Lockpicking video: BMW openen zonder sleutel

Auteur: , 33 Reacties

Met al die nieuwerwetse electronica in de auto is het alleen maar makkelijker geworden om de deur zonder sleutel open te krijgen. Tenminste, zo lijkt het. Met dank aan het Duitse Wendt kunnen we u een mooi voorbeeld op video laten zien. Met behulp van een BMW lock decoder tool en bijbehorende software kun je bijna elk BMW-slot openkrijgen.

En het kost verdomd weinig moeite zo te zien…

Met dank aan June voor de tip!33 reacties

ik krap me achter me oren wel dope maar als ik na denk me bmw is niet meer veilig waar kan ik het kopen zoon shit

-in gewoon Nederlands: Ik krab me achter mijn oren. Wel interessant, maar ik denk dat mijn BMW niet meer veilig is. Waar kan ik zo’n setje kopen?-
On the bright side: Hoeven ze niet meer een ruitje in te slaan om wat uit de auto te ontvreemden. Scheelt toch een hoop rotzooi!

Nog even de startonderbreker hacken en klaar!
haha mooie post nu snap ik waarom 1/3 van de x5’s in nederland gestolen wordt.
Goh, de man klinkt erg Nederlands. :P

Maar wel interessant om te weten dat dure auto’s best wel simpele sloten hebben, ook al lijkt het op het eerste gezicht niet zo.
Tja, het wordt wel erg makkelijk binnen een kwartier (schat ik zo) om een BMW netjes open te krijgen. Ook handig voor inbraak! Eerst de maat nemen, een sleutel maken en volgende avond terugkomen! Tja gelukkig is er nog een startonderbreking, of is deze net zo makkelijk te kraken? Het is duidelijk dat dit sleutelsysteem zo te makkelijk is te kraken. Vooral omdat de baard het niet zo kritisch neemt en genoegen neemt met 2 standen. Nachbessern!
Juist ja! En bedankt hè Autoblog! Kan gelijk niet meer naar bed! Het zullen goedverdoeme niet de Hollanders zijn die dit op het internet zetten! ;)

Ach ja, het welbekende klap of slag sleutel verhaal kennen we ook allemaal. Ik verlies er geen minuutje slaap over! Heb namelijk hier nog een kalf rondlopen.
Ik heb er alles aan gedaan om mijn auto zo goed mogelijk te beveiligen en als men dan toch wat slimmer is, so be it! Dan mag mijn verzekeringsmaatschappij mijn geld eens een keer terug gaan geven!
Iedereen die dingen zoals een pinpas, computerbeveiligingen, hisbeveiligingen, etc etc, voor 100% vertrouwen die verklaar ik voor gek. Het zijn slimme mensen die dit soort dingen maken maaaaarrrrrr er zijn altijd slimmere mensen die dit kunnen breken.
smaakversterker
nu dat dit gepubliceerd is op autoblog raad ik iedere eigenaar van een bmw aan om een anti diefstal verzekering te nemen… hihihihhihi
via deze video kan men wel in de auto maar kan men er dan ook mee wegrijden? lijkt me sterk en duurt m.i. ook nogal een beetje lang om midden op het straat dit setje boven te halen.
Theorie is niet altijd = aan praktijk ;-)
hahhaha zo wat heb ik gisteren een tekst geschreven zeg sorry ervoor ik was beetje nog aan het feest vieren(me katers aan het wegdrinken)
bedankt voor het verbeteren van mijn tekst lol
Waar een wil is is een weg, als iemand het op je auto gemunt heeft (lijkt me sterk dat ze een bmw willen :P) dan zullen ze wel een manier vinden om hem te jatten. Gewoon bij je huis naar binnengaan en met een pistool om de sleutel vragen was toch de nieuwe trend? Wedden dat je dan je sleutel met een glimlach afgeeft, ja of met een gat in je hoofd ;)
@alfa156

Ziet er gevaarlijk uit, onderschat het niet…. Midden in de nacht is dit toch wel een hele stille manier om een BMW open te krijgen. Niemand die je ziet of hoort…

Of je ermee weg kan rijden is een tweede, maar je TomTom is wel weg!
de inbraak veiligheid is al beter dan enkele jaren geleden. BMW had bedacht dat het een goed idee zou zijn als de deuren automatisch ontgrendeld zouden worden bij een aanrijding. Klopt, dat is ook best een goed idee, maar…..

de dieven gingen onder je auto liggen, gaven een flinke klap tegen de auto, vlak bij de sensor en Floep! alle deuren open. Tijd: 20 seconden (omdat je eerst nog onder die auto moet komen)
Eindhovenfinest
Ik vind het niet super revolutionair.
Okay, ze kunnen je auto openen maar zonder de chip in de sleutel kun je nog steeds niet wegrijden (of alarm uitzetten?!). Dus i.p.v. dat ze je slot opentrekken kunnen ze het nu nice and clean doen maar ook niet meer als dat.
Die presentator is duidelijk Nederlands;

“Wan of de diekooders aj broht is a fery nais wan…”
Op de Duitse televisie heb ik onlangs een reportage gezien over Poolse autodieven. Een van hen liet zien hoe ze een startonderbreker omzeilen. Het contactslot wordt uit het dashboard gewrikt. Dan de draadjes op een speciaal kastje aansluiten. Handige knutselaars bestuderen de elektrische systemen van de verschillende automerken en produceren deze kastjes waarmee de auto’s van een bepaald merk gestart kunnen worden. Hij demonstreerde het met een VW. Door een schakelaar om te zetten kon je ook Audi’s met het apparaat starten.
Maar zoals die man het ook zegt.
Ze geven het voorbeeld op een bmw.

