.een de SC430 is toch mooier
deze plaatjes zien er al best gaaf uit , jammer alleen dat ze met die velgen en die kleurstelling een beetje een jaren 50 look eraan willen verbinden de stijl doet me een beetje denken aan de lincoln navigator 2007 en retro is wel erg makkelijk om te gebruiken lijkt het voor auto’s van nu. dan het concept dat is nog steeds krom vind ik een vierdeurs cabrio is gewoon niks
@Michiel: de CLS al weer vergeten?
Deze auto doet mij wat denken aan de RR cabrio,
dus zo uniek is hij eigenlijk niet in mijn opinie en boort daar zeker geen nieuwe markten met aan
Yo. Hier kunnen de wat omvangrijkere homies ook achterin komen!
Mercedes doet!
@ Woody: de CLS vond ik een goed design, maar echt mijn smaak is het niet.
Deze cabrio daarentegen vind ik gewoon ronduit mooi.

@ Florijn: Ik zou de Merc niet retro noemen, klassiek weer wel.
@ sacha, daar heb je gelijk in. Alhoewel ik wel een jonge doelgroep ken die die wagens wel kunnen financieren. –>loverboys en allochs.. :)

Niemand gekwetst hoop ik? is toch zo?
Monsterlijke koplampen, doet me een beetje denken aan de achterlichten van de SLR en die vind ik ook om te janken. Verder geen boeiend design, steriel, recht, saai, nietszeggend. En de grill is wat vreemd.
hmmm best mooi maar die achterschermen, moet gelijk denken aan de nieuwe bmw 3 serie. vind ik ook geen pan, voor de rest wel geslaagd, de kleur is wel een beetje oudbollig
Zal wel weer gretig aftrek vinden bij mensen met geen smaak (Amerikanen) en bij Aziaten, die willen alles kopen waar status aan gegeven kan worden. Deze (en nog meer ) Mercedes is niet echt mijn kopje thee.
Wat een belachelijk ding, sorry maar het hele concept van een vierdeurs cabrio op dat formaat is gewoon over the top!
@tomRS6: Waarom, waarom nou toch moeten de allochtonen er weer bij gehaald worden. Wat heeft dat er in hemelsnaam in de verste verte mee te maken? Treurig hoor, ik kan er met mijn pet niet bij…
vette concept als is hij niet klaar ik mag hem wel ,ik vind het er nog wel goed uitzien voor een concept kan niet wachten tot het huidige model er staat.
@ sacha–> ;) het is gewoon zo, als ik een CLS of een andere “dikke” Mercedes zie rijden dan zit er, of een rijke zakenman of een lichtgetinte jongeman in.

Hierbij hoop ik niet iedere allochtoon over 1 kam te scheren. :)
Kan me niet voorstellen dat hier echt een grote markt voor is, maar als niche product voor rapperts en als vervoer voor naar de filmpremieres kan MB hier misschien wel een paar honderd van slijten… ergens is het een beetje in strijd met de logica.

Een erg luxe limo, door het dak eraf te halen neemt het geluidsniveau toe de stijfheid af en het gewicht gaat (nog verder) omhoog….
hele mooie kar, zal ook erg indrukkend zijn met zijn proporties, zie hem al helemaal staan aan de côte d’azur voor een mooi jacht, ver weg van al die zure Hollanders!
@tomRS6: Zal best, maar toch is het ‘niet erg handig’ om dit soort uitspraken te doen.
@tomRS6: en bovendien getuigt de uitspraak “het is gewoon zo” over het algemeen van grote onwetendheid.
Om serieus genomen te worden, raad ik je aan dit soort uitspraken niet te doen.
Die V12 trekt die cabriosedan uit mekaar
Mercedes Ocean Drive - German Car Scene
[…] [Source: Autoblog.nl] […]
@ tomRS6

Kijk dan nog maar eens goed als je de volgende keer weer een CLS tegenkomt, het zou namelijk zomaar kunnen dat mijn moeder achter het stuur zit! …..of ik natuurlijk ;)
ohja, en weer even ontopic:
Ik vind dit bést een geslaagde cabrio moet ik zeggen!
Beetje van die overdadige blingbling van de koplampen af, en de grille een beetje te heet wassen, en dan mag hij zomaar in productie van mij!
Chapeau!
die koplampen zijn niet mooi en de velgen passen er ook niet bij.
kwenie wat ik hier van vind..
Hij zou wat meer op een s-klasse mogen lijken, minder dik en wat elegantere lijnen.
Klassiekerrally
Michiel? Alles goed met je? ;)

De hoofdlijnen zijn best mooi, maar ’t gevaarte heeft een veel te hoog bling bling gehalte.
En ik wil niet weten wat ‘ie weegt!Zou je er een vrachtwagenrijbewijs voor nodig hebben?
Ik vind het ook niet echt een mooie auto maar toch weer wel.
Deze auto geeft me hoofdpijn want ik ben er nog niet uit.
@[email protected]: We regelen wel even een proefrit voor je, zodat je je mening goed kunt vormen.

