Eindelijk fatsoenlijke spyshots van de Porsche Panamera

Auteur: , 89 Reacties

Er zijn eindelijk wat fatsoenlijke spyshots opgedoken van de Porsche Panamera. En natuurlijk is het geen lompe bak zoals sommigen dachten. Het is een Porsche!

Car Magazine heeft een drietal spyshots op de site gezet. Hierop zijn nu vrij duidelijk de lijnen te herkennen van een vierdeurs Posje, men schrijft daarbij over een “four-door version of the 928“.

De Panamera zal diverse componenten gebruiken van andere Porsche’s. Vering en remmen van de Cayenne SUV, een lichtgewicht sportchassis van de 911 Turbo, etc… Zoals we al wisten wordt het gewicht rond de 1800kg geschat, het vermogen van de V8 zal rond de 500pk liggen.89 reacties

Precies een Rover. Echt lelijk!
Racing4Holland
De vierde foto doet het niet… Ik zie niet echt hoe dit een mooie auto kan gaan worden dus Porsche, verras me!
Ben heel erg benieuwd vooral naar de voorkant… Zullen het ronde ogen of “cayenne” ogen worden.
wel zwaar hoor en die achterkant gaat aan foto 2 te zien ook heel vaak heel vies zijn

hoop iig dat er wel iets van het porsche karakter bewaard gaat worden
@Racing4Holland: thanks, heb het artikel aangepast…
Leuk van Porsche.. Dit zal t straatbeeld verder verfraaien…

Maar voor een merk als Porsche is t wel genoeg zo.. eerst een SUV nu een sedan. Als t zo doorgaat krijgen we nog een ruimtewagen van Porsche a la Grand Voyager om maar iets te noemen..
Lelijke auto
Doe maar een quatroporte, vind ik mooier
sorry, maar hij is echt gruwelijk lelijk!
die spoiler ziet eruit als het gebit van m’n oma
@ jim
dit gaat ook niet DE spoilert worden dat kan ik je vetellen
Aston Martin Rapide staat nog altijd op nummero 1. De panamera moet eerst onthuld worden, dan kan ik pas beoordelen of het geslaagd model is.
Nog steeds best wel een lompe bak hoor.
Het is wel te hopen dat ze van die zielige geblindeerde achterramen afstappen.

Verder een mooie auto.
@Jim volgens mij zit er nog camouflage op hoor ;-)

Ik ben een absolute Porsche-liefhebber, maar als ik de spyshots zo bekijk dan heb ik toch mijn twijfels over dit model. het ziet er helemaal niet sportief uit en is belange niet zo mooi als een Rapide. Afwachten op de definitieve fotos!
Dit kunnen niet de illustraties zijn van hoe de Panamera eruit komt te zien, daar geloof ik werkelijk niets van. We worden allemaal nog op een heel leuk zijspoor gezet, wacht nou even af totdat hij vaker gezien wordt, dit stelt nog niets voor. De lijnen achter kloppen nog voor geen meter. Kijk naar de raamlijnen achter, het klopt gewoon nog niet.
Als je goed kijkt zie je onder de spoiler een beweegbare spoiler zitten. Wat me opvalt is dat de voorruit erg groot oogt…
Zo daar zijn we weer….

Nou de eerste foto’s van de Panamera stralen een heel hoog Citroen gevoel uit… Je weet wel die oude “snoek”. Ik kan dit model daarom niet waarderen.

De sportieve uitstraling is in mijn ogen niet terug te vinden in dit ontwerp. Het enige wat me aan Porsche doet denken als ik hier naar kijk zijn de koplampen.

Porsche succes ermee…..
Heeft veel weg van de Quattroporte
Heet dit nou nog een sedan, met zo’n lang doorlopende achterkant?
MV Agusta F4CC
Tjaaa…. Zoals het er nu op lijkt word dit een uitgerekte, opgedikte versie van de ondertussen al vele te veel uitgemelkte 911!!!
Oftewel: NIET mooi! Maar ja…. Laten we hopen dat het uiteindelijke model meer uitgebalanceerd in vormgeving is dan de deze!
Ik vond de eerste (computer)tekeningen heel veel mooier…
http://www.uberauto.com/images/stories/porsche/panamera_sketch_1.jpg
http://www.rexkaile.com/motorshow/porsche_panamera_0004.jpg

Hij is hier volgens mij een stuk platter langer en breder…
ziet er wat gek uit. misschien gewoon even wennen?
@Peperbus

Volgens mij is het tijd voor Hans Anders want dit te vergelijken met de quattroporte is gewoon nonsens.

