Politie gaat flitsen met Audi S4?

Auteur: , 101 Reacties

Op een Belgisch forum zijn foto's gepost van een Audi S4 met radar. Het is onbekend wat de exacte lokatie is van het rijtje met S4-tjes, maar de Europese subsidie wordt zo te zien goed besteed...

Het lijkt echter wel verdacht veel op een photoshop. Zeker als je kijkt naar de laatste foto en dan de eerste ring van het logo. Maar dat kan ook een realistische insnede zijn… Iemand een idee/meer info?

Audi s4 radar
Audi s4 radar
Audi s4 radar

Met dank aan iedereen voor de tip!101 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
zou wel heel triest zijn als iemand zoiets zou photoshoppen :P
ziet er echt uit hoor..
leuke auto om in te flitsen :D
Mij hebben ze niet met m’n RS4 :P
het lijkt mij dat ze zoiets ook wel beter weg werken:S
lijkt me knap nutteloos :? de radar zou dan zijn om langs de weg te staan om te flitsen en niet om achter mensen aan te jagen..? ik vind het op het eerste oog niet gesjopt eruit zien alleen voor de politie lijkt me ook sterk.

stel dat ze gaan surveilleren met S4’tjes moet je gewoon een auto nemen die over de 250 gaat ;) hoewel de politie waarschijnlijk geen last zal hebben van de begrenzer…
Staat er niet “Import Slovakia” op die nummerplaat?
Volgens mij staat er bij eentje iets van Slovakia Importer op de kentekenhouder.
Wat is het voordeel van flitsen met een S4 t.o.v. een standaard Golf?
Of is dit een mobiele flitspost?

Ik hoop toch zo dat dit niet waar is…
Het blijft natuurlijk een matennaaierbaan om in een auto achter een boom te zitten wachten.
Hoewel het natuurlijk veel leuker zit in een S4 dan in een Passat.
echt onzin..

daar gaan onze belastings centen..
laat ze lekker in een fiat panda rijden..
Geloof me, dit is een photoshop. Als dit verhaal waar zou zijn, zou er binnen de week een rel in de regering ontstaan. We hebben een paar (honderd) miljoentjes te kort in onze begroting, maar dan wel met een S4 gaan flitsen zeker.Trouwens, flitsen gebeurt met een stilstaande auto. Dus als je er nu een Veyron of een Ford Fiesta (zoals nu meestal het geval is) voor gebruikt, dat gaat geen verschil maken.
Op de derde foto zie je trouwens dat op de autos op de achtergrond van de foto de ‘flitser’ in verhouding veel groter is en veel verder uitsteekt dan op de eerste wagen.

@ Cedric
Ze flitsen stilstaand, dus hebben ze jou wel met je RS4 ;-) . Het maakt niet uit dat je wagen sneller is dan de flitsauto.

@ maui

als deze wagen langs de weg geparkeerd staat zie je alleen de achterkant en de flits zie je pas als je de wagen al voorbij bent, dus ze hoeven het helemaal niet weg te werken.
En aan de foto kan je niet afleiden in welk land deze fotos getrokken zijn, kan net zo goed in Dubai zijn.
Ik word flik !
Wat een bak!
Op foto 2 zie je op de achtergrond een lada staan en ik het zelfde rijtje zie ik achterlichten van een fabia. Het is dus zeker gaan dubai (gezien de omgeving), maar waarschijnlijk een oost-europees land.
@Laurens,

ik ga met je mee…

Op de eerste (volledige) foto staat op het raam van de showroom:
Volkswagen
Golf
???ovakia –> slowakije?

Beter te zien op het forum die in het bericht gelinkt wordt.
@bs4: thanks!

@Fej: dat lijkt me toch een redelijke indicatie voor de locatie? ;)
En Dubai is het zeker niet, kijk maar naar de omgeving/auto’s op de achtergrond.
Aan de achtergrond van foto 2 te zien lijkt het eerder een projectje voor oost europa. Ben ik mis als ik wat veel lada’s en trabantjes zie ????