;-)
@Sacha
Nee joh doe maar niet want volgens sommige mensen lijkt het dan net alsof ik teveel geld heb!!!

Dat ik dat ooit tegen je zou zeggen…..uhm nee joh ik neem je in de maling, doe maar wel. Ik hou m`n telefoon in de gaten ;)
Ben met Oul eens, ik weet niet echt… Hij is niet lelijk maar ook niet echt super mooi. De auto is wel uniek !
@[email protected]
Nee. Hij had het over LICHTgetinte mensen ;-)

@Rick dos
Kan jij nu nog een keer serieus zeggen dat dit niet mooi is ?
Ik vind hem echt briljant !!
toen ik de voorkant zag, dacht ik gelijk aan een opel atra….
Ze maken die grille wel erg groot, op een echt model moet dat niet het geval zijn… Voor de rest is het wel leuk, ik hoop dat hij in productie komt.
Mooie verhoudingen, klassiek, chique en zeer fraai. Dit ontwerp mag er wezen. Zou een zeer mooie verschijning in het wild kunnen worden als 4 deurs cabrio. Ben benieuwd of ze dit financieel rond krijgen, om een torsiestijve 4 deurs cabriolet in serieproductie te nemen.


Groeten Tim
GATVER :P

-edit: bedankt voor de waardevolle en goed onderbouwde bijdrage-
Een lelijke auto. Hij doet me ook niet aan een Mercedes denken, eerder aan een dikke Amerikaan. Vind het verder een raar idee om zo’n grote auto als cabrio te rijden. Ben benieuwd ofdat hier echt een markt voor is.
Mercedes maakt soms best mooie auto’s (CLS, nieuwe ML en zelfs de SLK en E sedan) maar ik denk dat alleen echte Mersedesfans deze mooi kunnen vinden. Ik vind deze niet mooi (vooral door de drie vouwen over de flanken, de grote lap dak, de grille, de Chevrolet Blazer-achtige koplampen en de velgen (al is dat makkelijk te vervangen natuurlijk)).

Als je een boulevardcruiser voor vier wil neem je een Bentley of een RR.

Belangrijker lijkt me de vraag wat hij gaat wegen en of hij niet tordeert als een kurketrekker.

Boven de 50 km per uur kan je waarschijnlijk niet meer achterin zitten, of als je er wel kan zitten kan je er niet praten, of als je er wel kan praten raakt je haar in de war.
@JANUS

Ja hoor! Iesch niet mooi! Yep, ben ook een licht getinte persoon (zonnebank mensen, zonnebank!……Geintje! ;) ) en ik wil hier niet in gesnapt worden! Lijkt wel een badkuip op wielen! Heerlijk als je achterin zit met 100km/u. Dan krijg het zelfde effect als je een fohn op je mond plaatst. :)
@Rick Dos: Wel eens gedaan dan?
@Franqie

Wie ik?! Ik ontken alles! :) ;)
Wie wil nou in zo’n boot gezien worden!
ziet er toch zeker niet verkeerd uit. volgens mij is het een compleet nieuw model en is het niet zomaar een s-klasse met het dak er af. erg mooi!
raar ding. wel origineel. leuk voor de patserige badplaatsjes. bijzonder nutteloos in Nederland.
Apart dat er geen MM op staat..
Ik bejubel de terugkeer naar vierkante koplampen.
Die grill als reusachtig wapenschild vind ik oerlelijk.
Deze velgen doen lijken alsof er er een foute pooier aan het werk geweest is.
En de maybach motorkap had ook wel wat origineler gekunt.

Al met al toch wel cool.
@MichielvandenBrink: Waarom zou TomRS6 deze uitspraken niet kunnen doen? Klaarblijkelijk ziet hij in zijn omgeving dat mercedesen voornamelijk gereden worden door zakenmannetjes en getinte medelanders. Of is dat tegen het politiek correcte been geschopt wellicht. OK het is wat off topic van hem, maar wat er niet handig aan is ontgaat mij ten ene male.
Vreemd is dat de bovenste foto een photoshop is (achtergrond is van andere foto) en de foto met kap van voren ook (kap is erop gezet, is namelijk geen schaduw op de hoofdsteun). Waarschijnlijk is het een “virtueel” model…
Als ik naar deze foto’s kijk heb ik echt zoiets van: Wat is er nu verkeerd aan dat ding? Opzich is het goed, maar mensen, dit ding ziet er gewoon niet uit! Met een kleine verandering in het design was het misschien net WEL wat geweest. Of is het die vieze kleur? Die lelijke velgen.. zegt u het maar!!
”Opzich is het goed, maar mensen, dit ding ziet er gewoon niet uit!”

