Onthuld! BMW 1 Serie Sportshatch (3 deurs)

Auteur: , 54 Reacties

Hadden we vanochtend al een filmpje van de gefacelifte versie van de 1 Serie. Vanmiddag hebben we een filmpje van de langverwachte 3 deurs baby Beemer.

Via: autoblog.it, via racewaynews.net54 reacties

eindelijk
en strak
Robbie?! Hebben we toevallig een nieuwe blogger?

De 1 serie gaat nog de verkoopkanon van BMW worden. Met de cabrio en de coupé nog onderweg……..

Hier een 150i Hartge V8

http://www.youtube.com/watch?v=Ltrp7pTJ4wg

En als je hem dan zo ziet is het wel een bruut beestje…..and dare I say it ook wel mooi!
ja best mooi maar niet zo veel verandering,,.. wat zit hierin, een 1,2 of 1,4 liter motor?
Wat hebben die Duitsers toch met die benamingen (Zie ook de MB A ‘Coupé’). Sportshatch my ass, alleen maar omdat ie 2 deuren minder heeft?
En profile zie ik geen verschil met de 5 deurs: gemiste kans om de achterkant wat slanker te maken!
Nou is het nog wachten op de BMW ///M 3
wat dacht je van deze als 135ti met m-sports pakketje hmmmm
@JLJ
nog slanker? de voorkant is al zo dik… als de achterkant nu nog slanker wordt is t helemaal niets meer met de 1-serie. Het design van de 1-serie kan pas gered worden als er een nieuwe generatie komt.. 2010 of 2011?

Wat men wel wat mij betreft achterwege kon laten bij de 3-deurs is die bolling aan de zijkanten.. Dat uitgezakte middenstuk. Het kan toch niet anders dan dat BMW al van alle kanten gehoord heeft hoe lelijk men dit over het algemeen ervaart? Dit zie ik dan echt als een gemiste kans van BMW om T design enigszins te redden.
kijk, da’s nou wat ie van het begin had moeten zijn!
De 5-deurs is een slank hangbuikzwijntje, de 3-deurs is nu een athletisch biggetje!
Leuke auto, mooi zelfs!
ja eerlijk is eerlijk, hij ziet er een stuk beter uit dan z’n broer met 5 deuren. het interieur ziet er zeer luxe en mooi gelijnd uit, al ziet het er wel wat druk uit. maar je moet niet vergeten dat dit een van de duurste uitvoeringen is, dus ik denk dat de basis uitvoering er een stuk minder spectaculair of zelfs saai zal uitzien. dit is een geduchte concurent voor de audi a3, maar ik denk dat audi binnkort met een nieuwe a3 komt (de huidige is toch al bijna 4 jaar oud), en die zou het de 1-serie nog knap lastig kunnen gaan maken.
Mooie Auto. Wel sportiever dan zijn 5-deurs broer.
Eigenlijk heeft deze auto geen concurrentie met zijn Achterwielaandrijving en sublieme wegligging.
De 3 deurs doet ook erg denken aan de Z3 Coupe.
http://www.autoholic.de/images/resized/MeJGmF1Fqs.jpg
Hier was BMW al te laat mee. Beter laat dan nooit. Wat heb je aan een 5 deurs met weinig ruimte achterin en dan zeggen ze bij BMW: Ja meneer, hoevaak zit u eigenlijk met z’n vieren in de auto? Gezien mijn jonge leeftijd: Nee inderdaad niet vaak, waarom maken jullie er dan geen 3-deurs variant van als jullie denken dat de doelgroep toch niet vaak met meerdere personen in de auto zit? Want persoonlijk vind ik dit mooier en sportiever ogen dan de drukke silhouette van de 5-deurs. Dus ik denk dat dit de doelgroep (jonge sportieve rijders zonder kinderen) beter aanspreekt.
@CSL
De Z3 coupe is meer gebouwd als een veel sportievere coupe dan een deze hatchback. Daarom doet de einser mij meer denken aan de 3-serie compact dan de Z3 coupe (waar de basismotor een 2.8l 6-cilinder van was). Ik zie niet veel overeenkomsten tussen een Z3 coupe en deze 1-serie.
@Mpower
Natuurlijk, de z3 coupe heeft een ongekende wegligging. Maar de lijnen doen zeker niet denken aan de 3-Compact.
Ik denk dat de 3-deurs 1-serie wel in de buurt van de Z3 kan komen aangezien de gewichtindeling in deze nu ook 50:50 is. Door HARTGE was al bewezen dat de chassis van de 5-deurs zonder moeite 450PK aan kon.
Hehe eindelijk een mooie 1-serie, hoewel ik geen enorme BMW-fan ben, vind ik deze toch wel leuk, mits voorzien van een zes-in-lijn natuurlijk want een BMW moet wel klinken.
Zo daar is die dan he?

