Onthuld? Lancia Ypsilon Sport

Auteur: , 19 Reacties

Bijna twee jaar geleden onthulde Lancia al een conceptmodel voor de Ypsilon Sport. Toen werd ook al bekend gemaakt dat de Sport voorzien zou zijn van een 150 pk sterke dieselmotor. Ook doken er de afgelopen jaren al de nodige spionagefoto's op van de toekomstige kleine snelheidsduivel. Maar de afgelopen tijd bleef het verdacht stil rondom dit sportieve project van de Italiaanse autobouwer. Echter totdat er in oktober van vorig jaar een lijstje uitlekte met lanceerdata van alle toekomstige Alfa, Fiat & Lancia modellen.

Daar stond het zwart op wit, de Ypsilon Sport zou in mei/juni 2007 gelanceerd worden. Zouden ze wellicht eerst alle aandacht geschonken hebben aan de facelift? Maar het belangrijkste is dat er nu een filmpje is opgedoken van de nieuwe Ypsilon Sport. Helaas was de filmer te lui om de plastic zak een beetje aan de kant te schuiven, maar zo blijft er tenminste iets te raden. Ik zou zeggen kijk en spot de verschillen!19 reacties

Hmm appart.. jammer dat de achterkant niet wordt laten zien..
Zal ik hem voor u in een tasje doen ?
Graag !
Dit zal niet echt de klapper worden voor Lancia denk ik zo…

Wat een auto… bleeggh Dit was een leuk autotje geweest zo’n 10 jaar geleden.
Ze hebben de Focus ST elementjes weggelaten, zo te zien…

Ik vind ’t best een aardige auto, maar de nieuwe Fiat 500 lijkt me leuker.
(of is dat een kromme vergelijking?)
Over de motor, ik dacht te begrijpen (op een italiaans forum) dat er nu de 1.4 T met 150 pk benzine in kwam.
Mooi, maar natuurlijk wel opletten: De laatste jaren presenteerd Lancia enkel prototypes en grootse aankondigingen van te verwachten modellen….We zullen afwachten of deze ooit in de showrooms komt… We wachten al meer dan 3 jaar op de Fulvia, op een opvolger voor de Lybra, ook de Delta laat ook nog op zich wachten enz.

http://lanciacollection.skynetblogs.be/
Delta komt in 2008 en deze schijnt er voor de zomer te komen. (maar iig in 2007)

Zie productieplanning van de Fiat groep:

http://img212.imageshack.us/img212/1039/fiatproductplan2007oa4.gif
Volgens mij loopt de daklijn wat sneller af en is de neus iets schuiner geplaatst
jammer, ik vond de concept er toch echt veel stoerder, dikker, sportiever, sneller en sjieker uitzien. wat een luie fl*kker is dat trouwens die dat filmd, hij is nog te lui om een rondje om de auto te lopen.
Het lijkt me sowieso geen succes, want met een diesel… Naast dat veel mensen diesel niet met sportief associeren, is een diesel nog altijd duurder, en voor zo’n klein relatief goedkoop modelletje als de Ypsilon is dat in verhouding te veel lijkt me… Maar voor bevestiging wacht ik nog op de prijzen.
De Ypsilon vind ik overigens wel een leuk model, alleen niet voor mannelijke rijders… :P
Correct me if I am wrong maar uh een beetje SEAT style aan de voorkant met een klein beetje FIAT erin?
smaakversterker
het kan evengoed een 1.3 jtd zijn. Er is bijna geen enkel aanwijzing dat het om een 150 pk versie gaat.
vondt de vorige al niet mooi en deze ook niet, dus ik zou niet weten of er veel verschillen zijn. 150 pk is volgens mij ook een beetje karig of niet??!!
@ Rick dos: ik kan er niet echt een Seat in zien!
@Jappy

Dan moet je je ogen bijna dichtknijpen tot hele kleine spleetjes en dan moet je nog eens een keer kijken! ;) :P

Echt niet? Als je hem ze recht van voren ziet, dan zie ik toch echt SEAT Leon of Altea dat mag jij dan weer bepalen. ;)
Schuin van voren dan doet ie me weer aan de nieuwe Fiat Bravo denken. Vooral de koplampen.
Hij doet mij meer denken aan de Lancia Thesis ;-)
leuk die uitlaten aan de voorkant
Lancia: hopeloze italiaanse bagger.
/me zoekt even een emmer om te kotsen…
@ Dinobe: waar komt die frustratie vandaan? Vrij kansloze uitspraak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).