Alfa Designer kiest voor Audi

Auteur: , 27 Reacties

Wolfgang Josef Egger (44) wordt vanaf 1 mei de nieuwe designchef van Audi. Hij volgt Walter Maria de’Silva op, die nu Chief Designer bij Volkswagen is. Egger begon zijn carrière in 1989 als designer bij Alfa Romeo en heeft vervolgens ook voor Seat en Lancia gewerkt. Hij ging echter weer terug naar Alfa waar hij afgelopen jaren Head of Design was. Het is daarbij noemenswaardig dat hij de ontwerper is van de Alfa Romeo 8c spider. Een goede aanwinst voor Audi...

Rupert Stadler, Chairman of the Board of Management at AUDI AG: “In refilling this position, the company with the four rings is strengthening its independence in matters of design and is thereby confirming the significance of this Audi core competence”.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
lijkt goed nieuws.. maar kan ook altijd tegenslage.. wel laten we afwachten en zien wat ervan komt
misschien geeft hij een beetje een draai aan het design van audi
En wij ons maar afvragen waarom de Alfa’s van tegenwoordig er zo ‘Audi’ en ‘Duits’ uitzien… Dat ze maar snel weer een zuiderling in dienst nemen daar bij Alfa.
Tja blijkt weer dat het “ons-kent-ons” principe in de automobiel designwereld alles is. Onder Da Silva gewerkt en nu weer onder Da Silva werken…niet slecht
En vergeet niet dat de 8C onder Egger ontstaan is wat toch echt als een echte Alfa gezien wordt. Tegenwóordig werken op de designafdelingen zo’n beetje alle nationaliteiten en het voordeel van een bijvoorbeeld niet-Italiaan is dat die soms de cultuur beter begrijpt dan de Italiaan zelf omdat voor die alles vanzelfsprekend is
dit is zeker geen slechte evolutie voor audi, al valt alles natuurlijk nog af te wachten.
hopelijk komt er nu meer variatie en karakter in hun designs, want laten we eerlijk zijn: er zit weinig diversiteit en durf in. (en dan heb ik het vooral over de A-3-4-5-6-8 modellen uiteraard)
Fijn voor hem, kunnen zijn kinderen weer naar een duitse school en zondags naar opa en oma.
Slimme kerel!
Die keuze was snel gemaakt zeker ;)
Ben benieuwd..
Ben benieuwd ofdat hij een eigen stijl kan doorzetten. Lijkt me lastig aangezien bij zo’n creatief beroep je eigen inbreng en smaak toch vrij bepalend zijn. Nu is het design bij Alfa de laatste jaren behoorlijk mooi, maar dat is het bij Audi ook (strak en chique). Ben benieuwd.
Vind eigenlijk dat er niets mis is met de audi ontwerpen. Die A6 Avant is echt een prachtige wagen. Ok, de Q7 is dan wel weer een gedrocht.
Een Alfa man bij de saaie, strakke en zakelijke Audi? Hopelijk maakt hij audi niet té mooi, past niet bij het merk.
De 8c is ontworpen door Felippo Perrini. Egger had slechts de leiding.

Alfa Romeo often imitated never duplicated…
@mr selected

Mooi past niet bij Audi???
Alfa is veel mooier zeker? grapjas toch
ik hoop dat hij de audi’s (A6, A4, TT, A3) wat minder rond kan maken en wat meer vorm kan geven… ze zouden best eens een beetje mogen teruggrijpen op de quattro en 200 vind ik. het worden nu wel heel erg uitgezakte puddingen allemaal :) alleen de A8 heeft nog écht vorm.
@Ilquadrifoglio: I stand corected!
Het komt inderdaad vaker voor dat het management aan de haal gaat met de creatieve uitspattingen van het werkende personeel ;)
Een beetje design kan Audi wel gebruiken.
Audi gebruikt nu de meest simpele lijnen en daar zou hij wel eens verandering in kunnen brengen…. Ben benieuwd
hopelijk krijgen we nu geen audi’s die op alfa’s lijken.
Hij moet de huisstijl van audi respecteren, namelijk lelijke dingen maken :-)
Hmm, hopen voor audi dat ie met net zo iets moois komt als de Alfa 8c!
Ik hoop dat Audi’s wat minder saai worden, maar niet té spannend, dat is niet voor Duitsers. Ik hoop dat Alfa weer een goede designer binnen haalt.
ach een ontwerper is maar een ontwerper. Natuurlijk is het een signatuur-leverancier, maar zeg nou zelf: de Hyundai Matrix van pininfirina is nou ook niet bepaald het toonbeeld van schoonheid…..
Niet te extreem graag, form-follows-function is toch één van de sterke punten de zelfdragende carrosserieën en de Space Frame moeten blijven IMO.

Een leuk design met de oude stevigheid van een Audi graag.


Nu nog achterwielaandrijving i.p.v. voorwielaandrijving en Audi is weer back on track.
Komt er dan toch eens ’n keer ’n mooie audi…laten we ’t hopen voor de audi fans…wat er nu aan audi te krijgen is is echt triest kwa design.
Ben het volledig eens met schrijver van Alfa often imitated never duplicated. De huisstijl van Audi is en blijft héél erg saai, maar dat geldt sowieso voor de Volkswagen Groep. De Italiaanse automobiel industrie heeft een aantal helemoeilijke jaren achter de rug, en dat mag gerust gezegd worden; de afwerkingskwaliteit mag soms de nodige verbeeringen, maar qua design blijven ze onovertroffen.
8C Competizione
ik ben het helemaal een met MrSelected, alfa’s zijn prachtig en audi’s zijn nu nog saai en Duits, daar moeten ze geen italiaans-achtig ontwerp hebben.
Jammer, Alfa’s zijn schitterende auto’s. Mooier dan wat er uit Duitsland komt, voor Audi zeker positief, maar voor alfa is dit jammer
Ach, de man zal een uitdaging nodig hebben. Bij Alfa hoef je de design-elementen maar op te scheppen: een scudetto hier, een baffi daar, nog wat holle flanken en mooi uitgesneden raampjes en hey presto : mooie auto.

Bij Audi heb je, euh.. dat zal graven worden. Als in archeologie.
En de “Italiaanse maffia” trekt naar het koude noorden. Flavio Manzoni is door Da Silva gehaalt, na Egger…http://www.auto-motor-und-sport.de/news/karriere_-_koepfe/hxcms_article_502123_14391.hbs
Manzoni maakte overigens wel retestrakke schetsen en ontwerpen zoals de Fuliva: http://archive.cardesignnews.com/autoshows/2003/frankfurt/preview/lancia-fulvia/images/lancia-fulvia2980.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).