Column nu: Nederlandse jaloezie

Auteur: , 173 Reacties

Waarom zijn Nederlanders zo enorm jaloers? We vinden het leuk om naar dure auto’s te kijken, maar zodra de accountant in een dikke BMW voor komt rijden, dan is het een vuile patser. In andere landen is het de normaalste zaak van de wereld om je rijkdom te tonen, in Nederland niet. Zorg er hier vooral voor dat je kop niet boven het maaiveld uitsteekt.

Naar de klant
Je moet het eens wagen om in Nederland met je Porsche naar een klant te gaan. Dat is dan ook meteen de laatste keer dat je met je elfje die parkeerplaats op rijdt. Wanneer je je zo’n auto kunt veroorloven, dan is je tarief waarschijnlijk veel te hoog en het moge duidelijk zijn dat niemand in ons kikkerlandje graag teveel betaalt.

Gevolg is dat je de nodige vooroordelen en openlijke uitingen van jaloezie naar je hoofd geslingerd krijgt. Mensen vragen zich hardop af of je dat kapitaal wel eerlijk verdiend hebt en meer van dat soort onzin.

Duitse mentaliteit
In Duitsland is de mentaliteit heel anders. Daar geniet je van een stukje aanzien als je in zo’n “foute bak” rijdt. Neem bijvoorbeeld een Mercedes-Benz van Brabus. Net iets duurder dan een gewone Mercedes, maar hier al snel geclassificeerd als patserbak. En waarom? Er worden door Brabus op diverse dure modellen wat subtiele spoilers aangebracht, een extra uitlaat gemonteerd en het vermogen wordt wat opgeschroefd. Big deal! En wat is nu het probleem? Dat is een retorische vraag, want het probleem is dat een dergelijke auto niet past in het Nederlandse levensmotto van: “Doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.

Bij de Duitsers heeft het een reden wanneer je in een dure auto rijdt. Wanneer je je zo’n auto kunt veroorloven, dan ben je succesvol en zul je er waarschijnlijk wel hard voor gewerkt hebben. Een Duitser redeneert dat je product of dienst dan ook wel in orde zal zijn. Hopla, nog meer omzet! Onze geliefde oosterburen hebben wat dat betreft een hele andere mentaliteit dan wij, eentje die mij veel meer aanspreekt.

Grijze muizen
Een andere reden is dat de meerderheid van Nederland feitelijk een grijze muis is. Nederlandse ondernemers rijden bijvoorbeeld liever een Volvo want dat valt tenminste niet zo op. Pardon? Je hebt er toch hard voor gewerkt? Mag je daar niet trots op zijn en van genieten? Nee, nee, stel je voor wat de klant daar van zal denken. Pfff. Wees toch eens origineel en koop gewoon met je zuurverdiende centen de auto die je mooi vindt.

Wat is er toch aan de hand? Komt het doordat Nederlanders elkaar niets gunnen? Met als gevolg dat onze ondernemers niet eens in de auto kunnen rijden die ze graag zouden willen. En nog veel erger, onze kinderen groeien op met het besef dat er alleen saaie hokken op Neerlands wegen rijden.

[ gepubliceerd op nu.nl, 3 januari 2007 ]173 reacties

De spijker op zn kop, hier in Nederland lopen veel te veel azijnpissers rond!
Enkel in Nederland?
Haleluja , Je hebt perfect beschreven hoe heel de Nederlandse mentaliteit in elkaar steekt!
Gun een ander zijn succes en in plaats van er over te lopen zeiken moet je er voor zorgen dat je zelf ook zo iets kan betalen.
Dank u, dank u. Ik ga gelijk een LP640 bestellen en een continental cabrio voor erbij!!
Het is inderdaad balen dat mensen zo denken en altijd vooroordelen hebben!
Ik weet zelf hoe de handel in elkaar zit en vind het prachtig om mensen te zien die hun geld uitgeven aan verschrikkelijk dure auto’s!
Ik vind dit ook juist een teken dat je goed zaken kan doen en je laat daarmee zien dat je succesvol bent! –> en als je succesvol bent, dan heb je waarschijnelijk ook wel een goed product of een goede dienst!

Ik heb een heleboel zeer welgestelde klanten die een Porsche, Aston Martin, Ferrari, Bentley…enz…. hebben! Bijna allemaal eigen ondernemers! Maar ook bijna allemaal hebben ze een gemiddelde auto, bijv. Audi A4-A6…. Dat komt omdat ze bij sommige van hun klanten niet kunnen en durven aan te komen met zo’n exclusieve auto! STOM STOM STOM!!!!

Gelukkig maar dat ze in hun vrije tijd naar mij toe komen! En dus bijna altijd de mooie auto meenemen!
In Belgie is het net hetzelfde hoor. Mijn nonkel heeft een bakkerij, maar toen hij zich een X5 kocht kreeg hij daar commentaar op van zijn klanten. Dus heeft hij hem maar weg gedaan en een Toyota RAV4 in de plaats gekocht. Nu is iedereen weer tevreden, behalve mijn nonkel.
Ik vind het een beetje hypocriet, het is net alsof de mensen niet willen dat je iets koopt wat ze zelf niet kunnen betalen en als je het dan toch doet, dan krijg je het te horen langs alle kanten!
Hier in Belgie kreeg zelfs Tom Boonen commentaar omdat hij zich een Gallardo had gekocht. De mensen vonden dit schandalig (een reden werd niet echt gegeven). Maar die jongen verdient enkele miljoenen euros per jaar, moet hij dan in een Ford en een Opel rijden en al zijn miljoenen laten wegrotten op de bank omdat de rest van Belgie jaloers is?
Tsja, een zeer oud probleem.

Een van de redenen waarom ik dit achterlijke kikkerland verlaten heb. En als je dan wel een dikke auto hebt kan je nergens gasgeven…….

Nederlanders zijn nog steeds hardcore azijnpissende Calvinisten en zullen dat altijd blijven. Dit is volgens mij heel sterk gestuurd door het zogenaamde Calimero effect……..
leuk artikel, je hebt helemaal gelijk vind ik, je wordt hier in NL direcht in een hokje geplaatst (het liefst negatief) als je een mooie dure auto rijdt. Men vergeet dat mooie auto’s ook het straat beeld verbeteren en wel degelijk staat voor succes. Een auto (als je liefhebber bent) is gewoon een leuk stuk speelgoed waar mensen graag in rijden en van genieten, mogen wij even!
Ik heb er eigenlijk niets aan toe te voegen, behalve dan dat je helemaal gelijk heb.
Daarom woon ik nu in Belgie, in Nederland word er gelijk gezegt “waar doet ie het van”. Hier in Belgie komen de buren je feliciteren en in Nederland word er alleen afgunstig gekeken.
@ Raven Bedoel jij het België dat in Europa is gesitueerd? En waar woon jij juist, want dan wil ik wel verhuizen!
lincoln mark8
calvinisme is inderdaad een terminale hollandse ziekte.
de “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” is ons allen met de paplepel in gegoten.
ons soort vindt de p.c. hoofd straat het summum van decadentie.

wat zijn wij eigenlijk voor een armoedig kut land.

gelukkig zijn wij totaal niet interresant voor auto producenten dus hoeven ze nooit onze maatstaf aan te houden.
Tja sommige mensen kopen een mooie auto maar denk dat mensen vergeten dat andere mensen 5x per jaar op vakantie gaan , een dure caravan hebben , een dure boot , of dure merkkleding kopen..
daar zal je niemand over horen
maar OW OW OW wat als de buurman een ”nieuw” mercedes/BMW rijd waar zal die dat van doen?
nou 9 van de 10 keer gewoon door hard te werken
en die paar jonge gasten in hun BMW / Mercedes cabrio daar klopt inderdaad geen kut van , ik ben net 18 en kan misschien net een auto van 3000 euro kopen….
tuurlijk is niet iedere jongere in een dure duitse cabrio ongeldig aan die auto gekomen maar vind wel dat het aangepakt mag worden zoals ze dat in amsterdam en rotterdam doen , heb je het eerlijk verdient , betaald dan heb je geen enkel probleem
lincoln mark8
toch heb ik goede hoop dat het goed komt met holland …als ik op usa meetings kom zie ik een hoop jonge gasten die het wel snappen.
en zeker ook (al snap ik er nix van) die gti gasten met een hoop spoilers, plastic, stickers, en decibellen…….het komt goed…
@ fej:

het was geen gallardo, het was zelfs een murciélago ;)

mvg
het is wel jammer dat we in Nederland zo moeilijk doen over leuke auto’s. Wat ik ook heel gek vind: Als iemand wel met een dure bak voor komt rijden en er worden opmerkingen gemaakt over “omdat jij zo duur bent” waarom onderhandelt men dan niet harder over prijzen? Toon maar aan dat iemand anders het beter doet voor dezelfde prijs over net zo goed voor minder geld!

Wij krijgen de opmerking ook wel eens..en het is wel waar, per uur is het erg veel geld.. maar wij factureren niet ieder uur…. Stel maar aan de klant voor: wil u dat liever? Kan hoor, maar ik kan u nu al vertellen dat het op die manier nog duurder wordt. Dan moeten we namelijk veel vaker facturen sturen en daar hebben we dan ook een extra personeelslid voor nodig.
Voor goede service, goed werk, goede producten moet je goed geld betalen…. tja voor niets gaat de zon op….

Nog één ding… als iemand krom wil liggen voor een leuke auto dan moet dat kunnen. Maar als er over het tarief wat hij/zij vraagt gesproken wordt dan moet hij/zij ook hard kunnen maken dat hij/zij het waard is….. en anders gaan we een lager tarief afspreken. Don’t say i didn’t warn ya! :)
niks mis met een volvo hoor dat is gewoon een compliment aan het merk, omdat er bijna niks op aan te merken is tegenwoordig
als ik naar klanten toe moet doe ik dat ook meestal in onze polo gti demo. En daarna rij ik het liefst naar huis met een r32 omdat veel mensen je inderdaad anders aan kunnen gaan kijken als je in een dure auto rijd.
@ g-nvd ik wist dat het een Lambo was, maar was niet zeker van het type, dus bedankt voor de opheldering!
Citaat: “niks mis met een volvo hoor dat is gewoon een compliment aan het merk, omdat er bijna niks op aan te merken is tegenwoordig ”


Pffffffffffff: En dat past nou precies in de NL gedachte over auto´s……..
Ik heb mijn M5 ook weg gedaan, kreeg teveel scheve gezichten. Dus nou heb ik maar een nette TVR Speed12 gekocht. :)
Astondriverinspe
@ AJ

Blabla
Ik zie hier heeeel wat mooie stellingen die kloppen.

In België is het niet anders maar het wordt hier misschien achterbakster gespeeld ( lees roddelen achter de rug om ) in tegenstelling tot Nederlanders die ( hoop dat ik niet tegen sommige koppen loop ? ) veel rapper hun gedacht zeggen tegen de persoon in kwestie. Jullie zijn veel directer dan ons ( soms té maar je weet het tenminste én je kent die persoon dan ook );

Ondernemers bij ons net zoals bij jullie denk ik, kopen dikwijls zo’n wagen om een grote aftrekpost voor de belastingen te hebben;

BMW320 Cabrio vind ik geweldig gelijk hebben. De modale man wilt alles zonder er al te veel voor hoeven te doen; Plasma-TV komt uit en ze kopen het, honderden dvd’s, duurste GSM, inderdaad vijf keer op reis ( waarvoor ze trouwens een lening voor aangaan );
Als een Gallordo op afbetaling zou kunnen gekocht worden ( ik bedoel dan over een termijn van 20 jaar ) , ze zouden het ook doen!!!

