Productiemodel Carver One in Genève (eindelijk)

Auteur: , 50 Reacties

Op de aankomende autosalon van Genève zal het Nederlandse Carver voor het eerst een productiemodel tonen van de One. Je weet wel dat grappige driewielertje waarvan we al enkele jaren prototypes gezien hebben en vele beloftes over het eindelijk in productie gaan. Inmiddels is Carver in zee gegaan met het Britse Prodrive voor hulp bij de ontwikkeling.

Maar voordat we weten hoe de definitieve Carver One uit gaat zien eerst een kort geschiedenislesje.

2003
24 exclusive Carvers are built by hand and are sold worldwide.
The Carver features in various renowned magazines and television programmes, amongst them BBC Top Gear.

2005-present
Carver Europe GmbH, with head office in Zurich (CH), is founded to co-ordinate the worldwide production, sales and service of the Carver One. The engineering facilities remain located in Dordrecht (NL).
From 1 February 2006, Carver Europe head offices – now Carver Europe BV – are relocated to Dordrecht, near Rotterdam (NL).

For the production, Carver teams up with Prodrive, one of the world’s leading motor sport and vehicle technology providers. Together they set up an entirely new production process. During the preparations for the new process, every single of the 1200 components of the Carver One
is under scrutiny. The total number of components is reduced to improve production efficiency and maintainability. About half of the original components are fully re-engineered resulting in a more reliable vehicle clients will be able to enjoy to the fullest for many years to come.

The global sales and service network is being rolled out and preparations for the production of the first batch of a limited edition of 500 hand-crafted vehicles are underway.

En nog een paar spectaculaire filmpjes waar maar weer eens uit blijkt hoe bijzonder dit karretje is.

Carver @ Top Gear

Carver @ Monaco

Carver @ Madrid50 reacties

Idd eindelijk. Echt een maf (op een leuke manier :D ) ding. Ik hoop dat het een relatief succes wordt en dat ik er een in het echt zie (ooit vast wel).
ik wil er een!!!
Haha :D dat ding is tof!!
Daniel a.k.a XploidVain
Leuk speelgoed^^
Trots dat dit uit Hollandse handen is gekomen!!
hoeveel kost zoon speeltje ?
egt leuk ding :D
Onnodig gecompliceerd en onpraktisch stukje speelgoed. Doe mij maar gewoon een echte auto, een twee-wielen-voor-en-één-achter driewieler of een motorfiets.
hij is niet eens heel duur, 40 000 euro. ok, wel duur :P
geloof rond de 46.000 euro
Veel (te veel) geld voor zo’n ding… Het idee is verder wel leuk.
Echt een briljant apparaat. Heb er een keer 2 in het echt gezien. Je gelooft je ogen gewoon niet, ook al ken je ze al.
het is wel tof maar niet zo mooi
geweldig apparaat en iedereen die ermee rijdt is er helemaal weg van…… dit concept is gewoon top! Jammer van de prijs, maar als die idd onder de 20.000 euro komt dan staat zoiets hoog op het verlanglijstje. Alleen….. geen bagage ruimte…. dus niet geschikt als weekend weg auto… da’s toch wel erg jammer.
@wOoOdy:
Je kan een koffer krijgen die onder de spoiler past ;).
Door de prijs istie ten dode opgeschreven. Kijk maar wat er met die overdekte BMW moterfiets is gebeurd: te weinig voor te veel geld.
Wel vet maar wat een stuk speelgoed lijkt wel een motor en mag zeker niet op openbare weg
@peperbus: die BMW mocht in de meeste landen niet de weg op en voegde eigenlijk alleen een dak toe aan een scooter…..je moest dus een motorrijbewijs hebben en dan is de doelgroep al een stuk kleiner. Welke biker wil er nou zo’n mietterig overdekte motor? Motorrijden draait om vrijheid en snelheid, niet om praktisch van A naar B komen….. en daar mikte die BMW wel op. In Italië (rome) zie je trouwens een vergelijkbaar voertuig relatief veel (van Benelli).