Trouwens op foto 2 in jullie overzicht ontbreekt nog een stuk in de hoogte om dit goed vast te stellen. De vrachtwagen is weggeknipt, net zoals de duidelijk niet belgische verkeerslichten :-)
Als ze dit echt gaan doen dan krijgen ze een hoop kritiek.
Beetje tig bpm vragen en zelf S4 gaan rijden
Flauwe photoshop..


De ring op de laatste foto glimt te hard. De ring zou in de schaduw van de kegel moeten zitten.
ik heb zo’n vermoeden dat deze wagens al rijdend het verkeer gaan controleren.. :) moet haast wel anders neem je geen S4 om te flitsen maar gewoon een skoda
Nou er is bij mijn vorige werkgever door Politie Noordholland een Audi A3 sportback 3.2 FSI Quattro DSG besteld met alle opties dus sta van een S4-tje ook niet raar te kijken. Alleen normaliter wordt die radar niet weggewerkt zoals op deze foto. Zal wel aan het belgische vakmanschap liggen ;)
Photoshop , maar goed Passat W8 is ook leuk hoor haha
@BWM320CI: hoe weet je zo zeker dat he PS is?! Sowieso kan je concluderen dat er egt meerdere S4’s stonden aangezien de reflectie van de wolken bij elke auto anders is. Dit is in Photoshop heel, heel erg moeilijk om goed te doen. Ook heeft elke auto een andere “inkijkhoek” waar je bij de eerste auto met 120 graden kijkt is de laatste rond de 170 graden. Ook dit is in photoshop bijna niet goed te maken door 1 auto te dupliceren en een skew aan mee te geven. Ik denk dat het egte fotos zijn..
Ziet er nou niemand op de laatste foto de woorden Slovakia Importer staan ? Ik denk dat je de meeste kans maakt om ze in Slowakije tegen te komen.
Heb nog ff gekeken naar detail van de radar op de front. Mocht het een Photoshop actie zijn, is het een verdraait goeie. Want het is bij die radar sowieso niet de bedoeling om hem OP het audi logo te plaatsen, wie weet hebben ze 2 ringen weggezaagd, en daartussen de radar geplaatst! Goed mogelijk! Ben ik de enige die het geen PS vind?
geshopt
Check de tweede foto, met die rijdende auto’s op de achtergrond, ik zie een witnummer board dus ga der maar vanuit dat dit niet in nederland is. En ik vind de rader wel heel lomp ingebouwd !! DUS FOTOSHOPJE !
Volgens mij is het een fotoshop, de laatste 2 foto’s zijn voor mij doorslaggevend. De hoek waaronder ze erop geplakt zijn is ronduit slecht. Ik geloof hier niet in :)
@Willem
De foto van de 4 audi’s naast elkaar is zeker wel echt , maar zoals het eruit ziet lijkt het me een photoshop ook als ze naast elkaar staan lijkt het of de achterste en voorste rader in perspectief niet kloppen
daarnaast lijkt het mij heel heel heel sterk dat ze in slovenie met 4 Audi’s RS4en gaan rijden maar dat is natuurlijk moeilijk te beoordelen vanuit nederland
@ fej et al.
onze regering is niet zo van de relletjes als het gaat om dit soort zaken. Dus al zou er kritiek komen vanuit t volk – lees: wij brave burgers – zal onze regering zich daar niet zoveel van aantrekken! alles voor de verkeerveiligheid he, want daar zal alles naar terug worden gekoppeld!

