Opel Corsa OPC officieel

Auteur: , 86 Reacties

De Opel Corsa is niet iedereens natte droom, maar voor een OPC versie zijn er best mensen die we wakker mogen maken. De Corsa OPC wordt aangedreven door een 1.6 turbo motor die 192 pk levert.

Het 1.6 Turbo-blokje kennen we uit de Meriva OPC, maar voor de Corsa zijn er 12 paarden extra opgetrommeld. Daarmee komen hele aardige prestaties binnen handbereik. De top ligt op 225 km/u en sprinten naar de 100 duurt slechts 6,8 seconden. Dat is iets sneller dan een concurrent als de Renault Clio RS die er 6,9 seconden over doet.

Het uiterlijk van de Corsa OPC is ook stevig aangepakt, aan de voorkant zien we een fijne grote grille en de obligate mistpitjes. De 18″ lichtmetalen velgen worden ondersteund door dorpelverbreders. Aan de achterzijde vinden we een dikke driehoekige uitlaat, aangepaste achterbumper en een dakspoiler. In het interieur zijn Recaro sportstoelen gemonteerd en een dik afgeplat sportstuurtje.

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Speciaal voor de liefhebbers in OPC blauw.

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC86 reacties

Dit kan wel eens van die ouderwetse turbo-hooligan-fun worden.
Al zullen de opgepompte looks wel snel dateren, vrees ik.
Wat je er ook mee doet, een Opel Corsa is gewoon niet stoer. Leuk op een verjaardag “goh wat voor auto heb jij?”, “een Opel Corsa, maar wel een hele stoere!”… juist, dat bedoel ik dus :P
geen stijl!
koop een mini cooper S!
Ik houd me stil, ik geef niet in….
AAH, nee ik kan me niet inhouden:
Dit is dus niet de Opel, maar de Vauxhaul Corsa VXR. De Opel variant is natuurlijk precies hetzelfde op de positie van het stuur na, maar zet dat even bij de foto’s.
Zo, dat lucht op.
dit is echt wannabe Clio RS
Ik ben geen Corsa-fanaat, maar ik vind dit wel een lekkere auto, zeker in vergelijking met de concurrentie; Peugeot, Renault,… Maar ik zou toch voor die oranje fiat abarth gaan denk ik :D

@ Ron; leuke verjaardagsfeestjes heb jij ;)
Om even op de auto te reageren: Wat een bommetje! Alleen jammer van al die fake luchthappers.

@Ron
Niet iedereen interesseert het wat de buurman over zijn auto denkt. Veel mensen kijken naar de inhoud ipv. de badge en daar scoort deze auto IMHO hoog. Gezien de ontwikkelingen bij de Astra, zal deze auto ook strak sturen.
Vreselijk Japans ding.
Hmmm.
Foto’s zien er beter uit dan wat ik tot nu toe gezien had maar ja…..
Het blijft een (klein broertje van een) KADETT !
@Klaas zeker weten ;)

@JLJ het kan mij roesten wat de buurman van mijn auto denkt, ik probeer maar aan te geven dat een Corsa sowieso nooit een gave auto is :D
Ik heb helemaal niks tegen dit ding. Behalve dan dat het een Opel is!
Stefan Schuilenburg
Grappig wagentje, helemaal aangezien ik de standaard Corsa echt niet mooi vindt. Maar zoals al gezegd; het uiterlijk zal snel dateren vrees ik. En het is misschien ook wel een beetje net iets té allemaal.
Grande Punto Abarth is ook op autoblog te zien. Mijn voorkeur gaat gewoon uit naar Punto, want die heeft pas stijl.
Ziet er een beetje te aangekleed uit. Vraag me af wat voor enorme turbo ze op dat 1.6 L blok hebben geschroeft als ze er bijna 200 pk uit krijgen. Volgens mij heb je behoorlijk last van een turbogat als je het gaspedaal flink indrukt. Erg druk interieur ook en idd tis een Vauxhall, geen Opel.
Sow, alle motorvarianten van de nieuwe corsa zijn hetzelfde, en het gewicht is alleen maar toegenomen. Had verwacht dat hier ook wel weer zoiets zou gebeuren, maar dit is best wel heftig, misschien wel weer te heftig. Net als de andere modellen voorwielaandrijving, en zoveel vermogen, ben benieuwd naar de eerste reviews…
Doet mij denken aan de Astra OPC met teveel vermogen op z’n voorwielen :P Ziet er op zich niet slecht uit iig. Ben alleen niet een opel fan :)
Hij zal wel een bepaald (tuners) publiek aanspreken, maar door zijn uiterlijk zou ik hem toch links laten liggen. Mooi van die bijna-200-pk en ok, de velgen zijn sportief, maar die kieuwen (of noem ze maar luchthappers) zijn gruwelijk lelijk.

