De nieuwe Cadillac CTS

Auteur: , 31 Reacties

De Cadillac CTS kom je in Nederland (heel Europa eigenlijk) weinig tegen maar ik vind het een zeer mooi model. In Detroit wordt de nieuwe CTS onthuld en de eerste afbeeldingen zijn inmiddels gelekt.

Het basismodel krijgt een 258pk 3,6-liter V6, gevolgd door een krachtiger 300pk model met directe injectie. Beide modellen komen waarschijnlijk dit jaar op de markt. De dikkere CTS-V met een supercharged V8 wordt later verwacht, evenals een coupé en een station uitvoering (via).

Cadillac CTS
Cadillac CTS
Cadillac CTS

Filmpje!31 reacties

Niet slecht, mooi interieur
zeer mooi model! alleen in het interieur zal wel weer veel plastic verwerkt zijn en wat ik jammer vind is dat cadillac orgineel met veel te kleine velgen komt.
Mooie auto, maar ben benieuwdwat Jeremy ervan zal zeggen
Er is uiterlijk toch niet zoveel veranderd?
Blijft een raar ding… als je de centjes bij elkaar gespaard hebt, sla je de Opel dealer over (want ik heb in NL nog geen Caddy dealer gezien) en vervolgens breng je je centjes naar BMW of Lexus.
Ziet er zeker niet slecht uit, behalve de motoren natuurlijk.
Ziet er behoorlijk goed uit. De verschillen met het vorige model zijn miniem, de styling is nog wat hoekiger en de voorkant is wat aangepakt; grotere grille met wat Dodge trekjes. Aardig model, maar ik zou ‘m niet kopen; te hoekige/weinig afgeronde lijnen. Bovendien is de overgang van de neus naar de A-stijl lelijk.
Vind de wielen niet mooi, maar de voorkant is zeker niet lelijk.
Zit er nou een schakelbak in die Amerikaan ipv een automaatbak? Als je zo die onderste foto bekijkt lijkt het alsof het een schakelbak is.
Beter! Maar nog niet goed genoeg om fatsoenlijk te kunnen concurreren met de gevestigde merken.

Eindelijk hebben ze eens een netjes interieur gemaakt, dat komt meer in de buurt dan het vorige gebeuren. Jammer van die achterkant: dat is echt veel te Amerikaans. En alles is wel héél erg hoekig. Ik ben erg benieuwd of voor Europa de piepjes-computer een uit-knop krijgt; Europeanen willen geen onnozele piepjes voor elk wissewasje.
@rippance: Dat is het ook, de CTS is te leveren met een handgeschakelde bak.

Hoe mooi ik hem ook vind, ik denk toch dat het met deze auto weer niks wordt. Het is nou eenmaal zo dat de Amerikanen onze auto’s wel willen, maar wij die van hen niet. In de VS zal de CTS scoren met zijn relatief lage prijs, zijn coole looks en fijne motoren. Hier gaan mensen weer zeuren over het plastic, de benzine of de iets te glimmende grille.
Beste Greg,

in NL nog geen Cadillac dealers gezien? Heb je geen auto en kom je nooit buiten ofzo? O.a. langs de A2 in Breukelen is een Cadillac, Corvette en Hummer Experience center van zo’n 5.000 m2. Of ken je Corvette en Hummer ook niet?
Oke, mag ik even deze auto kraken!??? Wat is er nieuw aan??? ja t is een beetje bijgeschaafd enzo maar dat is t ook wel! in europa heet zoiets een facelift?!?!
Maarja ik zal die amerikanen toch nooit vatten :P
Zo te zien is die middenconsole weer gemaakt van dat keiharde broodtrommel plastic. En de nodige rammels, pipejes en kraakjes zullen na enige tijd ook wel hardnekkig de kop op steken bij deze Amerikaan. Dan toch maar een BMW voor mij of desnoods een Audi maar geen Cadi.
Eh, hij ziet er vrij hetzelfde uit, niet? Ik vind het goed dat Cadillac een vaste designlijn heeft, maar je moet wel verschil tussen de modellen zien. Dit is nauwelijks verschillend. (net als de X5 eigenlijk.) Het interieur is wel mooi…

@ Barry330cd; dat denk ik ook…
Ik sluit me bij Barry330cd aan, de core-business van Cadillac is hun eigen markt en de Europese autofabrikanten zullen ze nooit overtreffen en al helemaal niet met hun slechte motor engineering en hun crappy materiaal keuzes. Het wordt inderdaad helemaal goed vertelt, deze auto zal vooral scoren op zijn lage prijs, het is maar waar je voor kiest he :).
@Guy H
Lees mijn commentaar goed, voordat je reageert. Ik heb het niet over centers waar o.a. Cadillac wordt verkocht. Er zijn genoeg Chevy, Hummer of Opel centers waar je een Cadillac kan kopen. Ik bedoelde puur aan te geven dat ik nog geen enkele showroom in ons land heb gezien, waarbij alleen Caddy’s worden verkocht. Dus een “echte” Cadillac dealer. Ik hoor t graag als ik t aan t verkeerde eind heb.
@Greg: Er zijn verscheidene ‘echte’ Cadillac-dealers in Nederland, waar Kroymans in Breukelen er een van is (tevens de importeur). Als het feit dat zij ook Corvette en Hummer verkopen het geen ‘echte’ Cadillac-dealer maakt, dan ken ik nog een concern uit Leusden dat geen ‘echte’ Porsche of Audi-dealer is.
@Ruben
En Nog steeds ben ik van mening dat er geen Caddy dealer is te vinden is in ons land. Kroymans verkoopt idd Caddy’s maar je kan er ook voor Alfa’s en zelfs luxe premium auto’s terecht.

