Een nadere kennismaking: Infiniti

Auteur: , 69 Reacties

Het is inmiddels geen geheim meer dat Infiniti (en dus geen Infinity), het luxe merk van Nissan, in 2008 officieel naar Europa gaat komen. Momenteel is dit merk alleen nog maar via de grijze import in Nederland verkrijgbaar. En dat is dan ook de reden wat wij er reeds een keer mee gereden hebben. Het merk is in 1989 geïntroduceerd op de Noord-Amerikaanse markt en dat was ook lange tijd de enige markt waar het merk leverbaar was. Zelfs op de "thuismarkt" Japan is het merk (nog) niet leverbaar.

In de afgelopen jaren zijn er een aantal markten bijgekomen zoals Zuid-Korea, Taiwan, Rusland en het Midden-Oosten. In 2007 zal het merk ook op de markt verschijnen in China en de Oekraïne en volgend jaar is dan eindelijk Europa aan de beurt. De reden waarom Europa pas zo laat aan de beurt is komt door het feit dat Nissan eerst een V6 diesel motor wil hebben. De centrale importeur zal gevestigd worden in Zwitserland en zoals het er nu naaruit gaat zien zullen er in Nederland slechts twee dealers komen. En de kans is heel groot dat Kroymans deze bedrijven gaat exploiteren. Maar je vraagt je nu waarschijnlijk wel af wat we dan kunnen verwachten in 2008. Om jullie alvast een beetje voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat, hier alvast een klein voorproefje van de leverbare modellen.

G35 Coupe & Sedan

De G35 is leverbaar in zowel Coupe en Sedan vorm. Beide zijn voorzien van een 3.5 liter V6. De BMW 3 Serie en Mercedes C-Klasse moeten als concurrenten gezien worden.

G35 Coupe

Infiniti G35 Coupe

Infiniti G35 Coupe

G35 Sedan

Infiniti G35 Sedan

Infiniti G35 Sedan

Infiniti G35 Sedan

M35/45

Het M model is er alleen maar als sedan en is verkrijgbaar met twee verschillende motoren een 3.5 V6 en een 4.5 V8. De BMW 5 Serie en Mercedes E-Klasse vallen in dezelfde klasse.

Infiniti M35/M45

Infiniti M35/M45

Infiniti M35/M45

FX35/45

Het FX model is wellicht wel het meest bekende model van Infiniti in Nederland. Deze SUV is leverbaar met een 3.5 V6 en een 4.5 V8 en is een concurrent van de Mercedes ML en Lexus RX.

Infiniti FX35/45

Infiniti FX35/45

Infiniti FX35/45

QX56

Aan het bakbeest van de line-up hebben we onlangs nog aandacht besteed. Dit slagschip is voorzien van een 5.6 V8 en laat zich nog het beste vergelijken met een Mercedes GL en een Cadillac Escalade
infiniti qx56

infiniti qx56

Meer informatie over het merk kan je hier en hier vinden.69 reacties

Laat maar komen…..ben benieuwd :D !!!
Op de QX56 na zijn ze best wel leuk, eigenlijk. Ik kijk uit naar hun komst!
DeNNi$ - RaMM$teiN
De FX35/45 heeft iemand die dicht bij mij woond. Die klinkt wel echt BOM !! :o
Die G35 coupé is gewoon een badge variant van de Nissan 350Z volgens mij… Maar dan nog lelijker en saaier.
Nice Body, ugly face! Echt té lelijk die voorkant… Bah
Als ze die niet restylen mogen ze die hokken daar laten imo.
ik sluit me aan bij citrofiel. ben erg benieuwd naar de uiteindelijke auto’s! en of ze een beetje rijden:)
Alleen de M35/45 ziet er mooi uit, de rest is allemaal rijk voor de sloop. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan bakken hier in Nederland.
trouwens de BBC al aan staan:)
Blijven leuke wagens. QX56 is wat lomp, maar de FX is de mooiste SUV verkrijgbaar.
ze moeten nog een beetje aan hun vormen en dan zal het wel goe komen.
mooie auto s moet ik eerlijk zeggen
Er staat een FX35 bij mij in de straat.. Op de foto ziet die er mooier uit dan in het echt, dan lijkt het net een mislukte SUV…
Barend je weet echt niet waar over je het hebt de g35 is eigelijk de nissan skyline en het is een van de mooiste coupe’s van nu en hoe kan je de 350z lelijk vinden ik zou graag willen weten wat jij mooi vindt.

