Het oude beestje gaat op reis, Ferrari 60 jaar

Auteur: , 22 Reacties

De leukste werkgever ter wereld wordt dit jaar 60! En dat vraagt natuurlijk om een feestje. Iedereen kan zich denk ik nog wel herinneren hoe dat 10 dan wel 20 jaar geleden werd gevierd. Juist met de F50 en de legendarische F40. Het zou natuurlijk logisch zijn als er dit jaar dan een F60 zou komen, maar 5 jaar geleden kwam Ferrari al met de Enzo (eigenlijk dus de F55) en het is maar de vraag of die wel lang genoeg leven om het feestje te halen.

Nee, Ferrari heeft deze keer duidelijk iets anders in gedachten (of is gewoon zijn wilde haren kwijt) en daarom komen ze deze keer met een reis rond de wereld. Niet zoals Jules Verne in 80 dagen maar in 148 dagen. De reis begint op 28 januari in Abu Dhabi op de plek waar het Ferrari thema park uit de grond word gestampt. Hierna trekt de karavaan (nee, geen caravan ;)) de wereld rond.

En dan nu het goede nieuws, Nederland is ook in het reisschema opgenomen! We weten nog niet wanneer ze exact in Nederland zijn, maar we houden jullie op de hoogte. Het zal geen verbazing zijn dat de reis zal eindigen in Maranello en wel op 24 juni (gelijk een leuke vakantietip). De festiviteiten in Maranello beginnen overigens al op 21 juni met een concours d’élégance. Of zouden deze activiteiten alleen maar bedacht zijn om de aandacht af te leiden van de Dino. Die er volgens Ferrari echt niet gaat komen of zou het oude paard een beetje last hebben van Alzheimer ;).22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nou, hierbij gefeliciteerd! ;)

Weet iemand langs welke steden ze trekken??
yuppie!!
Matig hoor, die 148 dagen! Bij Jules Verne kon het in 1873 teminste al in 80 dagen… je zou denken dat het ruim 130 jaar later en met een Ferrari toch op zn minst een beetje sneller moet kunnen :P

Nee ff serieus: ik vind het wel een mooi verjaardags-idee, en al helemaal omdat ze ook naar ons kikkerlandje komen!
(alleen laten we eerlijk zijn: een Ferrari F60 was natuurlijk een véél leukere manier geweest om verjaardagje te vieren ;))
Nou, hartelijk dank Ferrari voor deze actie, maar kan ik jullie cadeau nog inruilen tegen een F60 misschien? Vind ik persoonlijk veel leuker namelijk……..
oooh als ze door nederland komen moet ik het zien :-D
Deon en Rick dos jullie zouden natuurlijk ook meteen het geld hebben om een mogelijke F60 te kopen? :p Neeh laat ze dan maar in karavaan langs komen heb je tenminste nog iets leuks om naar te kijken dus een verjaardagscadeau waar elke Ferrari liefhebber (ook de minder rijke ;)) nog iets aan heeft :)
Waarmee gaan ze eigenlijk rijden?
Effectief zullen ze 80 dagen rijden maar die andere 68 dagen staan de Ferrari’s met pech in de garage.
Volgens mij worden de Ferrari’s juist steeds betrouwbaarder.
Het zal niet waar zijn! Abu Dhabi! :)

Ik weet niet of jullie het al weten, maar dit is een hele goede zet van Ferrari om daar een Ferrari center te bouwen! De grond is daar nu (nog heel even) relatief goedkoop, maar de plannen van Abu Dhabi gaan zelfs Dubai overtreffen!

Ik ben afgelopen weekend bij een opdrachtgever geweest in Dubai en hij gaat zijn paleis in Abu Dhabi laten bouwen! (ik heb de opdracht gekregen om het in te richten! :) )Tijdens dit bezoek heb ik ook andere groffe plannen gezien van wat ze allemaal van plan zijn daar!
Dit gaat echt ver voorbij Dubai nog! Eilandgroepen, maar dan 10 keer groter, een grotere skyline, een grotere dit, een grotere dat…. enz…..