En ik mag er niet aan denken om met een Corsa 225 km per uur te rijden :)
C’mon! :-)
C’mon! :-)
Dit smoelt echt beter dan een snelle 207 of Clio.
Jammer dat die corsa nog steeds smal en lief aandoet. Dan doe mij toch de Astra maar.
ik vind hem eigenlijk wel knap, schattig autootje eigenlijk, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik niks tegen de gewone corsa heb en de andere OPC’s prachtig vind
Ik vind ‘m lief! Goede karakterbuilding voor de petventers die in deze auto gaan rijden!
@ Simon,
Die Astra’s zijn lelijk, met hun te lange voorkant, en hun te schuine achterkant. Maar dat is mijn mening! Kadett rules!
Vauxhall corsa opc is dat.. die 18” is overdreven vindt ik.
voorbumper lijkt teveel op ///M style.. met die grote luchtintake aan de voorkant. en dan 1 luchtintake aan de linkerkant en 1 aan de rechterkant met de mistlampen. wannabe bmw 2001 ///M3
@ Johann
toch wel een GSI he :P

Ik sluit me hierover aan bij Rick Dos en laat het erbij :(
Whooh! 1.6 Turbo goed voor 192pk in een compact karretje! Jammer dat het weer in zo’n vreselijk overdreven en kinderachtig OPC-jasje zit. De Clio RS is veel mooier, jammer dan weer van die ongeblazen motor.
AARGH!! wat een lelijk ding! Lijkt wel een peugeot 206 met plastic kappen! En Opel kan al helemaal geen fatsoenlijke dashboard ontwerpen… Koop dan een mini!
ach, die blauwe ziet er trouwens best aardig uit. Als ik 18 was had ik ‘m graag gewild, eerlijk toegegeven… Lijkt me wel een snel ding. Maar ga toch zekers voor de mini!
een 1.6 turbo met 192 PK! in een corsa’tje! en daar komt waarschijnlijk nog veel meer pk’s bij als je hem laat chiptunen (dankzij de turbo).
toch zou ik hem nooit kopen, hij ziet er voor mij wat te ordinair uit dit komt voornamelijk door die lelijke (nutteloze) luchthappers in de bumpers. en die centraal geplaatste, driehoekige ( :S ) uitlaat vind ik ook niks. nee, als ik ging shoppen voor een kleine hot hatch, dan zou ik voor de mini cooper s gaan, of voor de clio RS, die zien er mooi bescheiden doch stoer uit.
Stefan Schuilenburg
Ok toegegeven, in het blauw ziet hij er meteen véél beter uit. :) Maar nog steeds iets ‘overdone’.

