Jaguar XK Styling Pack

Auteur: , 22 Reacties

Tuners Arden en Loder1899 hebben zich al eens ontfermd over de Jaguar XK. Loder1899 ging vooral met cosmetische wijzigen aan de slag, terwijl Arden ook de motor wat pittiger heeft gekruid. Wie wat meer opsmuk op zijn XK wil, kan vanaf maart ook bij Jaguar zelf terecht voor een styling pack.

De gewijzigde voorpartij vind ik persoonlijk wel geslaagd, maar mijn hemel wat een mislukte achterkant. Een Jaguar hoort stijlvol en elegant te zijn, maar krijgt met dit styling pack een ordinaire vette reet. Begrijp me niet verkeerd, want ik kan mooie ronde, goed geproportioneerde billen zeer waarderen, maar hier schiet Jaguar zijn doel voorbij. Let wel: je hoeft het natuurlijk niet met mij eens te zijn.

Jaguar XK Styling Pack

Jaguar XK Styling Pack

Jaguar XK Styling Pack

Het persbericht:

XK buyers wanting a more distinctive yet elegant exterior appearance for their XK can now choose to specify Jaguar’s exclusive range of body exterior styling products, known as the ‘Exterior Styling Pack’, which makes its debut early 2007.

With body styling packages already available on the X-TYPE and S-TYPE, this new addition to the range provides a stylish differentiation for the XK and adds yet another exciting dimension to Jaguar’s selection of body accessories.

Reflecting the dynamic qualities the XK offers, the Exterior Styling Pack gives the car a more bold and distinct appearance. Designed to reflect and accentuate the dynamic qualities and sleek, strong profile that the XK offers, the Exterior Styling Pack uses the car’s existing flowing lines to project its athleticism and performance. This ultimately makes a dramatic but subtle impression on both passengers and passers-by.

The new XK Exterior Styling Pack consists of a front valance, rear valance, upper and lower mesh grilles in a choice of bright or black finish, sill appliqués as well as new exhaust tailpipe finishers, giving the vehicle an aura of self-confidence.

As with all of the body styling packages, engineering integrity has been maintained and the components have been developed for ease of installation onto vehicles and all parts utilise current fixings. The Exterior Styling Pack comes as primed therefore supporting fitment to all vehicle colours.

Jaguar Design Director, Ian Callum said: “We have designed a range of accessory products to visually emphasise the stance and presence of the XK. The enhancements we have made for the XK Exterior Styling Pack give the car an even more stylish and purposeful look by deliberately lowering the visual stance of the car and creating exciting new elements that work with the elegant profile of XK.”

Available from March 2007, the Exterior Styling Package can be retro-fitted to all non-supercharged new XKs from launch.22 reacties

Vind het juist wel een monsterlijk lekker bipsje!! lekker grof!! niet helemaal Jaguar eigen maar ja…
ziet er leuk uit, maar die uitlaten moeten anders.
Als de uitlaten rond waren geweest ipv vierkant, dan was het een heel stuk beter geweest!
Ronde uitlaten die antwoorden aan de ronde lampen in de units er recht boven lijkt mij een stuk stijlvoller en minder tuner-achtig.
Ronde pijpen waren achteraf misschien beter geweest, maar ik kan toch wel zeggen dat dit zeer geslaagd is
Ik vind het er niet slecht uitzien! Alleen hadden de uitlaten van mij wel dezelfde vorm als de achterlampen mogen hebben! Dus een beetje ovaal!
Zou je ook alleen de voorkant en de side-skirts kunnen nemen? Of is het resultaat dan helemaal lachwekkend?
Helemaal mee eens! Verder niks toe te voegen.
ik vind dit echt lekker!
Ik kan hem maar niet mooi vinden.

Van de voorkant -en een beetje van de zijkant- doet ie me denken aan een Hyundai coupé. De achterlichten zijn een kruising tussen die van een VW Sharan en een Ford. En ik zie er ook nog wel een Ford Cougar in.
British Racing Green, Beige lederen bekleding en dit pakketje.
Lintje erom en opsturen maar.
PRACHTIG!
Het maakt de auto!
nou breekt mijn klomp… heeft jaguar zo’n mooie auto gemaakt, gaan ze hem zo verkl*te door zo’n (te dikke) bodykitt eronder te plakken. ook die achterkant, die bestaat uit mooi klassieke ronde vormen, en dan plakken ze er zo’n vierkante bumper met twee vierkante pijpen onder.. iedereen ziet toch dat dat niet bij elkaat past..
Ik vind hem niet echt mooi…..nee…nee, en nog eens…nee
Het ziet wel mooi uit, maar op de XK Coupé zal het mooier staan.
hmm tja niet echt jaguar he

meer zoiets voor straatracers naar mijn mening
ik houd persoonlijk toch mee van het elegante
Ik vind het er best goed uitzien. Of het mooiér is, daar ben ik nog niet uit, maar het is wel leuk dat je je kunt onderscheiden van de rest. Daar houd ik van.
Achterkant ziet er inderdaad nogal uitgezakt uit.. jammer
een mooie auto maar alleen jammer van die achterkant die uitlaatpijpen

passen echt niet bij de rest van de auto…
Ziet er heel mooi uit, achterkant wat minder geslaagd vin ik maar voor de rest ziet ie er strak uit. Er zijn niet veel pakketten voor een jaguar moet ik zegge. Maar ja beter 1 mooie dan 10 lelijke
Lelijke uitlaten,
Lelijke wielen.
Jaguar waarom kan je niks stijlvollers/beters bedenken???
ik vind hem wel wat hebben ik vind die ingebouwde uitlaten in de bumpers echt strak bij die nieuwe auto’s!
Behalve die Koplampen vind ik het een mooie auto om naar te kijken.
Vandermeyden Andreas
Voor mij mag dit packet er echt zijn. Ik vind het een mooie aanvulling voor de XKR om een eventuele doelgroep van potentiële BMW M6 of Mercedes AMG kopers te gaan benaderen.

Al wacht ik vooral op de komende nieuwe 5.0 V8…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).