De m35/45 is de japanse nissan fuga.
Die G35 lijken precies Lexus
vind ze echt bruut, heb ze heel veel in curacao gezien. geweldig!
Ik denk dat Infiniti eerder een concurrent voor Lexus zal worden !
Ik vind eerlijk gezegd ook dat Mercedes te hoog gegrepen is voor Infiniti. Maar het zijn zeker gave wagens en als je nog iets te jong bent om al achter het stuur van je benz te kruipen, dan is een Infiniti met het goddelijke geluid van die 3.5 liter V6 een hele mooie optie, doe mij maar zo’n G35. Wel een coupe aub. :P
Ja en als ik een g35 zou kopen meteen japanse skyline 350gt tekens er op en de skyline grill veel mooier dan die van infiniti.
Zie ik niet een beetje Lexus-lijnen in deze modelletjes?
@ Danny : Jep,precies hier en daar een beetje lexus.

Ik vind het maar niks.
Die suv is geweldig. De rest lijkt te veel op lexus. Weinig inspiratie dus.
hmm… volgens mij hebben de meeste van jullie geen flauw idee over Infiniti. Lexus look alikes ? Rebadged 350z ? Kom op….ga eens eerst wat onderzoek doen en kom dan met komentaar. Je eigen opinie mag je hebben, maar dit is gewoon triest; dingen afkraken waar je niks van weet.
De infiniti FX45 please ! _O_
@ DeNNi$ – RaMM$teiN

Hier ook, mag ik vragen waar je woont?
maar een matig design allemaal
Hoe kan je de g35(skyline) matig vinden ik vind hem veel mooier dan de 3-serie bmw of de c-class mercedes.
Wat lijkt me dat gaaf als Infiniti ook modellen gaat leveren in Nederland. Heb al wat modellen in Amerika gezien en ze zijn erg mooi. Vooral de G35 en FX35 zijn prachtig rank en toch robuust op een bepaalde manier. Erg gaaf om er binnenkort meer van te zien rijden in nederland al vraag ik me af ofdat ze veel gekocht zullen worden. Van de andere kant: het lijkt erop alsof de 300C ook redelijk geaccepteerd wordt.
De achetkant van de G35 lijkt wel op een oude prelude.
Verder voegen al deze auto’s absoluut niets toe een de west-europese markt.
Ik vind die tank toch wel heel vet in het wit met 26 inch chroom eronder :)

http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/03/bling-bling-atlanta-chrome
@ Fons
Dat ben ik dan toch niet helemaal met je eens. Ik vind dat deze juist wel in NL of west-europa verkocht zouden moeten worden. Zeg nou eerlijk. Al deze modellen hebben geen halfbroer van een europese fabrikant. Je kunt wel zeggen dat de QX vergeleken kan worden met een GL, maar hij ziet er toch compleet anders uit. Ik weet ook wel bijna zeker dat de QX iets groter is. Ook de G35 coupe heeft geen gelijkenissen met welke andere coupe in europa dan ook. (of ben ik nou de enige die dat vind).

Ik zie liever dit op de weg dan al die franse troep.
een infiniti met renault techniek gadverdamme want dat merk hoort ook bij renault
Ach, dan krijgen die infinities nog een beetje karakter ;-)
ja een klote karakter ha ha een japanner met franse tecniek wie wil dat nou
Wat voor franse tecniek gebruikt infiniti de vq motor is door nissan gemaakt en renault had er niks mee te maken dus maak aub geen domme opmerkingen.

En die infiniti’s hebben veel meer stijl en karakter dan die europeanen kijk is naar die m45/fuga wie hier wilt er zeggen dat de duitsers er better uit zien dan die auto.