De stoelen daarintegen: mmmmmm.. :)
zag laatst de nieuwe Corsa langsrijden en het lijkt alsof er twee halve auto’s aan elkaar zijn geplakt bij die 3 deurs…… rijdt misschien best redelijk (en vlot met 192pk) maar ziet er niet uit. De 5 deurs is saai maar minder lelijk.
In één woord: geweldig!
Naast de indrukwekkende looks zullen de rij-eigenschappen ongetwijfeld net zo indrukwekkend zijn. Bijna 200 pk in zo’n klein bakkie… daar kun je best wel mee vooruit komen, lijkt me. Het is dat ik er het geld niet voor heb, maar anders stond deze absoluut ergens bovenaan m’n verlangslijst.
grote verbetering vergeleken met de normale Corsa want daar krijg ik spontaan braak neigingen van :S
wat een lelelijke vertoning zeg, piswagentje.. n yaris met velgen… dat is dan n opc. zeer matig
Zeker leuke auto’tje, beetje en Polo GTI killer.
In blauw: JA
In rood: NEE
Ik zie dit leuke bakkie al als vervangende Calibras en Tigra’s op MP staan over 10 jaar….
PRECIES! Rick dos weet het weer prima te formuleren! En die blauwe ziet er stukken beter uit dan de rode.
Concurentie (fiat, opel en mini) heeft renault nu ingehaald met snelle gti’s maar renault komt volgend jaar al met de overtreffende trap in deze klasse. Een 300 pk sterke 4wd clio met turbo.
@Citrofiel

Echt waar?!http://www.paginasprodigy.com/pesmerida/surprised-face.jpg

Héééé thx man! ;) :P
tsja, ik vind de Clio RS er stukken beter uitzien, maar deze bak laat ‘m vast in het stof bijten..
Hopelijk wordt ie net zo gestoord als de Astra OPC! Die neem je alleen wat sneller serieus dan zo’n bakkie :P

Ik hoor de mensen al zeggen: “Ooh, wat schattig!! Wat een deugnietje!”
en hier het recept. men neme een gewone corsa en voert deze met anabolen. Voila. another case closed
zo op het eerste gezicht lijkt ie nog best tof.. maar dan kijk je verder en zie je dat schijn bedriegt..
@ slk

he he, ik merk dat die ster(poepgat) jou ook niet onopgemerkt voorbij is gegaan.. Hoe verzinnen ze het
Best een ruig ding voor een corsa.. Laatste GSI’tjes zagen er echt te sneu uit, dit is wel een dikke verbetering. Interieur ziet er top uit.
En met een dikke pijp en een chippie moet dat ding best 220 pk kunnen halen.. Hmm zou er best eens mee willen sturen..
@A Town:

In blauw: NEE
In rood: NEE

;)
Als ik Opel een beetje volg de laatste jaren moet ik concluderen dat dit nummer een merk in Nederland enorm veel terrein verloren heeft en kunstmatig ieder jaar ervoor zorgt nummer een te blijven door leverantie’s van grote partijen Opels aan rentbedrijven en verplichte registratie van voorraad/dealer auto’s.
Ik vraag me dus af of Opel zich niet druk moet maken om andere dingen dan de introductie van dit scheurijzer waaraan overigens elk stukje van originaliteit ontbreekt of is het getoonde exemplaar al langs een pimp my Corsa programma geweest ? Lieve Opel zorg er eerst voor dat jullie normale assortiment weer imago heeft en in ieder segment aanwezig is i.p.v. dit soort onzin,doe waar jullie goed in zijn en laat je niet op kloten ! Laat de Clio RS de RS,laat de Mini de MINI blijven,mensen in dit segment gaan ook voor een stukje merkbeleving,sorry maar dit mis ik al ruim tien jaar bij Opel ………………………
Moak er gelijk een R32 van met die stoelen en de uitlaat.
Frikandelle opel’s
Er is maar 1 auto VW!!!!!!!!!!!!!
Zeker een leuke wagen..
Vooral in het blauw komt tie beter tot zijn recht..

en zeker toen ik zag dat tie sneller was dan de Clio RS ( die ik echt stom vind )

alleen nu zat ik te kijken op opel.nl en daar staat dit….