Ziet er leuk uit en waarschijnlijk goed voor de verkopen. Dat is denk ik ook de reden waarom die drie deurs nu pas uitkomt.

Verkoopcijfers laten zien dat bij de compacte hatchback’s de drie deurs het meeste verkocht worden. ( Kijk naar de Golfjes,Astra’s,A3 tjes etc.)Hoe geniaal dus om eerst de 5 deurs flink aan de man te brengen, die het verkooptechnisch ietwat minder verkoopt, om vervolgens pas de gewilde drie deurs te verkopen! :)

Erg slim gedaan door de jongens daar in Beieren. :)
Concurrentie voor Volvo C30? Vind de C30 wel mooier :)
hé, ik zie nu pas dat er een nieuwe blogger is (of niet ?) van harte welkom robbie (naam genoot)
De eerste echte concurent van de 1-serie komt in 2009 de lexus BS dat word ook een achterwiel aangedreven hatchback.
Best fraai. Inderdaad een stuk sjieker dan de huidige…interieur ook strakker en mooier!

Jullie het al gezien? Verchroomde sierlijsten rond de ramen bij de 3-deurs in het filmpje… Staat natuurlijk geweldig op een donkere kleur…zwart metallic oid!

Ben benieuwd naar de motoren. Er zou een 125i komen? Dat moet een heeeeerlijkheid zijn die ook nog eens betaalbaar (relatief dan) is?

En kijk…daar hebben we ze dan bij Audi geen concreet antwoord op….hoewel een lavagrijze A3 Sportback Ambition wel erg mooi is…
Iedereen is zo postief vandaag. Maak dat mee man :D. Ik klaag niet.
Welkom robbie. Of oud gezicht met nieuwe naam?

En niet te vergeten, het is een tof wagentje! 3 deurs 135i… lekkerrrrrrrrr
Wat ze er ook mee doen, het blijft een sexloze HBO’ers lease-bak die mag aansluiten in het rijtje bij de Golf en de A3…
Damn, niet alleen de 1 Serie 3 deurs is gespot maar Robbie ook ;)

Maar vrees niet binnenkort zullen jullie getracteerd worden op een uitgebreide introductie…

edit: daar is ie dan: http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/10/robbie-op-autoblog-een-introductie
ik wil er één ! :)
Hij is niet mooier dan de eerste ofzo….

Net zo lelijk
Ivo, je zegt ‘sexloos’. Wat zijn jouw favoriete auto’s dan? Een Volvo C30 een betere keus?

Ik ben zelf een nieuwe leasebak aan het uitzoeken en kijk naar C30/Sportback/BMW1 en daarnaast ook naar BMW 3 Touring / Alfa 159SW / Skoda Octavia Combi RS TDI…

Luxeprobleem, maar wel lastig… :-)
Whoehahahaha! Kijk dan! Dit moet een grap zijn. Zo inspiratie-loos als een NL’se jaren 60 lantaarnpaal. Het lijkt qua lijn wel een Kadett Coupe van vroegah.

Sjemig, een reden te meer om snel een Hummer te kopen indien je in Amsterdam woont. Al die stamme hoofdstedelijke media/account meisjes (je weet wel, met veel van die lijnen bij hun ogen op hun 26ste, van het jojo lijnen en het zuur kijken) zullen hun 116i 3-d bestelling reeds geplaatst hebben. Kun je er gewoon over heen ploegen, overigens ook tijdens het parkeren (xtra puntjes, makkers).

My goodness. Er zijn image builders en image destroyers, dit is duidelijk de laatste. Wat een losers daar in Munchen…

(en ja, mijn ex heb er nog steeds 1, een vijfdeurs dan)
Weten we gelijk waar jouw afschuw voor de 1-serie vandaan komt. :)

Zet het van je af damster. Het is over. ;)
Ik heet ook ivo en heb die opmerking over sexloos niet geplaatst! Tijd voor een nieuwe gebruikersnaam denk ik.

BTW, ik vind het een erg geslaagde auto. Strak en sportief!
@ damster:

Wat een hoop opgekropte frustratie zeg! Nu zie je dat BMW alweer een mooie auto op de markt brengt en plotseling ontplof je!

