SLR McLaren 722? Gatverdamme! Ferrari F50? Getverdemme!

Auteur: , 38 Reacties

Ik heb een gloeiende hekel aan ‘kerstgedachten’, om het simpele en afgezaagde feit dat ik vind dat dergelijke gedachten bij je dagelijkse routine zouden moeten horen. Maar goed, geen mens ontkomt eraan, ook ik ben blijkbaar geïnfecteerd met dergelijke hypocrisie. Want de kerstgedachte heeft wel iets van een lastige vlieg: hij gáát maar niet weg.

Want denk ik aan Kerst, dan denk ik aan dikke pakken sneeuw. Denk ik aan dikke pakken sneeuw dan denk ik –behalve aan bibberen, glibberen en slibberen- aan vroeger, inderdaad. Niet aan later. Want later is er geen sneeuw meer, dat is dan weggebroeikast. Denk ik aan Kerst, denk ik aan (nooit meer) sneeuw en denk ik dus aan milieuvervuiling.

Denk ik aan milieuvervuiling, dan denk ik bijvoorbeeld aan de wereldwijde belangen die horen bij op rokende schoorstenen draaiende economieën, hardhout of olie. Denk ik aan deze belangen, dan denk ik aan conflicten. Denk ik aan conflicten, dan denk ik Nee! Vrede op aarde! En ja hoor, daar is ie dus weer: de kerstgedachte.

Je ziet, een lastige vlieg die van geen wijken wil weten. Maar oké, vooruit. If you cant beat them, join them. Laten we dan eens verder denken. De kerstgedachte heeft dus een direct verband met het milieu. En denk je aan het milieu, dan denk je natuurlijk ook aan auto’s en hoe dat nou toch verder moet. Dan denk ik wel eens dat we op de verkeerde weg zitten. Hoe kan het dat een toekomst met auto’s op waterstof, zonne-energie of elektriciteit zo ver weg lijkt, terwijl de techniek al binnen handbereik is? Zouden we als automobilisten niet meer druk moeten uitoefenen dat er meer aan de toekomst wordt gedacht? Want vrijwel alle nieuwe wagens zijn op de oude leest geschoeid.

Zodoende heb ik soms van die dagen dat ik ineens walg van wagens waar ik anders juist warm van word. En de kerstvlieg doet rare dingen met de mens, dat hadden we al gezien, hij veroorzaakt precies van die dagen. Dan zie ik de SLR McLaren 722 en denk ik gatverdamme. Heel vreemd. Lees ik over een S-klasse cabrio, mompel ik getverdemme. Ik lijk wel gek! Hoor ik de hartstochtelijke grom van een Ferrari F50, lispel ik sssshh! Stil nou toch! Stil en denk na over hoe je dat gaat doen volgend jaar. Hoe ga jij je automobiele steentje bijdragen aan een wat frisser milieu?

Maar ja, denk ik aan Kerst, dan denk ik ook aan exuberante vreetpartijen, bombastische slemperijen en uiteindelijk buitensporige scheldpartijen. Dus denk ik aan Kerst, dan denk ik weg wezen! En denk ik aan weg wezen, dan denk ik aan… Juist. Je raadt het al: de auto.

Ha! Had ik ‘m toch te pakken, die lastige vlieg.38 reacties

Klassiekerrally
Zo hé! Wat heb jij een gave gedachtenkronkels… :)
Stukje kan nog wel een kleine correctiebeurt verdragen: in de laatste alinea zie ik zo al twee foutjes staan ;)
Verder zal ik niet zeiken, want het is bijna kerst!
Mooi!
Leuk stukje… en inderdaad wat je zegt: die gedachtegang zou je elke dag moeten hebben… Hypocrisie ten top :)
De mooiste kerstgedachte tot nu toe!
@klassiekerrally: help me out here, want met de beste wil van de wereld kan ik de foutjes niet ontdekken :-s
@Brenny, AlexZjuH en Ome henk: De eer is natuurlijk twijfelachtig ivm inderdaad de hypocrisie, maar toch: Thanks! :-)
Klassiekerrally
Ik kan er nu nog maar 1 vinden. Volgens mij stond er eerst ook nog ‘bombastisch vreetpartijen’. Maar ik kan me natuurlijk vergissen…

Maar ja, denk ik aan Kerst, dan denk ik ook aan exuberante vreetpartijen, bombastische slemperijen en uiteindelijk buitensporige scheldpartijen. Dus denk ik aan Kerst, dan denk ik weg wezen! En denk ik aan weg wezen, dan denk ik aan… Juist. Je raadt het al: de auto.
Klassiekerrally
euh… misschien moet ik nog een kopje koffie drinken…
ik bedoelde natuurlijk ‘bombastisch slemperijen’
@Klassiekerrally: Vreemd soort blindheid is dat toch, dat je ook écht leest wat je denkt/verwacht te gaan lezen, ook na 88 keer. Ik bedoel: ik zag die ‘ik’ gewoon staan! Maar goed, we raken een beetje off topic. Dank in elk geval!
@Meike

Gruuwelijk. Ik ga bijna dood van het lachen hier op het werk… voor zover ik werk.
Leuke column
Klassiekerrally
Graag gedaan… (nadeel: nu denkt iedereen dat ik een mierenneuker ben ;))

Dit vond ik overigens een leuke vondst: Want later is er geen sneeuw meer, dat is dan weggebroeikast. :D
In het dagelijks leven is mierenneuken misschien een wat onhandige occupatie, maar als het om taal gaat kun je nooit genoeg mieren neuken, Klassiekerrally.
“Hoe ga jij je automobiele steentje bijdragen aan een wat frisser milieu?”

