Mercedes SLR McLaren 722 Edition in Dubai

Auteur: , 63 Reacties

Om de nieuwe SLR 722 te presenteren liet Mercedes-Benz een aantal aardige foto's maken in Dubai, toch een soort van thuisland voor de SLR...

The flawless roads which today lead through the desert next to Dubai are ideal for demonstrating the pedigree sporting performance that characterises the Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition. Dubai is the up-and-coming business centre of the United Arab Emirates (UAE). It is the setting for the world’s most ambitious construction projects, including the man-made “Palm Jumeirah” island, and over the course of recent decades many wealthy sheikhs have become avid automobile aficionados. It is this flair for the exceptional that links the desert city on the Persian Gulf and its inhabitants with the Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition premium sports car.

Het is overigens goed mogelijk dat deze spot dezelfde auto is…

Meer afbeeldingen in de SLR 722 Gallery.

Mercedes SLR McLaren 722 Dubai
Mercedes SLR McLaren 722 Dubai
Mercedes SLR McLaren 722 Dubai63 reacties

Op die eerste foto lijkt ie wel verchroomd. Goeie wax daar in Dubai!
Die pitten voorin vind ik erg sjonnie, jammer van zown dure bak
Die spot ìs dezelfde auto! Zie nummerbord.
Gruwelijke ding hoor!
oh man, wat is het toch een prachtige bak. kunnen jullie hier wallpaper formaat van maken? zou echt toppie zijn!

-edit: zie hiero
Ah, scherp! Hadden we dus gewoon weer een primeur ;)
Op Autoblog.nl loop je minstens een maand voor op de rest.
Klinkt ie nu ook nog heftiger dan het origineel? Die klonk namelijk al erg uhm, porno. Zou het eigenlijk wel als beltoon willen instellen.
@sacha: Of soms paar dagen achter op Autoweek ;)

-edit: beetje beter opletten CSL! ;) –
@ sacha: nieuwe slogan???

on-topic: zoals een SLR 722 in Dubai bromt, bromt het nergens… lekker houden daar.
ohw yeah. Het blijft een monster.. het 722 pakket mag der zeker weten, geeft m nog meer uitstraling
Tactisch geplaatste Maybach op de achtergrond in foto #3 :-P
Kan er overigens nog maar niet aan wennen, zelfs niet nu ik ‘m in het “echie” heb mogen aanschouwen. Het blijft een lelijk (maar wel erg snel) eendje.
Audi A6 - 1995 - 253.422 km
Is er nou geen betere oplossing te bedenken voor de plaats van het nummerbord?
audi a6-1995-253.422 loopt je nouw te zeuren om een nummerbord,ook al zetten ze hem aan de uitlaat vast zal mij een worst wezen,ik vind het voor de rest de mooiste auto tot nu toe,niks kan beter zijn dan dit kwa uiterlijk,dit is gewoon mercedes op zijn best.
Die sl met slr front die hier al eens voorbij kwam staat trouwens te koop op http://www.jwautos.nl/
Kijk nu hebben ze de SLR echt helemaal top gemaakt. Niet normaal gewoon zo mooi en het interieur heeft ook veel meer het racy gevoel.
zou deze mercedes het ook zo goed doen off road???? :D

maar het blijft toch wel een gruwelijk mooie auto.
Ik blijf het een bijzondere auto vinden.
Niet echt mooi, niet echt lelijk.
Soms ben ik er ineens helemaal weg van en de volgende keer denk ik….. mwha, Mercedesje.

Eén ding weet ik wel zeker….Ik zou hem graag eens uitproberen !
Echt een superbak!
@iceman, Ik ben het wel met audi a6 … eens, het is gewoon een kut plaats voor die kentekenplaat. Zon ding kan je auto toch behoorlijk verneuken als hij op de verkeerde plaats zit
Ik heb een beetje hetzelfde als Janus….

