Ferrari is de leukste werkgever

Auteur: , 27 Reacties

Mocht je van plan zijn naar Italië te verhuizen en daar een baan zoeken, zoek dan niet verder. Volgens het Great Place to Work® Institute (ja, dat schijnt echt te bestaan), is Ferrari namelijk de plezierigste werkgever die er is. Volgens een enquete onder 500 werknemers van verschillende grote bedrijven is het goed werken bij Ferrari omdat daar creativieit wordt aangemoedigd en er een sterke nadruk ligt op het belang van de werknemers. Microsoft en Coca Cola volgen op plaats 2 en 3.

Hoe serieus we deze enquete moeten nemen weet ik niet, aangezien McDonalds ook in de lijst staat (op nummer 24), en de anderhalve keer dat ik daar binnen ben geweest kan ik me niet herinneren dat het personeel erg vrolijk was. Misschien dat ze alleen de testrijders hebben geïnterviewd?27 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Carfreak (BMW 320i)
Haaha is die motor nu opgeblazen opt einde ???
Deze schitterend clip kadert trouwens in het al even schitterende ‘Jeremy Clarkson’s Motorworld – Italy’, voor de geïnteresseerden gelinkt achter m’n naam.
ze hebben als je het mij vraagt alleen italiaanse mensen geinterviewde, kijk maar op die link. het is microsoft italia en cocacola italia en ze beetje de rest heeft ook italia in de naam staan
@carfreak,

nee, hij heeft een lekke band……

Heb je nog meer stomme vragen?:D
@carfreak

gij onozelen hond, wa zou er anders gebeurd zijn?
mss doet uwen 320 het ook is op een dag, kijk dan eens onder de motorkap
Mooi, heeft iemand het adres of telefoon nummer? Ben nog op zoek naar een leuke stage plek.
@steven, lees goed het gaat over italie
@armada: op Ferrariworld.com kan je onder ‘Corporate’ je CV uploaden.
Vraag me echter niet wanneer ze zullen reageren;)
Werken/Schoolgaan.. kan dat ooit plezant zijn? .. buiten dat je je eigen baas bent natuurlijk..
Geweldig hè.
Ik heb dit filmpje al jaren en ik heb het zeker al 100 keer gezien…….Ik kan er echt geen genoeg van krijgen.

And now al he does, every day, is test Ferrari’s…..to destruction :lol:
italië staat er hoor kerel
@Sir Smokalot
Die filmpje is wel erg oud zeg!
ja dit filmpje heb ik ook al meerdere keren gezien
@Djivy: Bedankt voor die link, geweldig!
krijg je ook een company car
haha, echt geweldig! Die gast heeft volgens mij wel de mooiste baan ter wereld! Kunnen we alleen maar van dromen jongens… :p
@Djivy
Hartelijk dank
Nou, das nog eens leuk nieuws voor de mensen van Ferrari. Weet niet wat ik met dit nieuws moet, maar leuk is het wel voor de mensen van Ferrari…………iemand al gezegd dat het filmpje oud is? Ja, oké dan ga ik verder. :)
///M FOR LIFE!!!
@ Beire

Misschiens moet jij nog eens het huisreglement een doornemen van autoblog!
Ik dacht dat Google de beste werkplek was of HP ofzo.
Ik denk dat er nu niet extra veel mensen bij Ferrari willen gaan werken hoor… Iedereen wilde namelijk al bij Ferrari werken lijkt me zo! ;)
Ferrari es el mejor sitio para trabajar en Italia
[…] Vía | autoblog.nl Más información | Great Place to Work En Genbeta | Google, mejor sitio para trabajar […]
@ Beire & Job: zijn jullie altijd zo lomp en onbeleefd… ’t Zal jullie aard zijn zeker??
@Djivy: Bedankt voor de link, gaaf filmpje!
alexander schrijft: krijg je ook een company car
Vette pech: medewerkers van Ferrari mogen geen (nieuwe) Ferrari rijden!
Montezemolo of hoe hij heet is misschien een uitzondering…
@frodo

