Chevrolet Volt Concept

Auteur: , 40 Reacties

GM laat op de autoshow in Detroit een nieuwe elektrische concept car zien: de Chevrolet Volt. Deze opvallende vierpersoons plugin hybride doet een zeer nette 150 mpg (64 km per liter) en heeft een topsnelheid van ruim 190 km/u. De sprint naar de 100 is mogelijk in 8,5 seconden.

Plug-in hybride auto’s zijn voorzien van extra accu’s om de actieradius te vergroten. De plug-in hybride auto kun je, naast het opladen tijdens het rijden, ook aan het stopcontact hangen om op te laden. De batterijen van de Volt hebben in totaal 6,5 uur nodig om volledig op te laden, hiermee kan het prototype 64 kilometer rijden.

De Volt weegt onder de 1500 kilo en de maximale actieradius (met zowel benzine als elektriciteit) is een ongelofelijke 1030 kilometer! GM lijkt op de goede weg…

Chevrolet Volt Concept
Chevrolet Volt Concept
Chevrolet Volt Concept
Chevrolet Volt Concept40 reacties

150 Mpg is eigenlijk ongeveer 39,7 kilometer per liter i.p.v. 53 km/l maar hee, niet op alle slakken zout leggen he! ;)
Blijft een mooie prestatie!
Ik heb er geen andere woorden voor: wat een lelijke auto.
is maar een lanksaam ding
NIet mooi, en dan zeker de achterkant niet!
@Deon: Allebei fout… ;)

In het Verenigd Koninkrijk staat de imperial gallon voor 4,546 liter, in de Verenigde Staten is een US gallon 3,785 liter. Bij goede benadering zijn 6 Amerikaanse gallons gelijk aan 5 Engelse gallons.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gallon

Ik denk dat hier gesproken wordt over Amerikaanse gallons, dan rijdt deze auto 150 miles (= 241 km) per gallon (= 3,785 liter) wat dus gelijk staat aan: 1 liter op 63,7 km. Ik heb het bericht aangepast.
@Deon: volgens mij zit ik wel fout, maar jij ook… welke berekening gebruik je?

Je hebt US en UK berekeningen voor MPG, het gaat hier om US MPG dus ik denk dat het 63km per liter moet zijn…
Kut, Dennis is me voor ;)

Handig voor de volgende keer: http://www.convertworld.com/nl/brandstofgebruik/
@Dennis

Pas dit dan ook ff aan: “eht rijden” ;)

Vind hem er wel goed uitzien. Mogen wel wat bredere banden onder……..
Dit is dus MAYA http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/05/more-advanced-yet-attractive-maya !!! Ik hoop dat dit dan eindelijk de grote opmars van alternatieve aandrijving inluidt… design is ook wel leuk, maar kan zeker beter…
Ja het design is niet echt mooi te noemen. Vooraan heeft ie wat weg van een camaro, maar die raamlijn… niet echt (mijn) stijl. De naam is wel leuk!
hij is best mooi maar de achterkant is veel te hoog op de poten gezet
heel erg nette prestaties… en nog een schappelijk gewicht (wel hoog maar het is ook geen hele kleine auto) en als ze de achterkant nog wat bij schaven kan ie zelfs mooi worden :o jeetje die amerikanen! weten ze me toch nog te verrassen :P
als men dit nu eens in productie zou brengen en de daklijn en de achterkant wat zou aanpassen kan dit best een succes worden
precies een kruising tussen de saab aero x en de nieuwe honda civic :D
De voorkant ziet er goed uit en de zijkant ook. Achterkant is alleen lelijk, past ook slecht bij de rest van de auto. Wat ik alleen niet volg; op accu’s alleen kan de auto 64 km (of moet dat 640 km) rijden, maar de totale actieradius is 1500 km. Als voor de resterende 1500-64 = zeg 1400 km een benzinemotor moet worden gebruikt hoe kan deze dan 63 km/L rijden, dan is het wel een hele zuinig auto.
Dat ding zal wel zo’n lelijke 4 liter met honderd pk hebben + elektromotor.. :S
@ Lebastille

met een simpel rekensommetje kom je dan op een tank van zo’n 23 liter uit…
@ Dennis en Autoblogger

Mea culpa, mea maxima culpa!
ik heb me verrekend.. ik heb gewoon botweg mijlen omgeruild met kilometers
Wat een schande! En dat zit dan toevallig net te leren voor een wiskunde-tentamen van aanstaande dinsdag…Gaat helemaal goedkomen geloof ik! :P
@ Alwood, klopt idd, maar ik bedoelde dat ik me niet kan voorstellen dat er een benzinemotor in een 1500 kg zware auto ligt die 63 km/L kan halen. Wat ik me wel kan voorstellen is dat energie die nodig is om de auto op te laden in benzine-equivalent uitgedrukt op zo’n waarde uitkomt. Maar dan nog volg ik niet hoe je met de accu’s een actieradius van 1500 km kunt hebben als in het bericht staat dat met de accu’s 64 km gereden kan worden….
@Lebastille

Hoe kom jij aan 1500km? In het bericht staat een actieradius van 1030km.

