Jaguar C-XF Concept officieel!

Auteur: , 48 Reacties

Jaguar is back! Foto's van de C-XF concept waren nog onder embargo, maar desondanks al wel uitgelekt. Dit dit zijn de officieel vrijgegeven plaatjes.

Nog even opfrissen: de Jaguar C-XF is een vierdeurs coupé, want da’s de laatste mode. Met de C-XF wil Jaguar een beeld schetsen van de designrichting die Jaguar de komende jaren gaat volgen. Niet alleen de komende S-type vervanger maar ook de volgende generatie XJ zal qua ontwerp voortborduren op de C-XF.

Onder de motorkap vinden we de bekende 4.2-liter supercharged V8 uit de XKR, goed voor 420pk and 500Nm. Jaguar gaat verder waar BMW is blijven steken in het weglaten van knoppen in het interieur. In de C-XF is JaguarSense gemonteerd, een systeem waarmee je met handbewegingen bepaalde functies kunt bedienen. Volgende week zal de C-XF op de North American International Auto Show in Detroit worden onthuld.

Vergeet niet de rest van de foto’s te bekijken in de Jaguar C-XF gallery.

Jaguar C-XF

Jaguar C-XF

Jaguar C-XF

Jaguar C-XF

THE ALL-NEW JAGUAR C-XF REVEALED

All-New Jaguar Concept Car Reveals Dramatic New Design Direction for Future Sport Sedans

IRVINE, Calif. January 3, 2007 – The all-new Jaguar C-XF concept car, a stunning four-door sedan that blends dynamic, modern features with classic, heritage cues, will make its debut at the 2007 North American International Auto Show in Detroit, Mich. This concept, which boasts a 4.2-liter supercharged V8 engine, signifies a new era for the company and is a clear indication of the design direction for the company’s next-generation of sport sedans.

Headed by Jaguar Director of Design Ian Callum and Head of Advanced Design Julian Thomson, the concept was designed by the same team that produced the award-winning 2007 Jaguar XK Coupe and Convertible. The team looked to create a vehicle that presents a confident statement of design purity. In doing so, the C-XF possesses a sense of latent power through a look that is dynamic and athletic.

“The Jaguar C-XF concept is the most dynamic and modern four-door car that Jaguar has ever created, a design showcase heralding the next generations of our sports saloon models,” says Ian Callum. “It signals a future for Jaguar that is as exciting as the C-XF itself.”

The concept sedan features single, slim-wedged headlamps which have evolved from the twin-lamp motif seen on past Jaguars. The lights are thin and angular, producing an aggressive look for the car’s front profile. Running from the headlamps to the rear wheel haunch is an unbroken, main feature line that gives the car a sense of power and movement. Furthering the vehicles aggressive appearance are the muscular bonnet, side power vents, tapered tail and deeply recessed front grille.

The vehicle’s modern, sports design philosophy is applied to the cabin as well, with the emphasis tailored toward performance as opposed to luxury. Inside are lightweight, sculpted bucket-style front seats and twin individual rear bucket seats. Running in between the seats is a tall, central transmission tunnel that gives the occupants a sense of sitting deep within a futuristic cockpit. In addition, a brushed aluminum fascia wraps around the cabin, producing a dynamic linear graphic that instills a sense of velocity. Design Director Ian Callum describes the cabin of the all-new C-XF concept car as “one of the most exciting interiors Jaguar has ever done.”

Enhancing the cabin experience is the introduction of the vehicle’s new technologies that blend simplicity of design with practical innovation. JaguarSense, a prototype technology which employs motion detecting sensors to activate certain vehicle features, reacts to the sweep of a hand, making it advance yet intuitive. Also, the C-XF has a jewel-like Power button that pulses like a heartbeat on the center console and once pushed, aluminum rings lower from the center console to reveal the gear shift knob. As the engine starts, a blue light sweeps around the cabin, the entire roofline illuminates with a muted blue light and a final blue light shines from the front grille, signifying the car’s ignition.

The C-XF is not just another concept car – it is much more than that. Its dynamic styling and modern design offer a glimpse to the future for Jaguar. The exterior is pure and athletic, the interior striking and contemporary while the technology innovative and practical. The C-XF is the new direction of Jaguar design.