De Carver mag je met een gewoon b-rijbewijs rijden en dat maakt het al beter. Verder is de auto zoals je in alle reacties van de testrijders hoort, enorm leuk om mee te spelen… duidelijk niet vergelijkbaar met die BMW scootmobiel
@w0o0dy: Ik heb er lang over gedaan voor ik deze thread tegenkwam en wil er toch graag iets aan toevoegen. De BMW C1 was/is niet alleen een scooter met een dak. In de meer dan 10 jaar dat ie inmiddels rondrijdt heeft de kooiconstructie al vele malen zijn nut in de praktijk bewezen. Dat was ook in 2007 al het geval. De (Benelli) Adiva heeft weliswaar een dakje, maar biedt naast weersbescherming geen enkele protectie. Het is een marketingmisser geweest dat de fabrikant van de C1 verzuimd heeft veiligheid veel duidelijker voorop te stellen.

De fun-factor is ook met een C1 zeer aanwezig en de tijd blijkt er nu ook meer naar te zijn dan 10 jaar geleden: er rijden nu meer C1’s in Nederland dan ooit tevoren. Met een verbruik van 1:27 – 1:30, vaak abs, altijd een katalysator was ie zijn tijd ver vooruit.

Kinderziektes waren er, een hoge prijs idem, maar inmiddels is die prijs gebruikt alleszins redelijk. Met een goede onderhoudsstrategie is een C1 een prima woon-werkfiets en kun je er zelfs enorm hard mee door het Schwarzwald… vooral bergaf ;-)

Groeten,

Bob
btw dit is die fiets van Benelli (die voor zover ik weet wel een heel stuk goedkoper is dan de Bmw scootmobiel)

http://www.gizmag.com/pictures/1549_04.jpg
Precies… Die BMW was ook helemaal niet op prestatie gericht. Klonk ook voor geen meter, net een bromscooter. De Carver is wel op prestatie en rijplezier gericht…
Maar toch: nog steeds erg veel geld. :(
Deze ziet er optisch beter uit, vindt ik.
http://thekneeslider.com/images/ventureone.jpg

Meer info:
http://www.flytheroad.com/
Moet hybrid/electrisch voertuig worden dat technisch op de Carver gebasseerd is…
@JH die is inderdaad wel cool. Past goed bij het space-age concept van de Carver zo’n space-age look. En het idee van electromotoren in de achterwielen (of in het achterdeel, ter hoogte van de achterwielen) is ook slim want dan blijft het zwaartepunt van dat achterdeel mooi laag….. Nice!
Eigenlijk is de Carver natuurlijk alleen maar een manier om de DVC (Dynamic Vehicle Control) technologie van Carver Engineering BV, http://www.carver-engineering.com aan de man te brengen.
is die carver door michiel van de brink getekend?
Ik hoop dat ik als ik men rijbewijs heb echt een keer in zo’n ding mag rijden
jeetje ik dacht dat dat ding al lang te koop was :? heb er ook wel eens een gezien… hele leuke dingen maar ik heb nooit de behoefte gehad er een te bezitten. misschien als ze het wat verder gaan uitbreiden en groter aanpakken dat het karretje ook interessanter word :) ik vond de achterwieltjes altijd heel klein en de lompe bak aan de achterkant te veel in het zicht zitten…
Als ze straks in de productie misschien goedkoper worden wil ik dr misschien wel één…
Voor 46000 euro heb je hier al een 350z of een honda s2000
Heb een keer mee mogen maken om ze op de openbare weg in aktie te zien. Reed zelf richting R’dam en kwam ze tegen bij Dordt (wist niet dat ze daar werden gemaakt). Ze reden met 2 van die gevallen, maar wat mij opviel was dat het overige verkeer er nogal schrikkerig op reageerde. Ze kwamen wel aardig vooruit, maar echt snel kan ik het ook niet noemen. Denk trouwens niet dat ik zelf in zo’n kleine doodskist tussen de rest van het verkeer op de snelweg zou durven rijden.
Grappig ding, ik vraag me alleen af, waarom hebben ze dat zijaanzicht zo verschikkelijk op een new beetje laten lijken?
die bmw c1 was anders ook wel iets leuks, jammer nooit echt aangeslaan, want dat is ook een uberfun ding, superveilig, praktisch, en zeer vinnig. en niet te vergeten..je had een koffer waar je veel in kwijt kon voor boodschappen.Ideaal grootstad transportmiddel

