DaimlerChrysler grijpt hard in bij Chrysler

Auteur: , 14 Reacties

Vandaag heeft DaimlerChrysler bij het bekendmaken van de cijfers over 2006 eindelijk onthuld wat ‘Project X’ precies zal inhouden en hoe het Chrysler uit de rode cijfers moet halen. En dat hard ingrijpen nodig is blijkt wel uit de cijfers.

Over heel 2006 heeft Chrysler een verlies geleden van maar liefst 1,12 miljard euro en dus is Mercedes het goed zat. Daarom is het “Recovery and Transformation plan” geïntroduceerd. Dit houdt onder andere in dat er maar liefst 13.000 banen geschrapt worden en de productie wordt verlaagd tot 400.000 auto’s. Aan de andere kant zal er voor 2,3 miljard euro geinvesteerd worden in zuinigere modellen en schone motoren. Dit moet er voor zorgen dat er in 2008 weer winst wordt gemaakt en als dat niet gebeurt? Dan is de kans heel groot dat Mercedes de boel in de etalage zet en Chrysler verkoopt. Wellicht dat het Chinese Chery er dan wel mee vandoor gaat.14 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
De productie wordt verlaagd? Minder Chryslers te koop en dus verkocht? Goed zo!!! :P Jammer dat het tijdelijk zal zijn (als het blijkt te werken).
Ja kijk, als Mercedes alleen maar techniek van de vorige generatie aan Chrysler doorsluist, dan bedenk je je wel 2 x voordat je zoiets aanschaft, alhoewel die 300C er wel wreed uitziet.
@Barry330cd: Is wel beproefde en bugvrije techniek van de vorige generatie.
@sacha
bugvrij?
hmm origineel ahum. Maar ik weet niet of de investering van 2,3 miljard in zuinigere modellen en schone motoren de verkopen omhoog zal halen… De toekomst zal het ons laten zien
ze doen maar als ik mercedes was had ik het allang verkocht die auto’s zien der toch niet uit
Is de 300C al in de opruimingsuitverkoop?
Waarom verkoopt Mercedes Chrysler niet gewoon? Mercedes is beter af zonder Chrysler.
@Mercedesfan, wij zijn beter af zonder beiden!!
@ Marcel: dat is niet waar
zonder Mercedes bestond De auto niet
@mercedesfan, tja zo kun je natuurlijk doorgaan zonder Hitler geen kever, zonder Ford geen massaproductie, zonder Wankel geen wankelmotor zonder Diesel geen diesel. Het gaat erom dat beide merken geen versterking voor elkaar zijn geweest en dat de mercedes kwaliteit al jaren twijfelachtig is. Jeremy Clarcson van TopGear heeft daar al het nodige over gezegd en ook autotesten hebben daar getuigenissen over afgelegd. Kortom ik denk dat mercedes mercedes niet meer is maar een conglomeraat van producten waarbij ze net niet, zoals bijv. japanners, de top kunnen bereiken. En dan moet je teren op je roem en reputatie vanuit het verleden.
Hmm, maakt me eigenlijk helemaal niet als Chrysler failliet zou gaan, ze maken, op de 300C na, alleen maar slechte auto’s!
Had men eerder moeten doen.
LEXUS GS 450h
Zonde voor sommige chryslers, maar Ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).