Video: BMW 1 Serie facelift!

Auteur: , 28 Reacties

Eindelijk zijn er dan de eerste officiële beelden van de 1 Serie facelift en het zijn nog bewegende ook! De afgelopen tijd was er al het nodige bekend geworden over de facelift. Zo wisten we al dat BMW's kleinste er flink wat PK's bij zou krijgen.

Verder is duidelijk te zien dat voorbumper een streepje chroom heeft gekregen in de luchtinlaat (lekker spannend) en dat de achterlichten iets anders zijn ingedeeld. Maar aan het grootste minpunt van de 1 Serie, de look van een hangbuikzwijntje, daar hebben ze helaas maar weinig aan kunnen veranderen. Wellicht dat de introductie van de 3-deurs Sportshatch daar iets aan kan veranderen. Helaas zijn er ook nog geen beelden opgedoken van het toekomstige über-bommetje, de 135ti, maar de dag is nog lang.


Via: Motor Authority28 reacties

Is het niet een oud filmpje ;-) ?
Sorry maar ik zie de verschillen echt nauwelijks. Achterlichten lijken wat strakker, maar die lelijke doorhang aan de zijkant is er nog steeds ;-(((
Ik zie ook niet erg veel verschil… dacht dat het de oude was:)
Onderhuids een fantastische auto, maar ik word nog steeds niet blij van dat ontwerp :(
T is zonde dat een auto die zo geweldig rijdt, qua looks toch niet de allure heeft die bijvoorbeeld een A3-sportback wel heeft. Dat zou’m zoveel completer maken.

Maargoed, ik heb een poosje terug van BMW een uitnodiging gehad om deze auto een middag lang te testen in een mooi rustiek gebied… Mooie bochtige wegen enz.. en ik mocht ook op een stuk snelweg los gaan met de 1-serie. Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe verukkelijk deze auto stuurt en rijdt. T is gewoon echt topklasse hoor, deze kleine 1-Serie.

De extreem hoge aanschafprijs van een goed uitgeruste 118 of 120 heeft me tegengehouden van een aankoop die middag, maar in de occasion….hmmm :-)
@ Pmo:

Ik zie veel meer:

Achterlichten
Mistlampen
Onderkant voorbumper
Deurbekleding binnenkant
Grille
Nieuw sportstuur
Dikker dashboard
Nieuwe iDrive knop
Nieuwe aircoknoppen
Gewijzigde DVD/CD driver voor iDrive
Nieuwe motor
Andere versnellingspook voor automaat

Ook niet verwonderlijk dat ze weinig aan het uiterlijk wijzigen. De auto verkoopt nog prima en is nog steeds modern. Alleen grijpen ze de komst van de 3-deurs als gelegenheid aan om ook de 5-deurs te face-liften.
@ Ivo

Zie je ook dat ie nog steeds lelijk is dan?
hahaha
@ Pannekoek:

Jij doet je naam eer aan met die lollige bijdrage! Ik vind de 1 Serie veruit de leukste hatchback in z’n klasse. DOOR z’n vormgeving: lange wielbasis, korte overhangen, lange motorkap, bestuurderpositie ver naar achteren. En door z’n techniek: achterwielaandrijving en een 50/50 gewichtverdeling.

En dat je niet achterin kan zitten en dat de dorpel in een boog loopt, zucht… Lekker belangrijk. Koop je toch een andere auto als je dat niks vindt.

Nou jij weer! O ja, laat me raden, jij vind hem nog steeds lelijk.
Ja.. :)

En dat komt vooral door z’n vormgeving: lange wielbasis, korte overhangen, lange motorkap, bestuurderpositie ver naar achteren. En door z’n techniek: achterwielaandrijving en een 50/50 gewichtverdeling.. ;)
tis pannenkoek :-)
@ pannekoek: hahahaha..

De 1serie heeft wat mij betreft een iets te hoog plastic/ hard kunstof gehalte.. verder prima wagen..

Maar heb liever de sportback.. Mooier design.
Ech niet..
Wat een kritiek weer op deze BMW. Maar als je gewoon geen kids hebt en een goede achterwielaandrijver zoekt in deze klasse, dan is het wel een goede keuze!
@ Ivo mag ik weten welke bronnen jij gebruikt? De verkoopcijfers van de bmw 1 serie zijn helemaal niet zo goed, sterker nog ze vallen zwaar tegen! Dan nog wat qua styling en performance kan de 1 serie nooit op tegen de A3. Het zal vast wel goed rijden, maar ze doen bij de marketingafdeling van bmw geen goed werk en anders doen ze daar wel goed werk maar rijdt het gewoon niet zo goed, it’s your call :).

