TVR Typhoon impressies

Auteur: , 32 Reacties

Hoewel het in Blackpool einde verhaal lijkt, is TVR zeker nog niet ten dode opschreven. Om het 60-jarig bestaan van het bedrijf te vieren zal in maart op de Autosalon van Genève een sterke troef uitgespeeld worden, de 600 pk sterke TVR Typhoon.

Hier wisten we in november over te schrijven, maar nu zijn er ook impressies van TVR’s project opgedoken. De Typhoon krijgt een stalen frame, gecombineerd met veel koolstofvezel onderdelen (onder andere de vloer) om het gewicht rond de 1100 kg te houden. Er zullen 60 exemplaren worden vervaardigd, die allemaal rechtsgestuurd worden.

De motor is een doorontwikkeling van de bekende Speed Six 4.0 liter zes-in-lijn, die dankzij een supercharger 600 pk en 680 Nm moet gaan produceren. Hiermee moet de Typhoon binnen 4 seconden naar de 100 km/h sprinten en ligt de top om en nabij de 320 km/h. Als transmissie is de robuuste T56-zesbak gekozen die ook in de Corvette en de (oude) Dodge Viper wordt gebruikt.

Met de al eerder genoemde prijsschatting van 120.000 Engelse Ponden begeeft deze TVR zich niet alleen qua performance maar ook qua prijsstelling in Supercar-territorium. Het is de vraag of er nog genoeg van het imago van TVR over is om de strijd aan te gaan met concurrenten als de Aston Martin en Lamborghini (via Evo News, met dank aan Michiel van den Brink voor de tip).

Overigens heeft TVR voor morgen een persconferentie in Londen belegd, waar het zijn definitieve plannen bekend zal maken. We houden jullie op de hoogte!

TVR Typhoon impressie
TVR Typhoon impressie
TVR Typhoon impressie32 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik hoop dat dit werkelijkheid wordt hoor, maarre… zien is geloven…

Het is de laatste tijd gewoon veel te rommelig geweest bij TVR. Ze hebben het restje krediet dat ze nog hadden bij de toch al kleiner wordende schare liefhebbers grotendeels verspeeld. :(
JEZUS… wat een apparaat. Mooi design. Ligt het aan mij of komt dievoorbumper wel erg ver naar voren?
Als ik de keuze zou hebben… zou ik wel nog steeds een AM DB9 kopen. Vind deze een beetje goedkoop, subaru-tuning, ogen voor dat geld.
Wát een monster! ik denk dat de 60 wagens echt wel verkocht gaan worden… hij ziet er heel gaaf uit maar ik vrees dat dit alleen een laatste stuiptrekking is.
Ruwe bolster blanke pit!

TVR is in mijn ogen nog steeds een pure sportwagen zonder poespas.
Ik vind de overloop van de motorkap naar de cabine niet zo mooi, mag wat mij betreft wel iets vloeiender verlopen. En ook de roosters achter de voorwielen zien er een beetje bij elkaar geraapt uit..
And need i say it: die blauwe velgen? moet dat nou echt? :P

Maar aangezien dit nog maar een computertekening die schijnbaar nergens op gebaseerd is (want ik lees nergens iets van spyshots ofzo)… maak ik me nog maar niet zo’n zorgen, komt vast goed!

En die prestaties…600pk in een 1100kg auto: Enough to make your pants wet! :P
@Deon:

Ik ga er vanuit dat deze renderingen door TVR zelf de wereld in zijn gestuurd, evenals de conceptschetsen van enige tijd geleden.

