Videotime: Rondje Ring in een NSX-R

Auteur: , 39 Reacties

Liefhebbers van Best Motoring kennen deze bestuurder wel: Gan San Kurosawa. Ook al is hij een beetje op leeftijd, racen kan hij nog wel. Het volgende filmpje is dan ook een van mijn favorieten. Hierin stuurt hij een Honda NSX-R snaarstrak over de Nordschleife zonder volgens mij ook maar een keer onder de 6000 toeren te komen. Het typisch Japanse camerawerk, dat ook het voetenwerk en de tellers in de gaten houdt, maakt het geheel af. Filmpje na de jump.39 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Briljant!
DonKilluminati
respect voor het voetenwerk
Ik dacht al, wat klimt die kilometerteller snel, maar die gaat maar tot 180km/h in Japan….. :)
japanners zijn hier echt de beste in met auto’s maken en ze besturen
Netjes
Zeker leuke filmpje. Deze man brengt de auto naar zijn limiet.
Is die wagen standaard? Nice!
hij deed een klein stukje fouten met de toeren:P
haha, erg slim, die handrem zo hard aantrekken op het einde ;)
wat een genie die man! :o echt heel knap, vooral ook dat voetenwerk… ik heb trouwens veel vaker hem in een nsx zien rijden volgens mij dus hij moet die auto beter kennen dan wat voor mens wat voor een auto ter wereld kent :o

ik verdenk hem er zelfs van dat hij dat rondje precies zo heeft gereden dat de auto na uitstappen uit elkaar valt ;) alles! anders heeft hij niet hard genoeg gereden :P wat wordt dat hondatje op zijn staart getrapt zeg!

nu een rondje tegen sabine in een M5?
Meesterlijk! Had hij die Ring voor zichzelf agehuurt ofzo?
De NSX is een prachtauto, echt waar. Maar er zijn 2 punten:
1. : Volgens mij is die NSX omgebouwd wat motorprestaties betreft..
2. : Meestal is de Ring toch overvol en zijn er veel auto’s op de weg?
Nu zie ik er geen 1!!
even snel als een 996 turbo! Prachtig filmpje!
Helemaal te gek!!
Heb afgelopen zondag een paar rondjes op de ring gereden, mooi weer en super rustig. En wat een kick krijg je als je de ring onder de 10min. doet met een oude bmw.
Dit soort filmpjes maken mijn dag dan ook weer helemaal goed!!

Nu ik dit schrijf vraag ik me af of er animo is om eens een dag met een aantal auto’s naar de ring te gaan. Heb je een oude bmw zoals ik of een dikke porsche neem graag mee. Kunnen we bij een aantal verschillende auto’s meerijden. Of laten rijden allemaal naar eigen invulling zou ik zeggen. (bij deze zeg ik vast dat ik het verstandiger vind om alleen iemand desgewenst mee te laten rijden vanwege de eventuele gevolgen)
Vervolgens kan de redactie met foto/video/tekstmateriaal vast een leuk onderwerp maken.

just a thought..
Ik heb in ieder geval wel zin om eens naar de ring te gaan, maar heb niet echt een auto om daar rondjes te gaan rijden!
Prachtige auto, blijft meesterlijk goed als het op bochten werk aan komt. Door velen onderschat en ondergewaardeerd door te kort aan vermogen in vergelijkingen met de hedendaagse supercars maar staat nog steeds zijn mannetje!

Prachtig zo’n witte, en wat een geweldig circuit! ook maar eens een paar rondjes gaan maken dit jaar ;)
@ Marcus

Heel leuk idee!! Ik wil wel meedoen!! :D
Kippenvel
oke.. volgende vraag.. waarom gebruikt hij rem en gas ter gelijke tijd als die terug schakeld? snap er niets van :)
Ik heb zowiezo nooit ook maar geloofd dat de auto ‘maar’ 280 peekaa heeft, ik denk dat het meer richting de 350 is. Hij gaat gewoon 3 keer te hard voor 280 paarden, volgens mij heb ik eens zo’n NSX met gemak een M3CSL eruit zien trekken op het rechte stuk (Best Motoring ofzo).

Best Motoring had voor dit filmpje (recordpoging voor iets?) de Ring voor zich alleen…
@drago: dat is het zogenaamde “double-clutching”. bij het terugschakelen wil je nog wel eens veel koppel op de wielen krijgen (remmende werking) wat tot instabiliteit leidt of blokkerende wielen. Door tussengas te geven zorg je ervoor dat de tandwielen van de versnellingsbak dezelfde snelheid hebben waardoor de schakel overgang vloeiender is; vroeger toen de versnellingsbakken nog niet gesynchroniseerd waren moest je altijd tussengas geven (dus van zijn 3 in neutraal, gas geven en dan in zijn 2 zetten)
@Jh
Denk dat hij hier gewoon tussengas geeft, zonder te double clutchen. Dus zonder tussenstop via neutraal(synchros zouden dit moeten oplossen), gewoon tijdens het ontkoppelen ff gas bij geven.
@ Shivan

