Jaguar XF Concept, is dit ‘em?

Auteur: , 54 Reacties

In de februari-editie van Car & Driver staan de eerste afbeeldingen van de nieuwe Jaguar XF concept. We zagen reeds een veelbelovende teaser en de inmiddels gelekte scans doen daar niets aan af...

Indien dit echt het design is nieuwe XF Concept (check) dan ben ik zeer enthousiast. Zoals we eerder al schreven zou de nieuwe Jaguar een stijl kijgen van een vierdeurs coupé, met een grille geïnspireerd op recente Jaguar concepts zoals de RD6 en de R-Coupe. Dat lijkt allemaal te kloppen.

Er is overigens weinig “Engels” meer aan deze Jaguar en het doet meer denken aan een mix tussen Aston Martin, Ford en Volvo (wat natuurlijk ook zo is). Over een paar weken wordt de XF officieel onthuld op de Detroit autoshow, dan zullen we meer details posten (via eurocarblog.com).

Bekijk de afbeeldingen hier en hier.

Update: ook de “echte” afbeeldingen zijn beschikbaar, klik hier.54 reacties

Safrane BiTurbo
Dat ziet er helemaal niet slecht uit, moet zeggen dat die ook op de XK lijkt.
Eindelijk een mooie Jaguar sedan voor de wat jongere liefhebbers. Ik zie er inderdaad Aston Martin en Ford in terug en dat is niet negatief.
maartenunplugged
wat een zielloze wagen. lijkt wel een japanner
lelijk!
T is een mooie bak, maar doe er dan een Aston badge op ipv een Jag badge.

Hetzelfde wat Saab nu overkomt bij GM (verlies van identiteit) gebeurt er nu bij Jag onder de vleugels van Ford. Slechte ontwikkeling..
Het is inderdaad een compleet andere richting, maar ik kan toch wel zeggen dat ik hem wel erg mooi vind, op een paar enkele details na
@Maarten: Welke Japanse invloeden zie jij dan in deze Jaguar? Of ben je gewoon geen fan van designvernieuwing bij dit merk? Als er Aston Martin design elementen inzitten, hoe kan dat dan als Japans opgevat worden door jou.
Het lijkt wel een kruising tussen een Volvo en een Austin Martin
Carfreak (BMW 320i)
ik ga mee met tdj
Lezers van het vorige topic over de XF hebben misschien gelezen dat ik Jaguar roemde om haar klasse, stijl en vormgeving die de tand des tijds doorstaat.

Helaas, dit doet pijn. Ik zie niets terug van die aristocratische tijdloze schoonheid van welheer. Dit is een nieuwe stap voor Jaguar, hiermee gaan ze wellicht goed scoren maar ik mis het tijdloze ontwerp waarom ik Jaguar altijd zo gewaardeerd heb. Laten we gewoon eerlijk zijn. Zelfs in British Racing Green is dit geen chique Britse heer met een bekakt accent.


Groeten Tim
en ik ga mee met Tim :-)
@tdj: Austin Martin????Dat merk bestaat niet gozer.
Gaan we weg ofzo? Waar gaan we heen dan, want anders wil ik ook mee! ;)

Van de voorkant doet ie me sterk denken aan de Dodge Charger

http://www.speedsportlife.com/photopost/data/664/thumbs/859040d2006060.jpg

De lijn naar achter doet me denken aan een AM.

Kennie zeggen dat ik hem mooi vind…….
de achterkant is van een aston en de voorkant trekt op niet veel
Mooi! Lelijk! Vet! Mager!

Wat maakt ’t uit? Eerst maar es doen waarvoor ’t ding bedoeld is: erin rijden. Daarna kunnen we altijd nog een (gefundeerd!) oordeel vellen.
Ja, laten we maar stoppen met Autoblog.

Jongens trek de stekker er maar uit! ;)
Klassiekerrally
Schuin van achteren vind ik ’t mooi. Schuin van voren mis ik de ‘Jaguar’ feeling.
Ik denk dat ik de neus met de te rechte grill niet kan linken naar ’t verleden.

Ik las op de scan dat de daklijn ook hoger gaat worden. Ben benieuwd wat dat voor het totaalplaatje gaat betekenen…
Waar Rick Dos het over heeft weet ik niet ;P , van de voorkant gezien (het achterste gedeelte) vind ik hem lijken op de Lexus IS. Motorkap doet me beetje denken aan Volvo. Mja.. erg jammer dit. Zonde van Jaguar’s imago.
vind em ook niet mooi…
hij is niet lelijk ofzo maar voor een Jag. mag je wel wat beters verwachten!
er zou net zo goed lexus op kunnen staan…
Stefan Schuilenburg
Jammer van al die negatieve reacties. Dan heb ik het niet alleen over deze auto. Als je de topics afgaat, lijkt 90% van alle auto’s gepubliceerd wel (volgens zeggen) zóóveel op die bepaalde andere auto.