Werk, spaar, beleg in iets en koop op langere termijn een schone wagen in plaats van grote show te verkopen terwijl men er geen geld voor heeft;
@ AJ en wat voor gezichten krijg je dan met je TVR?
Héy, de link met de column SUV´s zijn zielig van Michiel is bij deze snel gelegd. ;)

Ik beoordeel personen op hun waarde en niet op wat ze bezitten (ja, ik weet het. Ik ben Mahatma Ghandi! :) ) . Als mijn advocaat, aannemer, accountant etc. in een dikke Porsche of iets dergelijks aan komen zetten. Wat interesseert het mij dan? Dat betekent alleen maar dat ze wel IETS goed moeten doen.

Hoe vaak ik wel niet gehoord heb “Zo? Hoeveel drugs heb je moeten vervoeren om dat te kunnen bekostigen?”
Of nog leuker! Mensen denken dat ik een pooier ben! Ach ja, wat doe je er aan? NIKS!
Tenzij ze mijn vrouw en/of kinderen ermee lastig vallen.

Zo vind ik het nog steeds te belachelijk voor woorden dat, Khalid Boulahrouz uit de selectie van het Nederlandse elftal werd gezet, omdat ie in een Bentley GT kwam aanrijden!!!!!
Laat die gozer gewoon. Zolang die maar zijn best doet op het veld! En reken hem daar dan ook op af. Wat moeten we ineens denken dan? Dat die gasten in hun vrije tijd in Opel Kadedillac´s rondrijden?

I mean, come on guys. Stop the bullshit, because you´re making yourselfs ignorant!
ja dit klopt als een bus :(
Calvinisme, het nederlandse probleem? Begrijp me niet verkeerd het is ook niet mijn stijl, maar de calvinistische arbeidsethos heeft ons land een hele hoop rijkdom gebracht.
Max Weber heeft hier een interessant werk over geschreven, hij dicht onze gouden eeuw met name toe aan de calvinische arbeidsethos: Hard werken en het geld dat je daarmee verdient niet over de balk gooien maar herinvesteren. Als voorbeeld: Eind 15e eeuw waren de nederlanden (Dus ook de gebeiden die nu Belgie heten) en Noord-Italie de rijkste gebeiden van europa door de daar aanwezige handel. In Italie werd het geld van de rijke handelaren uitgegeven aan dure palazzo’s en en kunst idd. stutussymbolen. In NL werd het verdiende geld geherinvesteerd in bijv. droogmakerijen en de VOC, waardoor de republiek der verenigde provincien (nl dus) in de 16e eeuw kon uitgroeien tot de grootste economie van Eur. (en de wereld miss.) en de eerste moderne economie werd. (Aandelenhandel is een nl uitvinding :)).
Sorry voor deze ges. les (wat wil je van een geschiedenis student haha ;)), maar dit om een te illustreren dat er ook een hoop voordelen aan de calvinistische arbeidsethos zitten.

Ff iets meer OT: Ik denk meer dat het probleem ligt bij het imago van (dure) auto’s in NL. Als je in een dure auto rijdt en je al gauw een patser, terwijl wanneer iemand een mooi huis koopt of een verre reis maakt, mensen dit veel meer gegund wordt.
@rick dos, hij werd er uit eindelijk niet uitgezet, maar dat was idd te belachelijk voor woorden!
“Het Calvinisme is (…) een terminale Hollandse ziekte” – Lincoln Mark8

Een prachtige quote moet ik zeggen. Het zit al eeuwen in ons Hollanders en het zal nog wel eeuwen duren voordat het eruit is als het ons economisch niet nekt. Calvijn heeft het dus wel een beetje verpest voor ons.
@ joep Dus eigenlijk hebben wij onze hele geschiedenis hard gewerkt, terwijl de italianen feest gevierd hebben en nu staan we eigenlijk ongeveer even ver als hun? :-)

@ Rick Dos “Mensen denken dat ik een pooier ben!” Je rijd dan ook in een bwm he ;-) :-p
voorlaatste regel moet ‘bmw’ zijn!
@fej, hmm naja even ver? ooit weleens in Zuid-Italie geweest?
@joep

-Edit voor me mezelf- niet uit de selectie maar uit het basiselftal.

@Fej

Ik zeg ook niet dat ik met zo´n uitspraak een probleem heb! ;) :P
Om alle misverstanden uit de weg te ruimen… Nederland is misschien erg op dat vlak maar België hoeft niet veel onder te doen hoor.

Het heeft hier alles te maken met het pc denken (politiek correct)… en we hebben dat te danken aan die (sorry als ik nu grof word) KLOTE SOCIALISTEN. Die werkschuwe couch potatoes vinden dat de ondernemer die 2 keer zoveel werkt als hen maar 2 keer zoveel mag verdienen en dus zeker geen sportwagen mag kunnen kopen. Wat houdt hen tegen?

Het is misschien ook het enigste leuke aan de amerikanen maar daar is de enigste status verbonden aan je succes… mag ook artistiek zijn maar vooral financieel.
Hier moet je een geitewollensok zijn om de sympathie van die luie socialisten te krijgen.

SOCIALISME = ONDERGANG VAN DE WELVAART ZOALS WE ZE KENNEN
leuke tekst .
maar kraak nl niet zo af .
Potverdomme, hij heeft gelijk ook! We gaan meteen winkelen:

462 pk is wel een beetje lafjes Sacha
Is dit geen repost???

Kheb dit stukje al eens gelezen en het was niet op nu.nl :s
Audi A6 - 1995 - 252.000 km
Als nederlander in het buitenland kan ik me goed vinden in bovenstaande reacties. In de meeste gevallen zal iemand die een dure auto heeft er hard voor gewerkt hebben, of gewoon een goede zakenman zijn. Maar er is nog steeds een categorie die, zodra het succes ook maar even om de hoek kijkt, direct een dure bak koopt. Geen spoor van lange termijn visie, direct van de eertsverdiende centjes een dure bak kopen. Van mij mag het, maar het zegt dan wel wat over de mentaliteit en met dit soort mensen doe ik juist NIET graag zaken.

Hier in Spanje doet men wat minder spastisch over dure dingen, hoewel er wel jaloezie is. Maar men is niet bang om te tonen dat men in een dure bak kan rijden. Aan de andere kant is het helaas ook weer zo dat veel auto’s weer op krediet worden gekocht, om vooral aan de buren te laten zien dat men het zich toch echt wel kan permitteren … niet dus. Afijn, zo hebben we allemaal wel wat.
de column geeft inderdaad precies weer hoe het in nederland eraan toe gaat wat auto’s betreft. goed geschreven!

Ik ben zelf accountant en gebruik voor zakelijke afspraken altijd mijn slk, het komt dan maar een enkele keer voordat ik een negatieve opmerking krijg over mijn auto. meestal is het juist van “wou, mooie wagen heb je, de zaken lopen vast goed.” en als de reactie wat minder positief is dan wimpel ik deze af met wat humor.
zelf heb ik zo’n 10 jaar in de VS gewoond, en toen ik weer terug in nederland kwam, heb ik mezelf echt weer moeten aanleren om niet zo te koop te lopen met mijn bezit.
Het lijkt wel alsof niemand het je gundt om vermogend te zijn hier in ons kikkerlandje, ik heb daarom al een enkele keer overwogen om naar het buitenland te vertrekken. Maar ja, de meeste vaders zullen weten hoe dit gaat, zij zullen uiteindelijk doen wat goed is voor hun kinderen, en blijven dus in nederland.
zeker nu, nu er geen rechts kabinet meer is, neemt mijn verlangen om naar het buitenland te vertrekken alleen maar toe.
Tjaaaa…

Ik heb mijn Seat Marbella ook op krediet gekocht! ;) Ik vond dat ik een beetje achterliep op de buren met mijn fiets! En toch had ik een best stoere fiets! :(

http://www.garageverkoop.nl/images/products/EagleLongRider_klein.jpg
@ slk55amg waar heb je gewoond in de VS? Ik zou binnnen een jaar of 5 ook graag in het buitenland gaan wonen, maar dat zal natuurlijk ook afhangen van een eventuele vriendin of kinderen als de tijd daar is. (= totally off-topic)
Ik ga mijn spullen maar eens pakken!…. Ik moet zo weg!

Ik moet zaken gaan doen in Dubai! FF kijken hoe ze daar wel overduidelijk met hun bezittingen trotseren! Hopelijk dan…., want dan kom ik misschien nog wel met een dikke order terug!
Wens me in ieder geval maar succes!

@Autoblog…

Niet teveel posten t/m woensdagmorgen hoor! Anders moet ik teveel nalezen!
@mvagusta

Kerel, veel succes! ;)
@tweaker, idd in amerika ontleent mijn status abnormaal aan bezit. Daarom leeft dat land dan ook op krediet, en das toch een stuk minder goed voor je eco.. Kijk maar naar de VS daar is de boel, om het zacht uit te drukken toch een beetje in elkaar aan het donderen…
By the way, echt socialisme hebben we in nederland nooit gekend en zeker niet aan de macht gehad, en volgens mij geldt dat ook voor belgie.

Maar zoals ik al eerder opmerkte ligt de kern van dit ‘probleem’ niet in de manier waarop nl’ers tegen rijkdom aankijken, maar aan het imago van dure auto’s.
Thanks Dos….

Ik moet nu echt eens gaan beginnen, maar dit Autoblog is echt te verslavend! Elke keer toch nog even reacties lezen enzo!….

Maar ja… Nu echt de GROETEN! en tot woensdag weer! :)
btw, de reactie in dit topic geven volgens mij een ander kenmerk van de nl-volksaard mooi weer. We zijn bang om trots te zijn op ons land en het succes van ons land. We lijken wel te geile op zelfkritiek. Maa dat is mooi, zorgt ook wel voor een blijvende voortrekkers rol :) (is dit OT of niet?, het gaat hier ten slotte in feite om de nl-volksaard..)
Afgunst is overal en is zeker niet alleen een ziekte die in Nederland voorkomt.
Hé MVAGUSTA.
Succes daar hè !
Knock em dead !!
En natuurlijk niet vergeten om de nodige voitures te spotten :-D
Volgens mij zijn we hier in België toch ook wel in hetzelfde bedje ziek hoor. En ik geef toe, dat ik soms ook wel zo redeneer.

Ik hou superveel van auto’s en de tofste en mooiste auto’s zijn uiteraard ook de duurdere. Maar als ik zie dat de eigenaar van de elektrozaak met een Cayenne S komt aandraven, dan denk ik ook: dan gun ik het misschien beter zijn concurrent, deze heeft toch poen genoeg! (Terwijl die concurrent misschien een miljoen euro op z’n spaarboekje heeft staan!) Foute redenering dus.
@ Fej

ik woonde (en heb daar nu nog steeds een appartement) in Manhattan (new york) dit is een van de beste/leukste buurten in new york. de armoede en criminaliteit is daar het minst erg vergeleken met andere buurten in new york. zeer zeker een aanrader.
@joep

belgie kreunt onder de druk van de socialisten!!
Ik weet niet of het allemaal met afgunst te maken heeft. Ik denk dat het ook komt doordat we in de 60/70 jaren onze “rangen en standen” hebben afgeschaft. De premier wordt Balkie in zijn gezicht genoemd, de meester Piet en de baas Joop en zo verder ( overigens van mij mag voor mij zo blijven hoor!).