Kijk naar de lompe 5-serie met die veelste grote overhang of de e-class gewoon een taxi bak.
E klasse is dan wel een taxi bak. Maar het model is wel gewoon mooi en origineel.
Stijl en karakter bij een infinity ???? -edit:wat zegt u, infinity?
Deze auto’s zijn in Japan en Korea net zo standaard als hier de 5 serie en de e-class.
Vooral de Fuga zie je op elke straathoek en daartussen.
Ja omdat de fuga daar ook met een 2.5 liter tekoop is een infiniti niet.
Sorry, moet zijn infiniti. (komt gewoon omdat deze wagens mij niets zeggen ;-) )
Quuto stefan:”Barend je weet echt niet waar over je het hebt de g35 is eigelijk de nissan skyline en het is een van de mooiste coupe’s van nu en hoe kan je de 350z lelijk vinden ik zou graag willen weten wat jij mooi vindt.”
@ stefan; je slaat de plank zelf toch fors mis met je opmerking over de G35 coupe. Die is (helaas) echt niet op basis van de skyline. Hij gebruikt hetzelfde platform (Nissan FM), dezelfde motor (VQ 35) en dezelfde ehm… alles zo ongeveer als de 350z. Vrijwel alle technische onderdelen zijn uitwisselbaar. Kijk voor de gein eens op een forum over een van deze wagens of de technische specs. De enige link met de skyline heeft te maken met de G35x die hetzelfde geavanceerde vierwielaandrijvingssysteem heeft als de skyline. De nieuwe skyline zal overigens wel deze motor krijgen. Maar niet andersom dus… Check your facts please!
Je hebt gelijk dat het geen badge engineering is, maar de vorm vindt ik (ik dus) wel heel erg overeen komen met zijn concern genoot. Een beetje creativiteit had wel gemogen voor een premium merk. En wat ik mooi vind? Och; een snoek is wel aardig, of een s2000 als het sportief moet zijn.
Maar daar rijden vooral de 3,5 fuga’s rond, net als de infiniti (met een i dus)
De G35 staat bij een heleboel journalisten hoog aangeschreven als alternatief voor sportieve sedans van bijvoorbeeld Audi, BMW en Mercedes… De auto eindigde zelfs in vergelijkende tests niet steevast onderaan…. dat zegt wel wat over de rijeigenschappen en de kwaliteit van de auto’s. Alleen daarom al lijkt het me een goede zaak als we de auto’s ook in Europa kunnen kopen.
zou deze auto’s ook wel wat vaker willen zien …. (behalve die lelijke QX56 wat een gedrocht )
Je ziet jammergenoeg niet veel Infinti’s hier rijden. In Enschede (waar ik woon) zit Munsterhuis, die handelt onder andere in Infiniti, en daarom zie je er hier wel eens. Ik weet een FX35 te staan, zo’n 1 km. hiervandaan. Het zijn echt supermooie autos, met een heerlijk geluid! Jammer genoeg worden ze redelijk onderschat, en koopt met daarom toch maar een ML ofzo.
Barend waar over heb jij het de g35 is de skyline 350gt weet je well waarover je het hebt de g35 sedan is dezelfde als de skyline 350gt sedan v36 de enige verschill is in de grill en g35 coupe is gewoon de skyline v35 coupe.

Ga astublieft is na kijken wat je net hebt gezegd kijk op wikipedia onder nissan skyline en dan zie je het.Mischien heb je het over de nieuwe GT-R maar dat is geen skyline meer.
Kom op; de v35 en de v36 zijn GEEN skylines… Dat is net zoiets als de ford thunderbird. Daar mag je ook het vet geworden, powerloze laatste model negeren (zie ook skyline op wiki). Een skyline heeft een 6 in lijn, geen v6. Technisch gezien; jep, de v35 was er eerder dan de 350z. Maar kom op. 1: dat is toch geen skyline meer en 2: het verhaal over diversificatie blijft overeind. Voor mij heeft die g35 coupe niets toe te voegen ten opzichte van een 350z. Met andere woorden: De 350z is een prima wagen, alleen ben ik geen fan van het uiterlijk. Dit platform is mooi, de motor geweldig; maar beide zijn de naam skyline niet waardig. Dat de v35 daarom in de VS infiniti g35 wordt genoemd kan ik begrijpen; maar het voegt voor mij helemaal niets toe.
Als jij mij de meerwaarde van de G35 coupe ten opzichte van de 350z kan uitleggen hou ik verder mijn mond. Meteen. Beloofd. Erewoord.
@Barend :
De Infiniti G35 coupe IS de Nissan Skyline !!! Alleen in het weste wordt het verkocht als een Infiniti en heet daarom G35. Het is dan ook de opvolger van de bekende R34.