Met de 141 kW/192 pk sterke 1,6-liter turbomotor onder de kap snelt de driedeurs in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 225 km/u.

dus hij is helemaal niet sneller.. maakt hem ook meteen stuk minder leuk..
het is een mooie wagen maar kan nooit tippen aan een mini cooper s, kben er zeker van dat ik met mijn mini cooper s hem zo naar huis stuur.

MINI FOR LIFE
@ Kees:
Jij mag blijven.
Renault denkt dat ze er alleen met een paar sportstoelen in het interieur vanaf komen maar ja dan heb je het mooi mis!!!!!!!!
Je wilt toch geen snelle auto met hetzelfde dashboard als in een clio 1.4 zit waar je oma mee rijd.
Die corsa ziet er wel stoer uit met die blauwe accenten en de zwarte piano lak.
Nou sorry hoor Patrick,smaken verschillen gelukkig,liever dan een 1.4 dashboard i.p.v. zo’n pimp dash van de Corsa kom op zeg ! Ik kan je leeftijd niet schatten maar ik denk rond de twintig ……………..of jonger wellicht ?
lekker bakske,heb just de mijne gekregen,en rijd bangelijk goed ,strak en zacht en sportief,nu nog een chipie en nog grotere velgen,verlaging komt er ook nog oep,dan is hij klaar,ik moet niks hebben van spoilers en zo :-p
weet iemand misschien wat de verwachte prijs word van deze auto??

rij nu in een yaris t sport 5 deurs uit 2004 met 106 pk maar vind de corsa toch wel erg gaaf
Het is te merken dat de meeste negatieve racties komen van mensen die zelf geen Opel rijden, dit is normaal want hun auto is natuurlijk de beste maar een beetje objectiviteit kan geen kwaad ergo leven en laten leven.
zeer gave opel,zo zeg.
Ik ben van oorsprong een opel fan,maar sins de opkomst van de astra g enz vind ik opel zeer matig geworden kwa looks,maar deze ja hebbe,hebbe,hebbe,
En dan natuurlijk Ops blauw.
Even leuk ter vergelijking.
Mijn impressie van bijna een half jaar geleden.

http://www.vandenbrinkdesign.com/images/zoom/impressions_autovisie/av_opel_corsa_opc_impression.jpg

Wat betreft de spiegels en de zijskirt zat ik er net naast.
Ohja, de stootstrip op de flank had ik ook verkeerd gegokt. ;)
Stootstrips zijn zooo 2004 Michiel. Dat zou jij toch moeten weten ;-)
Haha, inderdaad!

Ik vond Opel altijd ook wel errug stootstrip… dit merk gaat dus meer met de tijd mee dan ik had ingeschat. ;)
Ik kan me nog niet helemaal vinden in de nieuwe Corsa maar deze Opc/Vxr variant is toch best leuk zo
Waar ik persoonlijk niets van snap zijn die Belachelijk grote velgen die er tegenwoordig standaard al onder een auto worden gezet.
Ook deze Corsa weer : 18 Inch……ik zou er geen banden voor willen kopen.
Nee doe mij maar een C Kadett Coupe met 13 inches en het zelfde blok als deze Corsa, k laat jullie allemaal staan (zij die hypothetisch gezien een Corsa Opc zouden hebben :p)
Dan nog even een reactie op de mensen die de bumpers zo lelijk vinden (ik ook)
Als je het geld hebt voor een nieuwe Corsa Opc dan kan je die 1000 Eu voor knappere bumperkit ook wel missen
ik snap hier niks van ik ben met een school onderzoek bezig en ik kan nergens iets vinden over het gewicht van een opel corsa (help)

