KTM & Ford: het dikke lelijke stiefzusje…

Auteur: , 14 Reacties

Je kent het vast wel, dat geweldig lekkere wijf is nog even onbereikbaar maar het zusje is toevallig al wel beschikbaar. Klinkt aantrekkelijk tot je het mormel ziet. Dat zelfde gevoel bekroop mij ook bij het zien van de foto's van de Ford F-150 KTM-ROUSH.

Bij het horen van de naam KTM dacht ik gelijk aan de spannende X-Bow die onze wegen begin 2008 komt opfleuren. Tot die tijd moeten we het helaas met bovenstaand exemplaar doen. Het gaat hier om een slechts optisch aangepaste (let wel, geen verfraaide!) Ford F-150. De combinatie van een F-150 met een motorfiets fabrikant is overigens niet geheel nieuw, twee jaar geleden was er al de F-150 Harley Davidson. Maar voor de liefhebber levert de bekende Mustang en F-150 tuner ROUSH het nodige lekkers. Zo kan er een supercharger gemonteerd worden die het vermogen oppept van 300 naar 445 pk. De inbreng van KTM is overigens slechts beperkt gebleven tot het kleurenschema. Het enige positieve aan deze auto is dat het dé oplossing voor mensen die maar niet kunnen kiezen tussen wit en oranje.

Meer informatie via de site van ROUSH.14 reacties

Jeuj, weer een mislukte auto..
Andere velgen en het is gewoon een leuke auto :)!
Het kleurenschema doet me denken aan eieren en waarom toch is die voorbumper altijd zo laag en dik, dat maakt hem zoooo lomp.
Leuke auto als je Stefan Everts noemt ofzo…
respect voor ROUSH.
die maken snelle bakken en zeer betrouwbare techniek en goede afstelling.
Auston Martin & Ford?
Effie volledig off topic:
“Jaguar staat momenteel niet te koop, maar Aston Martin moet nog dit jaar de deur uit. Dat blijkt uit verklaringen van Alan Mulally, de nieuwe CEO van Ford, op de autoshow van Detroit. Jaguar krijgt dus een tweede kans en vernieuwt tegen 2010 zijn volledige gamma.
“Jaguar staat op dit moment niet te koop”, aldus Mulally, die vorig jaar het roer overnam bij Ford na een carrière van 37 jaar bij vliegtuigbouwer Boeing. Concreet betekent dit dat het merk een nieuwe kans krijgt om zich te herstellen, ook wordt de deur voor een verkoop op lange termijn op een kier gelaten.

De nieuwe XF, waarvan de concept car C-XF de voorbode is, wordt de kern van een volledig nieuw Jaguar-gamma. Tegen 2010 worden de drie sedans van Jaguar allemaal vervangen. Een nieuwe – en veel minder klassieke – XJ komt er in 2009. Ter vervanging van de X-Type werkt Jaguar aan een crossover op het platform van de Land Rover Freelander.

Voor Aston Martin ziet de toekomst er minder rooskleurig uit, ondanks sterke verkoopcijfers vorig jaar (6.500 stuks) en de lancering van de nieuwe V8 Vantage cabriolet. De sportwagenspecialist moet in 2007 een nieuwe eigenaar vinden. “Aston Martin heeft zich bij Ford ontwikkeld tot een sterk merk en zal zich blijven ontwikkelen bij een nieuwe eigenaar”, aldus Lewis Booth, hoofd van Fords luxedivisie PAG. “
# Def Tovertor schrijft,
2 November 2006 om 11:53

Two-tone matte wit-oranje lak is de toekomst!
mark my words!Nu nog een matte lak en mijn voorspelling komt uit! ;-)
de titel zegt genoeg…
Geweldig getuned! Mooi matzwarte spiegelkappen en natuurlijk een echte Amerikaanse luchthapper op de kap.Moet ik nog uitleggen dat ik cynisch ben…?
die kleuren zien er inderdaad niet uit, maar voor de rest vind ik het toch wel geslaagd, zeker voor de amerikaanse markt, zei houden van een dikke voorbumper. die dubbele uitlaat mag er trouwens ook best wezen.

achterkant:

http://www.roushperformance.com/i/ktmf150_pic3_big.jpg
…maar inderdaad.

kleurtuning. kom op! get real! Dit is een vertoning van niets.
Ik vind de auto sowieso niets, en de aanpassingen zijn nou ook niet echt denderend… En dan heeft hij ook nog eens in verhouding te kleine velgen…
@ slk55 amg

Dikke bumpers zijn verplicht, zij zien dat als veiligheid.. ;)
van de achterkant lijkt het al helemaal nergens meer op, gwn een zwart gespoten standaard bumper.. het lijkt wel zo een jeepje van de gemeentewerkers..
prachtige kar, en over kleur valt niet te twisten..ik zou hem geel/zwart bestellen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).