Mazda MX-5 omgetoverd tot BMW Z3

Auteur: , 68 Reacties

Misschien kun je je het berichtje nog herinneren over een BMW Z4 die werd omgebouwd Z8 en te koop stond op eBay. Er staat nu weer zo'n transseksueel gevalletje te koop op eBay. Ditmaal een Mazda MX-5 die voortaan door het leven moet als BMW Z3.

Wat zou voor iemand toch de motivatie kunnen zijn om aan zo’n klus te beginnen? Pure hobby? Een minderwaardigheids complex? Ik moet toegeven dat ik het op zich best knap gedaan vind, maar het is zo zonde van je tijd en je geld.

Mazda MX-5 wordt BMW Z3

Mazda MX-5 wordt BMW Z3

Mazda MX-5 wordt BMW Z3

Mazda MX-5 wordt BMW Z3

Mazda MX-5 wordt BMW Z3

Mazda MX-5 wordt BMW Z368 reacties

Die is best goed gelukt, ze moeten alleen wat doen aan die velgen… Die passen echt niet onder een Z3. Je kunt overigens wel zien dat het geen origineel is, maar dat verwacht je ook niet als je een ombouwsel koopt, lijkt me.
Erg knap, op die 1e foto herken je er geen Mazda meer in…
Ik krijg altijd zin om een Gallardo Spider om te toveren tot een Daihatsu Cappucino als ik dit soort dingen zie. Heeft ook geen nut maar dan ben je tenminste stoer !
Ik kan me zo 1 iemand hier op het blog voorstellen die hier niet blij mee is.

Ik vind het wel héél geslaagd dit. Geslaagd in de zin van missie volbracht.
@Rick dos: Ik ook… Ik noem geen namen Woody… ;)
leuk geprobeerd, but why?

De z3 vind ik toch één van de meest slaapverwekkende modellen, beetje zelfde als een mx-5.
De gemiddelde dameskapper ziet het verschil niet met een echte!
@Dennis

LOL! :) Ik noem ook geen namen misschien dat wOoOdy ons verder kan helpen! :)
whahahahahahaha, lozers
Die spoiler en driespaaksvelgen maken het echt af. ;)
Kijk mij zul je niet horen zeggen dat de mx5 de mooiste cabrio is, maar het uiterlijk aanpassen aan een BMW? You have got to kidding me! Pak dan een auto die er fatsoenlijk uitziet……

Denk dat deze hobbyist zijn geld beter aan een hele goede therapeut uit had kunnen geven dan aan plastic…
als je geen bmw kunt betalen, ga dan ook niet proberen om er een te rijden!!!
ik vind het er niet uit zien. klopt van geen kanten.
Afgezien van het feit dat het een spuuglelijk gedrocht is wat nergens op lijkt… moet ik zeggen dat het toch netjes gedaan is, en dat het ook nog best goed op een Z3 lijkt :P ;)
sommige mensen hebben echt heel weinig van auto’s begrepen :o in ieder geval is een originele MX5 mooier dan dit aan alle kanten net niet kloppende ding! en zo duur zijn Z3’tjes volgens mij niet meer… zelfs in amerika, lijkt mij.

het heeft me bij MX5-jes altijd verbaasd hoe waardevast die zijn… bmw is zo ongeveer het tegenovergestelde en de Z3 is nog oud ook!
ni slecht.. maar ja als je niks anders te doen hebt in u leven…
@Alwood: verbaasd? Het blijft eigenlijk altijd heel, ook als je er serieus mee gaat rijden. En het blijft qua rij-eigenschappen één van de leukste auto’s, zeker als je budget minder dan 15k. is.
verbaasd omdat mijn volvo ook na 17 jaar nog prima in elkaar zit en er geen enkel mankement aan zit en hele leuke rijeigenschappen heeft… maar die is geen drol meer waard :( als je een leuke MX-5 wil kopen heb je een mooie v/a 6500 ongeveer… een goeie 7- of 940 is uit hetzelfde jaar echt niet meer dan 2-3000 waard.
Ze hadden wel wat andere velgen er onder moeten zetten, 18″ ofso… maar ik snap niet waarom je van een mazda en bmw wil maken :|
Ik vind het goed gelukt, buiten wat kleine “details” (oa de velgen) … Ik begrijp die jongen, hij had graag willen pronken met zijn verbouwkunsten. Hij mag dat doen maar dan moet hij maar van een fiets een mooie bromfiets maken ofzo …
@alwood: met alle respect voor je bejaarde Volvo, maar een mx5 is toch wel heel wat leuker om mee te spelen EN het is een cabrio…. de meeste mensen zullen een 740/940 gewoon een grote saaie bak vinden. Grote auto’s schrijven altijd sneller af dan kleinere. Zo’n auto kost waarschijnlijk relatief veel in de wegenbelasting, in het verbruik en de verzekering…. een Mx5 hoeft nog geen 100 euro in de maand te kosten aan vaste lasten…….
@citrofiel
”Die is best goed gelukt, ze moeten alleen wat doen aan die velgen… Die passen echt niet onder een Z3. Je kunt overigens wel zien dat het geen origineel is, maar dat verwacht je ook niet als je een ombouwsel koopt, lijkt me. ”

