Smart Fortwo in Brussel

Auteur: , 31 Reacties

Op het toilet van de autosalon in Brussel troffen we een smart Fortwo aan...

FYI: De nieuwe smart fortwo kan vanaf aanstaande maandag bij de smart centers worden besteld. Afgelopen week zijn ook de prijzen bekend geworden, het nieuwe model is niet duurder dan zijn voorgangers. De fortwo coupé met 61 pk is in base-uitvoering leverbaar voor € 8.995,- inclusief BTW en BPM.

Smart Fortwo
Smart Fortwo
Smart Fortwo
Smart Fortwo31 reacties

JKe moet er wel snel bij zijn, want hier gaat een stormloop voor komen. ;-)
goedemorguh mensen!

lekker wakker worden met een sport auto :P
ja wat moet ik er van zeggen he… mooie cls koplampen. (sorry CLS voor het belachelijk maken van je naam ;) )
nog hoger speelgoed gehalte dan de originele… en nog steeds geen fatsoenlijke motor.. ik snap mensen die zo’n snelle invalide kar kopen (in een land als NL of Duitsland, Frankrijk etc.) echt niet.
Ik vind de Smart er zoals altijd lelijk uitzien! Vooral de achterkant.
het is en het blijft een leuk wagentje.
@ slk55 amg

k had niet anders van je verwacht ;)
Dan maar een SUV…
Voor € 8.995,- kan je ook een peugot 106 of een volkswagen fox kopen nou wat gaat het worden?
mooie vervanging van een ideaal stads autootje, toch? Maar ook voor mensen die ff wat minder in de knip hebben.
Volgens mij worden er al niet zoveel Smarts verkocht aan particulieren. De enige Smarts die ik rond zie kachelen hebben een grote sticker van deze of gene, vaak een makelaar of uitzender.
Denk ook niet dat deze nieuwe Smart een grote verkoop-impuls gaat opleveren in Europa. Wellicht in de USA, daar zijn ze ook te krijgen en daar houden ze wel van ‘grotere’ auto’s…
Swatch wilde toendertijd een “trendy” auto op de weg zetten. Misschien is dit veler ogen gelukt alleen niet in de mijne.
Nu we weer een aantal jaartjes verder zijn is het concept van Swatch om een “trendy” auto in de markt te zetten ook losgelaten.
Als je ziet hoe saaaai het interieur is geworden en het exterieur ook niet meer “trendy” is na al die jaren van GEEN verandering…………
Voor dit geld heb je toch ook gewoon een fatsoenlijke Toyota Aygo?
Ik zou het wel weten:P
De eerste Smart was wel leuk, de roadster heel erg leuk, maar dit lijkt toch nergens op. Met al die rare verhoudingen en half hoekige lijnen is het gewoon een karikatuur van de eerste Smart ForTwo! Alsof ie uit een animatie film gekomen is! En dan willen ze er ook nog eens €8.995,- voor hebben!

Ieder slim mens, op zoek naar een klein hip autootje, wacht natuurlijk op de Fiat 500. Dat wordt vats wél een kaskraker!
Je eerste opmerking zegt al genoeg autoblogger, “op het toilet….”.
Blijft een geinig autootje, maar voor dat bedrag koop ik liever een C1, Aygo of de 107. Dan heb ik zelfs voor hetzelfde bedrag 2stoelen meer.
ik vind die achterlichten wel mooi ,en heel het plaatje gewoon ,voor dat geld mag je niet klagen.
Het is en blijft een onding dat als een schommelstoel rijdt.
Jammer dat juist de Roadster is overleden en de ForTwo nog gebouwd wordt :(

Of nee… AC bouwt de Roadster nu he?
Ik snap niet wat men hier mee moet. Voor minder zijn al grotere auto’s te koop… slk55 amg, noem eens één argument om dit te kopen.
Tja ik zie toch echt weinig verschillen met het oude model. Denk wel dat dit weer goede verkopen op gaat leren, is toch een trendy auto met een hoog specifiek vermogen.
@ Citrofiel

voor jonge hippe stads mensen, of voor wat oudere mensen, die een klein autotje willen waarin ze goed en confortabel zitten, met een redelijk hoge zitpositie, en waar ze ook nog mee op de snelweg kunnen.
@Citrofiel

Voor minder zijn al grotere auto’s te koop…

Groter is niet altijd beter. Een kleinere auto kan heel waardevol zijn.
Je moet voor het beestje vallen he. Denk niet dat smartrijders willen ruilen met C1, Aygo (heb je die achterkant gezien!), oid. En tsja, het heeft zo z’n prijs. We hebben zelf hier een Fortwo voor de deur, waar ik zo nu en dan ook de sleutel van in handen krijg. En het rijdt echt niet beroerd hoor. Maarja, je hoeft het niet te geloven, blijftie lekker exclusief.
prachtig autootje, in mijn ogen vele mooier dan de vorige versie…
voor mensen die vinden dat een smart duur is:

mercedes A-klasse (voor 5 personen): minstens 20,000 euro
mercedes B-klasse (voor 5 personen): minstens 25,000 euro
smart (voor 2 personen): minstens 9,000 euro