“de maximale actieradius (met zowel benzine als elektriciteit) is een ongelofelijke 1030 kilometer”
ziet er stoer/krachtig en toch slank uit. knap design, zeer geslaagd. volgens mij hebben ze wel met een schuin oog naar de Saab Aero X gekeken.
Leuke techniek, maar hij kijkt alsof er iets uit die gigantische acherkant uit moet.
@ Lebastille

ik denk dat je een heel eind in de richting van die 63L/km komt als je de auto thuis oplaad en die kilometers dan gaat rijden.

als de elektromotor voor optrekken én remmen gebruikt wordt en losgekoppeld op lange stukken (geen weerstand). als vervolgens de benzine motor zo geprogrammeerd wordt dat die alleen hele lage toeren draait en pas hoeft te werken bij constante snelheid, je rijd dan alleen op koppel, haal je die getallen denk ik wel. zeker als het door een fabriek gefinetuned is en je hem op 1 specifieke brandstofsoort afstelt.
als voorbeeld hoe zuinig je rijdt als het puur op koppel is.

mijn Volvo 740GL 2.3 rijdt normaal 1:10 en met een beetje net gedrag haal ik de 1:11 wel. er zitten dan veel kortere stukken bij zoals 2x op een dag 20km met koude motor. ook als je constant 130 rijdt komt het verbruik niet ver onder de 1:10 omdat je best wat van het vermogen nodig hebt.

nu heb ik een tijd terug ruim een ton hout opgehaald in friesland. dit in een karretje erachter en de auto zat ook lekker vol met allemaal zooi. bij elkaar een extra last van zo’n 1500kg en dus 2 wieltjes extra. het totaal gewicht komt daarmee op zo’n 2900kg.

de terugweg was allemaal snelweg en vanwege de enorme last achter de auto heb ik mij erin berust de hele weg 80-90 te rijden. je zit dan ongeveer op 1600-1800 toeren en rijdt puur op de 180nm van de auto.
door de constante snelheid ging dit ontzettend soepel, kon gewoon op de cruise control. en tot mijn verbazing heb ik die rit gemiddeld 1:14 gereden.

dit komt lang niet in de buurt van de 1:63, maar je rijdt behoorlijk wat extra op 1 tank!
(de rit was ongeveer 250km)
Wil niet veel zeggen hoor mensen, maar dit ding rijdt op Duracell batterijen. Vandaar dus zijn enorme actieradius! Kunnen we wel heel interessant en wetenschappelijk gaan doen……… ;) :P
“als voorbeeld hoe zuinig je rijdt als het puur op koppel is.”

Je rijdt nooit puur op koppel. Koppel is kracht. Als je vooruit wil komen moet je meters maken. Kracht maal afstand is energie. Je wil die meters ook in een bepaalde tijd afleggen. Kracht maal afstand per tijdseenheid = vermogen.
Daar heb je ze weer, die PK’s. Je kan er niet naast!
Van mij mogen ze auto’s met deze krachtbron direct op de markt zetten.

De auto zelf hoeft voor mij weer niet, maar lelijk is anders.
Ziet er veel beter uit dan een Prius! :D Lijkt me oke als die hier komt.
van zij/voor HEEL STOER, maar OOOOOEW,, wat is de achterkant LELIJK!!!
@ZOEF

het gaat erom dat je laag in de toeren blijft. dit gaat alleen bij blokken met turbo of blokken die niet op max prestatie gemaakt zijn. uiteraard heb je altijd vermogen… maar zolang je maar een heel klein deel van je max vermogen vraagt kost het weinig energie… je kan dan wel flink koppel tot je beschikking hebben.

daarom kan je ook een grote massa zuinig voortbewegen.
leuke auto lijkt snel ist het blijk baar niet .
jammer
wel duidelijk dat saab ook van gm is, zelfs de concepts gaan onder de gemeenschappelijke deler.
wouter hoogland
Chevrolet volt is zijn tijd ver voor uit. klasse
geert de rycke
hey, zo gauw deze op de markt is bestel ik hem. meestal rijd ik dan volledig elektrisch. 25 km/dag
@alwood

De wielen worden puur electrisch aangedreven. Dit betekent dat de benzinemotor puur de generator aandrijft. En met de accu als buffer kan de software van de auto de benzinemotor altijd op zn zuinigst laten draaien. Wat dus in principe betekent op koppel rijden op een zo laag mogelijk toerental. Misschien handiger om er een diesel in te leggen…

Dit houd dus overigens ook in dat je dus nooit harder als die 8,5 naar de 100 komt.

Overigens is 150 mpg zuiniger dan de prius, en de zuinigste amerikaanse auto op de markt op het moment is (model vergeten) een auto uit de nieuwe serie van pontiac die 39 mpg haalt. Wel degelijk een revolutie dus.

@ de achterkant haters

I like big booties and i cannot lie. Geeft de auto wel karakter. Zou m zo kopen! Bijna gratis rijden!

Jammer genoeg zijn amerikaanse auto’s altijd zo onderhevig aan onderhoud.

Dit kan best wel eens betekenen dat GM door dit soort modellen blijft bestaan.. De doodssteek voor Ford. (“haha ford je staat op de kalverstraat, 50.00 banen dokken!”)
Dit is het technisch concept waar we absoluut naar toe moeten.
Hopelijk blijft dit niet lang een concept, maar wordt het spoedig werkelijkheid.
Een wat handzamer model voor dagelijkse vervoersklusjes (een achterdeur met wat laadruimte) lijkt me nodig.
Al van Bastelaar
Om alles even correct op te stellen
150 mph X 1,6= 240 km
Amerikaanse gallon = 3,6 l (Engelse gallon = 4,5l)
240 delen door 3,6= 66 km/l ECHT WAAR
ouwehoer allemaal nie zo slap joh.
komt toch nooit in de productie. is allemaal schijnvertoon.
zoek maar eens op EV 1
er was een electrische auto die geliefd was en goed liep, en die werd vervolgens terug getrokken omdat het een te groot succes zou worden wat de olie maatschappijen natuurlijk niet leuk vinden.
Ik vestig mijn hoop op ECE.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).