Verkoopcijfers bmw 1 serie in Nederland:

2004: 1319
2005: 3793
2006: 2869

Verkoopcijfers Audi a3 in Nederland:

2004: 2419
2005: 3772
2006: 3570

Het marktaandeel van de A3 in 2006 is zelfs 0,73
Euh ik denk dat BMW juist wel een goede marketingafdeling heeft, denk maar eens aan de mini…
Maar wat de styling van deze nieuwe betreft, ik vond de vorige al heel mooi en de nieuwe heeft net iets meer ‘Premium’-gehalte.
#Rick: Heb de verkoopcijfers in Europees verband weleens vergeleken tussen die van de BMW 1 en de Audi A3?? Hoe ziet het er dan uit? Overigens heeft BMW mondiaal weer een verkooprecord in 2006 behaalt, dus hoezo de jongens en meisjes van BMW doen iets fout?
Jongens, iemand die voor de looks gaat gooit er toch een M-pakket op, Dan ben je klaar.
@ CSL

nee. want dan is alleen de bumper-set mooi, en ben je nog niet klaar. lijkt het nog steeds alsof hij door zijn chassis is gezakt.
Dacht dat het de oude was :S

kijk naa de voorbumper en je weet anders
@LOWrider_NL
Neej hoor, ziet er prima uit. Heb je welles van dichtbij gezien ? Ik vind wel dat de koplampen wat agressiever moesten zijn.
@Rick, Barry, ik denk niet dat BMW voor Nederland de 1 heeft gefacelift wij tellen in geringe mate mee in de verkoopaantallen. Hiernaast de mondiale aantallen. BMW 3 Series, in its four variants – saloon, touring, coupé and convertible. In the year under review, sales of the BMW 3 Series rose by 17.1% to 508,498 units (prev.yr.: 434,342). Second place, BMW 5 Series, 232,162 automobiles (prev.yr.: 228,389/+1.7%). The 1 Series 151,914 deliveries to customers (prev.yr.: 149,493/+1.6%), BMW X3 with 113,997 deliveries (prev.yr.: 110,719/+3.0%). Because of the end of the model cycle of the first generation, sales of the BMW X5 in 2006 fell by 25.8% to 75,356 units (prev.yr.: 101,537). In the years before this, the BMW X5 and the X3 had each come right at the top of their segment.
Kortom de cijfers spreken voorzich. En het plan bestaat om de 1 serie ook nog inj de USA te lanceren dus het succes kan alleen maar groter worden.
Haha, lol, GO PANNEKOEK!
top BMW! rij-eigenschappen en hip design zijn de
pluspunten! Zie liever een 1 serie dan de allemands-
vriend A3 weet je!
Waarom al die moeite . Het blijft een gedrocht op wielen.
@ slk

Juist.
Voor allen die de BMW 1 niet mooi vinden is er toch de golf kloon die veel te dure A3. De golf VI wordt door VW eerder uit productie genomen vanwege de te hoge kostprijs. De conclusie moet zijn dat een ieder die de A3 koop eigenlijk veel te veel betaald. Maar voor wie een filantropische instelling heeft jegens VAG hier een tip; er zijn veel meer en echte goede doelen.
Al dat geneuzel over de 1 serie of de A3… wat mij betreft is de hele discussie gebaseerd op 2 feiten.

1. Je koopt een Audi A3 omdat je ‘m mooier vindt en uiterlijk cq. image belangrijker vindt dan rij-eigenschappen. Of omdat je regelmatig mensen achterin wilt vervoeren en die beenruimte gunt ten koste van jouw plezier. ;-)

2. Een BMW 1 serie koop je vanwege de rij-eigenschappen.

Voor iedereen die het denkt te weten; oordeel niet voordat je in beide auto’s heb gereden. Het is aan te raden om dan niet te letten op de stoplichtsprint in verhouding tot de aanschafprijs. Neem liever een rotonde met 80 km per uur. Met de Audi zou ik dat iets rustiger doen…

Als iedere Audi A3-koper ook in de BMW gereden zou hebben, zouden er volgens mij heel wat meer 1 serietjes verkocht zijn… maar da’s slechts een hersenspinsel.
Dat interieur is toch grijs/wit? Ik kan die kleur niet vinden op bmw.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).