Het is misschien niet een ‘typische’ Jaguar, maar wellicht zien we dit over een aantal jaar wel als ‘Jaguar-stijl’? De tijd staat tenslotte niet stil.. En werd hetzelfde niet gezegd over de S-type en X-type? Zijn die niet inmiddels geadopteerd tot één van de Jaguar-familie?

Er komen duidelijk Britse stylingselementen in terug (meer dan bij de S-type), dat vind ik zelf een goed punt. De achterkant moet ik aan wennen, het was wellicht mooier geweest om die ‘lichtbalk’ (of wat is het?) op de kofferklep weg te halen.

Maarja, wellicht wen ik eraan..
Feit blijft dat ik het alleen maar kan toejuichen dat jaguar eindelijk afstapt van de oude mannen met sigaar en lange regenjas styling.
vet hoor !
neus ala quattroporte, rechte grill,vlakkere zijkant.Alleen dan wat bescheidener.
@Rick dos: gisteren hadden we de stekker er even uit maar toen begon ik me te vervelen ;)
In grote lijnen vind ik dit een erg aangenaam model! Van mij hadden ze wel iets klassieker mogen blijven, maar wie weet!: misschien ga ik het wel mooi vinden op de echte plaatjes, want die komen toch altijd heel anders over!

Vind trouwens dat wel elk merk tegenwoordig met een 4-deurs coupe moet komen! Ik las net op Autoweek ook al iets over de nieuwe Vectra!: Word ook een soort coupe! Jajajaja….. Wat die Mercedes alemaal wel niet teweeg heeft gebracht!
@autoblogger….


DUS TOCH!!!! :) Ik was al in paniek! Ik wilde op de site, maar het lukte niet! Ik zat al te denken aan een blokkering van jullie of nog erger van mijn baas! :(
Maar gelukkig!….. Het lag niet aan mij!

Ik verveelde me trouwens wel daardoor!…. DUS….: Toch gewoon maar doorgaan hoor!
@autoblogger

Gelukkig heb ik dat niet meegemaakt anders had ik me geen raad geweten! ;)
@mvagusta: dank u, natuurlijk gaan we door ;)

Over die Vectra, dat nieuws hadden we inderdaad laatst, autoweek loopt achter. Je weet toch: http://www.autoblog.nl/archive/2006/12/13/opel-vectra-wordt-insignia
niet slecht
ik zie er idd ook wel wat Lexus-achtige lijnen in terug, maar de IS is ook een fraaie wagen dus of dat zo erg is..

Maar de vraag is nu, is het een echte Jaguar? Als we naar de geschiedenis kijken dan zijn veel Jaguars, nogal rond van vorm, deze is veel scherper van lijn. Op zich is er wel iets voor te zeggen om te breken met de (ietwat oudbollig aandoende) ronde vormen, want men wil ook een nieuw publiek aan gaan spreken met de nieuwe modellen.

Lelijk is de auto zeker niet, maar toch mis ik iets aan dit “Jaguar ontwerp”
Er is toch echt iets aan dit ontwerp, want volgens mij zijn ze nog niet klaar…
bwah, ze moeten echt is dringend dat hyundai design eruit krijgen.
maartenunplugged
@ barry330

Met japanner, bedoel ik op de zin daarvoor, zielloos. Er is nog amper een japanse wagen die qua design mijn hart sneller heeft laten kloppen.

Neem een mazda 3, een nissan almera, een mitsu huppeldepup, een suzuki nogwat, zelfs de meeste huidige lexussen zijn niet echt boeiend.

Dat heb ik met deze ook.

Die achterkant is trouwens net een eclipse, en je durft toch niet astin martin in 1 adem met dit gedrocht te noemen?
In ’t algemeen word er gedaan alsof japans design kil is en geen emotie bevat.