Ik tank het hele jaar door V-Power met mijn SLR McLaren:

100% zwavelvrij
Bovendien is Shell V-Power zwavelvrij, dit helpt uw katalysator beter te werken zodat er minder verontreinigende uitlaatgassen worden uitgestoten in vergelijking met gebruik van euro 95.
@sacha: Way to go sacha! :-)
Klassiekerrally
@ meike: ik val toch meer op vrouwen… ;)
Neeeeeee dat is geen hint!!!
Oh my god… Ik moet snel weer aan ’t werk voor ik nog meer schade aanricht! ;)
WEGGEBROEIKAST !
Geniaal gewoon.
Allemaal veel gebruiken dan staat het volgend jaar in de Dikke van Dale :-D

@Klassiekerrally
Wat ben jij een mierenneuker zeg ;-)
Klassiekerrally
@ JANUS:
Ha! Meneer de taalpurist himself! ;)
“Hoe ga jij je automobiele steentje bijdragen aan een wat frisser milieu?”

ik tank geen V-power in mijn SLR en draag zodoende meer bij aan het broeikaseffect want ik houd niet zo van “frisse” temperaturen. Ik zou zeggen: iedereen blijven rijden tot we hier een klimaat hebben zoals ze nu in Spanje hebben :-)
leuke column! grappige gedachte kronkels zoals al werd aangegeven. Het is inderdaad zo dat we iets aan het milieu moeten gaan doen. ik ga morgen op wintersport terwijl er bijna geen sneeuw in de bergen ligt :S . gelukkig bestaat er zoiets als sneeuwkanonnen, maar het zet je wel aan het denken. als de overheid nou eens wat tankstations uitbreid met waterstof pompen of andere milieuvriendelijke brandstoffen. dan zou het al een heel eind de goede richting op gaan.
Klassiekerrally
Hey hallo! Stelletje kuddedieren!
Zijn we allemaal zo geïndoctrineerd door de milieubeweging dat wij -als automobilisten- zelf zijn gaan geloven dat de auto de enige oorzaak is van de steigende temperaturen?
‘Tuurlijk draagt het verkeer zijn steentje bij aan de hoeveelheid broeikasgassen, maar er zijn nog zoveel andere factoren!
Neemt niet weg dat we best bewuster mogen omgaan met het gebruik van de auto, maar laten we niet onnodig het boetekleed gaan aantrekken!

Zo… Ik heb gezegd… ;)
@Klassiekerrally: Zeker zijn nog talloze andere factoren! Alleen is de auto er een waar wij in het dagelijks leven relatief makkelijk kunnen bijdragen aan een beter milieu.
steigende temperaturen?

of

stijgende temperaturen

anyway;

merry christmas and a car-driven happy newyear
Klassiekerrally
@ meike:
Zeker zijn nog talloze andere factoren! Alleen is de auto er een waar wij in het dagelijks leven relatief makkelijk kunnen bijdragen aan een beter milieu.

Zeker, vandaar dat ik ook aangaf dat we er best wat bewuster mee om mogen gaan. Maar in dit kikkerlandje slaan de overheidsinstanties altijd gelijk door en wordt ‘Het Milieu’ als excuus gebruikt om (nog meer) accijnzen te heffen en impopulaire maatregelen te nemen. Makkelijkste doelwit: de automobilist.
Dat vind ik laf, te gemakkelijk en het maakt me daarom enigszins kwaad… :)
@ Klassiekerrally
er moet inderdaad niet alleen naar de autorijders gekeken worden, maar het is wel heel erg noodzakelijk dat er maatregelen genomen worden. En als iedereen zegt: als de anderen het niet doen, doe ik het ook niet, dan komen we geen stap verder. Geef zelf het goede voorbeeld en de anderen zullen wel volgen !
Persoonlijk ben ik vóór het broeikasteffect… We hebben hier prachtige stranden, stel je eens voor: Costa del Zandvoort! Als de gasbel in Slochteren opraakt en we alle industrie uit handen hebben gegeven aan goedkope Aziatische landen, kunnen we ons geld altijd nog verdienen aan toerisme!

Nee, persoonlijk denk ik dat het voor een groot deel slechts een tijdverschijnsel is. Zolang de Aarde bestaat zijn er temperatuurschommelingen geweest. Wel denk ik dat uitlaatgassen dit effect versterken.