Bewijs dat de Skyline (G35) veel eerder bestond dan de 350z :
(kijk naar V35; Juni 2001 geintroduceert op de markt; 350z pas in Augustus 2002)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Skyline
en ook :
http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_VQ_engine#VQ35DE

Dus zou het dan niet zijn dat de 350z alles weg heeft van de Infiniti (Skyline) ?
Barend, hij bedoelt dat exact de zelfde auto’s zijn. De motoren zullen wel anders zijn maar wat het uiterlijk betreft zijn ze exact hetzelfde!

http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/10/nissan-skyline-spyshots
Barend, na het lezen van dit laatste wat jij hebt geschreven is het mij gewoon duidelijk dat als de G35 eerder in Europa was geweest dan de 350z, had jij precies het tegenovergestelde van wat je nu zegt gezegt : “wat voor meerwaarde heeft de 350z naast de G35 ?”.

Omdat jij de 350z al kent, is de Infiniti de “newcomer” voor jou en snap jij niet waarom het ook bestaat als er al een 350z is. Nou, denk maar eens aan al die mensen die een 350z niet konden begrijpen toen de V35 al bestond. Het is ten slotte toch dezelfde auto ? Jou visie is gewoon uit het oogpunt van een 350z kenner, maar zijn vader de G35 ken je nog niet en daarom zie jij de meerwaarde niet.
Barend de v35 en v36 skyline’s zijn waardige opvolgers van de r-reeks wat je ook wlt zeggen het is een skyline en de VQ35DE en de nieuwe HR zijn even goed en mischien zelfs beter dan de RB ja het is een v6 en geen I6 maar wat maakt het uit.

En je bent ook een van die debielen sorry dat ik het zeg maar het moet want ik zeg dit all voor de hondertste keer vergelijk de skyline 350gt niet met de GT-R maar met de oude GT-T en de 350 gt heeft zelfs 18pk meer dan die.

En wat is er powerloos aan de 350gt hij heeft 298pk en de v36 sedan heeft zelfs 315pk maar jij begreipt het niet want jij vergelijkt weer met de GT-R en niet met de Gt-T coupe 25-T sedan.
@ JS: eerste post van jou. Dat weet ik en dat staat er ook :-)) tweede post: klopt als een bus! zie uitleg hieronder.
@ stefan. Natuurlijk, als we de v35 hier hadden gehad dan was de 350z voor mij een nieuwkomer geweest die weinig toe te voegen had. Maar het artikel gaat over wagens die voor ons misschien nieuw worden geintroduceerd. En ik ben gewoon van mening dat de diversiteit tussen de drie modellen zo minimaal is dat het weinig toevoegd. Wat betreft waardige opvolging; ja natuurlijk is die v35 een lekkere wagen. Maar daar gaat het me nu niet om. Ik ben van mening dat het de skyline naam niet waardig is. Dat die skyline naam op meerdere modellen gevoerd wordt (al jaren) dat klopt. Maar weer; ik ga hier uit van het perspectief van wat we kennen. En dan is DE skyline idd een van die brute coupe’s van een paar jaar geleden (de GT-R).

Technisch spreken we elkaar niet perse tegen. Maar mijn perspectief is niet dan van de japanse automarkt. Ik ben dus geen debiel (was dat echt nodig). Hetgeen hier al op de markt is of wat met de grijze import af en toe binnendruppeld omdat deze wagens het waard zijn om hier heen gehaald te worden bepalen mijn visie. En vanuit dat perspectief zeg ik; What’s new? (voor ons dus)
Nou de skyline heeft well nut want de 350z is een 2-zitter en de skyline 4 en dat is reden genoeg en de skyline heeft ook ruimte in de achterback.