Reken maar dat dit ‘m daadwerkelijk gaat worden!
Lelijker als TVR maken ze ze toch niet
Ik zou het toch vreemd vinden dat deze zo de wereld in wordtgeholpen. Ten eerste ligt het totaal niet in de lijn die TVR is ingeslagen…er kan gediscussieerd worden over het feit over ze uberhaupt wel de goede afslag hebben genomen maar dat is weer iets heel anders. Ten tweede, wat de waarde hiervan is mag eenieder voor zichzelf bepalen, zit er in het xbox 360 spel PGR3 ook een TVR Typhon. Deze is volgens mij gebaseerd op een studie van enkele jaren geleden. Foto’s hiervan zijn te zien op klikerdeklik
briljant…. echt geweldig… duimen dat ie er echt komt
Alle componenten lijken er idd wat opgezet te zijn, het gedeelte voor de “cabine” de cabine en de achterkant. Maar wat een brute motor met 600 pk, 680 Nm uit een 4L motor. Netjes, maar ik ben benieuwd ofdat ze die kunnen bouwen aangezien het niet echt goed gaat met TVR nu.
waaow… bij tvr zou dit nog kunnen ook! gaaf vooruitstrevend design met een hele dikke snelle motor!
Ik vind TVR’s over het algemeen geen mooie auto’s. Het zullen ongetwijfeld brute auto’s zijn om in te rijden en ze klinken geweldig maar ik vind ze niet mooi. Deze lijkt daar een beetje een uitzondering op te gaan worden. Ziet er best goed uit !
Ik ben best een TVR fan, en kan hun wilde design best waarderen. Maar de achterkant van deze doet me om de een of andere reden aan een Ford denken…
het zou me niets verbazen als het productiemodel er daad werkelijk zo uit komt te zien (TVR kennende). voor mij is het iets te veel van het goede, maar ieder zo zijn smaak.
Wat een ongelooflijk lelijk ding zeg!
@ Michiel

Hm…dan stel ik mn oordeel maar uit todat ik zelf achter het stuur gezeten heb ;)
Of op zn minst echte foto’s gezien heb :P
Toch al weer een stukje meer mainstream ontwerp! Maar het ruwe, stoere imago blijft behouden..
Ben benieuwd hoor, dit merk verdient het te blijven voortbestaan!!
Godsamme wat een lelijk ding zeg! Als je een SLR 599 GTB lookalike wilt maken doe het dan goed!
@Jappy, SLR 599 GTB?

Het is niet helemaal mijn smaak , maar toch vind ik hem wel wat hebben! Ik hoop wel dat TVR kan blijven bestaan. al is het maar voor de diversiteit in de auto-industrie
@joep: ja, ik vind em op een SLR Mclaren en 599 GTB lijken. Ik vind dit trouwens de enige lelijke TVR!
prachtige machine!
@ Jappy
de acherkant doet me eerder denken aan een Opel Speedster. De zijkant (luchtinlaat achter het voorwiel) aan de SLR en de snee voor de deur aan de oude Dodge Viper GTS. Die had ook zo’n ingevallen voordeur
TVR pur sang volgens mij……..
TVR pur kopietje

– daklijn bmw z4 coupe
– voorkant met zwart in de bumper doorgelopen van de voorlichten van nissan skyline 2007/2008 R34 of R36 dan
– beetje dodge viper achtig met die grote voorkant als je plaatje ziet van de zijkant dan zeg maar.
Ik gun ze het van harte dat ze allemaal snel verkocht worden. Het zou zonde zijn als TVR echt helemaal verdwijnt… En die schetsen zijn een beetje, ja, apart. Ik weet niet waarom maar ze doen vreemd aan. Maar ik wacht met beoordelen tot ik echte FOTO’s heb gezien ipv schetsen, want die zeggen niet zoveel. ;)
Lelijk of mooi…tja ik weet ’t eigenlijk niet…iig wel apart en gedurfd.
Velgen ogen top ;)
Mooi, LVT
Bij TVR gaat het niet om schoonheid.

Maar om BRUUTheid.
ik ben echt zwaar fan van TVR
TVR is over en uit dames en heren.

Iemand koopt de naam en gaat er mee verder. Maar reken er op dat Ford of BMW de TVR electronica gaan meegeven . . . En deze natte droom gaat gewoon de prullebak in . . .
tvr fan num. 1
dit is gewoon de ultieme tvr als je er een motor met meer dan 500 pk in zet dan word dit de snelste tvr(mischien wel auto) ter wereld
wat mij betreft zeg ik MAKEN

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).