From its beginning as a manufacturer of motorcycle sidecars in 1922, Jaguar Cars has grown to become one of the world’s premier manufacturers of luxury sedans and sports cars and with that, one of the most recognized commercial brands. The company’s vision is simple: To produce beautiful fast cars that are desired the world over. The company operates two manufacturing plants in the United Kingdom and is fully engaged in environmental programs, community work and brand awareness exercises such as motorsports.48 reacties

Ik vind ‘m strak… vooral de tweede foto (recht van voren) :D … achterkant is helaas (zoals iemand al eens zei) wel een beetje aziatisch en maakt de auto er niet engelser op, maarja, doe ‘m mij maar hoor
De klokjes zijn wel erg engels (lees: tegendraads ofwel tegen de klok in)
Lijkt me erg wennen. Verder een leuk wagentje!! Wanneer komt u leveren?
Strakke bak alleen het imago wat jaguar had zal dan nu wel anders worden het waren/zijn toch sjieke wagens
… wordt natuurlijk gebouwd op basis van de 4-deurs Aston…

Achterkant doet me zelfs een beetje Citroënnerig aan, niet zozeer Chinees. Maar als-ie er Chinezerig uitziet zal-ie daar waarschijnlijk ook wel door de nouveau-riche worden geadopteerd.

Dat hand-bewegingssysteem vinnik een beetje eng: een geanimeerd gesprek of een onhandige manouvre om een CD-tje op te diepen uit 1 of ander vakje kan zomaar een feature in/uitschakelen? Ze zullen er ongetwijfeld iets op verzinnen, maar doe mij toch maar gewone knoppen dan…
Ik geloof dat ik de voorkant en de zijkant stukken mooier vind dan de achterkant.

Ze gooien het inderdaad wel over een heel andere boeg bij Jag !
Lijkt wel een Volvo gril, zullen we het dan maar op de S90 houden.
Peugeot407coupe
mooie auto, mar ik vind de achterkant toch niet zo geslaagd.
@psuycko: hmm scherp man, lijkt er inderdaad wel op.
doe mij maar aston martine rapide!
al het hele gave aan deze auto zal toch wel wegblijven bij het productiemodel want anders is men het kakkertype kwijt die deze auto koopt!het is natuurlijk gewoon de opvoliger van de s-type… de xf-R zal wel gaaf worden en het meeste op deze lijken maar nog steeds niet…
Het lijkt teveel op de nieuwe Ford Mondeo.
Ik vind hem niet mooi, en dan vooral die grote grill niet. De rest lijkt een beetje bij Aston Martin gehaald. De wijzerplaten zijn wel heel erg strak.
@volvov70
idd, lijkt net alsof design budget ongeveer op was bij ongeveer de Bstijl, en dat ze daarna maar gewoon de achterkant van een mondeo er aangeplakt hebben.
en kan iemand mij dat 4d coupe nog een keer uitleggen? is het ook de bedoeling dat je achter kunt instappen/zitten?!
Telkens ik dit concept zie, denk ik meteen FISKER! Zeker in vooraanzicht.

Of zie ik dat verkeerd?
Jesus, what a cat!
Mooi mooier mooist, kwijl kwijl… laat alleen die glimmende neger blingbling voeten maar weg…
Hoppa, daar is die ochtenderectie weer… :D

Andere velgen eronder en ik neem hem. Man dit is een geile bak…
Achterkant is wat minder ja, maar who cares, jullie (nuja, wij ;)) zijn degenen die die te zien krijgen, niet de bestuurder ;)
Ja hoor.. ik durf ‘m aan: Jaguar is back! Wat een schitterende wagen. Stijlvol, spannend en sexy. So not Jaguar ;)