Een neveneffect is m.i. wel dat hierdoor een “natuurlijke reserve/respect” die in meer formele contacten ingebakken zit vaak komt te vervallen. Dit gecombineert met het feit dat we onze mening als nederlanders snel klaar hebben krijg je dit soort afgeven op iemands (auto)bezit.

In buitenland zijn over het algemeen de contacten (zelfs onder collega´s) allemaal veel formeler en men heeft ook niet onze hollandse directheid.

En (zoals al eerder gememoreerd) bezit in buitenland weerspiegelt succes en succes geeft respekt.
@ slk55amg dat is precies de plek waar ik zou willen wonen!! Maar slechts een tijdje, daarna zou ik liever naar een warmer plekje trekken met zon, zee en palmbomen!
Het is toch eigenlijk van de gekke dat het in NL zo erg is? Duitsland bevalt me opeens stukken meer, ondanks de auto’s. Weet iemand hoe het in Frankrijk zit? :P
Mijn vader heeft hier in België toch amper last van mensen die moeilijk doen over zijn auto,
de CEO’s, kaderleden en andere mensen die hoog in rang zijn vinden het bijna altijd een originele keuze. De gewone bedienden waarmee hij werkt vinden het ook een toffe bak, het zijn echter vooral de zure managers die een middelhoge functie bekleden en graag wat hogerop in het bedrijf zouden willen werken, die al eens jaloers kunnen zijn en er zich negatief over uitlaten.

Al bij al valt het dus best mee…

Hij rijdt trouwens met een Chrysler 300C, niet duurder dan een Audi A6, Mercedes E of BMW 5 maar sommige mensen durven al eens denken dat hij een Bentley ofzo heeft :p
lincoln mark8
beste joep … heeft calvinisme juist niet gezorgd voor een hele brede middenklasse zodat een ieder een opel kadet kon kopen… de gouden eeuw is juist ontstaan door hele slimme en brutale zakenlieden en zeker niet door de overheid..die kon alleen zijn hand ophouden na gedane zaken.

maar je hebt gelijk … een brede middeklasse = welvaart = rijkdom
BAM de spijker zijn kop!!!!!!!!!!!!!!!!!
in 2002 kocht ik een porsche boxster 2.7 met wat toeters en bellen. ik heb daar jaren hard voor moeten werken, maar ik had me zelf beloofd dat als ik het geld had een porsche zou kopen.NOU NOU NOU ik werd voor gek uitgemaakt door vrienden familie waarom ik het in me hoofd haalde om zo’n auto te kopen. ( sterker nog waar ik die 77.000 euro vandaan haalde ) gewoon hard werken moet je ook eens proberen zei ik altijd.) maar goed ik heb erg veel plezier gehad van die auto, maar het comentaar was niet uit de lucht, ik was in eens een wijze lul, een patser enz enz. ook werd ik ineens interesant voor de politie in ons dorpje elke keer als ik ze tegen kwam mocht ik stoppen en werd alles nagetrokken ,want ja een jongen jongen in een porsche DAT KAN TOCH NIET!!!!
moet zeggen dat de leukste reactie’s nog van vrouwen kwamen.mannen daarin tegen , die konden me bloed wel drinken. de dingen die ik heb meegemaakt pfffffffffff kan er en boek van schrijven.
maar goed ben wat ouder en heb de boxster verkocht ,ik heb nog even gekeken naar een porsche 911 996 4s maar het is uit eindelijk een Audi Avant geworden. ook een heerlijke auto en veel minder opvallende.
@ Amigdale ik ondervind ook wel dat als je een hoge rang hebt in een groot bedrijf dat men het eerder aanvaardt als je met een dure wagen rijd. Voorbeeld: een kaderlid in een bedrijf waar 500 of 1000 mensen werken zal niet zo snel veroordeeld worden om dat hij met een s55 amg of een M5 rijdt.
Maar als je een ‘kleine’ zelfstandige bent, of een ondernemer met een relatief jong bedrijf, dan zul je eerder tegenwind ervaren als je met een dikke bak komt aanrijden.
Mensen worden niet graag gewezen op wat ze niet kunnen of gemist hebben. Als ze iemand zien die bereikt wat ze zelf altijd hebben willen bereiken dan is dit een bevestiging van hun falen en dan gaan ze maar commentaar geven op het huis of de auto.
Als mijn bakker/verzekeringsagent/… met een enzo, Veyron, Zonda,… wil rijden dan moet hij dat doen. ALs hij mij een goede verzekering/brood/… verkoopt en de prijs is goed in vergelijking met de concurrentie dan mag hij van mij tien van die autos hebben!
Ofwel ben je tevreden met wat je hebt en zaag je niet over wat anderen hebben, ofwel doe je er iets aan en koop je je zelf zo een dikke bak!
@lincoln mark8 de ‘overheid’ (als je het in die tijd al zo mag noemen) was juist een erg belangrijke speler in het succes van de overheid. De VOC is namelijk groot geworden door steun v/d staten oa dmv het verlenen van octrooien…
@ Trobken: Die opmerking is al jaloers ;)
Willen we niet vergeten HOE we aan onze rijkdommen zijn gekomen in de gouden eeuw…….Het zal voor een deel met onze calvinisme te maken hebben gehad. Maar hadden wij onze koloniën niet gehad dan waren we NOOIT zo rijk geworden. En laten we vooral onze daden daar niet vergeten.

Neemt niet weg dat we als Nederlanders trots mogen zijn over die periode.
En wij Belgen hebben niet zo veel om trots over te zijn behalve dan dat we de Nederlanders hier buiten hebben gegooid :-)
Ik ben Belg en ik sluit mij volledig aan bij Tweaker en BMW double V!!

SOCIALISME = COMMUNISME in een democratisch pakje
@Fej

Natuurlijk hebben jullie wel wat om trots op te zijn! Jullie zaten in de oerwouden van Afrika naar bomen te zoeken. Alleen hebben jullie nooit bomen gevonden! ;) :P
@ Rick dos

Afrika is ook zo ontzettend groot he, ga daar maar eens een boom zoeken! Lijkt me niet gemakkelijk :-)
Ik ben het volkomen met deze Column eens!
@ Fej, en nu wil een groot deel van de Vlamingen weer bij NL, omdat ze het wel gehad hebben met Wallonië.

Maargoed, van een bakker wordt niet verwacht dat hij veel geld verdient. Rijdt hij een dure auto dan zal hij zijn geld niet legaal verdient hebben denkt men. Blijkbaar valt de lotto daar ook onder.

@ Rick Dos, ach we handelden wat in thee en specerijen met de VOC. De WIC deed iets met mensen… Word trouwens nog verward door laagopgeleiden die menen dat de uitspraak VOC-mentaliteit kwetsend is voor sommigen die helemaal niet uit het verre Oosten komen.

Maargoed, wat doe je eraan. Gewoon niets van aantrekken. Randstad valt het volgens mij meer mee dan het noorden, zuiden en oosten van het land waar het calvinisme toch wat meer leeft.
@fej ooit waren we een en waren vlaanderen en brabant de rijkste en machtigste gewesten met antwerpen als centrum v/d wereldhandel. Antwerpen en de antwerpse zakenlieden die naar oa A’dam zijn gevlucht (nadat filips 2 de boel daar weer overnam) zijn voor een groot deel de basis van ‘onze’ gouden eeuw, ook wel iets om trots op te zijn toch?
Bovendien, niets om trots op te zijn?? Minerva vergeten!?! ;)
Uhhhhhhh opzich, ik weet niet… moeten we nu ineens allemaal in opvallende auto’s gaan rijden om eens gek te doen dan??? Onze mentaliteit heeft ons wel ergens gebracht… het is wel doeltreffend… wil niet zeggen dat ik het met je oneens ben hoor… het ligt er ook aan wat voor onderneming je hebt natuurlijk… ben je een porsche dealer dan;-)…

Ach en kom op, wat zijn nu de mooiste auto’s, auto’s die niet opvallen maar wel fucking snel zijn… kom je met een V70 R voor rijden of met een 9-5 Aero… dan trekt niemand je in twijfel hoor. Je ziet ook genoeg dure Audi’s, BMW’s en Mercedessen… niet vergeten dat zo’n brabus in Duitsland ook een stuk minder kost dan hier…

En geef nu eerlijk toe je twijfelt echt wel als jij iemand of een onderneming inschakeld en hij komt met een Continental R voor rijden…
@ Ejay

jij komt volgens mij niet van Vlaanderen. De meeste Vlamingen willen van Wallonië afscheiden, maar ze willen zeker niet terug bij Nederland (no offence :-))

@ joep

Even gegoogled want ik wist niet of Minerva nog andere dingen maakte dan fietsen. Nu blijkt dat ze zelfs autos hebben gemaakt (!). Heb ik nooit geweten. Dat ze supervette :-s fietsen maakten wist ik al. Naar het schijnt heeft Henry Ford zelfs met een Minerva auto gereden.
So, what the hell is the problem??

IK vind het heerlijk als mensen jaloers op me zijn of me niet kunnen uitstaan.. Dat is namelijk hun probleem en niet die van mij.. Er is nix mis met bonafide ondernemers die met een Brabus-Mercedes naar hun afspraken gaan, dat is hun goed recht.
en tja over de diepgewortelde Neerlandse mentaliteit durf ik me niet te buigen aangezien ik er in de praktijk weinig van merk..
Eindelijk!!!!!!!!!!!

Maar wel vreemd dat iedereen opeens NU!! anders denkt.
Ik zal een patser bak nooit begrijpen, als je geld hebt heb je gewoon een klasse pooier bak onder je hol hoe jullie dat uitdrukken.

En dan kunnen jullie nu gaan lullen maar het is een feit dat in Nederland mensen helaas gierig denken over autos

Adios fijne weekend!!!!!!!!!!!
@EINDELIJK: “Maar wel vreemd dat iedereen opeens NU!! anders denkt.

Het moge duidelijk zijn: Je bent hier in goed gezelschap.
@Ejay

Wel ja joh, bagataliseer jij het allemaal maar even………
vergeef me dat ik het bericht nu pas lees… :P

O?! WAT IS ER MIS MET EEN VOLVO?! huh? nou zijn ook grote luxe wagens hoor ;)

tss tis al erg genoeg dat volvo in duitsland niet gewaardeerd wordt en beginnen jullie hier nu ook al :'( en toch wil iedereen stiekem een C30 :P
Met volvo is niets mis. het is alleen erg als je een volvo koopt om niet op te vallen. Als je dat mooie autos vindt en ze daarom koopt is er niets aan de hand.
tenminste dat vind ik…
Jah helaas helaas.

mijn vader heeft ook een onopvallend(ere) auto gekocht.
mijn vader reed altijd mercedes en heeft nu ander werk en wilde niet meer met een mercedes voor komen rijden.
we hebben nu een Audi A6 uit 2002 opzich vindt ik dat niet erg en vondt het eerst zelfs heel vet maar we hebben hem nu bijna een jaar en het is toch geen mercedes en jah het is ook niet wat me vader echt wilde maar jah hij wilde geen opvallende wagen:(:(
eigelijk gewoon dikke bullshit.. de meeste mensen kan een auto geen reet interesseren. tis n leuk idee. maar jah
Laat je kijk op Vlaanderen/België niet bepalen door wat enkele koene kerels hier posten. Niet iedereen is hevig anti-socialist en is aanhanger van de leuze BELGIE BARST. En bij Nederland wil zowat geen enkele Vlaming :p

Volgens mij situeert zich het probleem inderdaad vooral bij mensen die direct in contact komen met de handelaar in kwestie. Als je de bakker met een Porsche ziet zal je inderdaad geneigd zijn om te denken dat zijn brood te duur, ik heb die reflex niet hoor, maar ik kan me voorstellen dat die bij andere wel aanwezig is.