Redelijk kromme zin, maar hoop dat je het snapt :P
Normaal ben ik een BMW fan maar ik vind dat deze mercedes een prachtig uitzicht heeft, ik werk in dit genre dus ik weet wel wat stijl is mercedes verrast en doet het goed

zet jullie voordelen opzij en kijk eens naar de echte pracht van deze wagen!
@ Dhr. van de Brink,

Waarom is het niet handig om dit te zeggen? Volgens mij denk jij er negatieve aspecten bij, wat een fout van jou is.
Inderdaad.
Juist omdat ik er negatieve dingen bij denk… Mijn probleem inderdaad, maar ik sta daar niet alleen in.
Ik zei ook ‘niet handig’, omdat een ieder dit verkeerd kan interpreteren of je het nu wel of niet zo had bedoeld.
Maar je kan zelf wel bedenken hoe het komt dat mensen dit discriminerend opvatten.
@ Michiel,

Als iemand anders dit gepost had, dan had ik ook zo opgevat.
Dit is echter verkeerd en die fout ligt bij “ons”.
als we toch bezig zijn… doe mij deze maar :D
http://www.dn.no/multimedia/archive/00069/Maybach4_69546g.jpg
die velgen maken hem denk ik minder mooi dan dat hij werkelijk zijn kan..
als je zit wat voor velgen er op de maybach carbrio’s zitten waar enkele links naar verwijzen dan ziet het er al een stuk beter uit.
ook vind ik de voorlampen niet mooi zoals ze hier afgebeeld staan.
als ik dan egt mag kiezen van ik toch voor de S65 van fifth gear:P (wel als hij nog heel is:P)
De discussie is van een intelligent gesprek over het nut van de nieuwe 4-deurs Merc cabrio ietwat omgeslagen naar een persoonlijk conflict tussen MvdB en TomRS6.
Ik wil alleen kwijt dat (bijna) elke auto die boven het graan- of malieveld uitsteekt (qua prijs, design, etcetera) uiteindelijk een bepaalde stereotype beeldvorming verkrijgt over wat voor mensen erin rijden. Michiel, jij moet je niet druk maken om dit soort uitspraken, ik denk dat het je niet staat om dingen zó persoonlijk aan te trekken. TomRS6, ben je soms jaloers dat mensen in bepaalde auto’s rondrijden? Zo niet, dan was jouw opmerking onnodig én het feit dat MvdB zich het zo persoonlijk aantrok dus ook onnodig…Vrede op Aarde…..
nouja, om het kort samen te vatten:
ik neem een Phantom en de nieuwe Azure, niet iets er tussenin :P
@A.r.

Fijn dat je dit zo scherpzinnig aan de kaak stelt, het gaat hier uiteindelijk om auto’s en aanverwante artikelen, een mening hebben is goed, deze ventileren ook alleen realiseer je wel dat je er andere mensen mee kwetst of opjut. bedoeld of onbedoeld maakt niet uit, heeft niemand baat bij…

Iedereen een fijne kerst toegewenst!
@ tomRS6 en de rest

ik ben het volkomen met hem eens over die allochtonen, want het is simpel weg waar… ik gun iedereen een mooie auto maar als ik hier een wijk verderop allemaal van de wrakbakken zie (opel cadet achtige [hoe schrijf je dat btw:P] dingen enzo) en opeens in de wijk die over 5 jaar helemaal gesloopt is (zijn oude flats) een CLK55 AMG zie staan dan denk ik toch, witte poeder. ik wil niemand boos maken hiermee maar het laat wel zien dat sommige dingen gewoon niet KUNNEN kloppen. als ik een dure auto in het gooi o.i.d. zie dan is die ook niet alijd ‘eerlijk’ betaald natuurlijk, maar toch wel een hoger percentage dan in deze omgeving uit hetvoorbeeld.
nou weer even ontopic:
ik denk dat een 4deurs cabrio wel aanslaat voor de gegoede burgerij. misschien dat ze in de toekomst ook voor de gemiddelde mens wat leuks gaan bouwen, je kan bijvoorbeeld een station als basis gebruiken voor een 4 deurscabrio (C&E-klasse) waarbij je wat ruimte nog overhoudt! nou we zullen allemaal zien he, groeten E320cdi
www.mozillafm.tk = beste hits
ik vind het maar niks een 4d-convertible, er is toch ook een 300c 4d convertible?
@E320cdi en de tomRS6-aanhang ;)

Die CLK 55 in een sloopwijk kan ook een auto zijn van een HOLLANDSE huisjesmelker/onderwereldvastgoedmannetje die weer met een knuppel zijn “eerlijk” verdiende huur bij wanbetalers komt opeisen.