Ik vermoed dat ze een deel van de klandizie hier mee afschrikken maar dat daar een groter deel aan nieuwe klanten tegen over staan.
Hè, verdomme! Vorige keer toen ik hem zag vond ik er niks aan. Als ik nu weer kijk dan heeft het toch wel wat. Dan bedoel ik met name de voorkant en zijkant. De achterkant doet me nog te veel Japanesisch aan.
En dit katje wordt gewoon mooier per seconde dat je er langer naar kijkt. Jaaa, Jag is back. Eindelijk. Heb het, op de laatste tien jaar na ofzo, altijd al een prachtmerk gevonden met prachtige modellen. Die oude XJS V12 Coupé, de E-type, de Morse-mobiel, stuk voor stuk rijdende orgasmes. Dat dit poesje maar rap op straat te zien is, wilde katten moeten in’t wild rondlopen :)
Nice, die tellers is weer eens wat anders…
@ Base:
Ik wilde dit net gaan typen maar je was me voor :)

Toen ik dit zag dacht ik.. Jaguar XK is voor het grootste gedeelte Aston, Dit lijkt er ook op, alleen mist de finesse. wat rick zegt, achterkant lijkt wel een kruising tussen een Mithubishi Evo en een Volvo.

Wat er goed is gegaan met de styling van de XK, is fout gegaan bij deze C-XF.
Ik ben trouwens een voormalig jaguar bezitter, ik vond juist het oude bekende ‘Jaguar’ mooi aan de auto. Dat het in principe een mondeo was, boeide me niet.
Het leer, het hout en de kut kwaliteit van de auto maakte m.

Toen toch maar gegaan voor duitse degelijkheid.
wat n poes hej.. die voorkant is echt lekker.. idd een vleugje aston martin
maar wel strak, zie ook het 2e randje van onder…. eerst recht en dan afbuigen en het lijnenspel zet zich voort op de zijkant. machtig is dat
Pipo_de_Clown
haha en nu vind iedereen em ineens wel mooi

heerlijk
Ik ben trouwens een voormalig jaguar bezitter, ik vond juist het oude bekende jaguar mooi aan de auto. Dat het in principe een mondeo was, boeide me niet.
Het leer, het hout en de kut kwaliteit van jaguar :)
Toen toch maar gegaan voor duitse degelijkheid.

die voorkant vind ik trouwens ook een beetje Maserati achtig.
Zo’n serie Jaguars zie’k wel zitten!
Ik zie een beetje Aston Marten, een portie Lexus en iets te veel Nieuwe Mondeo.
Ford Mondeooo ford mondeooo
dit is gewoon een rapide maar dan wat minder mooi. let vooral op de ramen, de heupen en de c-stijl.
Ik ziet er erg mooi uit. alleen vind ik het zeker niet kenmerkend een jaguar. die achterkant en die voorlichten. ik wil niet zeggen dat ze lelijk zijn, maar van jaguar had ik toch wel wat meer stijl verwacht. Ik vind de auto een beetje te druk voor een jaguar, vooral de achterkant. hierdoor vind ik de c-xf een stuk minder mooi dan vorige jaguars. meestal geldt voor een auto ‘less is more’, zo als je bv. kunt zien bij verschillende alfa’s en de fiat bravo.
deze auto vergeleken met een rapide is totale onzin.. Hij doet me eerder aan ’n bmw 5-serie denken dan aan een Aston Martin Rapide.

Die hoge schouders vind ik toch niet zo mooi bij een Jaguar, net wat te patserig, wat te dik. Ik vind wel dat Jaguar lef heeft, ze durven een nieuwe weg in te slaan (wat al begon met de XK concept).
Ze willen een jongere en frissere uitstraling, en ik heb het idee dat dit ze kan gaan lukken!

Ik weet niet of ik het een mooie auto vind, vanuit sommige perspectieven is ie mooi, maar de neus en achterkant ben ik het niet helemaal mee eens.

Ondanks dat: knap geprobeerd :P
64-JV-DS (nee, géén auto kenteken!)
Ik zie deze foto’s nu voor een tweede keer en ik blijf bij mijn eerste reactie: er moet nog heel wat British Styling overheen gaan wil dit concept zich tot de Jaguar familie mag rekeken.

Als hij zo in de markt wordt gezet is dit, naar mijn bescheiden mening, de eerste grote misser van Jaguar (de X-type was een kleintje).