Verder is het wel zo dat ivm de klimaatproblematiek bepaalde segmenten extra geviseerd worden en dat vind je terug in de publieke opinie en bij zij die zogenaamd “politiek correct” denken. Laat je echter niet vangen en besef dat deze term vaak in de mond genomen wordt door mensen met extreme opvattingen om vanuit hun bekrompen gedachtengoed de goegemeente te bekritiseren zonder daadwerkelijk inhoudelijke argumenten te hebben.

De situatie zoals ze in Amerika is vind ik persoonlijk ook niet al te goed, het is zowat het tegenovergestelde van de Calvinistische mentaliteit en zoals vaak is de gulden middenweg het aangewezen pad. Als iemand met een Porsche rijdt moet je niet meteen denken “Drugs! Druuugs!” en ook niet “Succes! Geld! CEO van het jaar!”. Denk gewoon “leuke auto” of “lelijke bak” en betrek de eigenaar er niet meteen bij. Tenzij als het een BMW 316i ’93 met 2 spoilers, ne chap van ne camion en plastieken spinners betreft, dan mag je met rede besluiten dat je te maken hebt met een idioot, jazeker!
lincoln mark8
oooooohh amerika…dan voel ik mij aangesproken…..millionairs in amerika geven gemiddeld 9% meer uit voor hun auto dan de midden moot..
toegeven dat auto,s daar veeeeel goedkoper zijn is dat naar europese begrippen te verhalen naar zo,n 16%.

ja ja ja democraten noemen zij zich zelf …nou het zijn gewoon vuile calvinisten
gevluchte autochtone allochtoon
JA Natuurlijk weer in nederland. Schijtland waar iedere vorm van vooruitgang wordt becritiseerd door iedereen. Gaat het goed dan is het ook niet gegund. Rij je in een mooie auto, dan kijkt iedereen je na en wordt je constant langs de kant gezet om je rijbewijs en je papieren te laten zien. Terwijl je voor deze pisnichten ruim 19% en ruim teveel bpm hebt betaald. Het land van de achteruitgang, constant domme nichten die je aanhouden en afgunstige ex nsb-ers. Alles is fout behalve jongeren die drugs gebruiken,….. zo kan ik wel uren doorgaan, maar actie ondernemen is het beste: ben gewoon lekker verhuisd naar de oosterburen, daar waar ze als onderdeel van de marshallplan een heropvoeding hebben gehad. Helaas zijn er nog steeds veel derde en vierde generatie nsb-ers over in dit land die een ander niets gunnen.
de zus van m’n vriendin verwijt me soms (alee bijna altijd) een dikke nek te hebben met m’n oude, runaboat….
Achja zij werkt ook niet de hele week, en neemt niet de risico’s die ik moet nemen om m’n brood te verdienen.

Het enige wat mensen soms zien is de dikke wagen/huis . Maar wat de persoon in kwestie er soms voor moet doen…
Spijtig dat het allemaal waar is! Ik weet precies waarover jullie het hebben als je een nieuwe auto koopt en de mensen je scheef bekijken. Mijn vader heeft onlangs een Range Rover Sport gekocht en de mensen uit ons dorp zeiden ons, nog voor dat de auto geleverd werd: “Range Rover is een heel slecht merk, na een week staat uw auto al terug in de garage!” Maar gelukkig zijn er ook veel mensen die wel leuke reacties geven op een nieuwe auto.
Ik heb er totaal geen problemen mee als mensen een nieuwe auto kopen waarvoor ze hard gewerkt hebben maar hier even een voorbeeld van iets waar ik niet tegen kan:
Een zelfstandige woont met zijn vrouw en kinderen al vele jaren in een sociale woning maar hij koopt zich wel een Porsche Cayenne! Op zo’n moment denk ik: “Steek je geld in een eigen huis en laat de sociale woningen voor mensen die het echt nodig hebben!
Tja,

Ik ben alleen maar eens met de column. Dat ik dan denk…”Over een achterlijke cultuur gesproken…”.

Zie ook alle tumult over de SUV en diens eigenaar. Het moet idd. een ziekelijk trekje zijn, om je zo intensief te bemoeien met andermans persoonlijke keuzes.

Aan de andere kant ben ik het met ‘Aston Martin’ eens. Stel eerst prioriteiten, voordat je een dikke auto koopt. Maar toch, een ieder maakt zelf zijn eigen keuzes. Daarom rij ik in een MB uit 1979 i.p.v. een nieuwe MB A of C klasse, die ik tevens zou kunnen kopen. Tegelijk spaar ik voor mijn droomauto; een Corvette Stingray 1963-66…Geld kun je maar EEN keer uitgeven. PRIORITEITEN, dus.

Maar mss. ben ik (lichtjes) in het voordeel als zijnde financieel adviseur??
:D ;D :D
Een praktijk-verhaal:
Bij het bedrijf waar ik werk (plusminus 15man personeel) reed een van mijn “bazen” in een Astra Caravan. Ondanks dat ik zelf hard werk had ik toch een paar honderd overuren, doen ze moeilijk over uitbetalen! Ik zit nog op mijn zuurverdiende geld te wachten, maar hij koopt wel even een bijna nieuwe Audi Avant. Dan denk ik toch wel even: Dat is dus van mijn geld!
En bij een vorige werkgever, waar ik na een reorganisatie uit ben getrapt, omdat het zo slecht ging met het bedrijf, koopt de directeur/eigenaar zich een maand later een nagelnieuwe 535.
Vind je het gek dan ik dan afgunstig wordt?
Maar daartegenover: als ik bij een klant kom waarvan ik weet dat hij eerlijk is en hard werkt voor zijn zaak, vind ik het geen enkel probleem als hij/zij zich bijv een Touareg aanschaft.
Het is dus heel erg afhankelijk van een aantal factoren hoe men er tegen aan kijkt.
Bovendien was na 11-09 de trend om zichzelf eens goed te verwennen:
Je leeft nu, dus geniet nu.
@ johann : vind je het zelf nu heel eerlijk ook niet een klein beetje heel spijtig dat dat soort allesomvattende filosofie in onze maatschappij enkel maar kan overleven als trend? En dus per definitie vluchtig is? Hoe komt dat? Waarom is dat zo? (antwoorden in overvloed, maar ik doe m’n uiterste best om m’n hersenen op ‘hold’ te houden hier…)

Dat stoort mij persoonlijk bijvoorbeeld honderduizend keer meer dan dat er eens een werkmens zijn jarenlange opgekropte frustraties botviert op iemand die met zijn Ferrari met pech langs de weg staat. Het is evenmin fraai, maar ten minste wel begrijpelijk, enigzins. Dat andere vat ik daarentegen langs geen kanten.

M’n hele wezen in zes woorden samengevat. Je kent me beter dan je denkt johann :)

(besides, het is hier autoblog, niet filosofieblog… ;))
@ Amigdale : volkomen geljik, maar toch nog eentje waarbij je ook je vooroordelen mag geloven :

Een parelwitte Mercedes ML55 met aan het stuur iets Algerijns/Albanees-achtigs en met als nummerplaat (Belgische!!) : CC.001.

Astemblieft. Waar zou het geld toch vandaan komen vraagt een mens zich dan af… ;)
En nee, het is niet Corps Cardiaque. Alhoewel… ;)
Maar eens terug over die acht Oost-Europese luxe-prostituees stappen richting m’n bed, op naar de negende… ;) Slaap ze!
@KVK
Dit soort denken is cvan alle tijden: de Middeleeuwen: als de ene stad een toren bouwt, moet de buurstad een hogere toren. De ene kasteelheer een burcht, dan de buurman een grotere. Dus van vluchtig is hier geen sprake. IK ben zelf echter van mening dat het maar eens afgelopen moet zijn met dat kijken naar de buren/collega’s, wat die hebben. De voorbeelden die ik heb genoemd, zijn enkel maar voorbeelden van onrechtvaardigheid, ik ben dus echt niet jaloers of zo, ik kan ook wel een Passat betalen (rij nu Polo) maar het gaat mijn puur om de idee erachter. Dus, het rijden van een dure auto ten koste van een ander!
Dat van die Ferrari met pech snap ik trouwens ook niet. Omdat je dus (zie vorige reactie) niet weet hoe die persoon aan het geld gekomen is.
Duo List & Bedrog of eerlijk hard werken. Dat kun je zo niet zien, ergo je kunt pas oordelen als je iemands achtergronden kent, maar dat is “auf erstem blick” nogal moeilijk, dat weet eenieder.
@all: dank voor alle reacties!

@tom: misschien heb je dit artikel gelezen:
http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/19/nederlandse-ondernemers-rijden-volvo
Dit staat ook gelinkt in het artikel, en de reacties bij dat artikel waren deels de inspiratie voor deze column;)
ik denk (na het lezen van een aantal reacties) dat het ook in nederland heel erg veroorzaakt wordt door de manier waarop mensen rijk worden.

in het buitenland moeten mensen risico’s nemen en heel moeilijk of zwaar werk verrichten om écht succesvol en rijk te worden. ik weet toevallig nog een aantal mensen van een amerikaanse bank die ontzettend hoge bonussen kregen aan het eind van afgelopen jaar.
áls deze amerikanen echter een fout maken zitten ze ook heel zwaar in de problemen. door onderandere het rechtssysteem en de keiharde risico’s die o.a. in amerika aan zulke topfuncties vast zitten.

kijk je naar nederland en dan de machtige en heel rijke figuren dan is er altijd wel iets te verzinnen dat ze weer ergens aan de bak komen en goed betaalde functies krijgen. ook als ze iets groots verkloten krijgen ze nog een vette ontslagpremie. hierdoor is de verhouding risico/geld heel scheef gegroeid en dat kan je onderandere zien als oneerlijk.
voorbeelden zijn: Ahold en Nuon, de bazen hebben onwijs zitten prutsen en hebben het hele bedrijf door de modder gesleurd om er vervolgens zelf schoon uit te komen met een flinke zak geld.

ik zie het tot mijn verbazing echter ook terug in de politiek waar balkenende na het 2x verkloot te hebben nog steeds een kabinet in elkaar mag knutselen en waar verdonk mag blijven zitten na een motie van wantrouwen. ongeacht of deze mensen gelijk hebben zouden ze niet hetzelfde nog een keer moeten mogen en proberen te doen. er is helemaal geen eergevoel meer over in NL.
@Alwood

De top in Amerika neemt JUIST zulke grote risico´s, omdat ze inhalig worden. De bonussen zijn meestal aandelen gerelateerd. Hoe hoger de beursnotering des te groter de bonus. Is, naar mijn mening, een beetje de kat op het spek binden. Stomme opzet met als gevolg de boekhoudschandalen zoals bijv. Enron.