Dit is een heel duidelijk geval van afwachten tot het eindresultaat, want de beelden tot op heden (met uitzondering van bovenstaande post) beloven weinig goeds. Maar goed denk toch dat mensen die in deze klasse een auto willen aanschaffen eerder een Aston of een Maserati kopen, uitzonderingen daar gelaten.
het klinkt leuk een station van porsche maar zitten de mensen van deze tijd daarop te wachten??

de eerste beelden vind ik niet echt spectaculair.
al vind ik de voorkant mooi.
doet me denken aan de carrera GT
de zijkant vind ik niet mooi.

geef mij de aston rapide maar
…..dus dit is echt lelijk
nee, dit wordt em niet…..

Daklijnen à CLS style???

Die neus lijkt op die van een fiat barchetta, het ziet er best goedkoop uit.


Porsche gaat deze auto nog wel onder handen nemen, ik denk dat dit een carroserie/chasis test was….
Ik ben benieuwd naar nieuwe spyshots.
Wow, hij is echt lelijk :)
nog veel te weinig te zien! :(
dit is echt de auto waar ik het minst een mening over het uiterlijk heb van de afgelopen tijd… omdat alles elkaar steeds tegenspreekt. er zijn mooie, maar ook hele foute impressies en op de spyshots is hij steeds zo goed ingepakt dat er een mooie auto onder vandaan zou kunnen komen maar voor hetzelfde geld is hij heel lelijk en lomp :?
ik hoop echter dat hij niet té conservatief is vormgegeven en dat hij net zo vaak te zien zal zijn als de cayenne :) en laat het gewicht niet al te hoog uitvallen! 1600-1700 zou heel mooi zijn :P
@Euphoric

Ik doelde meer op het silhouette (laag, breed, gedrongen) maar op zich heb je gelijk: zolang we het definitieve exemplaar niet onder ogen hebben gehad is iedere vergelijking, waardering, afkeuring enz. nonsens. Ik ben het niet met je eens dat er de voorkeur gegeven zal worden aan AM, Maserati enz. Ze zullen met deze wagen heel wat van het hogere segment wegkapen (met name in de US)
mensen mensen. snap dan gewoon dat er camouflage op zit, en dat je gewoon geduldig moet wachten op de persfoto’s. Kom dan maar met je oordeel. Elk weldenkend mens zal zeggen dat dit er niet uit ziet.
lijkt wel een stationwagen, Doe mij maar de Quattroporte
Hij doet me denken aan een Alfa Romeo Brera,een 60 meter jacht en een Cayenne voor de face lift. Dus ik zeg de prullenbak
smaakversterker
al die jaren ontwerp om een zo lelijk bak????
JEEZZ
Ik moet nog zien hoe die achterkant echt uitpakt… Dan pas kan ik echt een oordeel geven, want dat vind ik een heel belangrijk deel van een auto.
wow! wat een lelijk gedrocht :( Die achterkant is echt 10x niks. Een spoiler? :s dit had ik niet verwacht van Porsche.
Fiat blijft mooi.. :P
‘T is niet wat en wordt niet wat…….
Blijf maar bij de 2 persoons platgeslagen kever. Die doet het nog wel een paar jaartjes.
Jammer dat ze het niet aandurven eens van die lijn af te wijken zonder dat de porchefreaks hun over de emmer gaan.
Retro met 4 deuren zullen we maar zeggen. Hoe vernieuwend kun je zijn???
Ik kan van deze foto’s niet heel vrolijk worden. Hij is veel te lomp en uit-proportie. Ik heb wel het idee dat er nogal wat op de deuren is geplakt om de auto dikker te laten lijken. Toch nog maar afwachten.
De eerste foto’s van de M3 waren ook lelijk maar zie de foto’s nu… Wacht maar tot als je deze Porsche gaat zien zonder camouflage zoals hij in de toonzalen gaat staan Dan zullen de meeste mensen wel anders reageren
MercedesFreak
Jammer, dit past niet bij het imago van Potsche. Het is gewoon geen Porsche meer.
hup nu nog een diesel erin, voorwielaandrijving, een vette 120 pk en we hebben een leuke auto voor iemand anders….. geef mij maar de 911 turbo :)
Stiekum vind ik hem eigenlijk wel mooi, iedereen probeerd hem te vergelijken met andere auto’s maar ik denk dat je op een andere manier naar deze auto moet kijken. bijvoorbeeld zitten er uitgeklopte wielkasten onder zoals nu tegenwoordig bijna elke 911 heeft? De neus van deze porsche nu heel anders dan een 911. Dus de neus lijkt langer, een groter raam voor meer zicht!! Euhm andere spiegels.

