Video Bonanza: Mercedes-Benz CL65 AMG

Auteur: , 23 Reacties

Terwijl we nog steeds wachten op de nieuwe CL65 AMG supercar, hebben we wat video's uit den ouden doosch van de huidige versie. De uber AMG V12 biturbo speelt de hoofdrol en heeft slechts 4,5 seconden nodig voor de sprint van 0-100 km/u. Het is de eerste productiewagen geweest die de barrière van 1000 Nm doorbrak.

We hebben al eens een AMG Video Bonanza gehad, maar aangezien de meeste van die filmpjes weer offline zijn is het tijd voor een update. Vandaag dus een special over de CL65…

Tiff en de CL65 (via):

TopGear CL65 Part 1:

TopGear CL65 Part 2:

Gespot in Nederland:

Ruf R Turbo vs CL65:

Mercedes CL65 Promo video:23 reacties

zien er vet uit die filmpjes. Jammer dat de links van de flashback alleen een paar fifth gear filmpjes het dede. gelukkig weer een paar nieuwe
Leuk hoe JC zit te zeiken over de Mercedes bouwkwaliteit (kapotte koplamp, niet begrijpend stemgestuurd programma en loszittende rugleuning) :D .
VET ! maar toch liever de nieuwe.
Leuk dat JC weg spint tegen die touwtrekkers maar ik kende de aflevering al lang van tv.
Maarja toch leuk.
ja nog fftjes.. een mercedes winnen van een ruf.. XD lache jonge..:p zou gangster zijn als er een ruf carrera gt komt. of is ie eral? die wint 80% zeker van een slr.. maar die cl zou ik nooit willen hebben.
1 – lelijk
2 – erg lelijk
3 – te groot
4 – 4.5 sec naar 100 met 612 pk. een lotus houd m bij:p tenzij je aan topsnelheden denkt. maar ff serieus. als ik m in nl zou hebben dan heb ik liever een lotus. dan een racesje doen op de snelweg ( vanaf 0 km/pu zeg maar bij het begin van de snelweg ) en dan hupake doei mercie.. en dan moete we alweer na 7 sec stoppe omdat er dan weeer autos rijde of flitsers zijn of politie…
echt een mooie auto veel mooier dan het nieuwe model
Volgens mij ging ie in 4.4 sec. naar de 100


maar ja, even goed!
@Jordey: ja, en boven de 100 per uur ziet die mercedes die lotus als een héél klein stipje in zijn achteruitkijkspiegel, en die hoeft daarvoor nog niet eens op topsnelheid te zijn.
niet te geloven hoe snel die Ruf ervandoor gaat zeg.
Jordey….

Hahahaha…. met een Lotus een wedstrijdje doen op de snelweg tegen deze Mercedes! :)

Ten eerste: verlies je dat voor 100% zeker! Misschien houd de Lotus hem in het begin bij, maar daarna is het voorbij!

Ten tweede: Hoe haal je het in je hoofd om het idee van racen in een Lotus oppeen snelweg?? Een lotus hoort in de stad, of op een landweggetje! Niet op de snelweg!

Ten derde: Je moet een oudere Mercedes helemaal volgeladen met alle accesoires niet vergelijken met een nieuwere lotus!

Ten vierde: Ik geef je wel gelijk om de Lotus boven deze Mercedes te verkiezen!
erg mooie filmpjes!
Die Benz eet dat Lotusje OP lol :D
kewl, meer heb ik niet te zeggen.
ik zou ook voor de aston gaan, zoals JC al zegt
gewoon vette wagen,lotus kan de pot op,mercedes verslaat die lotos wcpapier helemaal.
Echt vette filmpjes! Doe mij de Mercedes toch maar, maar wel de begrenzer eraf dan!
Zoveel gebreken op zo een dure wagen, en je hoort het veel de laatste jaren bij Mercedes. Maar het blijft een mooie en ongelooflijk snelle wagen.
Doe mij toch maar de DB9!
Alsof een db9 geen problemen heeft. Blijft engelse shit.
De Nederlandse Cl 65 AMG uit het filmpje staat momenteel bij All Cars Company in Eindhoven te koop, 07-2004 met 32.000km voor het luttele bedrag van €149.500,-
Wellicht een leuke auto om eens te testen bij autoblog.

http://www.allcarscompany.nl
Het enige wat een wagen heeft over een motorfiets is comfort en praktikaliteit. Wagens zoals de Lotus verwijderen deze eigenschappen. Dan krijg je een voertuig dat net zo oncomfortabel is als een motorfiets, maar trager, minder geestig, en kan niet langs het verkeer heen op de openbare weg.
Voor de helft van de prijs van een Lotus krijg je een motorfiets die niet veel verschilt van degene die ze inzetten op de Moto GP wedstrijden.

De vergelijking klopt dus niet. Want de CL65 is een wagen, en de Lotus is een slechte motorfiets.

De CL65 is er wel over. Als een motor zonder trukjes (lift off oversteer, bijvoorbeeld) de banden voorbij hun grijp vervormt, dan heb je teveel motor, of te weinig grijp. Je moet bij een landschip zonder stress het gaspedaal kunnen platstampen.
Maar met een auto als de CL65 moet je natuurlijk de stoef-factor meerekenen.
@ Pieter-Jan;

ben het met je eens dat je een Lotus niet kunt vergelijken met een cl65, maar een lotus gelijk stellen aan een motorfiets klinkt NOG dommer.
wat een dikke benz ik ben helemaal weg van 65 amg v12 biturbo
super echt waanzinng mooi

lang levende ///AMG
heey vriend,zo een 65 amg weegt meer dan 2ton,het isgeen ferrari of bmw die maar 1300kg wegen>>>neem je genoege met brabus t12 tuning pakket ..dan wordt ie 715 pk,lekker genoeg toch ,en zeker een topsnelheid van 350 mogelijk!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).