Aan de andere kant vind ik het ook weer typisch Nederlands dat men hier de salarissen van topmanagers ter discussie stelt. Als die mensen er voor zorgen dat een bedrijf uit financiele zorgen raakt of betere prestaties laat leveren, dan is dat toch alleen maar goed? Beloning naar prestatie en hoe hoog die beloning is kan je aan verschillende factoren koppelen.
Met deze column slag jij de plank volkomen mis, past goed in rodelbladen,zeker niet in autoblog. En de reacties! Goede 90% zijn daarvan zij zo dom, dat het niet de moeite is om deze te lezen. Wat een stelletjes “WIXER”. Behalve BMW en Mercedes bestaan geen auto’s, doch op deze gaan ze zich goed “opgeilen”. Naast laag niveau opmerkingen ook nog politiek en historie inbrengen, belachelijk.

Nu de column: Als Duitstalige Europeaan lees ik deze column objectiever en zie het probleem duidelijker. Het bestaat niet, behalve bij de reacties.
Nederlander zijn niet enorm jaloers, man associeert wel de auto met de karakter van de eigenaar desbetreffende auto. En dat is niet allen in Nederland en terecht. Wel tikken manche Nederlander niet goed, daar tel ik deze columnist zeker daarbij. Hij heeft weinig verstand van auto’s en zijn bewijsvoering dat Nederlander jaloers zijn is belachelijk. De platte opmerkingen over een accountant met een dikke BMW als “vuile patser” noemt hij het bewijs van jaloezie! Wat is eigenlijk een “dikke BMW” ?
En dan de herhaling vallen “met de Porsche naar de klant” Relativeren is hem een vreemd word. Om het kort te maken, procentueel rijden in Nederland vast gelijk veel BMW en Mercedes als in rest van Westeuropa.
Waneer het anders is, dan is het een compliment aan de Nederlander, het is het bewijs dat ze verstand hebben over auto’s en niet alleen de Duitse merken kennen. Wat heeft ook een M 5er voor een zin, men staat doch meer in de file.
Over Brabus gesproken, wat voor een belachelijk voorbeeld, maar goed, hij wil het interessant doen. Brabus is een “Veredelingsbedrijf” met een twijfelachtige Klantenbestand. Russen, Arabieren,Japanner en diverse rijke van derde wereld landen. Zeker geen mensen welke door werken het geld verdienen. Mensen welke een Topkwaliteitauto als een Mercedes nog verbeteren moeten en de prijs nog een keer over de kop gat, deze tikken niet goed (hebben duidelijk niet voor het geld gewerkt). Dat deze mensen nauwelijks in Nederland bestaan is een compliment aan Nederland ofwel het triest is van de velen (zie reacties) de zich aan een Brabus opgeilen.
Om duidelijk te zijn: in Duitland geniet jij geen aanzien waneer jij in een “foute bak” rijdt. Fout is fout, ook in Duitsland. Waar haal jij deze onzin eigenlijk her?
De conclusie van de columnist, dat ieder, de geen patserige Duitse auto rijdt een “grijze muis” is en liever een Volvo rijdt, bewijst duidelijk dat hij geen verstand van auto heeft. En verstand van columns schrijven nog minder. Ga doch een keertje een enquête houden onder de ondernemer, of zij werkelijk niet in de auto kunnen rijden dat zij graag willen. Het resultaat kan ik jij nu verklappen, het is niet zo en niemand is jaloers.
Uitgezonderd de “kleinkarrierten “ reacties. En ik ben blij dat onze kinderen opgroeien in een autoland met variaties en niet met “foute bakken”!
probeer dit de massa maar eens goed onder de aandacht te brengen dan maakt je veel mensen gelukkig
Ach, als ik weer eens in NL ben, dan neem ik altijd maar de taxi………….
wel een echte taxi natuurlijk ! Geen gezanik en parkeerproblemen.

Met een echte auto in NL rijden werkt gewoon niet.
Alfaman : ik vind het uitermate knapdat je als Duitstalige zo goed Nederlands weet te verstaan, maar ik vrees dat je het toch niet helemaal begrepen hebt. Het probleem is bij ons (NL/BE) dat je eigenlijk gewoon niet van je geld mag genieten. Of je dat geld nou aan auto’s, juwelen of aan de duurste garderobe voor je vriendin spendeert : de afgunst is steevast een factor 20 groter dan het aantal positieve reacties.

Kijk, ik ga hier niet beweren dat ik zwem in’t geld of dat ik met een Brabus rondrijd ofzo, want dat is niet. Maar ik heb zeker en vast niet te klagen. En het klopt toch echt wel hoor. Koop ik mezelf een mooi pak dat idd een dikke 1300€ gekost heeft, dan krijg je eerst te horen dat je een mooi pak draagt, en zitten ze vervolgens in de rokersruimte te roddelen dat het geen naam meer heeft want hey, een 23-jarige snotaap die z’n geld aan zo’n dingen kan uitgeven, nah, dat kan niet kloppen. Maar dat ik tijdens m’n opzeg gewoon ga werken en dus een dubbel inkomen heb én dus ook dubbele belastingen betaal, ho maar, dat willen ze niet geweten hebben (lang verhaal dat er verder niet toe doet ;)).
Moet wel van z’n rijke papa komen, ja absoluut, want mijn ouders zijn stinkend rijk weet je. Nee, niet bepaald dus. M’n ouders krijgen geld van mij, en niet omgekeerd.
Ben ik te duur vraag je je dan af. Ik vind van niet. Ja, m’n prijs ligt hoger dan die van andere consulenten, maar ik heb dan ook de reputatie van echt wel een gigantsich pak sneller te zijn dan de meeste andere consulenten, en ik garandeer 24/24u bereikbaarheid, en dat reken ik aan ja. Mag ik even?

Maar snap je het een beetje? Ja, ik leef graag en ja ik geef het geld waarvoor ik echt wel serieus wat werk verricht, graag uit. Heel graag zelfs. Ik loop graag rond in mooie kleertjes, heb graag een mooie armband en horloge aan m’n pols hangenen ik zie m’n vriendin doodgraag, onvoorstelbaar. En dat zal ze geweten hebben. En met haar de rest van de wereld. Maar hey, da tmag niet, dat is asociaal. Het geld dat je verdient moet terug naar d esamenleving gaan denken ze hier. Jah, tuurlijk vrienden. Waarom? Om me nog eens om een voedselpakket te sturen wanneer ik als altijd gewerkt hebbende autochtoon om hulp kom vragen? (het is me niet altijd zo voor de wind gegaan zoals je dus wel merkt). Rot toch op zeg. Zie, dat de gemiddelde ‘grijze mus’, want met grijze mus bedoelen we niet enkele dat ze geen smaak hebben inzake auto’s, absoluut niet voor zichzelf durft en kan opkomen, en dat dat voortkomt vanuit een ziekelijke socio-maatschappelijke indoctrinatie met al dan niet Calvinistische inslag : fine by me. Maar ik speel niet mee. Mijn leven, mijn werk, mijn geld.

Ik betaal in verhouding zowiezo al een serieus pak belastingen zodat de gemiddelde Belgische tooghanger die toch o zo graag aan de toog van z’n geliefkoosde marginalencafé zit te kankeren op de vreemdelingen die z’n werk komen afpakken, dat in alle rust kan doen en dat ie zeker en vast aan het begin van de maand z’n OCMW-uitkering op z’n rekening heeft staan. Het laatste dat ik wil is mijn landje vol te zien lopen met alcoholici op afkick. Maar als ze me dan ook nog scheef gaan bezien enkel en alleen omdat ik kleren aan m’n lijf heb twv van 3 maanduitkeringen van diezelfde fgemiddelde marginaal, dan heb ik het toch echt wel gehad hoor.
De laatste keer dat ik nog ‘ns lekker op m’n gemakje zonder aan iets te moeten denken aan de toog heb kunnen hangen was, mja ok, in dit geval met nieuwjaar, maar enfin, lang geleden, snap je. MAar dat willen de mensen niet geweten hebben, dat zien ze niet. Nee, dat je een mantel van Boss draagt, jah, dat hebben ze wel gezien natuurlijk. En dat zien ze niet graag want zelf kunnen ze zich dat niet permitteren. Natuurlijk niet, geld groeit niet in het wild ofzo, en aan de toog evenmin. En tegenwoordig beginnen ze zowaar zelfs al m’n vrienden erover aan te spreken. “zeg, is die nou echt zo legaal bezig als ie zelf wel beweert?” Aaaaaaaaargh, wat willen jullie nou eigenlijk van me? Dat ik zoals al die andere jongeren maand na maand moet gaan bedelen om ergens te kunnen crashen en meer drugs ga zitten te gebruiken dan dat eender welk inkomen kan trekken? Doe is ff gewoon zeg. En dan begin ik nog niet over de zogenaamde parasieten.

Als klap op de vuurpijl Alfaman : ik heb zelf in Duitsland gewoond, tegen Hamburg om precies te zijn. En hoewel ze me daar ongetwijfeld ook wel eens zouden aangekeken hebben met m’n veel te dure prullaria (dewelke ik oten nog niet had) ben ik er pertinent zeker van dat ze me niet het snot uit m’n neus zouden halen om te weten te komen vanwaar ik het geld haal. Want als je tegene en Duitser zegt dat je je geld eerlijk verdient hebt door ervoor te werken, dan gelooft de gemiddlede Duitser dat. De gemiddelde Belg/NL’er daarentegen… Jah, da’s een heel ander verhaal.
“En tegenwoordig beginnen ze zowaar zelfs al m’n vrienden erover aan te spreken.”