Nogmaals ik zeg niet dat er geen dealers zijn waar je een Cadillac kan kopen. Die zijn er zat. Ik ben echter nog steeds op zoek naar 1 dedicated Cadillac dealer. Net zoals je Veeneman voor alleen Nissan hebt en Stergam voor alleen Mercedes Benz. T verbaasd mij ook niet want Caddy is niet erg populair in ons land. Ik las ergens als ik me niet vergis dat er nauwelijks een tiental BLS-en zijn verkocht in een heel jaar. Zet daar maar z’n concurrent de 3-serie naast.
@Greg: Idd, het heeft gewoon geen zin om Cadillac-only dealers op te zetten. Zeker in Europa niet, maar zelfs in Amerika doen ze dat zelden. Je ziet daar vaak Cadillac-Saab, tot voor kort Cadillac-Olds, of bizarre combinaties als Cadillac-Subaru-Nissan. En dat terwijl Cadillac daar nog steeds het tweede best verkopende luxemerk is (na Lexus).

Maar ik denk dat er maar weinig dealers zijn die zich focussen op één enkel merk, uitgezonderd merken die niet bij een groter keten horen (zoals BMW). Je noemt Stergam voor Mercedes, dat is een goed voorbeeld, maar Van Kooy en Pordon bijvoorbeeld hebben ook andere merken in de line-up. VW/Audi is bijna altijd een combinatie. Enz.
Ik weet niet met Caddy.. Ze voeren te weinig modellen denk ik om echt potten te kunnen breken… Ze zijn niet vertegenwoordigd in de compacte middenklasse. Een grote misser want super veel lease-auto’s zijn Golfjes, A3tjes, 147’s BMW1 en noem t maar op.

Daarnaast zijn hun SUV’s zulke grote reuzen dat ze als t ware nauwelijks behoorlijk een bocht kunnen maken (Denk aan de Escalade) En die coupe, de XLR is veel te duur geprijsd. Daarom zal t een exclusieve bak blijven in NL.
als ik een mooie amerikaan zou moeten noemen, dan is het deze wel. wat is dit een ontiegelijk dikke bak! wat een dikke grill, en wat een mooie achterkant, met die twee grote pijpen en die led-achterlichten. prachtig! als het weggedrag net zo fantastisch is, dan zou ik deze zeker boven welke duitse concurent dan ook zetten. wees nou eerlijk, als je hiermee rijd, dan rij je voor het zelfde geld een veel dikkere en uniekere auto, dan wanneer je een vergelijkbare A4, 3-serie of C-klasse rijd. alleen jammer van die oranje/koper achtige kots kleur :S…
ze hadden een mooie wagen, nadruk op hadden (maar het interieur is wel verbeterd)

Op de één of andere manier doet hij me denken aan hush puppies :-?
over mooi gesproken, maar zie ik daar een opel antara dashboarD?
Filmpie doet het niet. Idd, dat middenconsole plastic wilt Tupperware nog niet eens. Verder is het stuurtje wel kek. Voor de rest moet ik het interieur niet. Van buiten issie niet veel anders.
@Mark: filmpje werkt inmiddels (maar is verre van boeiend;)
Mijn opa heeft het huidige model van de wagen, als men moet voorbijsteken moet men er idd wel zijn tijd voor pakken, maar in de cabine kan men een muis horen lopen, zo stil…. Verder mooie wagen. Maar houd het voor mij toch maar bij de duitsers. Trouwens er zijn ook nogal wat kosten aan de wagen geweest, en drinken dat die doet, niet normaal. 12l/100km mag men rekenen(benzine!!). Verder is het wel de typische amerikaanse slee. Het interieur is écht wel vet hoor. Hij heeft ook eens een betonnen bloembak! 20cm verplaatst, zware krassen maar geen zwaar ingedrukte deur, het is dus wel een echte degelijke sterke wagen, dat wel.

maar toch is europees beter…
Het interieur probeert te cool en te modern te zijn. Van buiten blijft het een vette bak.
nu op de nurburgring 2 cts-v’s nieuwe! mooie autos echt waar
Wat opvallend veel reacties van mensen die er geen verstand van hebben of “er vanuit gaan dat” Al eens zelf van binnen bekeken? Al eens naar 1 van de officiele cadillac dealers geweest? die er dus wel degelijk zijn!
Het dashboard is opgetrokken uit leer, en verder heeft de auto een hoge kwaliteit van afwerking. De eropese pers rept zelfs van vergelijkbare rijkwaliteiten als een BMW 5. Nu moeten we gaan uitlijken want daar zitten nou juist veel mensen helemaal niet op te wachten..dat zogenaamde “gevoel met de weg” En zelker niet in Nederland waar de gemiddelde snelheid niet boven de 60 km/u komt door de geweldige doorstroming. Comfort wordt dan ineens veel belangrijker. Echt, gooi die vooroordelen nou eens weg en bekijk amerikaanse auto’s eens vanuit een ander perspectief: “Value for money”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).