Electrische Supercar start verkoop

Auteur: , 33 Reacties

Tegenwoordig lijk je haast wel verplicht te zijn om als automobilist aan alternatieven voor de oude verbrandingsmotor te denken, of anders wel aan andere manieren om het milieu te sparen en toch te blijven rijden. De noodklok is geluid door Al Gore en zijn kompanen, en dus word je om de oren geslagen met milieuvriendelijke alternatieven voor je benzineslurper. Zo werd op de Detroit Motor Show al duidelijk dat de Amerikaanse fabrikanten de komende jaren sterk het accent op zuinigheid (zie het Lincoln MKR-concept) en milieuvriendelijke brandstof (bio-ethanol) leggen, en kwam Chevrolet met het hybride Volt-concept.

Het gros van de milieuvriendelijke auto’s is tot nu toe simpelweg erg lelijk, zoals Michiel van den Brink al in zijn MAYA-column omschreef. Er lijkt echter wat verbetering in de zaak te komen; de Volt ziet er niet onaardig uit en we hadden altijd Tesla Motors nog, met hun volledig electrische supercar, de Roadster. Met de Tesla kan je in één adem de electrische versie van de Mullen GT noemen, waar we vorig jaar al over berichtten. Een jaar na dato is bekendgemaakt dat de auto, gemaakt in samenwerking met het bedrijf Hybrid Technologies, klaar is voor de verkoop. De auto, die nu nog de weinig flatteuze naam L1X-75 GT heeft, zal ongeveer 125.000 dollar gaan kosten, dit was ook de voorspelling. De topsnelheid ligt rond de 200 km/u, wat een tikkie minder is dan was voorspeld (270 km/u). Doordat het koetswerk volledig van koolstofvezel is gemaakt brengt deze sportieveling 1182 kg op de schaal. De laadtijd ligt tussen de 4 en de 6 uur, daarna kan je er 160 kilometer mee rijden alvorens je je auto weer aan de stroom moet zetten.

Over 6 tot 8 weken zal worden begonnen met de levering, ik hoop dat ze tegen die tijd een andere naam hebben verzonnen dan L1X-75 GT, en dat deze auto net zo’n succes wordt als de Tesla roadster (via motorauthority).33 reacties

Ik vind 160 kilometer wel erg weinig hoor… Dat betekent dat je dus maar maximaal 80 km van je huis weg mag…
Als je er mee op reis wilt wel, maar ik denk niet dat deze auto is gemaakt met de bedoeling een toertocht van de oost- naar westkust te maken. De technologie staat volgens mij nog aardig in de kinderschoenen, en ze moeten toch ergens beginnen…
de enige mensen die dit ding kopen zijn bratt pit en oprah enzo, die hebben ook allemaal priusjes op de oprit staan voor hun imago…kansloos
Hij is alvast mooier dan de gemiddelde prius. Aardige start
omg 160 km… Als ze willen dat mensen overschakelen zullen ze toch wel beter moeten doen. En zo milieuvriendelijk is dit niet, elektriciteit maken kan ook vervuilend zijn.
Gezeik, er is nog door niemand bewezen dat auto’s zoon grote impact hebben… eerst zien, dan geloven….
geld verspilling dit.. maarja.. hij ziet er opsich wel aardig uit, maar toch geld verspilling
@ Sander
auto’s zouden geen invloed hebben op het milieu?? Haha dat is inmiddels wel bewezen hoor :D
@ Danger, hoho, je gaat een stapje te ver. Auto’s stoten CO2 uit, dat is bewezen. Wat niet bewezen is de invloed van die CO2 op het milieu. Al Gore bijvoorbeeld beweert vanalles, maar onderbouwen met wetenschappelijk bewijs ho maar.
Niet dat het verkeerd is de alternatieven, aangezien de olie ook een keer op is.
ik denk dat het juist goed is dat ze alternatieve brandstoffen zoeken. ik lees hier en daar over geld verspilling maar daar ben ik het absoluut niet mee eens! en het millieu is maar een deel ven de voordelen. strategisch is het zeer goed dat we minder afhankelijk worden van olie. mochten de grootste olie producenten in het midden ooste het op een akkoordje gooien en hun kraan dicht draaien dan zitten wij hier met een serieus probleem, en niet alleen met de auto’s, maar hoe onafhankelijker we daarvan worden hoe beter.
Ja hoor. En weer een electrisch autootje die er niet uitziet en dus ook niet veel mensen over de streep zal trekken om over te stappen op electrisch aangedreven auto´s aangezien ze er niet uitzien uiteindelijk begin je uit wanhoop maar dit mooi te vinden omdat het niet op een Prius etc lijkt………………hè shoot batterij leeg………..
Deze auto ziet er dus eigenlijk gewoon K*T uit, geen ander woord mogelijk! En die 160 km………Dat is niks!
ik snap niet waarom we nu opeens allemaal zo stom gaan doen met die scheit auto,s die op stroom rijden..laat ons gewoon rijden en het milieu verneuken ik bedoel voordat de aarde vergaat zijn wij toch allemaal al dood wie vind het geluid van een stofzuiger nou mooier dan een lekkere v12? niemand lijkt me dus laten we ophouden met dit gedoe met van die speelgoed auto,s
@ Syphon
Ik denk dat je gelijk heb
Waarom zit er een luchthapper op een electrische wagen?
Om te koelen???
@gijs, das wel een egoïstische stelling…
@ Gijs en je kinderen en kleinkinderen dan?
Zit wel wat in. Beter maken we de benzine/diesel zo snel mogelijk op. Of de fossiele brandstoffe nou na 70 of na 75 jaar op zijn. Who gives a fuck?
Gave wagen voor het woon-werkverkeer. Je zit er tenslotte toch alleen in.

