Dodge zal MX-5 concurrent presenteren in Genève

Auteur: , 23 Reacties

In Genève zal Dodge volgens Amerikaanse bronnen een concurrent voor de Mazda MX-5 presenteren. Qua maatvoering zal het een kloon zijn van de MX-5, maar qua vormgeving is de compacte cabrio gebaseerd op de hier afgebeelde Dodge Razor, een concept uit 2002.

De nieuwe Dodge moet niet alleen gaan modderen in het vaarwater van de populaire MX-5, want de pijlen zijn met de sportieve roadster ook gericht op Pontiac Solstice. Toch is er nog geen definitief groen licht, want Topman Tom La Sorda is op zich erg positief over het nieuwe model, maar twijfelt nog of andere segmenten wellicht meer potentie hebben. Dat zou dan een verstandigere investering zijn (bron: autocar.co.uk).23 reacties

Lijkt meer op een voetbalschoen dan een roadster…
dat is werkelijk het lelijkste schepsel dat het laatste decenia ontworpen is.
Te lelijk!!
Zal wel een lichte auto moeten worden om met de MX5 te kunnen concureren.
In 2002 heb ik deze Razor al eens gezien en ik vind ‘m nog steeds erg mooi.
Het vleugje retro staat ‘m goed en retro i.c.m. een stoere uitstraling is nog steeds erg ‘hot’. Wat het helemaal leuk maakt is dat de ontwerpers destijds de opdracht meekregen een dergelijke auto te ontwerpen waarbij het productiemodel op de amerikaanse markt niet duurder mocht worden dan $ 15.000,-. Dit moest destijds haalbaar zijn met de Razor alleen was de auto wel behoorlijk uitgekleed.

Een MX-5 heeft in de USA op dit moment een vanafprijs van $ 21.000,- maar is dan dus wel veel completer. Ik ben nu dus heel benieuwd of bij de toekomstige Miata MX-5 concurent ook de 15k grens het uitgangspunt is. Dan kon het nog wel eens leuk worden…

Overigens vind ik die Solstice GXP een gruwelijk lelijk front hebben en ben ik ook niet kapot van de achterkant. Zo zie je maar weer, smaken verschillen…
Ding ziet er niet uit!
Die lampen zijn veelste groot en niet mooi. De voorkant lijkt wat weg te hebben van de Viper maar staat hier niet mooi op. De velgen i.c.m. de kleur lijkt het net alsof dit ding uit de jaren ´70 komt.

Het dakje en daklijn vind ik wel leuk maar that´s it basically.

Zou dan voor de MX-5 gaan.
De achter/zijkant van die auto ziet er goed uit, maar de voorkant is te lomp vormgegeven. Ben benieuwd ofdat Dodge wel waar kan maken zo’n lichtvoetige concurrent voor de Mx-5 te maken. De laatste heeft nu een hardtop gekregen en wordt door Autovisie geprezen om z’n handling en gebruiksgemak. Ik vraag me af welk onderstel en motor Dodge gaat gebruiken, misschien die uit de Caliber?
Ik vind hem eigenlijk wel gelsaagd. het lijkt een beetje op een poor mans TVR Cerbera, die ik toch ook best zou willen hebben (voor mij de mooiste TVR ooit). Nu nog een blokje zoals in de caliber, of gewoon een hemi V8 en je zal mij niet horen klagen als ik er eentje voor mijn deur krijg….
HUH? wat een rare auto

hij heeft wel iets sportiefs maar ziet er tegelijkertijd niet uit!
@Rick dos
Peugeot lampen, die zijn pas belachelijk groot, deze vallen toch goed mee ivm
de rest van het koetswerk, verhouding is als bij een Saleen S7.

Vind het wel een leuk karretje :) ziet er klein uit, maar niet als een speelgoed-
auto zoals een Toyota MR, dat hij lijkt op een auto uit de 70’s vind ‘k net een
pluspunt, zoals de Camaro concept –> liever een retro design als een semi-
ruimteschip zoals er tegenwoordig wel meerdere rondrijden.

Bartje
Die velgen hebben wel iets, ze lijken op die van de Gallardo.
Wat een blij karretje. Heeft wat weg van een Toyota (MR2 of zo?), door de koplampen vooral, en de velgen zijn mooi. Het kleurtje vind ik ook wel leuk.
tja lijkt beetje op de toyota mr2 kwa lampen

beetje een kikker zo te zien
Dit ziet er idd niet uit! Die luchtinlaat met bumper is te groot en de achterkant loopt raar af!
Die is echt lelijk.
Is het hier nou zo koud, of ril ik omdat hij zo uberlelijk is?
Dodge?????? WTF?? Dé amerikaanse muscle, dé power-looking-asobak van de States?? Zich zo verlagen tot marginale Japanse tuningstijl?? (marginaal hier in zijn West-Vlaamse betekenis, betekent niet arm, maar voor simpele mensen, zonder echtgevoel voor klasse) Past, om het in wat zachtere woorden uit te drukken, past helemaal niet bij het imago van Dodge, kan alleen slecht zijn.

– Sammie
Wel vet lelijker dan de MX5.
klein maar dapper
Leuk karretjes. Heeft iets weg van een MR2. Vraag blijft wat voor ongeblazen 4-cilinder motor er in gaat komen. Verder vraag ik me af hoe het dak eruit gaat zien aangezien dit een coupé is en geen cabrio. Ook het interieur ben ik benieuwd naar, want ik verwacht een hoop plastic. Ook vrees ik voor bladveren.
op zich juig ik iedere auto met een duidelijke focus op rijplezier en een lage (relatief) prijs van harte toe. Dit ding is oko niet echt lelijk, beetje amerikaans, maar ach…wel een opvallend karretje en dat vinden veel mensen ook wel leuk. Concurreren met de Mx-5 op gebied van handling lijkt me een redelijk kansloze missie. Toch zie ik wel mogelijkheden voor zoiets, maar dan meer als concurrent voor de Solstice/Opel GT. Is die GT nou al leverbaar en/of wanneer komt ie?
dat ze zoiets durven maken
Dodge Demon: kleine Viper in Genève…

Via een anonieme tipgever kregen we gisteren een mailtje over een nieuwe auto van Dodge. Het zou een soort kleine Viper moeten zijn met pk’s op de achterwielen. Inmiddels is het persbericht openbaar en blijkt het te gaan om de MX-5 concurrent waa…
Erg mooie auto. Springt er uit kwa design. Stoere auto. Zou die ook naar NL komen? Kep zelf een Barchetta (ook oranje, schitterende kleur) en kan ook deze cabrio waarderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).