trouwens over zo’n rs4: doe-mij-die-ma!
Sowieso een Photoshop, de hoek van de grill met de “radar” klopt van geen kant, tenzij die scheef gemonteerd zit.
Vind de 3.0 TDI tjes van de Audi A4 en A6 al snel en duur zat voor de geldklopperij van Spee. (A6 3.0 TDI Quattro met een vanafprijs van ruim 60.000 euro) http://www.flitsservice.nl/ en http://www.audi.nl
Boys, ik kijk ff naar de PS techniek. Waarom zou zon radar precies naar voren moeten staan!? Bovendien zijn de radars op de verschillende Audi’s allemaal verschillend met goede belichting en inkijkhoek per stuk. Bovendien zei er iemand dat de rechterring naast de radar in de schaduw zou moeten staan. Met daglicht is hier geen sprake van. Ik ben er bijna zeker van het geen PS is. Zowel, dan is het een zeer goede, als hij namenlijk in staat is om belichting en hoek perfect te laten lijken, dan is hij ook niet te beroerd om die radar recht te zetten mocht hij dat willen.
In België wordt er normaal gezien toch van de middenberm geflitst? En toch wijzen die radarbehuizingen naar links… dat is naar de middenberm toe. Tenzij het frontaalflitsers zijn, natuurlijk.
onder plaats voor nummerplaat staat Porsche slovakia importer en het logo van Porsche erachter. Dus de auto’s staan ergens in Slovakije, zoals al aagegeven door Bs4 en cupra4. Trouwens geen photoshop
radar zit scheef omdat de auto in de berm staat en de andere auto’s er dus aan de kant langs komen waarnaar de radar wijst!

Heel goed, kijk anders maar eens op flitsservice.be in wat reportages, daar zitten ze ook allemaal scheef in de auto verwerkt!
zeg, als je harder gaat dan 257 word je sowieso niet meer geflitst toch? rij je mooi voor lul in je M3 etc, had je maar een lexus moeten kopen, die wordt begrensd op 270 km/h.
briljant! misschien zijn die IS-F lexi wat voor onze landverraders?!
lijkt me eerder een auto voor het arrestatie – team,
Voor alle duidelijkheid: flitsen gebeurt niet alleen vanuit stilstaande auto’s, maar kan ook perfect, en gebeurt ook, vanuit rijdende auto’s
Ik denk echt wel dat dit bedoeld is om snelheidsduivels te onderscheppen. Elitetroepen van de federale politie rijdt ook met audi 8-reeks. Dat is geen photoshop, die heb ik al zien rijden (en hoe)
toch jammer dat die radar dan precies dwars door het audi logo moet
Overzicht van flitswagens in België vind je hier:
http://www.snelheidscontroles.be/wagenpark/index.html

En ze flitsen in België vanop de middenberm, vanop een brug, gewoon langs de weg,.. kortom het maakt niet uit.
Tegenwoordig staat de wagen zelfs een tiental meter van de weg geparkeerd en staat de radar mooi onder de vangrail verstopt.
Zelf al ooit aan de kant gezet door die mannen. Ze reden toen met een blauwe BMW 328i met witte (neen, geen beige) lederen zetels erin :(
@Flits: Joechei, had ik dus toch gelijk:)
En nog een overzichtje:
http://walivo.skynetblogs.be/post/3726981/rijdende-flitswagens

Staan ook een paar tussen die al rijdend flitsen.

Denk bij deze dat deze vier audi wel degelijk gebruikt gaan worden.
het ziet inderdaat uit als een photoshop, maar zoals ik hier lees, zit de radar er scheef op om zo beter te kunnen detecteren. Als dit zo is is het absoluut geen photoshop. Als ze er echter recht op moeten zitten zou ik toch gaan denken aan een photoshop. Blijft trouwens een zeer nette wagen. zou zeggen, parkeer er maar één in mijn garage!
heb nog geen week geleden aan ikea een gloednieuwe audi A6 van de politie gezien,nog snel m’n radardetector weggestoken toen hij naast mij stond aan het verkeerslicht; maar ik kreeg een tumbs-up
@Lucke
bedank, ben ze nu aan het afprinten ;)
gewoon ronduit schandalig dat ze dergelijke wagens kopen met belastinggeld.
En nog een laatste overzicht. Best wel leuke site.
http://flits.bnet.be/pz_details.jsp?id=67
Kan het niet laten: hier zie je hoe ze tegenwoordig flitsen.
http://www.geocities.com/flitsservice_limburg/fotorepo.htm
Leuk verhaal….

