Wifi in de auto

Auteur: , 20 Reacties

Regelmatig sta ik in de file, voor mijn gevoel altijd in de langste die er is. Nadat ik al mijn vrienden en mijn moeder heb gebeld, slaat de verveling toe. Graag zou ik dan even internetten, maar ondanks de veelbelovende berichten is er in Nederland nog geen fatsoenlijke oplossing. In de US of A regelt Autonet Mobile het wel voor je. Het vergt een investering van $399 voor het Wifi kastje in de auto, maar vanaf dan kan je onbeperkt internetten vanuit de file.

Het kastje legt vervolgens verbinding via het UMTS EV-DO Verizon netwerk. Autonet claimt dat er bereik is op 95% van de Amerikaanse wegen. Het abonnement kost $ 50 per maand, dus echt voordelig is het niet (via Engadget.com).20 reacties

Denk dat de ongevallen in de file omhoog zullen schieten, slechte ontwikkeling dit.

Sommige auto’s zijn nu al complete rijdende kantoren, als dit er bij komt mijd ik de file wel, ik werk namelijk thuis en kan zelf bepalen wanner ik op pad ga ;)
Ehm, en veiligheid??
Ik erger me nu al gek aan kneusjes die de files nog langer maken omdat ze net dat ene artikel in de krant aan het lezen waren…
Nee, geen goede ontwikkeling…

En nee, ook niet voor het achterste compartiment voor een Maybach, die heeft standaard al satteliet-internet, of toch als optie te verkrijgen.
@ Knilles : great minds think alike… ;)
Yep, k zag t net ook al ja en ook precies tegelijkertijd :D
Lijkt me wel leuk, maar dan alleen voor de passagiers of in een echt stilstaande file. In een file die nog rijdt, en dan een internettende bestuurder? Dat lijkt me geen goed idee. Maar internet in de auto komt eraan, handig voor heel wat mensen, lijkt me.
@ KVK wat veiligheid betreft slaat het nergens op om deze “uitvinding” af te keuren ik sta dagelijks in de file en mensen zitten gewoon kranten te lezen of met hun psp te spelen dus wat maakt het uit als ze nu hun laptop op schoot zetten.
@ Henkieeee : en wat doet je vermoeden dat ik die dingen goedkeur? Vind dat ze daar net zo hard bekeuringen voor mogen uitdelen als voor ‘te snel’ rijden hoor…

Trouwens, te snel rijden, heb het altijd al zo’n gekke uitdrukking gevonden. Te snel. Ten opzichte van wat? Dat metalen bordje met dat getalletje op langs de weg? Dat staat er nog steeds hoor, ook al ben ik het aan 180 km/u gepasseerd.
Kijk, als je op de baan moet daar je aandacht zijn : bij de baan, bij het verkeer. Ook als het file is ja. Je bent met levens bezig namelijk. Egoïsten… ;)
Hé, ik heb ook zo´n kastje hier in huis hangen! Heet dat Wifi?! Ik noemde het altijd het kastje voor mijn internet! LOL!

Mja oké ik ben een ouwe l*l die in dit soort dingen nooit interesse heeft getoond! So, shoot me! ;)
Peng peng!
@Euphoric

LOL!
haha … op autoblog.nl naar geile wagens kijken terwijl je in de file staat :d
Kun je in de file mooi kijken naar de filemeldingen en evt een andere route laten berekenen om de file waar je in staat te omzeilen:P
een wifi in de auto ik heb al een wijfie in de auto en daar heb ik al genoeg aan
maarja voor 5 tientjes in de maand ben je wel goedkoper uit

die troep moeten ze gewoon verbieden net als een dvdtje gaan zitte kijken in de auto sta je in de file begint het een beetje te rijden staat er weer z’n zijje sokken loper stil omdat ie zo nodig een dvdje zit te kijken en niks in de gaten heeft
Ik haal met dat T-mobile met pocket internet totaal van een tientje per maand ook 50kb/s in de randstad en veel grote steden op de mobiel, dus t kan goedkoper :P
Ja inderdaad, voor 10 euro onbeperkt internet met mn mobiel, en ook met je laptop internetten dus, duhh :p Zulke oude mensen zijn hier toch niet ;)
Nou je kan gewoon van Vodafone ofzo UMTS nemen en lekker intrenetten.
Alleen zo snel in het internet verbinding heellaas nog niet.
Tsjonge jonge. Hebben jullie dan niets beters te doen. Eergisteren avond van skivakantieadres Brasov (roemenie) naar huis gereden (Cluj-Napoca) 300 km bochtenplezier over goede en brede wegen. Lekker sturen…..daar heb je geen internet voor nodig in de auto :)

Groetjes vanuit filevrij Roemenie (behalve Boekarest dan)
Tja, geef de fabrikant maar ongelijk, die speelt slim in op de situatie.
Maar voor de rest vind ik het bijzaak. Dan pak je lekker de trein met een pen en Metro-sudoku.. voor je het weet ben je thuis :-d
Volgens mij is dit er al een tijdje…

http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=619406
http://www.routershop.nl/products/draadloos-netwerk/routers/multifunctioneel/linksys-wireless-54mb-router-f-3g-umts.htm

Het kastje heeft gewoon een 12 volt adapter dus lijkt me niet zo lastig om dit in een auto aan de gang te krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).