m.v.g. anoniempi
mooie auto zeg en lekker snel beterzzz alleen een beetje zwaar maarja alleen die lucht happertjes zijn niet zo mooi
ik vind het gewoon eenn heel tof bakske
de mijn is al om gebouwd
nog juist zou ik zo spiegels willen
en een vw wie wil dat nog zij zien ook niet naar ons ze gooien iedereen op straat ze moesten geen auto meer verkopen
Opel is gewoon het beste merk ter wereld. Er is geen merk die aan de veiligheidseisen, rijeigenschappen, duurzaamheid en design kan tippen.
Als we in de markt kijken zijn veel auto’s afgleid van Opel. De Renault Scenic is afgekeken van de Zafira, alleen kan de scenic niet tippen aan de Zafira, De eerste golf van de kadett, de Suzuki van de Agila. Nu heeft opel weer een Tigra CC neergezet en je zult zien dat andere merken gaan volgen met de cabrio. OPC is ee technisch zeer hoogstaand performance centre waar opels volgens Opel specificaties worden opgewaardeerd, heel anders dan bij BMW met Bauer og mercedes met AMG.
Ook deze corsa zal dus een kwaliteitsproduct blijken te zijn met hele goede eigenschappen Proficiat Opel
Piepeltjes..is gewoon een gaaf bakkie..en what the fuck is clio??? Eerste goede uit frankrijk moet nog komen.. zenuwachtige tikkende zetienkleppers daar..lijkt me met chip leuk ding om in te rijden..dus de tegens komen waarschijnlijk weer van mensen met een nieuwe fabia..lmao
wat overigens ook vw is..dus nog ff en volkswagen kun je ook naar lada linken..lmao..jammer na de eerste 16v zonder kat is volkswagen de snelheid verloren zelfs met hevig rokende zescilinders redden ze het niet..en mini..mwah is meer voor mannen houden van mannen..ook maar met compressor techniek..tsss…en weinig vermogen…so try it before you give ur opinion..bye
gewoon een mooie stoere auto.
in arden blue het mooiste.
naar mijn inziens teveel pk s voor een kleintje zoals deze.
ook veel te hoog in prijs.
voor deze corsa een dikke 8
JR, ter verduidelijking, EEN OPEL IS NIET JAPANS, MAAR DUITS!!! t is mr ff da j t weet.

verder: vet coole bak, gave sportstoelen, zwaaaarrr coole uitlaat, en de rest is ook super.
@dora: leugens!
Scenic was er eerder.
De Golf was een auto met een hatchback, toen Kaddett nog geleverd werd als sedan.
De Agila is afgeleid van de Suzuki, die was er eerder.
Tigra CC en andere merken volgen? Nee Opel volgt andere merken, zoals Nissan (C+C), Peugeot (206CC, 207CC, 307CC) etc.
OPC is gewoon een marketingnaam en die 2 stukjes plastic, spoilertje en een 10pk meer doen er niet zo toe. Vergeleken met de concurrentie moet deze wagen het fors afleggen tegen de Fiesta en Polo.
Sorry Dora, Opel is en blijft een volger van de markt en gaat zeker niet vooroplopen.
Jan wake up..zon vet ding hebben zij bij ford nog nooit gezien..haha..laat staan dat ze bij ford eens een complete auto maken en niet een die uit drie delen lijkt te bestaan..en volkswagen met als topper de eeuwenoude 1,8 turbo nu na tien jaar ook in de polo..wauw..150 pk…en waar zijn de 18 inch wielen..en dan hebben we het nog niet over een onderstel..opc ontwikkelt een compleet pakket dus niet zoals een polo stukje plastic en saaie oma auto..maar hebt vast het dind nog nooit gezien of in gezeten..volkswagwn had ooit ook een huistuner maar hoor je weinig meer van jammer..ik ben geen opel fan maar voor dit formaat is dit gedurfd maar stoer..en kijk ff naar de verkoopcijfers dan zul je misschien ff moeten denken of je bron wel zo goed is..gegroet
@Blackwolf: Wordt u eens wakker. Elke test die gedaan is komt de Fiesta als eerste er uit, niet de Corsa! Dat OPC is gewoon marketing is dus juist wel een stukje plastic hier en daar en niks aan het onderstel!
goed u hebt gelijk..gaat u fiesta rijden net als de 500 anderen..alleen wel op de rechterbaan graag..:p..Groeten
Volgens Evo en de Zweedse AMS is dit de nieuwe referentie voor motor/chassi/sturing/balans, tja dynamiek zeg maar. Jammer genoeg zou ik er nooit in gezien willen worden. Kun je geen sleeper versie maken Opel??