maar zoiets….welk doelpubliek….te groot voor in de stad, te klein voor 2de wagen…en onpraktisch. dit is echt gewoon speelgoed.
LOL, ik vind die Carver echt vet! Wil er ook een!
Het probleem van de karver is dat er geen doelgroep voor is. Een autorijder zou voor dat geld zeker wel een nissan 350z (of iets gelijks)voor kopen, en een motorrijder kan er zelfs twee heel snelle motorfietsen voor kopen, en dat niet allen je rijdt voor paal in dat ding:)
Dit is een prachtig concept! En het móet geweldig rijden; het zal een sensatie zijn (en niemand die het tegenspreekt die er in gereden heeft).

Of er een doelgroep voor is? Vast wel, dit is typisch iets voor iemand die het als tweede auto koopt, of zelfs naast een motor.

Zou er graaaag één willen hebben! Heb de mannen in Dordt een tijdje geleden een mooie mail gestuurd met de vraag of ik er eentje kon huren. Helaas nooit iets gehoord.
Nu wordt het een 350Z roadster :) (grappig dat jullie ‘m als alternatief noemden)
the real stig!
ik heb de carver in de zomer op de 24h van zolder kunnen spotten ziet er best goed uit in het echt!
Ik ben trots dat het een nederlands idee is, de Carver!!!!!
Want in dit land hebben we aardig bijzondere merken zitten, die allemaal wel bestaansrecht hebben, en die allemaal hun eigen doelgroep bedienen.
Het zal wel als tweede wagen te gebruiken zijn, de Carver!!!!!

Want hij is echt bedoeld voor de rijken onder ons, want dan hebben ze weer een speeltje erbij!!!!

Je hoeft met de Carver geen boodschappen te gaan doen hahahahahaha!!!!!
Zouden er ook een SUV versie van komen;-)
@Robin,

1.90 hoog 2.00 breed, 4.5 liter V8 ( staat in een aanhangertje)
Als je hier een slalomtest mee doet, ligt je lunch wel op je dashboard, of fietsstuur. Wat er ook inzit.

Top Ontwerp!
Stukje uit het persbericht: Its sporty engine gives it just the right power in proportion to its weight, reaching a top speed of 185 km/h (115 mph) while its average fuel consumption remains at a very modest 6 L/100 km (40 UK mpg).
@H.J. Vaesen

Juist niet, je voelt geen zijdelingse krachten in deze machine dus…
cool! als dat ding zo zuinig is krijg je er misschien nog subsidie op ook! laat ze er meteen een klein elektromotortje in stoppen en de subsidie verdubbelt zelfs! dán wil ik dat wagentje zéker derbij :P

dit zou echt de beste manier zijn om van die achterlijke nederlandse regels te profiteren… als dit tenminste als een fatsoenlijke auto wordt gezien en de regelmakers niet weer een reden verzinnen om hier geen geld op toe te geven :?
Autobandventieldopje
Kan niet wachten om er mee te rijden…hou zelf toch ’t meeste van bochtjes nemen en dat is nou precies wat er zo leuk is als ik het zo bekijk..en als er genoeg van geproduceerd gaan worden wordt ie ook goed betaalbaar voor alle liefhebbers..
En een Carver GT met Hayabusamotorblok zie ik ook wel zitten..altijd een overtreffende trap zoeken..dak er af en gaan met die banaan..
Ik vraag me enkel af wat er gebeurt als de achterkant uitbreekt?
Vanmorgen op de E19 Antwerpen-Rotterdam reed ik er naast, een matzwart prototype
Nu nog een half metertje breder en een Hayabusa turbo blok erin, dan wordt ie een stuk interessanter :P
FlorisFerrari
Hoe heet dat lied uit dat filmpje in monaco?
mooi hebbeding maar te duur en als het regent niet te gebruiken dus niets voor europa. als ik me niet vergis is bmw al 10jaar terrug uitgekomen mat zo’n voertuig en is ook niets geworden (was nog duurder)
Leuk speelgoed met een belachelijke prijs van €46.000!!!
(drunk)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).