Soms denk ik… Wauw… Mooie bak en zoals nu denk ik, tjaaa… Wel een beetje een saaie sjonniebak!
Blijf hem wel heel erg bijzonder vinden!
Woow!! hoe mooi! maar,, waarom dat nummerbord daar?!
Ja, JANUS, vind ik ook. Het wisselt per moment wat ik er van vind…
Inderdaad een vraag aan autoblog. In de eerste foto staat de auto in een erg mooie setting, zouden jullie die ook op desktop formaat kunnen maken? Zou het toch erg sierlijk maken.
het blijft een unieke wagen, net als met de exelero kan je hem niet echt mooi noemen, maar bijzonder is hij wel (zoals janus al zei).

@focus

goed gevonden. en ik moet zeggen het ziet er nog niet eens verkeerd uit.
Ziet er inderdaad niet verkeerd uit die SL 55amg.. a la SLR

Alleen 640pk staat erbij??? Is dat niet een beetje overdreven? Ik ken zo uit mijn hoofd niet de standaard getallen van de SL, maar het lijkt me lichtelijk overdreven dat de SL de SLR overtreft?
@xbox360 denk je nouw echt als ik zo,n wagen hebt ,ik mij druk maakt waar de nummerbord staat of zit ,maak mij geen ene zak uit snap je,ook al zetten ze hem aan de spiegel vast maak mij niet uit.
ahaha ja dus als je kenteken aan de verkeerde kant zit ofzo dan is de auto kut…rightt
Over het kenteken:

Ik vind het ook jammer dat als je zo’n dure en doordachte auto koopt, blijkt dat hij toch niet zo heel erg doordacht is! Een auto word juist mooi en bijzonder als hij/zij tot in de details doordacht is, dus ook de plek van de nummerplaat!

Whowww.. Snappen jullie het nog? ;)
@mvagusta

de sl55 amg heeft standaard 476 of 500 pk en heeft in principe dezelfde motor als de slr. Je kunt je sl55 amg bij bijv. Kleemann laten opvoeren tot 640 pk en 900 nm (Stage K4).
@mvagusta.
Over het kenteken.

Heeft dat er niet mee te maken dat er in de States geen kenteken op de voorkat gevoerd hoeft te worden ?!
Ja… Volgens mij ook! Maar is het geen duits merk? En moet er in Duitsland niet gewoon wel een kenteken voorop?
Ik stoorde me daar ook altijd aan bij Alfa! Ik ben redelijk symetrisch ingesteld en dan zijn zulke details jammer vind ik! Ik zal daarop geen auto afslaan, weigeren of iets in die richting, maar het blijft wel een minpuntje! :)
@Mvagusta.
Natuurlijk is het een Duits merk maar ik geloof er geen zak van dat het een Duitse auto is…..
Voor wat betreft die Alfa’s. ik weet wat je bedoelt. Daar krijg ik ook altij vreselijke jeuk van ;-)
Image Hosted by ImageShack.us
@JANUS en mvagusta
Die nummerplaat is erg, maar wat ik echt verschrikkelijk vind is als Alfa rijders het Alfa teken omhoog laten staan op de kofferbak!
Kachel….

Inderdaad ook vreselijk irritant! :)
En tegenwoordig ook al bij Seat rijders! Zelf nog vaker! Want die zijn vaak niet zo zuinig met hun leasebakkie!

Janus…

Geen duitse auto? Wat bedoel je daarmee? Dat dit een Dubaineese auto is? Vertel op! ;)
@mvagusta
Bij Seat maakt het me niet zo veel uit, maar als ik het bij een Alfa zie dan doe ik er wat aan. Als het kan, doe ik het teken ook weer op zijn plek, ook in file’s als het kan. Mensen staan raar te kijken, maar het geeft mij in ieder geval weer een goed gevoel. Ik ben er nog niet helemaal achter of het een dwangneurose is. Misschien moet ik eens een test laten doen….
@Kachel 2.8 q.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh.
Jeuk over mijn hele lichaam !!!!!!

@mvagusta.
Ik heb het qua uiterlijk altijd meer een auto gevonden voor de Amerikaanse markt. Ik weet niet wat de verkoop cijfers zeggen maar het zou me niet verbazen als de verkopen daar hoger liggen dan in de rest van de wereld.
Kachel 2.8 q.