Waar doe je dit dan eigenlijk nog voor, om te laten zien dat je een MX-5 heel goed op een Z3 kan laten lijken? Dan begrijp ik nog iets niet, waarom kies je er dan voor om een Z3 te nemen? Denk je dan dat dat een gat is in de markt na al die wannabe F355 MR2’s, of vindt je het gewoon mooi?
Ziet er netjes uit, alleen jammer van die velgen.
Nu hopen dat hij net zo goed (en ook soms speels als het nodig is ;)) blijft rijden als een Mazda MX5 .
dak lijn is nog steeds mazda lol zie er geen mazda in ,ik wel
Hij mag hem wel is verlagen het lijkt wel een 4×4
ahahahahah wat een grap!


voor het eerst heeft BMW zijn tegenstander gevonden!

EEN MAZDA!
@ Janus: Tis een Suzuki Cappuccino…
NEway: van de voorkant zou je echt geloven dat t een Z3 is.
De rest is k*t. Interieur? Als je toch 10000+ euri aan zo’n gedrocht uitgeeft
maak dan ook ff een Z3-dash passend!
En een andere deurgreep lijkt me ook geen onmogelijke klus.
Dat zijn dingen die er ook toe doen lijkt me…
een kappersauto veranderen in een kappersauto, een goedkopere auto dmv een kitje laten lijken op een duurdere auto, … allemaal foute boel
dit ziet er beter uit dan welke BMW dan ook
Behalve dat je voor het geld van een mx-5 en een ombouwkit ook gewoon een Z3 kunt kopen, vind ik de mx-5 ook nog eens mooier.
Een mx-5 is wel leuker om mee te rijden dan een Z3 (meer sportwagen gevoel). Dus wanneer je toevallig een Z3 mooier vind (smaken verschillen immers), is er misschien toch nog wel enige logica in te vinden.
TRIESTIG
voor het fatsoenlijke merk BMW
@ Mpower; je moet míj niet vragen waarom ze het doen. Ik zou het zelf niet doen of kopen. Vraag dat maar aan die gast zelf.
Dat zit er zeker beter uit zeg. Die super LELIJKE mx5 heeft dit soort dingen echt nodig. alleen die koplampen al he , bah..
CSL, wat typ je nu????

Gezien je naam hou jij alleen van patserbakken, en niet van echt pure sportauto’s die ook nog eens superbetrouwbaar zijn i.p.v. die dure duiste rommel..

Niet voor niets de best verkochte roadster…
“MB/AUDI FAN schrijft,

4 January 2007 om 18:38
dit ziet er beter uit dan welke BMW dan ook ”

zucht.. mag deze knul aub een ban?
@Mart
Lees ff snel terug wat je geschreven hebt, voordat je er spijt van gaat krijgen.
Mmmm… Ik denk dat de eigenaar niet zo goed kan rekenen.
MX5 + ombouwset + spuiten + interieur = Z3 qua kosten.
Waarom dan in hemelsnaam die moeite???
zonde vh geld : een MX-5 1.8 is nauwelijks goedkoper dan de goedkoopste Z3 1.8
@ Klassiekerrally
Omdat dit HIP en ORIGINEEL is ;)

Trouwes leuk als schade hebt aan je rechtervoorkant…geheel nieuwe voorkant moet er dan op:P
die velgen super lelijk
Van de voorkant gezien zag het er nog wel geslaagd uit qua idee maar op de rest van de foto’s is het echt lelijk. Vooral die lange kont past niet. En de MX-5 blijft toch de beste roadster ;)
Ik begrijp dit niet. Zal wel aan mij liggen.