hier moest dus vriendin staan, niet vrienden. M’n vrienden slaan doorgaans eenieder op z’n smoel die het in z’n kop durft halen om ze te bekritiseren. ;) (nee, dat nou ook weer niet)
Ow enneuh, ga nou alsjeblieft niet denken dat ik het soort ‘ondernemer’ (§dom woord vind ik persoonlijk, maar goed) ben dat per direct al het geld dat ie binnenkrijgt meteen over de balk gooit ofzo, want dat doe ik dus niet.
Maar hier kan ik het wel zeggen denk ik (lang leve anonimiteit!!) : het is inderdaad wel zo dat ik een vertakking heb richting een bepaalde sector. Een sector die bij de meeste mensen de wenkbrauwen doet fronsen als je ze vertelt dat je serieus thuis bent in dat wereldje : porno. Ik werk als IT-Consulent en het minimale acteerwerk dat ik zelf ooit eens gedaan heb buiten beschouwing gelaten, werk ik ook mee met één van m’n beste maten dewelke een all-round eroticabedrijf heeft. Distributie, productie, marketing, alles wat je voor je porno-ideetjes ook maar zou kunnen nodig hebben : wij kunnen het je bezorgen. En er gaat nu eenmaal een shitload aan geld rond in dat wereldje ja. Moet ik me nu schuldig voelen ofzo? Als ik de gemiddelde zure en scheefgetrokken smoel zo even rondom mij bekijk heb ik de indruk van wel. Pech voor hen, ik doe het niet.
KVK. Heel kort: jouw betoog heeft niets op autoblog.nl te zoeken, jouw frustratie dat niet iedereen elke dag jouw complimenten maakt over hoe hard jij werkt en de pak van € 1300.- ook echt door werken verdient heb. Jij stigmatiseert heel Benelux en prijst jou levensstijl in de hemel. Jij bent de laatste op wij normaalwerkende jaloers zijn. Jij heb nog niet verteld wat voor auto jij rijdt? Concluderend op jou taalgebruik een Opel Manta.
Fijn dat jij op het thema van de onnodige column ingegaan bent – niet duus.
Eigenlijk heb je wel een heel heikel maatschappelijk punt geraakt met deze column moet ik toegeven. Knap werk, heel knap werk. Zo moet een column zijn :)
Alfaman : kom eens een jaartje hier wonen m’n beste kerel. En reageer dan nog ‘ns. Want je weet echt niet waar je het over hebt man, het spijt me. Ik hoef niet de hemel ingeprezen te worden, ik hoef geen complimenten. Maar ik hoef ook geen totaal ongefundeerde kritiek gebaseerd op allerhande veronderstellingen die totaal uit de lucht gegrepen zijn. En ik rij een V40 trouwens.
Sorry Alfaman, maar misschien toch echt nog iets meer aan dat Nederlands van je schaven. En anders wil ik het wel ff in’t Duits neerpoten, je zegt het maar.
@rick dos, salarissen en bonussen van topmanagers die hun werk goed doen hoeven wat mij betreft niet ter discussie te staan, wanneer een bedrijf echter slecht heeft gepresteerd en er komen tientallen of honderden mensen op straat te staan en de chef incasseert een bonussen van enkele tonnen… dan gaat er bij mij toch wel een wenkbrauw omhoog..
En ja, ik stigmatiseer het gros van de Benelux, met recht en rede overigens. Het zijn kneusjes met niet het minste greintje lef of zin voor initiatief en een lever ter grootte van een zeppelin. En dat gaat mij een beetje zitten te bekritiseren. En natuurlijk ga ik in op de achterliggende gedachte van de column, da’s nou net wat een column hoort te doen dacht ik toch echt….
Trouwens Alfaman, niet jaloers zeg je. Vanwaar dan het venijn in je reactie? Misschien toch een beetje jaloers ergens? Ik denk het wel, ik weet het eigenlijk wel zeker.
@KVK stigmatiseren en recht en rede kunnen echt niet samen gaan hoor. En wbt. je commentaar op het alcohol gebruik van de mens in de BeNeLux; Wanneer je kijkt naar het alcoholgebruik per hoofd vd bevolking in de benelux landen niet bij de top zitten van Europa. Eerder in de middenmoot. Kortom een stigmatisatie die nergens op is gebaseert en dus niet met recht en rede te noemen.
@ joep : dat weet ik ook wel hoor, maar het werd ff warm, bepaalde hersenstoffen begonnen wel heel rijkelijk door m’n aders te vloeien enzo, en dan krijg je wel eens uitspraken die kant noch wal raken. Zoals de die dus idd ja. Excuses ;)
Maar ik heb niet veel goeds te zeggen over het gemiddelde werkvolk hier in Belgïe, dat is dan weer wel een feit. Vind je het gek? Kom op zeg.
KVK: heel zwak, als enige antwoord blijft jij op mijn Nederlands te vallen, terecht, het is niet goed! Dat jij Duits kan is “super” blijf het doch niet proberen, jouw taalgebruik in het Nederlands is onder mijn niveau. Inhoudelijk is het ook niet hoog. Nevenbij: met de Volvo V4o heb jij doch een grijze muis waar niemand “jaloers” word. Goed gedaan, of ga jij nu voor een Brabus sparen om deze column rechtvaardigen?
Ik woon in Nederland en zie het daarom veel duidelijker!
Alfaman : als er iemand persoonlijk werd dan ben jij het toch wel vriend (opel Manta, ik zou de hemel moeten ingeprezen worden; waar haal je het vandaan?), ik heb gewoon de bal teruggekaatst. En mijn taalgebruik ondermaats? Mijn taalgebruik ondermaats? Grapjas. En dat op een zondag.
Jij ben tdegene die de gehele achterliggende gedachte van deze column niet begrijpt, dat is ondertussen wel heel duidelijk. Lees hem alsjeblieft nog een keertje of 20, laat hem goed doordringen, en kom dan nog eens terug met een hopelijk zinnige reactie.
En ter uwer informatie m’n beste Alfaman, je woont in NL, dan kan ik begrijpen dat je m’n taalgebruik raar vindt. Dat vindt zowat elke Nederlander van het taalgebruik van elke Belg, en vice versa. Cultuurtip-cadeau van de firma, geheel gratis en voor niets. Een Oostenrijker spreekt ook Duits, maar niet hetzelfd eDuits als een Duitser. Zo duidelijker?
En als het voor jou OK is dan had ik nu graag een stevig potje gaan ballen. Mag ik? Ja? Dank u. Lees jij ondertussen de column nog maar een paar keer door.
lincoln mark8
jongens..jongens dit gaat niet goed .. misschien is het verstandiger als we morgen gewoon allemaal een witte lada kopen…
Zo, ik zie dat er iemand wakker is en er zin in heeft vandaag……. ;)

@joep

Ik geef je helemaal gelijk, als de mensen door zijn of haar wanbeleid op straat komen te staan. Daar trek ik niet alleen een wenkbrauw van op, maar daar wordt ik écht kwaad van.
Echter, vind ik het persoonlijk een ander verhaal als die topmanager is aangesteld met het mandaat om de reorganisatie te bewerkstelligen. Zie hiervoor bijv. Winterkorn bij VAG, maar er zijn natuurlijk genoeg voorbeelden bijv. Moberg van Ahold.
rebus: word-t = ?

-edit: worst?-
Goh…ik word jaloers op zo`n tirade ;-)
KVK: het heeft weinig zin om met jouw in discussie te gaan, jij gaat op niets inhoudelijk in en dat is heel zwak!
Trouwens ik heb niet over een pak van € 1300 begonnen, dat was jij en het slaagt op niets. Zoals de columnist slag jij de plank gewoon mis, beste kerel ( jouw taalgebruik). Aanderen van jaloezie betichten is in jouw minderheidcomplex ! Bij deze!
Ps.: Waneer iemand persoonlijk geworden is, dan ben jij het geweest, of heb jij jou eerste reactie vergeten! Hier lees deze nog een keer: Alfaman : ik vind het uitermate knap dat je als Duitstalige zo goed Nederlands weet te verstaan, maar ik vrees dat je het toch niet helemaal begrepen hebt.
LOL! :) Bijna! Ik zie dat ik zelfs mijn rebus heb zitten verkl*ten!

Ik ga mezelf voortaan niet meer verbeteren!
@ Alfaman : geheel om jou een plezier te doen stel ik voor dat we ff een poll organiseren.
Bij deze een vraag gericht aan alle bezoekers die Nederlands als moedertaal hebben. Is volgende uitspraak al dan niet beledigend?

De uitspraak : ‘ik vind het uitermate knap dat je als Duitstalige zo goed Nederlands weet te verstaan, maar ik vrees dat je het toch niet helemaal begrepen hebt. ‘

Want ik zou persoonlijk bij het lezen van zo’n uitspraak, moest die aan mij gericht zijn tenminste, denken “ow, dank je. Niet helemaal begrepen? Hmm, hoezo, laat ik dat eens even bekijken. Wat heb ik eventueel niet begrepen dan?”
Misschien een klein steekje onder water ja, maar de gemiddelde autoblog.nl-bezoeker kan daar absoluut tegen. Blijkbaar ben jij echter niet de gemiddelde autoblog.nl-bezoeker. Owja, ook waar, Duitser. Duitsers en humor zijn nooit echt een schitterend duo geweest, laten we wel wezen. (of vind je dit ook een uitermate beledigende uitspraak? Waarschijnlijk wel eh?)
Waar jij je overduidelijk meteen op je pik getrapt voelt omdat je er blijkbaar van uitgaat dat je Nederlands ondertussen al zo goed is dat je alles dat je leest in het Nederlands wel moet begrijpen. Helaas voor jezelf is dat dus niet het geval. En ik reageer niet inhoudelijk? OMG kerel, heb jij eigenlijk wel enig besef van wat het woord ‘inhoudelijk’ betekent???? Ik twijfel er uitermate hard aan…

Met alle respect Alfaman, maar als er hier iemand is die zichzelf ongezien belachelijk zit te maken, dan ben jij het toch wel hoor. Hier, een pleistertje voor rond je pik, en hem er niet meer zo laten uithangen OK, kan je veel leed mee besparen. Ik geef toe, een schoenmaat 45 die op je pik terechtkomt kan pijnlijk zijn, maar get over it amigo, al helemaal als je op autoblog wil rondhangen, want er zal nog veel op je pik getrapt worden dan.


Ik beticht anderen zeker en vast van jaloezie ja. Omdat van de tien zinnen die ze zeggen, er doorgaans negen betrekking hebben tot mijn bezit. In niet-positieve zin welteverstaan. En ik een minderwaardigheidscomplex? Vertel me alsjeblieft dat je geen psychiater bent. Je denkt Nederlands te begrijpen maar dat doe je dus niet. Je waagt je aan psycho-analyse en ook daar sla je de bal totaal mis, en je bent blijkbaar sneller op je pik getrapt dan dat de gemiddelde Oost-Europese prostituee op haar knieën zit. Wat dacht je van een beetje zelfanalyse? Voor de spiegel gaan staan, een hand op je hoofd leggen en zien wie eronder staat, zoiets? (wat meteen ook weergeeft dat ik wel degelijk degene ben die aan het juiste eind trekt, want dat is nou net wat al die zeikende kneusjes die zitten te kappen op andermans bezit eens zouden moeten doen : zichzelf in vraag stellen, en niet anderen!!!!)En dat het ‘werkvolk’ (nog zo’n lelijk woord) doorgaans idd stikjaloers, wel, daar lever jij het perfecte bewijs van. Oftewel : doeg doeg Alfaman. Get a life and open your eyes.
For the record : als er iemand iets zinnigs te zeggen heeft doe het dan alsjeblieft want het gezannik tussen de heer Alfaman en mezelf begint er een beetje over te gaan. 5van mijn kant moet je dus geen reacties meer verwachten op je onzin Alfaman, ik kom doodgraag op deze site en heb echt geen zin om een ip-ban op te lopen omwille van het geblaat van een intellectueel minderbedeeld individu)

Hello Rick Dos trouwens :) Alles kits?
@ Rick Dos : niet zo’n moeilijke woordspelletjes op een zondagnamiddag man, kunnen m’n hersenen niet aan… ;)
Hello KVK. Ja, alles kits achter de rits!

Doe ik ook niet meer! ;)
KVK: Ik dacht jij gaat “ballen”? Van het veld afgetrapt? Nu serieus, jij bent snel op de kast te jagen, fijn dat jij niet meer reageren wilt, ik heb mij kostelijk amuseert! Waneer jij de norm bent bij autoblog, dan is dat heel jammer. Voor autoblog bedoel ik. Jij kan uitsluitend in herhalingen vallen, de rest is voor het voeten vegen. Ik heb niet verwacht, dat mijn reactie op deze column positief opgenomen word, daar ja goede 90% met de column eens zijn. Heb ook niet verwacht, dat iemand met een Volvo eens is met deze column en als voorbeeld de jaloezie van anderen voor zij € 1300,– pak aanvoert. Dat staat nog verder weg van de realiteit als jaloers zijn op iemands dikke BMW. Of ben jij frustreert dat jij nog niet in het rijtje “dikke BMW rijder” met jaloerse blikken hoord en vrij na de columnist een grijze muis bent?
En nog de Duitsers stigmatiseren? Mij tref jij niet, ik ben Oostenrijker! Jammer voor jou, doch ik ben zeker dat jij ook wat vind in deze context, of val jij weer in herhalingen. Oh, sorry, vergeten, jij reageert niet meer, goed zo beste kerel! Het beste wat jij doen kan, jouw reacties worden echt gênant.
Ga ff naar buiten en vraag aan de eerste Nederlandse dame die je tegenkomt of ze met je wil ballen. En kom dan even terug om te zeggen wat voor antwoord je gekregen hebt.