Ik voel persoonlijk meer voor de typisch Britse stijl, dus de S-type en XJ.

Tally Ho!
Hier staat een leuk artikel met nog wat meer foto’s

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_340288.html?wt.bron=kanaalArt1

Jaguar is m.i. op de goede weg
ok ok SLK55amg.. je hebt gelijk, ze lijken op elkaar
maar dat zal eeuwig zo zijn bij astons & jags.
In mijn emotionele reactie doelde ik meer op de grote vorm. Die opgetrokken schouders zijn zo anders dan die heerlijke lage, elegantie, vloeiende lijnen van de rapide, vandaar dat hij me er niet aan doet denken.
Had iemand Ford Mondeo S-klasse geroepen!!
Moet ik nu nog een keer commentaar gaan leveren? Oke dan. De grote vierkante grille vind ik niet, de achterkant is te Japans. Verder had Jaguar toch zo’n moeite met het omgebouwde-Ford imago? Dan moeten ze geen auto gaan maken die op de Mondeo lijkt…. Snap ik het nu niet of snappen zij het niet?
@ psuycko

Das de Ford Mondeo.. ;)
Tsja, het is blijkbaar toch ontzettend moeilijk om met de beschikbare middelen een ècht origineel model te maken. Het is duidelijk dat dit uit de Ford-stal komt. Men ziet er volvo, ford, aston martin en mercedes s-klasse (*uche* :P) in.
Dit begint zo langzamerhand toch een probleem te worden: Ontwerp-Inteelt.
Ik snap heel goed dat automerken samenwerken en deel uitmaken van grotere overkoepelende merken, maar waarom kunnen ze nou niet eens met volledig originele ontwerpen komen?

Tot nu toe heb ik dit genegeerd, maar ik moet zeggen dat bij het aanschouwen van deze auto mij een naar gevoel bekruipt. Ondanks dat ik bepaalde aspecten wèl mooi vind, krijg ik een naar inteelt-gevoel van binnen. En nee.. dat voelt niet goed :(
Más fotos e información del Jaguar C-XF
[…] Vía | autoblog.nl En Motorpasión | Jaguar XF, fotos oficiales del impresionante concept de Jaguar, Jaguar XF Concept, ¿qué han cambiado en Jaguar?, ¿Qué opina la gente de Jaguar? […]
waarom? waarom? waarom!? Waarom doet Jaguar de laatste jaren altijd hetzelfde als Aston Martin, maar dan later…?
Ziet niemand hier een lexus in?
@ Dr. S.:
yup, vanaf de zijkant lijkt ie op een IS
Ik denk dat ik de straf van nog 1 jaar s-solitair aanvaard en op deze Poes wacht.
Eentje om met handschoenen te gaan aanpakken.
Een beauty.
@casey
Omdat de ontwerper (Ian Callum) van Aston Martin promotie gemaakt heeft en nu Jaguars mag ontwerpen.

En hoewel de wagen op een Rapide lijkt (ohh wat erg) en ook op een Lexus IS (er zijn echt ergere voorbeelden) vind ik deze toch wel een verfrissing in de klasse waar conservatief design de maatstaf is (S80, A6, 5 serie en E-klasse zijn geen van allen lelijk maar ook geen van allen spannend).
Drs.Brakovich
Die Jaguar lijkt erg op de Dacia Logan. Vinden jullie ook niet?

;)
Dit is een wereldse auto man!!
Hij ziet er echt goed uit, alleen is de achterzijde wat Aston Martin, nja die is ook mooi!
“In de C-XF is JaguarSense gemonteerd, een systeem waarmee je met handbewegingen bepaalde functies kunt bedienen. “

ik vraag me af wat er zou gebeuren als je de middevinger opsteekt…
Voor de liefhebbers een teaservideo (zoals dat dan zo mooi heet) kan je hier vinden:

http://www.autoblog.com/2007/01/03/video-jaguar-c-xf-concept-tease/
weeeeeeuw die koplampen… HOE mooi zijn die :| achterkant ook mooi, maar toch minder dan de rest. lijkt idd veel op de nieuwe mondeo, maar dan, zeg maar, mooi xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).