Hyundai Grandeur diesel

Auteur: , 26 Reacties

Trekt je baas de werkgeversbijdrage van die gepimpte Grandeur met suicide doors niet? Dan heeft Hyundai wellicht een oplossing voor je. Er komt namelijk een Grandeur 2.2 CRDi VGT, een lekker goedkoop alternatief voor de zakelijke lease-sletjes.

De Hyundai Grandeur is wat mij betreft een erg goed voorbeeld van een betaalbare auto met luxe, zonder al teveel voor lul te rijden. Volgens het persbericht is het dan ook het beste uit twee werelden: hoogstaande Aziatische technologie en kwaliteit met een fijnbesnaard Europees gevoel voor stijl en afwerking.

De prijs is € 44.995,- voor een diesel met 155 pk en max koppel van 343 Nm. De sprint naar de 100 gaat in 11,9 seconden en de topsnelheid is 202 km/u.

Voor de potentiële kopers hebben we een promo-filmpje van de Grandeur:

En voordat ik het vergeet; in Zuid-Korea is inmiddels zes jaar gevangenisstraf geëist tegen Chung Mong-Koo. Deze topman van Hyundai werd vorig jaar gearresteerd in verband met omkoping en verduistering… Het zou gaan om 57 miljoen dollar(!) die hij voor privé-doeleinden en omkopingen heeft uitgegeven. Kort na de arrestatie vorig jaar bood Hyundai al excuses aan voor het schandaal, met de toezegging 1 miljard dollar aan liefdadigheidsinstellingen te schenken.26 reacties

Geen verkeerd model. Kan er best mee door.
-edit: dank je voor je reactie!-
Zoooooooooooo hey!!

Vette bak! Laat de nieuwe M3 maar zitten, dit word m voor mij hoor ;)
En wat een flitsende prestaties toch! :P Ik snap niet dat Hyundai wil concurreren met de ‘grote’ Duitsers… Daar hebben ze geen imago voor. Een kaskraker zal het niet worden, maar je moet ooit beginnen… Misschien dat over twintig jaar Hyundai’s in deze klasse wel verkocht worden. Overigens vind ik helemaal niets mis met het design, wilde ik toch even gezegd hebben.
HUH.
Moet dit EUR 45.000,00 kosten ?????
Alsjeblieft zeg !
155!! PK.. en nog redden ze het dat gevaarte in 11.9 naar de 100 te krijgen.. ook knap:)
Beter een 159 1.9 16klapper jtd distinctive.
lijkt op de mars reclame met die lampen die aan gaan als hij langs rijd

ik heb het persoonlijk niet zo met hyundai maar deze auto vind ik toch echt wel mooi :D
Stefan Schuilenburg
Niets mis mee, hoogstens het imago. En juist aan dat imago werken ze, o.a. met een auto als deze.
Wel grappig, de broer van die corrupte topman is topman bij Kia…

1 pot nat :)

45k blijft gewoon teveel. Tsja het is een grote sedan, maar met die prijzen wil je meer status/kwali voor je geld. En lease-mij’s zien dat ook.
Ik vind het niets eigenlijk, toen ik er voor het eerst in zag dacht ik wtf is dat… Een üpperclass” Hyundai dus… Ik begrijp wel waarom je hem hier zo weinig ziet. Beetje een slap design.
Geen gekke bak…alleen weinig vermogen voor ’n 2.2 diesel.
Heb ‘m al ’n keer in ’t echt zien rijden en is absoluut ’n bak om gezien te worden ;)
Hey! Een Hyundai Grandeur!

