ZoMiVideo: nog dwarser op de Ring

Auteur: , 33 Reacties

Hebben we afgelopen vrijdag al even kunnen genieten van het nodige gestuntel van alle Touristenfahrten op de Ring. Op zondag doen we het nog eens dunnetjes over. Alle beelden in deze video's zijn gemaakt in de zogenaamde Adenauer Forst.

Dit is overigens wel de laatste keer dat we jullie waarschuwen. We gaan er vanuit dat jullie nu wel weten hoe je deze bocht NIET moet nemen ;) .

Met dank aan Gregory voor de tip.33 reacties

Oehh.. Hier en daar wel wat mooie Tuners.. I Love Tuners! Vooral die 350Z in het eerste filmpje! En die Corrado is ook mooi naar de klote! De as..
Heerlijk: Ricers met ruitenwisser in de DTM stand (ook op de achterruit!) en lui die niet kunnen sturen in hun Porsche.

Het is kennelijk allemaal niet zo makkelijk.
DeNNi$ - RaMM$teiN
Waar is dit eigenlijk ergens op de ring ?
In het 2e filmpje rijden best wel een paar leuke autootjes mee.
de andere zijn maar vrij flauw
DeNNi$ - RaMM$teiN
1ste filmke
Die kerbs zijn echt niet gezond voor je auto zo te zien!
Lijkt me zalig om zo tussen de Porsches en Ferraris te rijden op circuit!
De Ricers moet je er maar bij nemen!
Die Porsches hebben grote spoilers zeg!
@DeNNi$ – RaMM$teiN: Adenauer Frost.
‘Met ‘dan’ aan Gregory voor de tip’?
Weinig spectaculair weer. Het oude filmpje was leuk, dit niet. Vroeger was alles beter (of slechter voor de bestuurders :P )
DeNNi$ - RaMM$teiN
ooh daar, vlieg ik ook soms uit op GT4 :p
mooi!!
Wat een rukkers die bocht is echt relaxt….. over 2 weken weer :d
Dit vind ik wel stoere filmpjes, ik weet niet of ik zo gek zoi zijn om met mijn clio-tje tussen al dat geweld te gaan rijden
ja he jeroen, jij bent zo stoer jij komt op de ring woehoe en jij kan beter rijden dan iedereen!!!!!!!111
Ik dacht altijd dat een Subaru Impreza heel veel grip had, maar in het eerste filmpje gaan er twee bijna achterstevoren.
@ Larrs Een impreza heeft ook veel grip, het ligt hier hoogst waarschijnlijk aan de stuurmanskunsten van de chauffeur. Of het gebrek daar aan!
@ Larrs, TopGear gezien? De Subaru is een ideale jongenswagen, snel, gruwelijk en onhandelbaar. De Mitsubishi Lancer Evo is de mannenwagen. Die is sneller en handelbaarder.
Erg leuke filmpjes ;)
touaregv6tdi.driver
vind ze ook leuk! die bora pakt hem wel goed mee!
Volgens mij is de ring verworden van een legendarisch circuit tot een pretpark. Alles rijd door elkaar, motoren, Porsches en E-kadetten, in het laatste filmpje rijdt zelfs een vrachtwagen (ja ik weet een bergingsvoertuig). En dan die motoren… Waarom hebben ze het niet in dagen ingedeeld? 1 dag in de week voor autofabrikanten? 2 dagen voor motoren, 2 voor auto’s met meer dan 200pk, 2 voor auto’s met minder dan 200pk etc. Wordt het minder chaos, leuker “racen” en zelfs veiliger.
Viel mij vooral op dat die blauwe mini clubman in het 2e filmpje er gruwelijk hard overheen gaat. Die deed niet echt onder voor die blauwe Viper. Na de bocht in het natuurlijk een ander verhaal…
Haha op het laatste filmpje zie je een racende vrachtwage:lol:
jest jeht losssssssssssss!
@ Gert:
Die blauwe mini heeft een Civic Vitec motor, hij gaat eff snel als De M5(501pk)
van Sabine, hij is erg bekend met de ring.