Kortom heel ander model dan wat we van porsche gewend zijn, kunnen we dit niet gewoon als autoliefhebbers een keer accepteren en eens voor nieuwe ideeen open staan???

Daarom denk ik dat dit geen vergelijking wordt met een Cayenne, een 911, een 928 of een Cayman en ook zeker geen vergelijking met de concurenten.

Zoals we van Porsche gewend zijn willen en zullen ze een knap staaltje techniek op de wereld zetten waar nog steeds veel merken het nakijken bij zullen hebben.

Dus ik vraag jullie om eens met een frisse blik dit “gedrocht” zoals vele het van jullie noemen, nog eens een keertje te beoordelen als die gewoon af is.. en dan eens kijken of de Rapide, de Quattroporte, E8 of de E12 (onze neerlandse trots) er tegen op kunnen met de prijs, prestatie, ect.

Ben benieuwd want ook 1800 kg met 500 pk komt echt wel vooruit, en het lijkt me heel raar als iedereem hem hier zo lelijk vind ook nog durft te zeggen tegen Porsche dat ze beter kunnen ophouden.
Laten we een keertje positief kijken en niet alle nieuw komende modellen afkraken op hun eerste spyspots!!!!!

goed dit wou ik eventjes kwijt.
estingo
@ estingo

EINDELIJK iemand die er ook wat van vind!!!
als ie nou zo gaat worden a3s de tweede, dan vind ik het goed

http://www.bmwpower.lv/members/gt99/1928e8a1.jpg
Eerst eens overlopen wat er gaat veranderen
-de daklijn gaat slanker ogen (die bolletjes geven een foute indruk)
-de koplampen zullen groter zijn
-de achterkant zal iets slanker ogen als die spoiler ingeklapt is
-de zijlijn zal meer dynamisch ogen doordat er diepte in de lijn op de moterkap zal zijn
-De voorkant zal slanker ogen doordat er allelij rastertjes zullen zitten war er nu doek voor hangt.

==> het zal waarschijnlijk best meevallen, al heb ik m’n twijfels bij de dakhoogt, iets dat in mijn ogen optisch zou moeten weggewerkt worden door een extra “stuk” glas op het einde (beetje zoals bij een A8)
een ander iets, is de basisprijs, een audi S6 kost ong. 88 000 euro (correct me if I’m wrong)
dus als porsche een versie met ong 400pk maakt, dan moeten ze erond zitten (wat geen makelijke opgave is, gezien hoe porsche’s afgeprijsd zijn)
je zegt: correct me if I’m wrong, dat zal ik doen :P een s6 kost ong. 117 000 euro
ik heb het over een belgische prijs ;)
die is 85 000 euro
dus wel ongeveer goed ;)
belachelijk verschil in prijs trouwens, echt niet normaal
als het een troost kan zijn, ze willen de prijs in belgie ook omhoog doen :( (via allerlei heffinkjes)
das ook flauw :(
Wees gerust, er is een oplossing voor.
Ik denk er namelijk aan om de luxembrugse nationaliteit aan te nemen nog maar ruw gedacht, maar ik denk dat ik igg kan besparen op m’n belastingen e.d.
er is in nedeland een bedrijf waar je een auto op luxemburgs kenteken kan kopen/huren, dus zonder belasting
Heb ik al van gehoord, maar zoals je waarschijnlijk weet, ben ik belg.
Dus dat huren/kopen is niet voor mij.
ja das dan jammer voor je :P
Heb jij misschien een wagen van dat bedrijf?
Volgens mij zal dit model toch wel heel veel weghebben van die eerdere stijloefening uit 1988, de 989.

http://www.vezess.hu/content/cm/Porsche/989/989_orr34_big.jpg
http://www.vezess.hu/content/cm/Porsche/989/989_felulrol_hata34_big.jpg
@dekster
ben nog niet oud genoeg
Waar komt opeens het vergelijk met de S6 vandaan? Vanwege het aantal PK´s? Een opgepompte Audi vergelijken met een Porsche ……dat is vloeken in de kerk.
de S6 is in mijn ogen de grootste understatment die er rond rijdt.
ik verwacht er veel van maar deze foto’s weergeven totaal geen mooie auto jezus wat een gedrocht. eerst maar eens afwachten :D
Jongens, volgens mij is die spoiler die gemonteerd is op de spyshots een placeholder.