Ik zeg: Ritalin…
Grappig dit… Een ding is zeker: deze BMW maakt veel emoties los!!

Haha!
Doe mij maar een A3
Lelijke lijn van auto BAH
@ Ivo

Het almachtige internet zegt dat “Ritalin vermindert de tekenen van hyperactiviteit zoals onoplettendheid, impulsief gedrag, verhoogde bewegingsdrift en verstoord sociaal gedrag.” Verklaar je nader. Zit je in de pharmacie of ben je net met een kuurtje van bovenstaand bezig?

Oh ja, noem mij 1 frustratie van mij en noem mij 1 mooi designelement van de 1-serie 3d. Dan gaan we weer verder.
Ja, nou, hij verschilt niet erg veel uiterlijk he. Jammer. Ik vond de vijfdeurs niets en dit dus ook niet.
Geef mij liefer een civic type r of een mazda 3 mps
BMW is al enkele jaren de weg volledig kwijt. De vorige 3,5 en 7 versies waren hét voorbeeld van design en ergonomie. Maar kijk nu een naar dat afschuwelijke lijnenspel, en die dramatische kont van 5, 7 en vooral 6 serie. De Z4 zal wel in overleg met de dameskappersbranche zijn ontworpen. En ook deze 1 ziet er echt niet uit! Nee, dan doet audi het stukken beter, geen wonder dat ze BMW op alle fronten inhalen !!!
Goed van BMW dat ze iets aan het interieur gedaan hebben maar ik sluit me helemaal aan bij Stefan. Ik denk dat ik alleen een Astra en een Golf zou laten staan voor de BMW. Ik vind een Focus zelfs mooier en ik ben echt geen Ford fan.

In zijn klasse vind ik de 1 serie één van de lelijkere modellen, de combinatie 6cylinder en achterwielaandrijving maakt natuurlijk heel wat goed…

groeten :)
Was mij geeneens opgevallen dat dit model er nog niet was. Het is gewoon geen echte bmw. Doorgezakt model
Wat ik niet snap is dat ze die doorgezakte lijn niet gewoon ‘ns omdraaien. Met de punten naar beneden bij de wielen en de boog naar boven. Dat zou toch veel dynamischer staan?! De ‘sideskirt’ nog wat aanpassen en dan zou het er niet uitzien of er 2 dikke duitse testrijders met een lading zand van de kuil op zandvoort in hebben gezeten.
Iemand handig met photoshop en nog wat vrije tijd??
@ Rick Dos

Heel scherp opgemerkt inderdaad, ik wilde net dezelfde reactie gaan plaatsen :). Ik denk dat Damster de rest van zijn leven het niet over zijn hart zal krijgen om een bmw te kopen, whaha :).
Bah, begint steeds meer op die goedkope Japanse troep te lijken, sorry, maar dit is echt niet om aan te zien.
@Rick

LOL! ;)
Ziet er beter uit dan de 5-deurs, maar helaas niet ‘beter’ genoeg om het predikaat ‘lelijk’ van zich af te kunnen gooien.
Ach ja, RWD, maakt ook weer veel goed natuurlijk.
dit is m bmw had nog geen concurrent voor de audi a3 3 deurs
met deze auto zal bmw wel een dikke winst make mss niet gelijk maar hij wordt wel populair vooral bij de wat jongere zakenman en modernevrouwen lolz
hijs inderdaad erg strak en wel mooi
maar ik had het achterzijruitje wel ietsjes meer uitgerekterverwacht

zo ziet het op het eerste gezicht wel een beetje een dinkytoy

maar voor de rest wel vet
!!!!!!!
Waar blijft de M1!!!???
die komt er niet
Net een banaan op wielen, waar is de tijd dat bmw nog mooie wagens maakte de laatste tijd zijn het ontzettend lompe gevaartes aan het worden,echte sjonni bakjes met een prijskaarje wel te verstaan.
Ik vind de 5-deurs toch nog steeds veeeeel mooier, en wat die facelift betreft vind ik het alles behalve een verbetering. Alleen op vlak van motoren zal de nieuwe misschien iets beter zijn.
veel sportiever die 3 deurs nu…
Welke kleur is het interieur? Kan geen creme/wit op bmw.nl vinden.
volgens mijn zijn het kinderen die reageren op deze bmw 130i.(oa japanse troep ha ha ) bmw prima,honda wereld wijd prima.enz enz.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).