Ik ging niet meer reageren, ik weet het. Maar iemands talenkennis bijschaven is een goed doel, en voor goede doelen maak ik graag uitzonderingen. Dus bij deze. Doei!
Ach, the fuck with it. Zeg me alsjeblieft welke van volgende woorden je niet begrijpt en dan zal ik m’n uiterste best doen om ze verstaanbaarder te maken voor je.

“jij bent degene die de essentie en de achterliggende gedachte van deze column totaal niet vat en wel om de simpele reden dat de jaloezie waarover in deze column gerept wordt, jouw nog niet te beurt gevallen is, en dat zal ze waarschijnlijk ook nooit doen.”

En natuurlijk val ik in herhaling Alfaman, ik zit hier te discussïeren met iemand die zelfs na de vierde herhaling er nog steeds niet de ballen van snapt. Ik wil gewoon vriendelijk zijn en je helpen weet je. En nu stop ik er echt mee want je bent slecht voor m’n hart Alfaman.
-w ergens in de voorgaande reactie. Wat boeit het ook eigenlijk.
En dat ik het niet over auto’s heb inzake jaloezie is slechts in beperkte mate van belang. De enige reden waarom in deze column trouwens auto’s als voorbeeld aangewend worden, is omdat ze voor de hand liggend zijn, en gezien de omgeving ook wel op z’n plaats natuurlijk. De hele achterliggende gedachte is dat mensen die hun eigen ding doen, daar blij mee zijn, daar geld mee verdienen en dat geld ook laten rollen, daar steevast op afgerekend worden. En dat keer op keer door mensen die zelf niks hebben, laat staan betekenen notabene. Dat is de hele point van deze column.

Heb je hem eindelijk?
En dat m’n reacties dus naar jouw mening niet inhoudelijk zouden zijn, geeft dus, herhaling nummer zeven ondertussen?, enkel maar weer dat je de column niet begrijpt, en als je de column al wel begrijpt, je de point ervan niet begrijpt. En waarom je die niet begrijpt heb ik ondertussen ook al aangegeven.

Dat ik onverbloemd zeg wat ik denk en dat m’n ego bij momenten groter is dan de Petronas Towers, tja, dat ben ik nu eenmaal. En een pak van 1300€ is trouwens nog steeds niet eens dat imo, ik zou nog veel liever een volledig op maat gemaakt kasjmier pak willen, of zijde ofzo, maar dat trek ik nog niet meteen.
KVK: “Dat is de hele point van deze column.” en deze point klopt niet, en het is triest dat jij het niet begrijpen wil. jammer, ga jouw gang maar, ik heb het, met jou valt niet te praten, daar word ik zo moe daarvan! Denk eerst na, daarna schrijf jij een reactie! De groeten
Ik denk jij bent de zelfde type welker bij de laatste Tv-reclame van het merk Spa-water te zien is :-) Moet jij kijken, dan heb jij geen spiegel nodig!
Kijk, nu komen we ergens. Leuk. Er valt zeer goed met mij te praten Alfaman, maar het moet wel van twee kanten komen. Goed. Nog één keer proberen dan maar? Tuurlijk wel.

Als die point volgens jou niet klopt, vertel me dan alsjeblieft waarom die volgens jou niet klopt.
Want vanuit eigen ervaring kan ik deze column enkel maar voor de volle 100% beamen. Ja, ik he je reactie gelzen over ‘foute bakken’, uiteraard heb ik die gelezen, en ze heeft maar bitter weinig met de essentie van de discussie te maken imo. Dus, denk JIJ nu maar eerst en vooral heel goed na voor je reageert. En doe me een pleziertje : maak er wat van. I’ll be waiting…
Eigenlijk zijn we beide wel heel kinderachtig beziggeweest Alfaman. ipv op de essentie in te gaan zijn we elkaar hier een beetje als twee peuters beginnen aanvallen dat het geen naam meer heef, en dat is, nu ik er zo over denk, toch ook niet meteen de bedoeling. Dus wat mij betreft : excuses voor eventuele, iets te harde opmerkingen over jouw persoon.

En kom alsjeblieft met een hoop goede argumenten, want de mijne heb ik ondertussen al -tig keer gegeven. Ik ben benieuwd…
Als ik die reactie van je trouwens nog eens herlees, moet ik vaststellen dat jij dus eigenlijk stelt dat het in de eerste plaats de eerste indruk is waarop je zou afgerekend worden. Hmm, misschien nog niet eens zo gek, maar dan nog.

Geen idee welke van de twee ik zieliger moet vinden : afgerekend worden op je dure auto of andere uiterlijke kenmerken van ‘rijkdom’ (financïele welgesteldheid is een betere verwoording, nee?), of afgerekend worden op die eerste indruk. Bekrompen zijn ze beide, zoveel is zeker.
KVK: In mijn laatste reactie heb ik de jouwe over het kasjmier pak nog niet gelezen,
Dat slaagt ook op niets, daarover geen reactie. Jouw eigen ervaring is deze van jouw eersten reactie, deze met de pak. In wat voor kringen verkeer jij waar mensen op een pak jaloers zijn? Onbegrijpelijk. En ik denk daar kunnen wij eens zijn, het heet autoblog en het gat in de column gewoon over jaloezie op dikke BMW en Brabussen ect. Auto’s dus. Jij kan daardoor niet meepraten, jij rijdt een Volvo, categorie grijze muis, zo in de column van Vincent. En de mesten pro column reacties zijn van mensen welk geen foute bakken rijden en daardoor helemaal geen ervaring met de niet bestaande Nederlandse jaloezie hebben. Met jou in discussie te gaan heeft weinig zin, bij jou miss ik de point met betrekking van de inhoud. Behalve jij bent niet eens met de columnist over het standpunt van de Volvorijder. Daar zie ik een point!
Doet ie het weer hoor… Zucht.

Het gaat toch echt wel over jaloezie op succes en vertoning van financïele welgesteldheid in het algemeen hoor, echt wel… (autoblogger himself, zou je dat aub even willen bevestigen want zometeen ga ik nog aan mezelf beginnen twijfelen)

Niet iedereen met succes en geld geeft z’n geld aan wagens uit, maar reken maar van yes dat ze net zogoed afgerekend op die andere vertoningen van rijkdom waaraan ze wel geld uitgeven.
Auto’s zijn slechts een voor de hand liggend voorbeeld gezien de omgeving waarin de column gepost is geweest.

Ach ja, dan niet. Dacht heel ff een lichtpuntje gezien te hebben in deze hele discussie met jou, maar helaas bleek het de weerkaatsing van het licht op m’n scherm te zijn. Jammer. Dan reik je een hand aan de mensen, dan bied je, met tegenzin, zowaar je excuses aan. Je nodigt ze uit om nog een keertje op een vredelievende manier te proberen tot de essentie van de zaak te komen, en dan dit. Je hebt jezelf wel heel zwaar gehypothekeerd nu Alfaman. En niet enkel bij mij heb ik zo het vermoeden. En dat kan ik enkel maar betreuren.
KVK: jij durft niet op de punt: Volvo rijden ingaan, daar ga jij zelfs in problemen praten! Of niet? ………..doch! Jij kan het thema uitbreiden zo breed als jij wil, ik ga op de inhoud van de column in en daar lees ik uitsluitend over jaloezie over dikke BMW en zo vort Je meer reacties op de column binnen gekomen zijn, is man uitgebreider met het discuteren over rijkdom begonnen. Verder heb jij bewezen beste Volvo rijder, dat alles wat jij schrijft gebakken lucht is en op geen enkele punt bewezen heeft, dat de columnist gelijk heeft. Ook ik val nu in herhaling: bekijk de Tv-reclame van Spa-water, dat ben jij! Daarnaar kunnen wij verder discuteren.
Spa-water?!?! dit is autoblog. toch?…….
” kan het thema uitbreiden zo breed als jij wil, ik ga op de inhoud van de column in en daar lees ik uitsluitend over jaloezie over dikke BMW”
Tussen de regels lezen ken en kan je dus niet? Achzo man, vertel dat dan toch gewoon van in’t begin!! Had ik m’n klavier hier niet zo moeten zitten toetakelen.

Namens heel autoblog.nl : ga alsjeblieft een cursus ‘De Nederlandse taal begrijpen zoals ze begrepen hoort te worden’ volgen want het is nodig, dringend. En nu stop ik, volkomen beloofd, met reageren op je. Ik ga nog liever in discussie met een Moslim-extremist weet je het.
@ turbo S : gezien het hoge piswatergehalte in d eposts van sommige bepaalde personen zou je ergens wel kunnen stellen dat het hier toch ook een beetje een waterblog is, nee? ;)
KVK: Waneer ik een artikel lees, lees ik niet tussen de regels, dat brengt verwarring en discussies met bij voorbeeld K (van kan) V (van Volvo) en K (van kopen). Ook is mijn Nederlands niet
perfect, jij durft zeker niet de zelfde discussie in het Duits brengen. Onomstotelijk heb jij tot jouw laatste reactie bewezen, dat jij niet het niveau hebt om inhoudelijk te discuteren. Ben opgelucht dat jij zeker met reacties stopt, alles ander is gezichtsverlies. Schrijf weer weneer jij eens een echte foute bak rijdt of anders jouw rijkdom wil tonen, ik ben zeker dat heleboel Belgen jaloers worden en jij en den columnist groot gelijk krijgen. Dat was lachen!
Wanneer gaan we hier matten …..?
…..of blijven KVK en Alfaman eindeloos doorgaan met naar elkaar te blaffen.
KVK en Alfaman,
Het lijkt me niet de bedoeling om hier te discussieren over hoe goed jullie de Ndederlandse of Duitse taal beheersen, of tig keer gaan uitleggen wat je bedoelt, (hoewel ik wel zit te genieten hier), dit lijkt echt een beetje kroegpraat.
Elkaar afkatten is zo makkelijk, maar ik dacht niet dat dit de bedoeling was van AutoBlog. Het is prima dat er een filosofische inslag bij komt kijken, maar laat dit niet verzanden in ordinaire welles/nietes-spelletjes. ON TOPIC!
@ Alfaman; je woont dus in Oostenrijk, hoe kom je dan aan zo’n goed gebruik van de Nederlandse taal? Dat je niet tussen de regels kan lezen is begrijpelijk en wat spelfoutjes ook, maar in je discussie met KVK komen toch niet de gemakkelijkste woorden voorbij. Ik ben gewoon benieuwd. Ik neem verder geen standpunt in in jullie discussie, want dan haal ik me alleen maar woede op de hals van een van jullie beiden…
@ KVK; die reactie van Alfaman maakt me eigenlijk ook benieuwd: waar staat KVK eigenlijk voor? Zeker niet voor Kan Volvo Kopen zoals Alfaman zegt? :P (dit is wel een serieuze vraag!)
ik denk dat dit hem is:

kinky volvo kerel….. of zit ik er naast? kom op KVK laat ons niet langer in spanning..
@Citrofiel
Het is waarschijnlijk een Oostenrijker die in NL woont.
lol, goh, het gaat een zware teleurstelling zijn hoor…
KVK staat eigenlijk voor Kris V… (m’n familienaam) en de laatste K staat voor, gezien m’n activiteiten in de eroticawereld voor het voorspelbare en zeer puberale ‘Kutjes’. Ik had absoluut geen inspiratie toen ik hier m’n eerste reactie poste, en jah, nu zit ik ermee natuurlijk :) Maar als iemand suggesties heeft (slk55amg : zeker niet slecht, maar toch niet dat wat ik zoek… ;)) : gaarne!