Stap je in de file echt uit om zo’n tekentje goed te doen? :) Wel dikke humor! Of ben jij de veroorzaker van de file omdat jij stopt om het tekentje goed te doen! :) Bij Alfa is het inderdaad wel heel erg! Als je Alfa zijdt hoor je gewoon om je auto te geven! En als je om je auto geeft hoor je hem niet in een rara houding te laten rijden! ;)

Janus…..

Oke… Ik vat je! Voor de Amerikaanse markt omdat hij zo vatzig is! ;)
Ik zou trouwens als ik zoveel geld heb om zo’n auto te kopen gewoon zonder kenteken aan de voorzijde rijden! Kans dat je gepakt word is toch nihil!
@Kachel 2.8 q.
Nog nooit klappen op de neus gehad van een potige alfa rijder ? :-)

@mvagusta.
Wedden dat de meeste agenten je er met een waarschuwing van af laten komen als ze er even in mogen zitten ! Corrupte honden….. (O sorry, ik liet me even gaan)
@mvagusta
Heb het nu 2x gedaan, in een compleet stilstaande file natuurlijk. Het hoofd van de Alfa rijder is dan wel grappig om te zien. En Alfa’s zijn net als vrouwen. Je moet lief tegen ze zijn, goed voor ze zorgen en ze complimenten geven. Anders laten ze je gewoon in de steek.
Kachel…

Helemaal super! Volgens mij ben je ook wel sprakeloos als iemand dat bij je eigen auto doet! :) Mooie actie! Maar neigt inderdaad naar een dwangneurose! :)

Janus…

Daar ga ik zeker niet om wedden met jou! Want ik weet zeker dat je gelijk hebt! ;) Tenzij je zo’n oude versteende oude rot hebt, die wrange gevoelens heeft over zijn vrouw die hem net verlaten heeft omdat hij teveel werkt! En die dan jaloers is en zijn woede op jou probeert af te geven! :) Zijn er volgens mij ook zat! :(
@Janus
Gelukkig nog nooit klappen gehad, maar achteraf gezien is het misschien toch niet zo verstandig om te doen. Je weet maar nooit. Wat ook een goede is trouwens, maar dit moet je echt alleen bij bekende doen, is als je met een paar auto’s op stap bent wachten tot je voor een rood stoplicht staat met zijn allen, uit je auto springen en de ruitenwissers van je vrienden omhoog zetten. Weten ze ook niet wat ze meemaken.
@Kachel 2.8q.
Mijn collega heeft een nieuwe Passat. als je daar op het embleem van de kofferbak duwt gaat de klep vanzelf en helemaal open……..
Het is dus al een paar keer voorgekomen dat ik voor het stoplicht even uitstapte en stiekum zijn achterbak opende……. Vindt hij helemaal niet leuk ;-)
(Nou ik daar zo over denk. Bij mij gaat dat niet. Auto gaat op slot zodra ik wegrij. Raar dat de Passat dat niet doet !)
@JANUS
Kijk, dat vind ik dus humor! Je kan mij echt opvegen als dat gebeurt. Toen mijn vrienden de ruitenwissergrap bij mij uithaalde wist ik van gekkigheid ook niet meer wat ik moest doen. Had tranen in mijn ogen! Wat ook een leuke is, meel of bloem in de rooster gooien die aan de buitenzijde onder je vooruit zitten. Als degene dan zijn auto start is alles in 1x wit van binnen! Heeft een werkgever van mij een keer uitgehaald bij iemand. Hij heeft het overigens, nadat hij eerst een half uur op de grond gelegen heeft van het lachen, wel zelf opgeruimd. Zo sportief was hij dan ook nog wel. Ik heb het gevoel dat ik een beetje offtopic begin te raken….
Off-topic.
Welnee, helemaal niet.
De meel/bloem grap wordt vaak in Dubai uitgehaald ;-)
Echt een heel mooie auto is dat! Jah, kdenk ook dat het dezelfde is, want het is precies hetzelfde nummerbord!
@JANUS
LOL. Maar dan stoppen ze het aan de binnenzijde in de roosters….
Stelletje mafkezen, die Janus en Kachel 2.8 q…..