Een nieuwe gt-r komt er ook aan einde van deze jaar krijgt Japan hem en begin 2008 Amerika en Europa mischien.
Of al deze modellen ook in NL komen betwijfel ik. Denk sowieso de grote QX56 niet want dat heeft toch geen zin in Nederland. Daarbij zal de rest al vrij snel vervangen worden door nieuwe modellen aangezien deze modellenreeks al een tijdje bestaat…ben benieuwd :)
very Nissanish(G/Mnieuwe Skyline). Maar doet toch ergens aan Acura denken (RDXFX)

– Sammie
Maar laten we realistisch blijven. Europeanen zijn nogal erg gehecht aan hun eigen merken. Kijk maar naar Lexus: het kan in Europa slechts dromen van de verkoopscijfers van BMW, Mercedes, Audi en Volvo. Het lijkt me een beetje vechten tegen de bierkaai.

– Sammie
ok, deze blog kan geen pijltjes aan, dus zal ik mijn 2 posten geleden anders uitleggen: de Infiniti G en M doen erg denken aan de nieuwe Nissan Skyline en de Infiniti FX doet aan de Acura RDX denken.

– Sammie
respect mooie wagens en interieursss
@ Pieleij. De reden dat je ze niet zo veel ziet rijden in NL is dat ze bij inruil grijze import uit de US niet zoveel opbrengt. Bovendien moet je de auto in Enschede kopen. Niks mis met Enschede, maar centraal ligt het niet. Verder moet je eens aan een leek op het gebied van auto’s vragen of hij/zij Infiniti kent. Grote kans van niet, maar dat BMW en Mercedes wel bekend zijn. Al met al zonde, want het zijn prachtige auto’s,
G35 Sedan

hoezo CLS koplampen?
De koplampen van de g35 lijken op die van de cls en die van de m35 ook maar de infiniti m35 was er eerder dan de cls denk daar is over na.
Laat ze maar komen, ze zien er allemaal best goed uit!
Ziet er aardig uit, maar het haalt het lang niet bij een audi of bmw
met wat haalt het niet de g35 heeft 315pk dat is 9 meer dan de 335i en dat zonder twee turbo’s.
komen ze nu pas naar nederland ik dacht dat ze al verkrijg baar waren naja door dealers dus
mijn baas heeft zo FX35/45 maar die koopt om twee jaar of jaar weer een nieuwe he:)
en heeft ook zo ferari 360 spider chille auto’s dacht ik zo:D
Die FX’en vind ik echt mooi en stoer. Gooi daar een deftige diesel in en hij zal wel een beetje verkopen. Maar de rest van het gamma mogen ze voor mijn part houden. Echt niet mooi, lelijke Lexussen zeg maar.
herwin(nissan)
@fons een fuga is een nissan en geen infiniti!!
tja de fx45 is een klasse auto vooral met de lijnen van een lexus en
infiniti maakt echt mooie auto’s. ze zien er zeker niet verkeerd uit
alleen ze zullen wel duur zijn hier in nederland :(
Leuke verhalen allemaal.
Je moet pas oordelen als je er werkelijk in gereden hebt…
Ik héb een Skyline 350GT (5-AT) en ik kan je vertellen dat de meeste auto’s het niet halen met de prestaties.
En vergelijken met andere types Skyline?
Iedereen heeft het over de ‘GT/R, dat is een echte Skyline..!’
Maar wat is een 34 GT-T? Een RB25 met enkele turbo.
Dat zou dan toch ook geen ‘echte’ Skyline kunnen zijn?

Verder, ieder zijn eigen idee over de types. Ik ben zeer tevreden over de 350GT…
hallo ik ben opzoek een onderdelen van infiniti qx56 bj 2005 4×2
waar kan ik dat vinden in nederland,wie kan mij hiervoor helpen helpen
het gaat om volgende onderdelen
versnellingsbakcomputer 31705-zc011
airbag computer 98820-7s780
km teller 24810-7s60c
motor control 23710-zc015
elektra kabels 24012zc100
alvast bedankt uw medewerking

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).