Deze auto’s zouden van Koos Spee niet eens de weg op mogen in Nederland.
Een auto met zulke donkere zijramen voor is niet legaal!
“omdat het de communicatie met medeweggebruikers belemmert”

Niet in Nederland dus!
voor 99% zeker dat het nep is ;)
@Joske: wat hebben we nou aan zon reactie: lees even wat andere mensen eerder gepost hebben. Het is namenlijk voor 99% zeker dat het wel egt is… Argumenten staan erbij…
hier hebben we ondertussen wel genoeg over geluld niet…
-edit: hoeveel vraagtekens?-
Hij is wel degelijk nep. Of ze moeten die auto wel heel grondig hebben verbouwd. De radar die zogenaamd in de grill zou zitten is een multinova en die ziet er uitgebouwd zo uit:
http://www.flitsservice.nl/rpics_2006/10122006/Schiphol_A5/04_t.jpg
bron: http://www.flitsservice.nl
Dat gaat dus nooit achter de grill passen omdat zeker bij een S4 daar een behoorlijk grote radiateur zit. In normale flitsauto’s wordt andere apparatuur gebruikt waarbij de radar achter de (kunstof) kentekenplaat wordt verstopt.

En daarbij in de 2e foto wijst de radarkop behoorlijk naar beneden, wat hij in de 3e foto niet doet (zoals het hoort). Ook is op iig de laatste foto de grill niet ver genoeg weggehaald. Want zoals op mijn foto goed te zien is, heb je echt meer nodig dan alleen die puist die je nu ziet, en dat zit allemaal aan elkaar vast.
Zag die A8 van de Federale politie, 310PK en 3500kg, leuk die trekt iedereen er gewoon uit.

Hoor ze al roepen via het luidsprekersysteem, AUB niet zo snel rijden. LOL
3500kg voor ’n A8…hebben ze er extra betonblokken erin gelegd…kan nooit zo zwaar zijn…hooguit 2000kg.
Verder vind ik de RS4 geeneens zo’n mooie bak…hooguit ’n dikke motor maar niet echt iets bijzonders…blijft tenslotte wel ’n duitser…erg saai dus.
http://www.polfed-fedpol.be/org/org_dgm_mid_audi_nl.php

Lezen voor je wat schrijft is moeilijk he ?

PS Waar rij je zelf in ?
@ gert de helft zit in de achterbak/ dashbord en idd in belgie rijden dit soort s4’s rond met flitsapparatuur en ze stonden in de zijberm waardoor ze scheef steen maar kunnen gedraait worden zecker geen phtoshop gewoon de realiteit zonder alle aftrek ed zijn deze autos niet zo duur.
ok dan weet ik dat ik moet vertragen telkens ik een S4 zie :-)
fotosjoep, het logo van de importeur klopt al ni denk ik en de radar zijn schaduw bestaat praktisch ni?!
zucht…
vet!!
Ik probeer juist het punt te maken dat die andere zooi dus niet ergens anders kan zitten. Een multinova kun je simpelweg niet even uit elkaar halen. De radar unit is gewoon niet zo plat als die van een ‘normale’ Gatso.