Wel een goede, die meel en/of bloem grap! :) Moet ik ook eens proberen bij een maat! Het blijkt maar eens dat ik te weinig ‘leef’! Moet echt eens meer lol gaan trappen!
Net als in Dubai, toch! (om een beetje on-topic te blijven!) ;)
@Solstice: Dat van die Maybach is wel tactisch gedaan, maar is ook op dezelfde dag aan de fotografen vrijgegeven: http://autogespot.com/index.php?id=48
Niet met poedersuiker doen hoor !!!
(Dat plakt zo ;-) )
En als je het met meel doet, doe het dan wel op een zonnige dag. Als het gaat regenen krijg je namelijk geen witte auto van binnen, maar dan komt er een brood door zijn roosters. Is lang niet zo grappig.
hahaha….. Dank jullie vriendelijk voor de goede tips en uitleg! :) Ik zal maar niet naar nog meer streken vragen, want jullie kennen er vast nog veel meer! ;)
Op zich aardig alleen 1 groot minpunt: het logo in ’t front vind ik toch behoorlijk overdreven zo.
een van de wenige mercedessen waar ik niet zo snel een ‘taxi’ bord op zou zetten…
De Maybach 62S was ook in Dubai…


Naast de SLR had MB ook de nieuwe Maybach 62S meegenomen voor een photoshoot in Dubai. Wederom mooie shots van een auto in zijn natuurlijke habitat…
The new flagship model in the Maybach line-up is the Maybach 62 S. The engineers in the Manufak…
ja dit is nou een mercedes waar van ik zeg,lieve help wat een pracht wagen echt ziet er stoer en heel sportief uit echt een klasse bak !!!!!!!!
@ JANUS en Kachel 2.8 q; LOL! Lijkt me zo leuk om met jullie op pad te gaan!
staat er op de 3de foto achteraan geen maybach ofzo
hij ziet er erg strak uit, gewoon gruwelijk!!!maar zo een ding moet toch harder rijde dan 337km/h??normale versie loopt 334km/h ….das dus niks ik verw8te eigenlijk een v12 kompressor met meer dan 700pk!!!maar jah >>>miss komt er ook eentje..
mercedes driver
hahahaha ! de mensen die zeggen dat die mercedes een tegenvaller is moeten maar zelf naar de constructuur gaan en nieuwe voorstellen doen. dan zullen we eens zien wat zij zullen verbeteren. ( gewoon niks) tuningmanekkes
Awel se Fatih, qua snelheid, V12 motor en pk’s, deel ik jou mening min of meer, echter, alles hangt af van de ontwikkelingsrendabiliteit van dergelijke voorstelprojecten, het moet dus lonen zuiver marktstrategisch gezien.

Tenslotte kost het de fabrikant gemiddeld ruw gezien zo’n € 10 tot 15 miljoen om dergelijke dingen te ontwerpen en te ontwikkelen. Ook al komen er jaarlijks een aantal euro/dollar miljonairs/miljardairs bij, en zelf kom ik daar over enige tijd ook bij trouwens, als euromiljardair. Het hangt er dus puur strategisch gezien van af hoeveel bestellingen er al komen tijdens ’n preproductie ervan. En!, hoe de fabrikant het zelf in eerste instantie wilde. Uiteraard is het anderzijds wel zo dat de fabrikant voor dit marktsegment de klant meestal persoonlijk kent, en dus in eerste instantie de mening of must-haven van de klant al kent alvorens de fabrikant het ontwerp begint te designen & ontwerpen.

Het is meestal zelfs zo dat de fabrikant zijn klant dikwijls al enige schetsen laat zien alvorens tot de beslissing over te gaan om het ontwerp te commercialiseren voor de doelgroep in kwestie, en moeten er dus internationaal wettelijk en gerechtelijk gezien enige exemplaren van gebouwd worden, alvorens de ‘automobiel’ in kwestie de openbare weg op mag. Homolegatie is dus erg belangrijk voor de verzekeringssector. Al wordt daar door de doelgroep in kwestie niet over gediscussieerd, omdat dit soort van zaken autmatisch in een closule zit verwerkt en automatisch in actie treed mocht er zich al iets abnormaals voortdoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).