That´s it guys! Verder kom ik helaas niet!
Die reclame is een halve film haha , best leuke auto voor dat geld
maar de motor + transmissie + bijvoorbeeld kwaliteit van het leer staan heel en heel ver onder de kwaliteit van die van bijvoorbeeld BMW / Mercedes en JA deze zijn duurder en JA ik rijd liever in een 2ehands 520D / E200 Cdi dan in een nieuwe hyundai maar goed wie ben ik (A)
uhm kansloos
ZIet er leuk uit..
Bekijk het zo:
Designschoenen van de Scapino zullen ook geen succes worden op een catwalk in Parijs…
(of welke andere zichzelf respecterende catwalk dan ook)
De wannabe zakenauto voor de wannabe zakenman/vrouw.
En toch is dat ding alleen maar leuk als ie occasion is, je niets geeft om imago en best voor joker wil rijden.

Als je least is ie namelijk nog best duur omdat ie zo’n vreselijk grote afschrijving heeft en als je prive koopt kan je beter een mooie S80, A6, 5-serie of E-klasse uitzoeken.
Een aardige auto, maar er zit vooral bij de achterspatschermen wel een erg vreemde ronding. En sorry hoor 155 pk en 340+ Nm koppel en dan van 0-100 km/h in 11,9 sec, of de auto is zwaar, of de versnellingsbakverhoudingen zijn erg vreemd uitgelegt….
kvind em niet zo mooi ofso…
Nee dit vind ik ook niet zo mooi! Dat zn advocaten ook nog zeiden om een lichte straf, voor zn gezondheid!
Dan koop ik ECHT liever een IS serie van Lexus voor 39K
Een Hyundai, BAH.
Voor deze 43K heb ik een IS430 met navigatie en de hele mikmak.

Als dat niet big-pimpin is….
Tja, wat kan ik zeggen.. ik heb hem.
Ruilde mijn ML 430 in voor de lagere bijtelling en afgezien van het feit dat niemand weet wat voor auto jij nou eigenlijk rijdt, is het een klasse wagen.
Als je voor weinig geld iets goeds wilt hebben, koop dan lekker een tweedehands BMW of desnoods de Lexus van Jurgen.
Als geld niet zo heel belangrijk is, maar je ook niet veel geeft om die ster, dan kies je voor jezelf.
Kwaliteit van het interieur is zeer goed, opmerking van gebruiker hierboven over het leer slaan nergens op. De auto oogt wellicht eenvoudig van binnen, maar ook zonder vliegtuiginstrumentarium kun je een full-options auto hebben.
Het verbruik is redelijk voor zo’n grote wagen. Reed de ML nog 1-op-3 (met wind mee ;-), deze rijdt 1-op-9, en dan rij ik er zeker niet bewust zuinig mee.
Er zitten ook wat nadelen aan, maar die liggen minder aan de auto, maar meer aan Nederland:
– Parkeren is een ramp, want de meeste plaatsen zijn te krap om je deur te openen. Bij een SUV heb je dat ook wel, maar daar heb je door de hogere zit veel meer overzicht (en die plak je ook makkelijker even op een stoepje, niet doen met je Grandeur!)
– Drempels. Brrr…. Flink remmen en hopen dat je wielen er niet af vallen.

Ik moest even iets wegslikken toen ik hem gekocht had, is dit het nou? Na een dag ga je toch twijfelen. Maar toen ik de weken daarna echt overal ‘bekijks’ had (op parkeerplaatsen staan mensen door de raampjes naar binnen te kijken, bijna iedere klant waar ik kom maakt wel een positieve opmerking over de auto).. tja, dat was met een ML wel anders. Meewarrige blikken over weer zo’n boerenbak, krassen, deuren die vrolijk tegen je auto werden open gegooid…
Op de een of andere manier roept de Grandeur iets van respect op bij de mensen er omheen. Het is niets bijzonders, maar zo voelt het wel.
PH
Vanbuiten ziet hij er best mooi uit, alleen dat interieur trekt op niets.
Ik woon in België en daar heeft hij de naam Azera en de basispreis ligt bij ons op 34999 euro maar bij ons zijn de auto’s altijd goedkoper.
De achterkant heeft wel wat weg van een Amerikaanse Accord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).