Heb zo’n ding zelf in m’n handen gehad, en ik kan je vertellen, dat gaat echt niet passen zonder op z’n minst de radiateur te verplaatsen. Het past gewoon simpelweg niet.
@ sjaak lombok
Flitsen kan tegenwoordig tot boven de 300km. Er worden meerdere foto’s gemaakt…Dus ga je ook aant gas met je Lexus…
het zijn inderdaad foto’s getrokken van aan een garage in Slovakije

te zien aan de vitrine , de naam + oostblok achtige auto’s op een van de foto’s op achtergrond

ben al vaak in oostblok geweest en herken wel die sfeer van daar
de foto waar de 4 naast elkaar staan , rijden op achtergrond een Skoda Favorit en ene oude Lada , modellen die hier bij ons nog heel zelden bollen maar daar met hopen
heb op de belgische forum gaan zien en daar kun je de foto’s groter zien
Daar gaan de Belasting centjes dus naar toe?!
@ Raven

Hoe moet ik dat kunnen lezen dan als jij achteraf ’n link naar die A8 neerzet?
Eerst ergens over lullen en achteraf de link neerzetten…doe ’t dan meteen in 1x goed en zet meteen de link erbij zodat we weten waar je ’t over hebt…zeker te moeilijk om ’t in 1x goed te doen.
in belgie hebben ze ook m5 woute wagens rondrijden dus met een lexus kom je ook niet ver
Kijk er niet van op, poltie Gelderland-Zuid rijdt met een golfje R32 als onopvallende politie surveillance…
Is duidelijk een fotosoepje….

2e helft van vorig jaar heeft de klpd al 3 stuks Audi a4 3.0 tdi in gebruik genomen deze zijn gestationeerd in de buurt van nieuwegein.

verder hebben ze ook een stuk of 3 Golfjes V R32 afgeleverd gekregen, echter wel debadged en met een normale golf bumper hiervoor hebben ze bij Pon de uitlaatpijpen afgezaagd en daarna 2 bochten eraan gelast zodat je niet kan zien dat het een R32 is als je met een noodgang aan komt..

Maargoed die laatste hebben jullie natuurlijk ook allemaal gezien bij Wegmisbruikers….
Ow, vergeten de bovenstaande info komt van de account manager voor de KLPD van PON

duss….
en dan nog iets…


Beetje onzin om een snelle auto als radar auto te hebben….
@Nitrous: het gaat hier niet om Nederlandse auto’s…
@ noisemaker. kijk in de achterklep van die a8. vol met donuts en oude dossiers van bekeuringen;)
Ik hoop dat dit een fotoshop is. Het zou heel jammer zijn als hier overheidsgeld naartoe ging, in welk land dan ook. Bij achtervolgingsauto’s zou ik het nog kunnen begrijpen, die moeten af en toe snel, maar een radarauto heeft dat toch niet nodig… Of moeten ze gelijk van de weg gehaald worden als ze geflitst zijn, door de flitswagen? Ik heb geen idee hoe het eigenlijk zit daarmee…
Hey Noisemaker, hebt zeker niet de posting van “Flits” gelezen ??

LEZEN !!
Yo Noisemaker je hebt nog altijd niet verteld waar je zelf in rijdt ??
ik zie helemaal acher in een groene skoda en een witte lada dus deze foto zal best wel eens in slowakije kunnen genomen zijn.
maare is die camera binnenin ook zo makkelijk te soepen dan?
Eric(the good)
Foto’s zijn genomen voor de Garage Beerens (invoerder Spyker België) tegenover het bioskoopcomplex Metropolis.
@ Raven

Sorry mijn excuses…had idd de link van “flits ” niet gezien aangezien ’t niet over de A8 ging.
Ik rijd in ’n Toyota Mark II Tourer V uit 1994…hoezo die interesse en wat rijd jijzelf dan?
Ben al een keer aangehouden door een Audi S4 met camera aan boord.
Dit was een zwarte met zwart geblindeerde ramen.
44-RS-?? in het kenteken.
@ Raven

Waar blijf je nu met je antwoord…vertel eens waar jij in rijdt?
sorry Raven, maar die topsnelheid van de A8 is 200… de gemiddelde golf rijdt nog sneller…
op het raam bij de 2e foto van het gebouw staat GOLF en daar onder staat volgens mij YOKOHAMA geen ???ovakia –> slowakije?
Yellowwalllight
@ Eric(the good) : op de smalle witte stikker van de laatste foto staat duidelijk te lezen : PORSCHE SLOVAKIA IMPORTER gevolgd door een Porsche-logo ! Vanwaar dan die Garage Beerens tegenover de Metropolis ???