Ik heb nog nooit met een smart gereden, maar als een smart het ongeveer hetzelfde niveau van afwerking biedt als een A-klasse, dan is de prijs van een smart meer dan gerechtvaardigd! Natuurlijk is er dan nog de kwestie ‘smaak’…
Michel Westhovens
Ik heb 3 jaar een for2 cdi gereden 95000km PROBLEEMLOOS
Ik heb nu een for4 cdi in 95 pk uitvoering ook probleemloos inmiddels 2 jaar en zonder 1 mankement verbruiken beide geen druppel olie (ik werk in duitsland met een redelijk hoog tempo met de for4 kun je makkelijk een kruissnelheid rijden van 170 km/uur waarbi de wegligging fenomenaal is, een gemiddeld verbruik van 5 ltr vind ik ook erg goed.
De for2 zelfs onder de 4 ltr. De ideale smart is een for3 vind ik(3 stoelen naast elkaar).
Smart is een goed merk met een goede service. Helaas voor mij is een for2 geen optie meer.
Volgende wordt een mini hdi
Zelf heb ik mijn oude VW Golf mk2 GTI 140pk uit ‘89 recentelijk verruild voor een Smart For4 CDi 95pk. De Smart rijdt op de teller ongeveer 172 km/u. Dat dit daadwerkelijk “slechts” 159 échte kilometers per uur zijn kan ik niet zo mee zitten. Waar ik wél mee zit is dat het voertuig bij deze snelheid totaal onbetrouwbaar wordt; het is een dweil op de weg. Maar goed, iedereen maakt fouten zal ik maar zeggen..
Michel Westhovens
Beste sjoerd

Mijne loopt 195km/uur, een collega van heeft dezelfde uitvoering en die bevestigt dit.
Of dit werkelijk 195 is weet ik niet.
Welke banden heb je, natuurlijk erg belangrijk bij snelheden boven 150.
Ik heb 195 michelin.
je kunt wel weer lezen dat de meeste geen verstand hebben van auto’s,rijd zelf nu 8 1/2 jaar smart ,lekker rap karretje en altijd een parkeerplek.
jullie moeten de smart niet zo afkraken,kom er toch gewoon voor uit dat je jalours ben.
ik blijf lachen als ik jullie in je benzineslurpende barrels zie rijden en dan te bedenken dat ze me bij een stoplichtsprint niet eens bij kunnen houden!!! haha.
Heerlijk zo’n smartje, we hebben er de punto van 2005 weg voor gedaan zoveel plezier geeft dat wagentje.
En voor voor de vw, opel, en ford rijders, blijf maar fijn in die stoere 40 in een dozijn auto rijden ( lekker verantwoordt )

Groetjes van mat aan alle Smart rijders
ik vind heel mooi autootje. Heb er mee gereden en rijdt super. Waarom een grotere auto?
Het is een mentaliteits aanpassing en de ene kan dat sneller dan de andere…De smart bezitters weten wel wat ik bedoel.
groeten
Christian Troy
Het is wel grappig dat 99% vd kriticasters waarschijnlijk nog nooit in een Smart gezeten hebben, laat staan gereden. Ik heb er een testrit in gedaan en ben dan ook meteen verkocht, zelfs meer plaats dan in onze Mercedes!
Dan hoor ik hier enkele al zeggen: “ja, maar toch enkel voor 2 personen?”
Denk even na, als je gaat werken, je gaat naar de winkel, je gaat naar een vriend: telkens is dit alleen of met twee. Enkel als je kinderen hebt of je bent 1 keer in de maand Bob voor je vrienden bij het stappen. Voor de rest rijd je altijd met 2 of minder.
Wie is er dan de stommerik, iemand die al die 100en kilometers per week een nutteloze ruimte meesleurt omdat hij alleen ergens moet geraken of iemand die er ook geraakt in een klein trendy autootje dat veiliger is dan vele grotere auto’s? (esp, etc..)
Als jullie gaan tanken en weer eens jullie beklag doen over de stijging van de olieprijzen en daling van de koopkracht, dan zal ik eens goed lachen en denken ‘waauw, wat een coole mannelijke grote auto!’ en waarschijnlijk groen uitslaan van jaloezie..
En Aygo, C1 of 107; hier heb je dus kleine auto’s die echt lelijk zijn én nog meer verbruiken dan een kleine Mercedes auto, snap de ‘moeilijkheid’ maar eens van die keuze.. Smart is trouwens 100% Mercedes, het concept is samen bedacht, maar bij de uitwerking is Mercedes zich er voor 100% mee gaan bezighouden, dus van mijn part rijd je met een coole mini-Mercedes.
Happy tanking to you all!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).