Het was met een knipoog bedoelt, net als dat ik je naam een beetje verbaster:). Om het een beetje kracht bij te zetten gebruikte ik het “:D” smileytje. Maar ik zal mijn reactie voortaan in drievoud bij je inleveren voor goedkeuring zodat er geen misverstanden ontstaan;)
De marketingmachine van Ferrari heeft er nog maar een extra persberichtje van gemaakt…

Ferrari is er trots op aan te kunnen kondigen dat het dit jaar door het ‘Great Place to Work Institute’ is uitgeroepen tot de ‘Beste Plaats om te Werken in Europa’ nadat al eerder de Italiaanse titel in de wacht werd gesleept. De onderscheiding is een krachtige bevestiging van de enorme organisatorische en financiële inspanningen die de onderneming de laatste jaren heeft ontplooid om haar werknemers de best mogelijk arbeidsomstandigheden te bieden en om hen aan te moedigen zich persoonlijk en beroepsmatig te ontwikkelen.

Ruim duizend bedrijven uit geheel Europa namen deel aan dit overzicht, dat de mate van tevredenheid van de werknemers over hun werkplek weergeeft, waarbij de beste werkomgeving wordt geselecteerd. In 2003 werd de toenmalige Ferrari Maserati Group uitgeroepen tot de Beste Plaats om te Werken in Italië, maar deze meest recente onderscheiding is de ultieme erkenning van de voortdurende inzet van de onderneming voor de persoonlijke ontwikkeling van haar werknemers.

Eind 1990 lanceerde President Luca di Montezemolo een belangrijk project dat intern bij Ferrari bekend staat als ‘Formula Uomo’. Het project ontleende haar inspiratie aan de ambities en successen van het Formule 1 team van Ferrari. Het omvat drie basis-gebieden: werkomgeving en structuren, professionele training en internationale groei, en voorzieningen voor de werknemer en zijn/haar gezin. Het principe, dat het fundament vormt voor het programma, is gebaseerd op het feit dat de mens het middelpunt is van het functioneren van het bedrijf en heeft als doelstelling om de kwaliteiten van de medewerkers te versterken en hun creativiteit te stimuleren door een groot belang te hechten aan de bijdrage van ieder individu.

Veel is sindsdien bereikt op het gebied van bedrijfsstructuren: de door Renzo Piano ontworpen windtunnel werd in 1997 gebouwd en de New Mechanical Machining Department van Marco Visconti in 2001, de nieuwe GeS Logistieke afdeling in 2002, het door Massimiliano Fuksas ontworpen Product Development Centrum en de nieuwe Paint Shop van Marco Visconti in 2004 en het Maranello Village in 2006. Het nieuwe bedrijfsrestaurant is ook het werk van Visconti en het gebouw voor de nieuwe, grote productielijn, van de hand van Jean Nouvel, is bijna gereed. Het renovatie-programma van het bedrijf vergde een totale investering van circa 200 miljoen euro.

Training is één van de belangrijkste aandachtspunten van Ferrari en deze toewijding voor opleidingen heeft geresulteerd in afspraken met zowel Italiaanse als buitenlandse universiteiten, voor gespecialiseerde trainingsprogramma’s en werk-stages in het buitenland. In 2006 hebben 2.376 medewerkers (oftewel 88,5% van alle medewerkers) deelgenomen aan trainingen van het bedrijf die betrekking hadden op zowel management- als productievaardigheden.

Andere Formula Uomo initiatieven hebben echter meer betrekking op het persoonlijke welzijn van de medewerker en zijn of haar sociale betrokkenheid. Hiertoe behoren medische check-ups voor medewerkers en hun kinderen, specialistische preventieve medicinale programma’s, deelname aan bedrijfsevenementen zoals de “Finali Mondiali” en de onthulling van nieuwe auto’s, het bezoek aan diverse Grand Prix races, lidmaatschap van sportverenigingen en kortingen bij diverse commerciële en servicebedrijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).