Misschien gaat het gewoon om standaard A4’s 1.9 TDI met een S4 badge erop met een nagemaakte multanovakop doo het Audi logo, even die gewone standaard A4 banden eronder en … iedereen is lekker bij de neus genomen. Wij Belgen herinneren ons de kartonnen rijkswachters en golfjes langs de autowegen van enkele jaren terug, waarbij ook iedereen aanvankelijk op zijn rem ging staan. Het effekt hiervan was evenwel snel uitgewerkt.
Die flitswagens zijn zeker niet voor België.
Voor de actuele lijsten van flits- en videowagens van België;
http://www.flitsservice.be broertje van……
In de toekomst zou het wel kunnen, aangezien ze in Nederland al een tijd rijden met VW V6-4Motion’s en in Frankrijk met Subaru Impreza’s STI’s… trouwens ruim 13 jaar geleden reden ze in Duitsland al met type 3 VR6-en…maar deze foto’s van de s4 zijn leuk maar wel fake.
hey ivm de audi’s ,dacht ook eerst pictune maar is niet,kijk maar naar nummerplaat steken twee kleine witte vierkantjes in,is soort reflector.De grill staat schuin daardoor hij er precies opplakt.Als je goed kijkt zie je onderaan de radar nog gedeelte en is niet gefaked.P.S ik werk aan antwerpse haven en heb er vandaag zo 2 verscheept.Maar er geen nummerplaten op,zitten strobo’s in lichten en ook nog eens in de grill 2,achteraan zie je door zwarte ruit niets,enkel als men ze aanzet komt er een electronische tekstbalk die men kan instellen met tekst.Wie zegd dat deze voor belgie zijn.Deze twee waren in grijs en hadden bestemming dubai.
Ik ben 4maand geleden met mijn nonkel zijn alfa gta tegengehouden op autostrade(grens belgie) richting eindhoven door grijze s4(B.o.B)Gevolg was dus fameuse boete en uiteraard kijkje in de wagen :-) Zal foto’s trekken vd week op werk als bewijs
Net in de automagazine “RTLsport” gezien op de franstalige zender RTL , die audi’s zijn echt .
Wel bestemd voor de Slovaakse Politie … het verklaart alles
Waar laten ze de flitslampen dan? In de Nederlandse surveillance auto’s zitten die waar normaal de breedstralers in de onderbumper zitten. Die zijn dan duidelijk vierkant en overdreven groot (iets waaraan je een flitsauto kan herkennen). Maar bij deze Audi’s zitten er nog duidelijk ronde pitjes in. En het lijkt mij inderdaad ook niet waarschijnlijk dat je nog voor de radiateur zo’n radar kop kwijt kan.
Ford GT Freak
waarom gebreuken ze hem niet om snelheids maniaken te pakken??
Pff een S4…
Kijk waar ze in Engeland mee rijden:
http://www.carpages.co.uk/ferrari/ferrari_images/ferrari_612_18_04_07.jpg

Je zou er bijna een misdaad voor willen plegen om daarbij op de achterbank te komen!
Mensen…

Ik ben echt een audi liefhebber…maar dit gun ik ze niet ;-)
Maar het is in ieder geval niet waar. De auto staan namelijk bij een VW audi dealer (zie achtergrond) voor de deur. Dit soort auto’s worden in speciale bedrijven ingericht en uitgeleverd.
Zo’n audi’tje kost ook al gauw 89.000 euro..lijkt mij een beetje veel…moeten ze ook wel erg veel boetes uit delen om het er weer uit te halen ;-)
…owja…een s4 heeft een 4.2 liter v8 met 344 pk…daar kunnen onze bromsnorretjes toch helemaal niet mee omgaan ;-P

Heb vorige week in de cabrio gereden…is wel beestachtig snel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).