Het enige wat hier getoond wordt is dat iemand vakmanschap heeft. Maar smaak?
Ach daar komen we toch nooit uit. Over smaak valt niet te twisten!

Als je het niet laten kunt zou ik gewoon weer een nieuw project oppakken. Misschien kan je van mijn Laguna I een MX5 NC maken? ;-)
alleen die velgen :(
maar wel een mooi interieur
Ik die ook een keer in Nieuwegein gezien bij de BMW meeting bij Big Daddy’s.
5 jaar geleden stond zo’n zelfde creatie te koop bij Cabrioland, een rode. Daar zaten zelfs BMW wielen onder
Junior (BMW Liefhebber)
Ik vind het er niet uitzien, accepteer gewoon dat het geen BMW is. De MX5 is opzich toch geen lelijke auto?…..

Trouwens de foto die van de voorkant is genomen in het donker lijkt wel op een Z3 maar de rest van de foto’s doen me denken aan een kutscheet opwielen.
@Junior (BMW Liefhebber)
Heb je welles een mx5 van dichtbij gezien. Echt om te kotsen.
Daar wil je toch niet in gezien worden!
Nou ja zeg, wat een idee om van een Mazda een BMW te maken…
Ziet er wel knap uit… Maar zonde van die Mazda…

CSL:… Een Mazda MX5 om te kotsen? Ieder wat die leuk vindt… Ik heb liever een Mazda MX5 dan een BMW Z3, want die vind ik om te kotsen…
Maar goed ook dat er zoveel smaak verschillen zijn, anders reden we allemaal in dezelfde auto’s rond…
vindt het heel dwaas juist zoals al die chinezen die auto’s namaken, dat is geen respect hebben voor bmw het is niet eens mooi
KERMISAUTO!! Geen geld voor een Z3? Nee, maar dit is goedkoop, koop eerst een MX-5 voor n paar duizend euro, koop een andere bodykit voor waarschijnlijk een paar duizendeuro, laat em overspuiten paar duizend euro! Conclusie: Je bent meer kwijt en je wordt ook nog uitgelachen ook met zo’n bouwpakket! EN JA IK HEB OOK EEN MIATA JA! En als ik een Z3 wil, dan haal ik me er gewoon 1.
Best mooi gedaan, alleen jammer dat de motorkap verkeerd om open gaat….. :P
Paul verdongen
Whaaaaaaaaaaaaaaahaha wat een clownsauto zeg, koop dan een echte Z3 dit is al net zo fout als die mensen met bijvoorbeeld van die foute Volkswagens en Civics die denken dat ze in de Need For Speed film meespelen, en hun auto’s opdirken met de meest hillarische spullen, en vooruit komen ho maar haha (blaffende honden bijten niet hehe. Ach ja het blijven kinderen die te veel naar films kijken he!
Kijk je hebt 2 soorten arme mensen . Arme mensen zonder geld en arme mensen met geld . Je wil een BMW maar je kan je er geen betalen dan maar een ander middel zoeken om er toch maar bij te horen bij dat groepje BMW ‘ers. En eigenlijk hoor je nergen thuis ,niet bij BMW en niet bij Mazda.
En als je dan naar een club ga wordt je helemaal niet aanvaard wat normaal is . Dit kan echt niet meer . Ik weet uit eigen ervaring dat de MX-5 een echt sportwagen gevoel geeft ,een direct wegcontact iets wat bij de Z3 te soft is .
Ik vind de Z3 een knappe auto en zeker de MX-5 maar laten we eerlijk zijn .
Zo’n vebouwing lijkt toch nergens op al is hij zo proffessioneel mogelijk gedaan .
Je gaat toch ook een 2 PK’tje ombouwen tot een Mercedes. Wees dus redelijk .
Beide autos hebben wel iets en laat een Z3 een Z3 zijn en een MX-5 een MX-5 zijn . Vanwege een MX rijder .
Man man toch, M-power krijgt een andere dimensie. Mazda power.
Als je geen Z3 kunt betalen, hou het dan bij je de Mazda, maar verbouw dat ding toch niet. De Mazda MX-5 op zich mag toch ook gezien worden?
Ikzelf rij Z3, en zou ne noooit naast deze willen parkeren!
Ook zou ik zelf nooit een Japanse wagen in huis halen, leve de deutsche grundlichkeit. Liever het stoere geluid van een 6 cil, dan van een opgefokt 4 cilinderke. Toch vind ik de MX-5 een auto van deze tijd, en er goed uitzien!
Het idee komt natuurlijk weer van een domme Amerikaan.