Hij zij dat het ook op een mercedes en al die merken Mogelijk is.
Maar probleem is ze moeten nog de alarm zien uit te schakelen of niet.
mist je altijd zonder alarm alleen de deuren op slot zet.

Zal me wel erg zijn Men Benz voor de deur weg.
Denk Zo’n volg systeem alarm erin te laten steken.
Normaliter worden bmw’s, mercedessen, audi’s… (de duurdere wagens dus) gesloten met een afstandsbediening. Als men de auto dan open doet met de sleutel gaat meteen het alarm af.

Sry folks, fun is over :p
Mooi setje, leuk voor volgend jaar onder de kerstboom..
Toch wel ’n vreemd bedrijfje dat Wendt… verkopen ze dit spul alsof je hiermee je eigen auto gaat openmaken als je je sleutel kwijt bent ofzo? Of zitten ze officieel in de inbraak-wereld?
900 euro, ik wou een nieuwe laptop, ik denk dat ik dit in de plaats ga kopen en mezelf een nieuwe BMW geef :-)
volgensmij zit in het contactslot wel een electonische code(startonderbreker)
je kan m dus wel leeghalen maar niet meenemen!
Als ik de ‘auto van de zaak’ (VW Polo, vorige generatie) met de sleutel opende, ging het alarm af. Niet direct, maar als je instapte bijvoorbeeld. Die ging pas uit als je de motor gestart had. En die start alleen met de goede magneetcode in de sleutel :-)

Ik denk wel dat de grote duitse luxewagens vaak op plekken staan waar je ’s nachts zat tijd hebt om even rustig aan het slotje te voelen. Tenzij het alarm dan al afgaat.

De heilige koe hoort op stal, en rommel leg je niet achter de raampjes maar ruim je op!
Hmm naja inbraak zonder braakschade kan iig hiermee uitgevoerd worden .Wegrijden is punt 2, maar vast ook te doen.

Sommige autos hebben geen sloten maar puur een keycard. Is misschien veiliger, maarja dat is elektronica, dus (ook) makkelijk te kraken?
Zoals ik al gezegd heb: auto die gesloten werd met afstandbedieningen openen met sleutel = alarm!
Het scarry shit hieraan is dat je deze kit ook voor andere auto merken kunt kopen ;)

@tom: Zo werd een vriend van mij wakker gemaakt door de politie voor zijn huis dat zijn auto leeg gehaald is. Dikke vette V6motion en de deuren stonden wijd open en alleen het tapijt lag er nog. Letterlijk leeg gehaald dus en niemand heeft niks gehoord;) rara hoe kan dat.

Mijn theorie is dat sommige alarm verkoop guys, af en toe hun kennis anders gebruiken ;)
Was er laatst niet iets te doen met mysterieuze inbraken in dure auto’s in het noorden van het land? En de politie stond voor een raadsel?

Voila, wellicht is dit de oplossing????????
in het handschoenenkastje zit een speciale sleutel, bij de 5 serie toch, waarin die code zit waarmee je kan starten, mijn vader rijdt met een 5 serie en heb het al geprobeerd, werkt perfect.
reactie op Stefaan : Die “speciale sleutel”, die je vermeld, is enkel maar een dummy houder. Je kan er totaal niks mee aanvangen, tenzij je er de “portefeuille sleutel” insteekt. Deze laatste is, de kleine plastic sleutel die bijgeleverd wordt.
Over het setje: mooi en handig systeem. Thuis hebben we een garage, gespecialiseerd in BMW. Dit setje zou dikwijls van pas kunnen komen.
Iedereen heeft het er over dat ze toch niet met de auto kunnen wegrijden dankzij dit setje… wat je wellicht vergeet is dat dit 9 van de 10 keer ook niet de bedoeling is, maar ze gewoon hetgeen willen wat men in de auto laat zitten en liggen.
Ik ben al 2x een auto kwijtgeraakt door diefstal. Startonderbrekers en al, ze laden die auto gewoon op een autotaxi en wegzijn ze. Die auto maken ze later wel ergens open waar ze niet gestoord kunnen worden. Het is triest maar waar, vroeger stalen ze je fiets heden je auto. Over een jaar of 15 je huis ?

Teleurgesteld in de opsporingsinspanningen die onze politiemacht laat zien.
@ Rick
Das een hele geruststelling jonge;)
Bij mij zit er een verborgen gps-zender in. Stelen ze mijn auto, dan traceer ik ze op en breek hun poten
ruig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).