Chrysler verkocht aan Hyundai? Of GM of Chery of…

Auteur: , 15 Reacties

Afgelopen week werd duidelijk dat DaimlerChrysler hard gaat ingrijpen bij dochter Chrysler. En dat ze de tijd hebben tot 2008 om de boel op orde te krijgen. En als dat niet lukt? Dan gaat de boel in de verkoop! Inmiddels zijn op internet dan ook de wildste geruchten te lezen over potentiële kopers.

De eerste naam die opdook was die van GM, lijkt mij een beetje ambiteus voor een merk dat zelf maar met moeite het hoofd boven water kan houden. Maar inmiddels is er ook een hardnekkig gerucht opgedoken dat het Koreaanse Hyundai serieuze interesse zou hebben in Chrysler. Je vraagt je misschien af waarom, maar hoogstwaarschijnlijk is het Hyundai te doen om het waardevolle dealernetwerk dat Chrysler in handen heeft en wellicht de productiecapaciteit. Op die manier zou Hyundai (en dochterbedrijf Kia) een nog stevigere poot aan de grond krijgen in Amerika.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Zo worden de namen van het Chinese SAIC en Chery ook al genoemd in de wandelgangen. Voorlopig blijft het nog een beetje gissen maar er kan een spannende overnamestrijd gaan losbarsten.15 reacties

hyundai lijkt me sterk,
nadat de directeur was opgepakt werden er tijdelijk geen belangrijke beslissingen meer gemaakt etc.

lijkt me sterk dat hyundai aan dit soort dingen loopt te werken…
Verkopen van Chrysler lijkt me (voorlopig) vooral een enorme kapitaal vernietiging. Het concern heeft veel geïnvesteerd in nieuwe modellen (300C, Sebring, Avenger, Caliber, Charger, Nitro, en de Compass, Commander, Patriot)
Potentieel genoeg, maar de kostprijs moet wel omlaag en de kwaliteit omhoog…
want alle recalls en alle garantie-werk door kapotte automaten, versnellingsbakken etc…. dat kost gruwelijk veel geld.

Dat één van de genoemde merken genoeg kapitaal heeft voor alle merken kan ik me niet voorstellen, maar goed…. Hyundai is meer dan alleen de autoclub…dus geld is er op zich wel (te krijgen).
weer een grote naam die naar azië zal gaan, nu iets anders, wie heeft nu aston gekocht?:P
Het begint nu echt uit de klauwen te lopen bij de Amerikaanse fabrikanten zeg.
@Armade beter te laat dan nooit. Houdt ze scherp datgeen te produceren wat de consument wil en wil betalen. Gezien de schaartste aan grondstoffen wordt het ook weleens tijd zuiniger en technisch vervolmaaktere auto’s te produceren.
@Dekster ik meen gelezen te hebben dat de nieuwe eigenaar het smaakvolle LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) http://www.lvmh.com is geworden. Komt mooi uit ze kunnen nu iedere Aston dopen met hun eigen champagne en/of gewoon weggeven aan relaties.
haha, DaimlerChrysler zonder Chrysler. Ze zullen ook eens aan de naam moeten veranderen dan ;) .

– Sammie
@Sammie, grote kans dat het dan weer gewoon DaimlerBenz gaat worden. Net als voor de overname…
@Sammie, ze hebben zo langzamerhand al hun merken verklooid dus dat wordt lastig. Maar misschien is Nanjing een optie….
Beetje raar verhaal. Chrysler heeft inderdaad zó veel nieuwe modellen geintroduceerd, dat ik me afvraag wat de beweegreden hierachter is. Wellicht dat ze hiermee de vruchtbaarheid van het bedrijf wilden tonen, zodat het beter verkoopbaar is.

Ik heb geen zicht op de Amerikaanse verkoopcijfers van deze modellen. Maar een 300c heeft in ieder geval voor opleving gezorgd. Het is ook voor de eerste keer dat ze hier in Nederland, na het (gematigde) succes van de Voyager, voeten aan de grond hebben.

Jammer als er met een dergelijk merk gegooid gaat worden. Want, Amerikaanse rommel of niet, het is een merk met heritage. En dat zou ik niet overlaten aan een paar Aziaten.
Toch vreemd…Ik zie relatief veel Chryslers rijden.
Pt’s…300C’s…meer dan vroeger..
Renault was toch ook eens op zoek naar een luxueuzer merk om over te nemen.
Ze hadden hun oog laten vallen op Jaguar. Dus hier is een opportuniteit voor hen.
@Marcel, Aston Martin is NIET gekocht door LVMH. Ze ontkennen het zelf in elk geval. http://www.autoblog.com/2007/02/06/lvmh-says-aston-purchase-is-pure-rumor
Renault/Nissan hebben al een samenwerkingsverband met Chrysler. Dus die stap is niet zo groot. Tenminste dat zei voorzitter Zetsche, en stond ook op teletekst.
Dat zou me helemaal niet erg lijken! Laat Chery of zo’n ander Chinees merk Chrysler maar verkloten!
Ik heb zelf 2 Amerikaanse wagens waaronder ook een chrysler 300 .Vele mensen hebben domme vooroordelen eerst zelf er mee rijden en de sfeer meemaken van deze zeer goede wagens met persoonlijkheid .Ik heb ook een nieuwe Porsche Boxster maar rij liever met mijn amerikanen!KEEP THE SPIRIT A LIVE !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).