@ mashell:
Ze hebben geprobeerd auto’s en motoren te scheiden maar je krijgt veel meer ongelukken bij de motoren (gek he!),blijkbaar dat ze minder gaan opletten als ze niet tussen de auto’s rijden
Diegenen die zelf ook wel eens op de Ring rijden weten dat dit een heel verraderlijk bochtje is waar je met flinke snelheid op af komt en waarvan je het verloop niet kan zien. Als je bekent bent met de baan weet je dat je overdreven rechts naar buiten moet rijden om de bocht optimaal te nemen.

Op 1 minuut in mijn filmpje is ook goed te zien hoe een boxster hier fout gaat en ik ook bijna omdat ik niet oplet waar ik op de baan zit (mijn 2e rondje op de ring ooit) omdat ik me teveel aan het concentreer om die boxster te pakken :)

Uit de rest van de film blijtk wel dat rijden op de Ring een feest is.
http://video.google.nl/videoplay?docid=8955622518663651298&hl=nl
Bovendien, das niet het enige aan die bocht. hoogteverschil en weith transfer spelen ook nog een rol. Het lijkt makkelijk als je het zo ziet, maar je ziet ook zoveel dingen aan de bochten niet op het filmpje. Beetje jammer alleen dat de helft hier roept van wat een sukkels dit en dat, terwijl het grootste gedeelte van Autoblog er nog nooit gereden heeft. Blijf dan lekker leasebakken rijden….
@ berthil: Nooit van lange mouwen gehoord? Zouden ze daar eigenlijk verplicht moeten stellen, net als een helm….
@ Berthil

tof filmpje en mooie sound die uit jouw cooper S komt! Je bent wel vergeten je camera uit te zetten voor je tweede ronde ;-)
echt lol om te zien! :P ontzettend mooie wagens zitten erbij zeg! :o en dan ook nog een A2’tje! dat verbaasd me wel het meest.
die corrado gaat er trouwens wel heel lelijk af! toch niet zo degelijk als het filmpje van een paar dagen terug deed lijken.

belangrijkste advies lijkt me: niet doorsturen bij onderstuur! :P want dat willen ze hier best graag doen in de filmpjes… ik hoop er in de zomer heen te gaan en kijken of me volvo een rondje afkrijgt :) in elkaar blijven zitten lukt em wel en gezien de rwd moet het ook nog wel een leuk rondje worden… maar snel? neh das voor watjes ;)
ik zou dit dolgraag willen doen maar met mijn clio lijkt me dit nou geen vertoning, ook al heeft het beestje ong 135pk.. zowieso heeft hij heel erg snel last van overstuur dus zandhappen zit er wel in zonder ervaring op een baan als deze.

Die corsa moet zich wel redelijk schamen zeg, dat je wat overmoedig bent en er een keer goed naast gaat is logish maar hij blijft wel gaan. en niet zo’n klein beetje ook.
Ik heb Forza Motorsport waar de Nurburgring Nordschleife er ook bij zit. Als je snel bent in je auto’tje zit je bij deze bocht rond de 4.30 minuten. In het spel is deze bocht overigens ook moeilijk als ik in mijn Bentley Speed 8 kom aanscheuren met 290 km/h! :D
HOTHATCHdotNL
Adenauer Forst staat hier natuurlijk om bekend. In mijn eerste rondjes altijd zeer bescheiden opgesteld, daardoor hier nooit voor lul gestaan…want dat doe je daar met al dat publiek. Op deze plek gaan alleen rookies van de baan
Jelle de Boer
Ik mocht 1 keer mee met een porsche 944 turbo op de ring maar is wel heel link, 2 keer van de baan geweest. Was wel het leukste wat ik heb meegemaakt
adenauer forst is elke dag weer feest mit dem touristenfahrt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).