Al tientallen jaren is een sedan als de Honda Accord een genot om naar te kijken voor heel veel mensen. Wat SUV design betreft stralen een Murano en een RX 300 meer emotie uit als een Tuareg of 9-7x. En zelfs de compacte japanse designs zijn veel attractiever in mijn ogen dan de Europeaanse. Een Yaris is gewoon strakker dan een Fox om maar een voorbeeld te geven.
Beetje te veel Lexus invloeden…
Nu is ie wel aardig, maar als je hem over een paar maanden ziet rijden lijkt ie al oud.
Ik vind die grille maar niets. Zo’n groot gat in de voorkant, wat je steeds vaker ziet helaas, vind ik er niet uit zien. De achterkant heeft wat weg van Japanse driftwagens of zo, de Mazda RX7 bijvoorbeeld, met die band. Het is geen echte Jaguar meer te noemen, niet eens een echte Brit… Jammer.
Dacht even dat het de nieuwe Nissan GTR was, my bad.
lincoln mark8
hele mooie auto maar toch vreemd dat er jaguar op staat…..elk merk had er op kunnen staan …..maar jaguar!!!!!!! voor uitgang dat zeker wel maar klasse uitstraling ???
Gelukkig, een andere stijl! Iedere keer dezelfde klassieke vorm in een ander formaat, blijkt niet succesvol. Ik heb vertrouwen in de toekomst van Jaguar! Ik ben benieuwd hoe de andere series er uit gaan zien. Komt er trouwens nog een suv?
mmmm vind m wel geslaagd eigenlijk,de meeste jaguar rijders zijn inmiddels de 80 ook wel gepasseerd.wel een geslaagde verjongings kuur
@ Maarten: Ik durf wel zeker en smaken mogen verschillen uiteraard. Voor mij is het een geslaagde en gedurfde designomslag maar dat jij het niet mooi kan vinden is alleen maar goed. Auto´s die iedereen direct mooi vindt zijn vaak na een jaar alweer saai.
een soort “ÜBER”-mondeo…………… hahahaha Deutsche Gruendlichkeit voor Jaguar lol
Ai wat een lelijke auto. Ik zie overeenkomsten met de charger, achterkant van een Chrysler Sebring, alleen de portieren lijken nog wel wat op vorige Jaguars. Jammer, dit is niet zoals ik Jaguars herken, ik denk idd dat het merk z’n identiteit aan het verliezen is.
het doet idd denken aan aston martin…en ziet er stukken beter uit dan het oude model dat mij deed denken aan een mislukte E type!
Dat is wel een geslaagde vergelijking BM double V!
Ik vind de koplamunits overdesigned overkomen, wat een beetje zeer doet want goed design is zoals we weten de simpelheid zelve. En de wigvorm iets te sterk. Maar verder wel leuk
’t ziet er niet uit als een Jag, maar ’t is wel een erg mooie 4 deurs kar.
niet teveel terugdenken aan de oude engelse sloepen, dan vindt je hem wel mooi.
lincoln mark8
keurig netjes van jullie, dat net als autoblog.com de foto,s zijn verwijderd …
Wij zijn zo netjes, dat weet je toch!
Jaguar C-XF Concept Reloaded…


Het feit dat er gelekte scans van de nieuwe XF Concept op internet verschenen (gistermiddag) was voor de legal department van Car & Driver genoeg om wat druk uit te oefenen op diverse weblogs. Kansloos, want inmiddels zijn de echte afbeeldingen o…
@Autoblogger.
Ben wat druk geweest laatste dagen. Sorry.
Derhalve wat late reactie.

IK WAS OOK IN PANIEK TOEN JULLIE UIT DE LUCHT WAREN !!!!!!
(Wil je dat nooit meer doen !)
Heel jammer,
Ik rijd al jaren Jaguar en rijd nu inmiddels mijn 4e Jag. Had gehoopt dat het opnieuw een stijl icoon zou worden maar moet toegeven met de rest van de heren hierboven dat het model volledig mislukt is. Tot dusver een samenraapsel van allerlei stijlkenmerken, terwijl de XK’s juist weer erg goed gelukt zijn. Heel jammer!!!! Gemiste kans van Jaguar.
Voor wie Casino Royal gezien heeft, deze Jag lijkt sprekend op de nieuwe Ford Mondeo… en dat is geen compliment voor de Jag, wellicht wel voor de Mondeo.

We weten allemaal hoe het de X-type vergaan is, het vorige model dat vooral van binnen op de Mondeo leek…

Helaas, Jaguar verliest keer op keer meer van zijn gratie! Toch maar doorsparen voor de Aston Martin!
Ik heb, na Frankfurt, op aanvraag deze wagen gezien en gekeurd, zowel in
Drongen, als in Marche. De diesel motor ken ik van de S-type. En de vormgeving, én de electronica, én het interieur stralen moderne tijdloze
schoonheid uit!
Ik zou niet twijfelen tussen DIT, ’n BMW, een M.B., AUDI A6,of Volvo 80!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).