Kijk, dit soort opmerkingen kan ik dus ook maken. Komt op hetzelfde neer, maar met een totaal andere doelgroep die nu als stereotiep wordt neergezet. “De dikke vette Nederlander die de arme onderbedeelde allochtoon tot z’n laatste cent uitwringt.”
Dit klinkt toch zó stom, als je het leest, toch?

Jongens, ik heb geleerd, there is more than meets the eye. Wat als zo’n jonge vent in een té dikke bak gewoon een rijke Egyptenaar/Marokkaan/Afro-Amerikaan/Saudische rijkeluistelg is die ff lekker incognito in Nederland verblijft (ja ik spreek uit ervaring, geen gelul).

En chapeau, dat de Amsterdamse en Rotterdamse politie jonge mensen in ‘verdachte’ auto’s aanhouden en als ze niet kunnen bewijzen hoe ze legaal aan het geld zijn gekomen voor zo’n auto, hoppa auto afgepakt en de Belastingdienst en OM die hun hele hebben en houden gaan uitpluizen. Op het einde als je fout aan je geld bent gekomen wordt je gepakt, slechte karma.

Maar ik wil gewoon zeggen, tuurlijk zijn er momenten dat alarmbellen afgaan in je hoofd. Dat is goed, maar hou ze voor je totdat je weet dat het ook bevestigd wordt. Kijk de film Training Day maar: ” It’s not what you know, it’s what you can prove.”

Oh ja, de Merc nog ff. Bah nee, doe mij de Rolls maar.
Hmmmmm als ik in het Gooi kom dan denk ik altijd: Die is rijk geworden aan de bouwfraude of Willem Endstra of Willem Holleder. Oh en die vrouw die daar in die Porsche rijdt die doet het alleen maar voor het geld!

Vooroordelen, hetgene wat ons saaie leven weer nét dat beetje interessanter maakt!
whahaha ik snap je helemaal rick dos:P maar dat laatste he… “die vrouw daar in die porsche” dat komt wel vaak voor hoor gok ik! en ik zit op een school waar elke moeder-van… in een Vogue rijd dus ja. en trouwens, ik zou het niet erg vinden om een/m’n knappe vrouw te verwennen met een leuk carrera4Sje!!!
Mooi dat die serieuze ondertoon nu weg is en we gewoon doorhebben dat het ook allemaal one big joke is. Je moet gewoon lekker rijden wat je leuk vindt en de rotte eieren op je dak, sleutelkrassen, spuugfluimen op je voorruit en nijdige looks van anderen als je héél langzaam rijdt voor lief nemen als je een Porsche koopt. Haha
@ tom rs6 en andere…..

Je moet ook rekening houden dat er meer geschoolde allochtonen steeds bijkomen en die echt voor succes gaan(en trouwens, we leven in een tijd waar je een clk 55 amg kan financieren)! Maar mensen zijn gewend dat allochtonen onder de sociale minimum leven.

Je kan ook geld maken op een legale wijze.
En trouwens, als je al schrikt van de auto`s, dan moet je kijken wat ze allemaal in het buitenland hebben geinvesteerd….

Mooie velgen heeft die Mercedes!
-edit: nutteloze bijdrage, zie ook onze huisregels!-
Echt een gave wagen, lachen joh:P lijkt wel een rolls royce maar dan cooler, ergens wel een ouwelullenbak maarjah een dikke v12 is natuurlijk niet echt lullig te noemen :)
Dat persbericht erbij, hahaha. Heel erg ‘objectief’ en geloofwaardig. Ik snap dat het van Mercedes zelf komt maar wat een gebakken lucht zeg.

Die auto zelf ziet er zeker best fraai uit, het doet je gelijk aan Rollsen en Bentleys denken, dus in dat opzicht zijn ze geslaagd. Toch komt ie wat lomp over… ik denk vooral vanwege die grove neus.
tis wel een mooie auto maar alleen die velgen zijn lelijk
mercedes driver
kort gezegd. MOOI die cabrio.
Wat een auto he gewoon te ergg!! Vier deurs cabrio alleen merceders weer!!!
Hou toch op, wie wil er nou zo’n auto rijden? Mercedes weer, ze moeten eens een cabrio maken met uitstraling zoals de S4 cabrio, de nieuwe.
zeer mooie wagen, en de velgen vind ik er juist zeer goed bij passen! Het is echte slee. Prachtig, ik vraag me af wat de prijs is. Ook de koplampen zijn prachtig! mercedes heeft zeer schoon werk geleverd!
eindeljik een mooie mercedes ;D
KWIJL (L)!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).