Heel die kar klopt gewoon niet en je ziet meteen dat dit belachelijke fake is.
Als je nou een mercedes voorkant op een 2cv zet, ja dan wordt het leuk.
Dit is niet leuk, dit is zielig. Koop of een Z3 (mijn voorkeur, gemaakt voor de eewigheid) of een MX5 (schijnt ook super te rijden).
Duhhhs.
Deze is zeker gevat op Blik Met Wielen…Nee, ik ben een BMW liefhebber en zie meteen dat dit schepsel niet Z3 waardig is. Zowel de verhoudingen als het feit dat dit een mazda is, boort deze creatie diep de grond in. Wie nu een Mazda of een BMW verkiest, kiest tussen “japans schroot”(laatste jaar in vooruitgang maar toch) of iets wat voor jarenlange elegantie en topprestaties garant staat? Dit wel met enige subjectivieteit, maar het is de waarheid! BMW primeert en al die zeggen dat een BMW ondergeschikt is aan een Mazda wordt als belachelijk aanzien.
sorry maar… geef mij maar een echte bmw dit is niet om aan te zien..
Als de MX-5 er niet geweest was en het hele roadster segment eind jaren 80 opnieuw leven in geblazen had met dit fantastisch concept (klasse looks, klasse rij-eigenschappen, klasse value-for-money) WAS ER NOOIT EEN Z3 GEKOMEN.
Over smaak valt niet te twisten. Waarschijnlijk is de createur van dit mobiel een schizofreen die zijn ziektebeeld in een auto heeft willen stoppen. Voor schizofrenie heb je therapie en pillen, voor dit ding maar een ding en dat is een massief betonnen muur. De Mazda MX-5 is een icoon, iets wat van de Z3 niet gezegd kan worden. (toekomstig MX-5 coureur)
wel handig voor bekeuringen.. het protesteerd een stuk makkelijker als er op het bonnetje Z3 staat ;-)
DESMET PATRICK
Qua vakmanschap; hoedje af , moet een gigantische job geweest zijn….maar wat is ’t nut hiervan ? een z3 rijdt minder leuk als een mx-5, een z3 ziet er niet echt beter uit als een mx5…als je dan toch natte dromen krijgt van een Z3, koop er dan één, al het bloed zweet en tranen (en euro’s) die in dit projekt zitten kopen een mooie dikke z3, zeker weten maar ik ben er van overtuigd dat dit weinig terzake doet en dat het enkel om de uitdaging ging, het kon evenwel een fiat barchetta (thanks god) of een andere roadster geweest zijn .
Klassiekerrally schrijft:
Eigenaar/redacteur Klassiekerrally.nl

4 January 2007 om 21:00
Mmmm… Ik denk dat de eigenaar niet zo goed kan rekenen.
MX5 + ombouwset + spuiten + interieur >>>>>>> Z3 qua kosten.
Waarom dan in hemelsnaam die moeite???


zo veel kost een Z3 echt niet meer! ze kosten evenveel, als je de mx-5 zonder klapkoplampen hebt (post 1996)
Hij is best wel mooi gemaakt!
Alleen een paar andere wieldoppen zouden mooi zijn… =D
Wannabees zijn zo zielig……

In originele staat zijnde auto’s zijn niet voor niets veel waard!

Gewoon even doorsparen….
NEEEE
aaahh HAHAH niet normaal.. dat mag niet!!
je weet dat voor ongeveer 2000 € meer
je al een z3 hebt
een idee hoor
Knap werk om van een vrouwen auto een lozer auto te maken!
Het is een kunstwerk maar waarom? Zuipen in de kroeg is leuk op het moment maar de dag erna denk je wat heb ik gedaan? Het kost geld en je hebt er niks aan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).