Het zal vast wel een retractable spoiler (zoals op de Carrera GT) worden, ik denk dat hij er ook wat beter uitziet in zilver.
Zoals bij de meeste Duitse auto’s het geval is.
Off-topic:
Zilver?!! Spuit de auto dan gewoon niet. Zilvergrijs spuiten vind ik het ergste wat je een auto aan kunt doen. Zeker bij een Porsche. Een Porsche moet een knal kleur hebben die uit schreeuwt: HIER RIJ IK!!

On-topic:
Gezien de computertekening die Erik heeft gepost en de achterkant van de Cayman denk ik dat dit een heel mooie auto KAN worden. Die Cayman achterkant zal wel aangepast moeten worden ivm hoofdruimte voor de achterpassagiers maar ik heb nog steeds goede hoop dat deze auto mooier gaat worden dan de Rapide. Ik zet mijn geld op Porsche.
@Arnoud
De politie zal het ook opvallen
Het blijft toch een lompe bak…
Vind die koplampen toch echt wat weg hebben van Ferrari F430…
Lomp of niet het is een Porsche waarmee je rijd eindelijk eens een praktische (sportieve gezinswagen! ) van porsche mooi !
Luxemburgs kenteken?
Ja, dat dacht ik ook te zien…
heel goed, want daar gaat ie natuurlijk “de helft” kosten excl btw en ecxl bpm

RA999 en Dekster. Je kan overal in nederland bij dealers auto taxfree kopen. exportkenteken er op en naar luxemburg. daar importeer je en klaar is… dekster?

Ik doe dit namelijk ook
zoals die link van sebas, gruwelijke wagen
Ik snap het echt nie, hoe kun je nu al, vol gecamoufleerde auto, je mening loslaten over het uiterlijk van de auto???:S:S….is dat nie iets te vroeg :S:S
Leuk he, filosoferen. Deze auto is gecamoufleerd, maar ik vind hem toch wel heel erg af. Inderdaad de lijnen achter kloppen nog niet helemaal. En die spoilert is fake.
@Pimmes

We hebben het hier over een Porsche. Het is dan toch logisch dat we een mening kunnen loslaten over het uiterlijk. Waarom? Het is namelijk een Porsche…

…voor mij zien alle porsches er hetzelfde uit…

…maar dat is maar mijn mening natuurlijk ;-)!
Begint er al op te kijken :) mooie foto iig
AAAHHHHH…GADVER, echt vreselijk lelijk

volgens mij hebben ze het kleie model een paar keer laten stuiteren, zoiets kan een merk als Porsche toch niet gaan produceren. De Chayenne kan misschien nog wel, maar dit…..

Laat ze het toch bij sportwagens houden, dat kunnen ze tenminste.
eindelijk eens een gezinswagen :P
die spoiler kan weg die is veel te lomp voor de panamera
Ik weet niet of iemand deze link al een keer eerder in een reactie heeft geplaatst, zo ja…….. http://www.autoblog.it/post/7442/porsche-panamera-nuove-foto
Het wordt echt tijd dat er weer echte designers worden aangetrokken door Porsche, of moet ik zeggen Volkswagen. Ze maken er sinds de oer 911 en 928 1st model geen mooie auto’s meer. Ze zijn nu alleen nog gericht op de bankrekening van de rijkere die sowiezo al geen gevoel hebben voor vormgeving of esthetiek. Advies: Fabriek sluiten en ons laten met de schone herinnering van het roemrijke verleden van Porsche voordat het wanstaltige heden het mooie verleden gaat overschaduwen. Als ze daar al niet mee bezig is.
@Nico
Je leeft zeker onder het motto vroeger was alles beter……

Een beetje vernieuwing en aerodynamica kan geen kwaad zodoende ziet de huidige porsche generatie d’r volgens jou niet uit. Dit heeft alleen te maken met smaak maar goed dat ik persoons gebonden…..

Ik vind bijvoorbeeld de porsche carrera 4 coupe van de jaren 1988 t/m 1993 de mooiste, dus ja smaken verschillen…..
de cayenne was een leuk uitstapje, maar ik denk dat porsche zich gewoon op de 2 deurs moet blijven richten, wat komt hierna? een porsche a-klasse alá mb a-klasse?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).