En de FieSTa is óók de beste, want speelt in de 5000€ goedkopere klasse mee… trouwens, voor 5000€ kan je mooie upgradekitjes kopen. En daar wil ik wel in gezien worden…

Conclusie: who cares, tzijn allebei leuke karren ;-)
Vraag me ff af als niet opel man waarom ik buiten bejaarden om niemand in een fiesta zie rijden..haha..laat ford ook ff zon modelletje neer zetten kunnen we testen..ST zit gewoon een mondeo motor in die na een ton de bekende ford rook ook wel uit de uitlaat zal laten komen..voor iedereen die nog niet met het ding gereden heeft moet ff mondje houden..ik rij in een S3 maar vond het superkarretje..dus drive before u give ur opinion..lol..
ik denk dat het een leuke wagen is, eindelijk eens geen vw die denkt dat ze wat kunnen met een W12 waar weer niets van terecht komt ik denk dat opel de goeie weg is ingeslagen let straks maar op met de nieuwe vectra
Ik heb er een paar dagen mee gereden, en geloof me maar “dit is um” echt alles is gemaakt voor snelheid.
Ik vind deze Corsa OPC ( in het blauw ) echt van deze tijd met een mooi design, en een strakke speelse uitstraling. Opel heeft hiermee een zeer leuk ondeugend karretje op de markt gezet… en is gelukkig van het vierkante huistuin en keuken design afgestapt zoals de Fiesta en de Polo de Mini vind ik weer net iets te retro ben voor mijn gevoel naar het gat in het dashboard op zoek waarin ik zo’n grote metalen sleutel kan stoppen om die grote stationsklok in het midden op te kunnen draaien !!!!
Mensen dit is echt een prachtig mooi ding, een goede vooruitgang op de corsa. Ik ben verkocht
corsa liefhebster
ik vindt hem helemaal super heb zelf de nieuwe corsa 5 deurs die rijdt super en vindt die blauwe helemaal top:D:D
Nou mensen wat een meningen! Ik heb in een corsa 1.4 sport gereden met irmscher pakket. Ik was er eerst ook niet egt enthousiast over, maar wat een auto!!! Hoe hard je ook de bocht in scheurt, je krijgt hem er niet uit. Dankzij de esp uiteraard. Helt weinig over en stuurt heel straks(zelfde techniek als opel astra) Alleen het enige wat ik miste is vermogen, dus misschien is zon 1.6 turbo wel heel handig! Voor de mensen die nog optimistisch zijn over dit was wreemd maar toch interresant uitziende auto, Vraag een proefrit aan en oordeel zelf!
Mooie sportieve auto met genoeg power aan boord, dashboard is wel wat eenvoudig. Had wel een turbodrukmeter in gekund.
Hoe dan ook mooi genoeg om hem volgende week te bestellen, en dan genieten.
Ik ben alles behalve een corsa fan, maar heb op het salon in deze zijn recaro sportzeteltjes plaatsgenomen… Het legde mij direct het zwijgen op: het blijft maar corsa.. ma wel een vette corsa.

en het ouderwets design van een mini kan hier niet tegenop.
Maar dat is dan weer mijn mening

grts S.
van bastelaer peter
heren ieder heeft zijn eigen merk.
en ieder merk heeft zijn plus en min punten
en onze vriend met zijn mini in Belgie betaal je 25000 euro voor een opc corsa met alle opties als je een mini s koopt kom je niet toe met 27000 euro
dan moet ik niet lang nadenken en neem ik de corsa.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).