Het grappige aan dit verschijnsel is, dat als de Aarde echt opwarmt, en de Poolkappen smelten, we kort daarop in een ijstijd belanden. Als het koude water van de gesmolten Poolkappen in de warme Atlantische stroom komt, deze wordt verstoord. Met een sterke termperatuurdaling in Noord Europa als gevolg.
Deels mee eens. De auto draagt maar in een kleine mate mee aan de vervuiling. En we weten nog niet eens of de stijgende temperaturen nu echt door de mens komen of door de natuur zelf. (De mens zal wel bijdragen, maar is het zo erg?)
Klassiekerrally
@ Fej: Ik fiets naar m’n werk en rij (als ik langere afstanden moet afleggen) in een gerecyclede auto ;) :)
Verder doe ik thuis ’t licht uit als ik een vertrek verlaat en draai ’s avonds een uur voor ik naar bed ga de thermostaat een paar graden lager.
Aan mij zal ’t niet liggen!
Klassiekerrally
@ Citrofiel: mee eens. Kijk eens wat een vulkaanuitbarsting teweeg brengt! Die zouden ze moeten verbieden! ;)
Uiteindelijk zijn de grootste vervuilers de huizen van mensen. Zeker in deze tijd. De energie die daarvoor nodig is komt uit een electriciteitscentrale die ongeveer 50% van alle broekasgassen voor zijn rekening neemt. Ongeveer 15% komt op het conto van auto’s.

Buiten dat geloof ik ook echt niet dat het door de mensen komt, maar dat het een natuurverschijnsel is. Milieu zal me een worst wezen. Zo lang als ik maar plezier heb in het leven vind ik het wel prima. Klinkt egoistisch, maar zo is het wel. Maar ondanks dat rij ik in een auto waarvan de uitstoot laag genoeg is zodat een hoop auto’s er nog wat van kunnen leren. maar das voor mij niks anders dan een bijkomstigheid….
“Hoe ga jij je automobiele steentje bijdragen aan een wat frisser milieu?”

Gaat je geen bal aan! :P

Ik zal voortaan vooraan de file gaan rijden. Zodat niemand harder dan 80km/u kan op de snelweg. Is dat een goed idee of is dat een goed idee?
Timmy Highflyer
“Weg sneeuw” klopt niet helemaal denk ik. Het opwarmen van de aarde zal hier eerder een afkoeling teweegbrengen!

Als je op de wereldkaart kijkt ligt bijvoorbeeld New York op ongeveer dezelfde hoogte (noorderbreedte) als Madrid. In New York sneeuwt het vaker en is het kouder dan in Madrid, wat toch redelijk objectief vastgesteld kan worden. Wij Europeanen kunnen immers genieten van de Golfstroom die ons warme lucht uit de Golf van Mexico brengt.
Eén van de gevolgen van de opwarming van de aarde zou zijn dat de Golfstroom zou uitvallen. Zou het dan niet kouder worden bij ons?
@Timmy Highflyer
Als ik naar buiten kijk in ieder geval niet !
Timmy Highflyer
@ Janus. Daar heb je natuurlijk wel een punt! Naar mijn inziens wordt het ook alsmaar warmer. Maar als die theorie zou kloppen dan zou het hier in de loop der jaren toch kouder moeten worden. Maar het zou niet de eerste voorspelling zijn die niet blijkt te kloppen en zeker niet op meteorologisch vlak!
Ons huis pompt jaarlijks 10 000 liter stookolie in de vorm van ongefilterd roet de lucht in. Onze auto… misschien een derde wanneer we met skischoenen rijden.
Wat zegt bijna iedereen dus: Die slechte auto’s zorgen dat de aarde opwarmt!
En de zure regen niet vergeten natuurlijk! Komt het daardoor dat ons terras zwart ziet? Ach, onze auto ziet toch ook zwart?
Ik moet zeggen; interessant zeg! Die warmtestijging scheelt je toch een hoop geld aan verwarming en winterkledij? Kun je met je uitgespaarde geld lekker een gasmasker kopen!
De Dino’s hadden het in ieder geval warmer dan George Bush.
Gaan we toch lekker hockey spelen? En dan krijgt bush het warm.
Maar wat hij niet weet is dat er met de hockyesticks is geknoeit.
Klassiekerrally
@ LPH: Ik volg je even niet?
@Klassiekerrally: Ik ben een beetje een warhoofd… of anders, ik hou van een alternatieve manier van interpreteren ;-)

Ken je de ‘hockeystick’ vergelijking? Die zegt dat de laatste jaren door het broeikaseffect de temperatuur spectaculair stijgt. Maar er is met die ‘hockeystick’ geknoeit en Bush weet daarvan, want die heeft namelijk mee geholpen met het versprijden van die ‘hockeystick’ resultaten. Anyway, heel dat broeikasgedoe is erg overroepen en het is veel minder dan het eigenlijk is want we zitten nu gewoon weer in een warmere periode. Een deel van het dinotijdperk was ook een warmere periode want toen kon men zelfs druiven telen in Finland.
Klassiekerrally
Ik heb nooit van die vergelijking gehoord, maar begrijp nu wel wat je bedoelde :)
pieter autofreak
er is nog altijd een TH!NK :D :P hehehe…
en er is ook nog altijd een natuur, wetenschap & techniek ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).