Ik verwacht dan ook, dat wij in de (nabije) toekomst veel goede spots zullen tegenkomen uit Abu Dhabi! Volgende keer als ik er weer naartoe ga, zal ik mijn fototoestel hopelijk niet vergeten en een hoop spots maken!
(moet trouwens zeggen dat het dit weekend een beetje tegenviel qua spots, maar ik ben dan ook weing in de ‘stad’ geweest)
@ Sjefke
Afgezien van het feit of ik het kan of niet, wie zegt dat ik zo’n F60 zou kopen?
Ik vind het gewoon leuker als er een nieuwe supersportauto is dan dat er een karavaan naar Nederland komt.
Leuker om naar te kijken, leuker om reviews over te lezen, enz. :P
(ik ben persoonlijk niet zo’n ferrari-fan, dus ik zou sowieso geen ferrari kopen..maar dat terzijde)
@ mvagusta

Wat is er in Dubai en Abu Dhabi? Niets! Helemaal niets. Behalve luxe resorts dure spullen en mooie auto’s. De mensen zullen binnekort uitgekeken zijn op Dubai. Zoals de koers van de beurs al doet voorspellen. Het is een grote bel die op ploffen staat, de huizenprijzen zullen drastisch dalen. Zullen we binnekort wel zien. Maar wel heel gaaf dat je dat mag doen, want er zijn natuurlijk heel mooie auto’s te vinden ;-)
JPM…

Absoluut mee eens! Maar begrijp wel dat er door al die luxe heel veel is voor mij! En dan heb ik het over het zakelijke!
Het is daar heel moeilijk om als buitenlandse onbekende interieurarchitect binnen te komen!
Ik heb nu het geluk gehad er wel tussen te komen en een project te mogen maken voor een Sjeik! :)
Omdat het daar altijd een overtreffende trap moet zijn, is er een hele grote kans dat hierdoor vele projecten zullen volgen!

En daarom gebeurd er daar in het topsegment heel erg veel!
Zeker als je bedenkt dat Abu Dhabi nog maar in zijn kinderschoenen staat!
Ik weet ook wel dat op een ogenblik de economie en de huizenprijzen daar als een toren instorten!, maar dan heb ik mijn interieurs al verkocht! ;)

De mensen daar zijn gewoon ZOOOOO enorm rijk! Ik vroeg naar het budget bij het eerste gesprek, zeiden ze: budget??? Als het mooi is doen we het! Geld speelt geen rol! :) Dat is echt heel fijn werken hoor!
Joepie, leuk hoor!! Jammer dat Lamborghini dat niet doet!
Die Dino mag er van mij echt wel komen (Y)
Wat willen ze in Nederland komen doen dan…? beetje rijden? Als echte Italiaan zou ik voor mijn 60ste verjaardag niets te zoeken hebben in Nederland… of toch wel?
Met hoeveel/welke auto’s dan?
Weet iemand of er misschien een reis word georgniseerd naar Marnanello tijdens het concours of tijdens de andere festviteiten
Weet iemand welke dag ze nu juist in Maranello zijn voor het grote feest. Ik lees op deze site dat het 24 juni 2007 is en bij ons staat in de krant 23 juni 2007. En waar kan ik een programma vinden van de festiviteiten.
hallo weet iemand waar ze aankomen op 17 april in nederland?
Kan iemand mij de inhoud verschaffen van de activiteiten in het weekend van 23 juni in Maranello, of mij vertellen waar dit te vinden is?
het 60jarig bestaan was supper ik was er bij in marranelo,het was mega gaaf zo veel ferrari’s heb ik nog nooit bij mekaar gezien ook heb ik daar nog een mooie tas gekocht van ferrarie dus mij vak kon niet meer stuk in italiee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).