Groot nadeel is wel dat je alsnog een benzineauto moet hebben voor het vervoeren van de familie overal heen.
Hallo : Gijs wil alleen maar de boel opkloten.
@ Gijs, Wil je dat je nageslacht aandoen???Zou jij het leuk vinden als je ouders niks geven om het milieu en jij daar straks de rekening voor betaald?!?!?!

OT: Ik denk dat ze eerst moeten beginnen met het zorgen voor een langere actieradius. En anders zorgen voor genoeg oplaadstations, hoe laad je die dingen trouwens op? Gewoon stopcontact of hoe zit dat?
@ Rick dos; Ik wilde net net zoiets vertellen… Lol.
@Citrofiel

Heb ik je weer typewerk bespaard………..moet er toch maar eens geld voor gaan vragen! ;) :P
@ Rick dos; Mocht je dat gaan doen: Ctrl-C – Ctrl-V werkt voor mij ook goed hoor! ;) Niemand die kan bewijzen dat ik het niet zelf getypt heb! :P Tenzij je een copyright erop gaat doen…. Daar heb ik niets tegenin te brengen… :( Maar alsof je dat ooit gaat doen! Daardoor ikke: :D :D ;)
Wat een stelletje zeikerds zijn jullie toch. “Hij is niet mooi!”, “Hij komt niet ver genoeg!”.

Maar ondertussen wel elke ochtend in je blik met belachelijk gecompliceerde en luidruchtige verbrandingsmotor stappen en twintig kilometer naar je werk pruttelen, om ‘s-avonds weer twintig kilometer terug te pruttelen. Tussendoor met je stinkende auto boodschappen doen op de hoek, of hoogstens tien kilometer verderop. En maar zeuren dat ’t niks is, die elektrieke auto. Stelletje geestelijke armoedzaaiers.

Zodra er een betaalbare elektrische auto op de markt komt koop ik dat ding gewoon, om er dagelijks twintig kilometer mee naar m’n werk zoeven, om ‘s-avonds weer twintig kilometer terug te zoeven. Tussendoor geruisloos en goedkoop met de stille, maar vlugge auto boodschappen doen op de hoek, of tien kilometer verderop. Voor dat soort werk is de elektrische auto ideaal. En voor de langere afstanden hang ik er een aanhangwagentje met generator achter, met een multifuel motortje d’r in dat een constante snelheid draait en dus extreem efficiënt is.

Maar goed, het is kennelijk veel leuker om dit soort ontwikkelingen zonder meer af te kraken dan er over na te denken. :(
Tja, en jullie dachten dat hij er nog best mooi uit zag heh.
Dat komt omdat jullie de achterkant nog niet hadden gezien.
Jakkie bah

http://magazine.avtoindex.com/images/forum/2006/mullen_gt_2.jpg
@ Y. Ik heb geen auto, ik rijd overal heen met mijn fiets, aangezien ik in de stad woon, het beste, snelste en goedkoopste vervoersmiddel.
Ik vind deze auto eigenlijk nog best meevallen. neem hem gewoon in het parelmoerWIT
…..dan vallen die enorme koplampen niet zo op, en ben je helemaal bij de tijd.
wel jammer dat hij maar 160 km kan rijden…
O wacht nu ik die achterkant heb gezien. neem ik mijn vorige post terug. wat een lelijke achterkant! het lijkt wel een plat geslagen hyundai santa fe van de vorige generatie! alles is net wat te rond, en te ‘nep’. neem nou die luchtroosters en die uitlaten…. om te gieren.
Waarom heeft dit ding uitlaten??Warmteafvoer?
Dit kun je toch onmogelijk serieus nemen. Las trouwens dat Bio brandstof zorgt voor een versnelde kap van het regenwoud en dan is het middel dus nog erger dan de kwaal.
We moeten gewoon nucleaire energiecentrales hebben en electrisch aangedreven auto’s die een behoorlijke actieradius hebben en er gewoon goed uitzien en praktisch zijn. Dit gebakje slaat echt als een tang op een varken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).