Ga eens even je mond spoelen, waar zijn ‘jouw’ jappen dan in de formule 1..? :) Trouwens bij de ontwikkeling van de NSX heeft Airton Senna geholpen, ook geen jap. Spijtig btw dat hij dood is, zonder twijfel dat hij Schumi achter zich zou laten.
@jh

volgens mij heet dat wat hij doet gewoon heel-and-toe.
Michael Schumacher welteverstaan he, niet het zwarte schaap Ralf schoenmaker ;) :)
De NSX is zo een van die mooi gebalanceerde auto’s die andere met veel meer vermogen een p**pje kan laten ruiken. Zelfs al heeft ‘ie een echte 350pk is ‘ie nog “te snel”. Heel strak stuurwerk dit videootje
hij stuurt em rond als een virtuoos, nooit overdone maar soepeltjes en gelijkmatig.
wel erg netjes idd!
Palladium-Master
De ring op ???
Heb een Alfa Romeo 164 V6 met 230pk.
Genoeg power voor de ring ?

Tell me.
wow!!!!!!
TOP!!!!!!
Waanzinnig!!!!
xxxxxXXX
Hij heeft gelijk jappaners maken veruit de beste auto’s.
@ Rick

Ga jij je bek ook eens spoelen;-)! Schumacher hield Senna aardig achter zich in die jaren dat hij bij Benetton reed (op dat moment nou niet bepaald een team wat beter was dan McLaren). Ik zeg eindstand uit 92: Schumi 3 Senna 4. Eindstand 93: Senna 2, Schumi 4. In 94 had hij al een puntje of 20 voorsprong voordat Senna zijn ongeluk had. Het was spannend geweest, maar Schumi was zeker niet om de oren gereden!
hij komt volgensmij ook nog ff met zijn wielen los van de grond? :)
Jelle de Boer
probeer mijn vader over te halen ook een nsx te kopen, die zijn helemaal te gek
jaja Jelle de Boer… stick with the jag dude :P beter koop je een XKR, lekker knallen daaro bij zandvoort ;)
Mensen dit is een NSX R die heeft 315 PK en is helemaal aangepast! Ga dit niet vergelijken met een gewone nsx!

Idd knap voetenwerk , maar zo zou ik toch liever niet moeten rijden!
prachtig gereden.

Is het wel gezond om zo na een rondje de handrem op te trekken ? Die remmen staan toch gloeiend heet ?
de nsx-r is gewoon super een m6 trekt hij er met gemak uit heb het filmpje gezien op youtube.com en dat voor een auto die vanaf 91 in productie was de groeten
Als bezitter van een NSX kan ik hier wel wat input over geven.

De NSX-R heeft officieel maar 280 Pk omdit dit een afspraak is (was) in Japan. Net zoiets als de 250 km/u begrenzing waar de meeste Duitse fabrikanten zich aan houden.

Het keyword bij de NSX is (typisch Japans) dan ook ‘balans’.
Alles zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen.

De NSX-R heeft een blue-printed engine voor een betere en snellere response, een anders afgesteld drive-by-wire gaspedaal en heeft in de praktijk zo rond de 315-320 PK. Een waarde die overigens ook met een standaard NSX niet zo heel moeilijk te bereiken is.
De NSX-R is vooral LICHTER dan een standaard NSX, geen stereo, airco, Recaro stoelen, dunner glas, carbon-fiber spoiler en voorklep, het oudere type koppeling (lichter en sneller) enz. Gewicht is dan ook maar 1270Kg. Aerodynamisch heeft de auto meer downforce. Dempers & veren zijn veel harder, de sway bars zijn stijver en de rubbers eveneens. Chassis is versterkt voor (nog) meer stijfheid.
Misschien leuk om te weten, maar zelfs de originele NSX Type-R, die minder was aangepast dan deze laatste versie en nog met de smallere banden, zette in 1992 al een tijd neer van 8:03 op de Ring en was daarmee 5 seconden sneller dan de toenmalige Porsche 911 Turbo met de Porsche fabrieksrijders.
En het Duitse blad SportAuto Mag. zette met de NSX-R dezelfde tijd naar als met een Ferrari F360 Modena die toch ook op papier veel meer vermogen heeft.
@JH

is (zoals steven al typt) heel&toe. De bedoeling daarvan is dat je de motor op toeren brengt voor het moment dat je de koppeling weer laat opkomen. Dan hoeft je auto niet de motor op te toeren, waardoor alles veel soepeler gaat. Heel wat anders dan double clutchen, dat is om de versnellingsbak te ontzien. Moet je zelf ook eens proberen, je wilt niet meer anders als je het kunt :) Handleiding alhier : http://www.edmunds.com/ownership/howto/articles/45792/article.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).