@johann : dat heb ik op een bepaald moment dan ook gerealiseerd en gepost. Zowaar zelfs met excuses erbij. Ik weet van mezelf dat ik wel eens kan opgaan in dit soort dingen, waarvan akte dus ;) Zal m’n best doen om er wat op te letten dat het niet te veel gebeurt en zeker niet te gortig wordt. Ik ben een grote jongen ondertussen, dat zou moeten lukken.
@KVK*****
Het is mooi dat je het zelf ook inziet, nu Alfaman nog tot inkeer brengen :-)
gevluchte autochtone allochtoon
alfaman is niet een generaal voorbeeld van alle duitsers en hoe ze denken en daarnaast hoeft kvk niet alle duitsers af te kraken. Let op alfa man is maar een individu.
@gevluchte…. Temeer alfaman een oostenrijker is, is hij iid geen goed voorbeeld voor hoe alle duitsers zijn ;)

@KVK, gezien je branche is ‘the handyman’ miss wel wat voor je?? ;)
Ze zijn niet alleen Jaloers maar vaak ook Racist.
Kay Vie (formerly KVK)
@ CSL : verklaar je nader?
@ joep : goh, hele leuke, maar geeft toch ook wel een serieus foute indruk, nee? ;) Laat KVK maar staan eigenlijk, het is snel getypt.
Er zit inderdaad wel wat in dat artikel, want vaak hoor ik negatieve en wantrouwende opmerkingen over mensen met echt mooie/bijzondere/dure auto’s, terwijl veel mensen natuurlijk dolgraag een DB9 in bezit zouden willen hebben. Iets anders dat meespeelt is de exorbitant hoge prijs van een auto, hier is een A8 4,2 net zo duur als een A8 W12 in Duitsland bijvoorbeeld.
@Citrofiel: In mijn eerste reactie op deze column heb ik aangegeven dat ik een Duitstalige Europeaan ben, dat Oostenrijker zijn is niet het belangrijkste. Als zelfstandiger werk ik in Duitstalige Staten en zorg voor opdrachten voor Nederlandse Producenten. Niet in de eroticawereld , dat merk jij zeker aan mijn taalgebruik :-). Ik heb daardoor zeker meer visie op het thema als KVK met zijn jaartjes op St.Pauli in Hamburg. Wat mij betreft kan jij een standpunt nemen, van mij hoef jij zeker geen “woede op de hals” verwachten. Had ik doch ook niet bij KVK gedaan? Ik heb heel lang probeert hem over te halen om op de column in te gaan, jammer het is mij niet gelukt.
Ps.: Naast Alfaman ben ik ook Citrofiel, wat voor een super auto de C6. Word zeker mijn volgende!
@ johann, wat moet mij tot inkeer brengen?
@ Alfaman; Een mede-Citrofiel! Ik weet wiens standpunt ik inneem!!! ;) Zeker als je een C6 gaat kopen! Helemaal goed! En wat voor auto heb je nu eigenlijk? Een Alfa zeker, maar welke?

@ KVK én Alfaman; Nee, ik weet eigenlijk ook niet goed welk standpunt ik zou moeten kiezen. Na jullie ellenlange discussie gelezen te hebben ben ik aan het eind de helft al weer vergeten… Als jullie nu beide nou eens jullie standpunt en belangrijkste argumenten daarvoor neerzetten, dan kan ik (en anderen) het beter overzien en een standpunt innemen. Goed idee?
Verder leuke column. En die reacties dan, hahaha, geweldig.

KVK en Alfahombre: get a room!
Alle Vlamingen: denken jullie dat Nederland op jullie zit te wachten dan??
Iedereen die het met deze column eens: goed voor je! Heb je toch lekker schijt aan wat een ander van je auto vindt!
Beste Alfaman,

Ik kom geregeld in Duitsland en aldaar hechten ze meer belang aan hun wagen dan aan hun huis. Kleine huisjes, grote auto’s en dat heeft te maken met de gigantische autowegen aldaar;

In België net als in Nederland is men wel degelijk jaloers als een ander rondrijdt met een grote en dure wagen. Een foute bak is daarom een vertaling voor mensen die een auto hebben en waarvan men denkt dat zij deze niet eerlijk verdiend hebben; Velen van deze mensen ( gewone middenklas-mensen zoals KVK ze noemt ) moeten hard werken om een gewone wagen te kopen vandaar hun jaloezie ( niet allemaal hé ) en dit is zoals KVK het omschrijft niet alleen beperkt tot auto’s maar ook kleding, GSM’s enz…

Anderzijds, weet ik vanuit mijn beroep, dat het in België net die middenklasse is die zich keihard afdraaien voor hun geld en vanuit de drang en meer nog reclame…vanalles willen kopen dat ze niet kunnen betalen; Dat jij KVK neerkijkt op deze middenklasse is ronduit belachelijk en egoïstisch want hier in Belgiëland is het juist die klasse die het meeste belastingen betaalt en ons land draaiende houdt.

Hen stigmatiseren is daarom uit den boze; Laten we eerlijk zijn, jij werkt alleen maar in dat erotica-bedrijf om rap bakken geld te verdienen en te showen?
Strikt genomen profiteer je van andermans “vuil” werk en kan iedereen en lees iedereen in deze business geld verdienen, alleen doet niet iedereen dat….Waarom vraag ik mij af?
In dat pornowereldje betaalt men trouwens bakken geld in het zwart uit…dus jij moet niet beginnen over zielige marginale,;
@citrofiel: een 166er2,4jtd. Voor jou standpunt gebruik gewoon mijn eerste reactie op de column. En de eerste reactie van KVK, waar hij met een pak van € 1300.—bewijzen wil, dat Ned/Belg een jaloerse volk zijn. Dat is de point! Precies zoals de hele column is samengesteld zonder goed onderbouwend bewijs. Zijn beweringen, dat geen ondernemer in Nederland durft dat auto kopen wat hij graag wil (in zijn visie een Brabus) , slaagt op niets. Waneer hij een enquête onder ondernemers voorlegen had kunnen, war deze bewering gestaafd is, dan kunnen wij praten van een bewezen jaloezie. Ook zijn “halleluja” over de Duitse mentaliteit is niet bewiesen. Ik heb daar ook een heel andere mening daarover!
Ik wil in geen statement afgeven dat in Nederland alles koek en ei is, doch waneer ik een column op NU.nl lees wat op niets slaagt, dan neem ik de tijd om op autoblog een reëlere visie daar te legen. Dat het uitgelopen is op een zinloze discussie met KVK was niet de bedoeling, doch dacht ik dat daardoor kenbaar maken, dat de reacties gewone meeloper zijn op de niveau van de hele column, KVK had nog een schep daarover gedaan. Een fijne avond nog gewenst!
gevl.aut.all.
trouwens beste kvk is het niet netjes om over kleding te praten, in sommige landen hebben ze niets laat staan sommige mensen. Als je echt kwaliteit wilt en je koopt je kleding voor jezelf en niet om aan een ander te laten zien dan ga je maar een keer met mij mee naar brioni in rome. Heerlijk anonieme kleding voor een leuke prijs.

you have not made it yet!! be yourself
Er zijn ook mensen die expresse auto’s als BMW en MERCEDES rijden om anderen Jaloers te maken.
Ik denk niet dat een Alfa rijder anderen jaloers wil maken, want waar valt er nou op jaloers van te worden.
lincoln mark8
hieper de piep hoeraaaaa..bij deze zijn jullie allemaal ingeburgerd …. persoonlijk verklaar ik jullie allen… ECHTE HOLLANDERS..
A.N.O.N.I.E.M.
Als belg (ik ben er één) is het altijd makkelijk te zeggen om over iemand anders te zeggen dat ze jaloers zijn, of vrekken, of ….

Maar als je hier eens rondkijkt, zie je ook veel jaloerse mensen. Weliswaar zoveel niet, maar de mensen gedragen zich toch maar hoe ze opgevoed zijn. En ja, hierin moet ik je gelijk geven, op die manier zijn er meer nederlanders jaloer. (Ze zijn ook wel met een paar miljoen meer hè)
@CSL: juist!
@ alfaman; hoewel in het begin mijn voorkeur naar KVK uitging, misschien omdat ik jullie standpunten niet zo goed doorhad, ben ik het nu volledig met jou eens. Het is mogelijk dat er jaloezie is, maar het is door de mensen die het er hier over hebben niet bewezen dus weten we het niet zeker, toch? Daar kan ik het onmogelijk mee oneens zijn.
Off-topic: En de 166, is die van voor of na de facelift? (Ik vind namelijk na de facelift veel mooier)
@ citrofiel: wat betreft jaloezie heb jij een “point”. Wat CSL schrijft heeft hij ook een “point”! Iemand jaloers maken zijn ook een menselijke trekken, zoals jaloers zijn. In de column is de situatie zo plat beschreven, dat het daarop neerkomt dat mensen gegijzeld voelen door de zogenoemde, niet-voorhanden zijnde buitengewone jaloersheid! De grootse deel van alle rijken “genieten” stiekem van jaloerse medemensen , ook in gewone kringen voelt zich de ene iets beter waneer zijn nieuwe auto jaloers door de buurman bekeken word (twee jaar later kan de situatie weer omgekeerd zijn) Doch moet men het niet te verwisselen met “afgunst”. En dat bedoelt Vincent met zijn column. En bewijzen doet hij helemaal niets en dat was de reden van mijn reactie. Dat ik daarvoor ook platte reacties krijg van KVK heeft mij uiteraard verbaast. Doch het laat zien, dat de columnschrijver ook nog te overtreffen is.
Off-topic: het laatste 166 model. Heb jij den 166 test met Jeremy Clarkson gezien? Super !!!
Over welke vormen van jaloezie hebben we het hier?

Zie http://www.jaloers.com/psychsoorten.htm#De%20geprojecteerde%20jaloezie
@Michiel van den Brink s

Dit heeft niets met relaties te maken!!
Het wordt toevallig uitgelegd aan de hand van relaties, maar kan je dat ook niet toepassen op auto’s?
@Michiel: In deze context geldt afgunst als jaloezie denk ik.
@Alfaman: sorry, late reactie, maar ik wil toch nog even een aantal zaken vermelden:
– Een dikke BMW is in mijn ogen de wat duurdere BMW, bv een M5, 6-serie of 7-serie…
– Je schrijft dat mijn beweringen over de ondernemers in Nederland niet kloppen. En dat we een enquête moeten houden? Graag wijs ik je even op de volgende link in het artikel: http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/19/nederlandse-ondernemers-rijden-volvo
– Het voorbeeld van Brabus dient trouwens om aan te geven dat Nederlanders alleen naar het uiterlijk kijken, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg…

Hopelijk heb ik hiermee alsnog eea weten te verduidelijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).