Autoblog Audi Q7 Roadtrip

Auteur: , 84 Reacties

Het laatste weekend van januari besloot het autoblog testteam een dagje sneeuw te pakken. De winter diende zich eindelijk aan, tijd voor wat sneeuwpret. Het wintersporten zorgt echter altijd voor een afgeladen auto, dus we hadden iets groots nodig. Gelukkig was er een Q7 voorhanden...

Dankzij PON werd de Q7 nog even snel op wintersloffen gezet, die Duitsers schijnen tegenwoordig wat strenger te zijn. En sowieso wel handig, zodat we op de autobahn zonder angst lekker konden doorblaffen. Voor de uiteindelijke bestemming was Zwisterland geen optie, gezeik met die GPS controles, dus werd er koers gezet naar Oostenrijk. Sölden om precies te zijn (“waar alles draait om babes, booze en boarden?).

Audi Q7 Roadtrip

De Q7 onderscheidt duidelijk van de zustermodellen (VW Touareg en Porsche Cayenne), niet alleen qua design, maar ook qua omvang. De Q7 is een stuk groter en past daardoor niet in ieder parkeervak. Maar juist die grootte in combinatie met de styling van de voorkant geven de Q7 wel genoeg roadpresence, waarmee vervelende linksplakkers snel genoeg aan de kant gedwongen kunnen worden.

Audi Q7 4.2 Roadtrip

Audi Q7 4.2 Roadtrip

Onder de kap van de van de Q7 4.2 vinden we een 4.2 liter grote (verrassing!) V8 FSI. Dit blok is verwant aan het powerhouse van de R8 en RS4, maar levert minder pk’s. In de Q7 zijn er 350 ter beschikking en een koppel van 440 nm bij 3500 toeren. Daarmee snelt de 2,2 ton zware Q7 in 7,6 seconden naar de 100. De topsnelheid ligt op 244 km/u, een waarde die we net niet haalden op de autobahn. Gezien de op 210 km/u gelimiteerde winterbanden hebben we dat ook niet lang en vaak geprobeerd, dus uiteindelijk haalt de Q7 4.2 die waarde vast wel.

De snelheidssensatie is overigens minder heftig dan je uit de cijfers zou afleiden. De echte speedfreaks moeten wachten tot de Q7 V12 TDI of een mogelijke Q7 W12 er komt. De standaard automatische versnellingsbak met zes versnellingen helpt overigens niet voor het ultieme vlotte gevoel. Vanwege verbruik en de rust in de cabine schakelt de bak in het standaardprogramma snel naar hogere versnellingen. Wil je vervolgens weer snelheid maken op de autobahn, dan moet de bak van de 6e terug naar de 4e en in sommige gevallen 3e versnelling.

Audi Q7 4.2 Roadtrip

Kunnen we daarmee de Q7 afserveren als wintersport auto? Niet echt, want uiteindelijk is het een heerlijke reiswagen. De zit is goed, hoewel niet overdreven ruim. Er kunnen zelfs 7 personen aan boord, zolang er twee 1 meter 60 of kleiner zijn. Ga je met maximaal 5 man (m/v, liefst v als het aan ons ligt) op pad, dan rest er een prettige 775 liter bagageruimte. Met het gemonteerde MMI navigatiesysteem waren we niet meteen vrienden. Het systeem gebruikt netjes de TMC filemeldingen voor een alternatieve route, maar laten die TMC meldingen in Duitsland nu juist niet zo betrouwbaar te zijn. Het duurde even voor dat we de instelling vonden waarmee je het dynamisch navigeren konden uitzetten, we zochten naar iets met een andere titel.

Audi Q7 4.2 Roadtrip

Audi Q7 4.2 Roadtrip

Uiteraard is de Q7 voorzien van de befaamde Quattro vierwielaandrijving, via een Torsen-differentieel wordt de kracht over de vier wielen verspreid. In normale situatie gaat 42% van het koppel naar de voor- en 58% naar de achterwielen. Afhankelijk van de omstandigheden kan tot 85% naar één van de assen worden gestuurd. Dankzij het Quattro systeem en de gemonteerde winterbanden was het geen enkel probleem om door de sneeuw te ploegen. Remmen is overigens een heel ander verhaal. De klassieke valkuil op wintersport is een te vlotte terugrit over de besneeuwde bergweg, naar boven ging immers ook prima. Het heeft iets met zwaartekracht te maken en de Q7 heeft alle kilo’s om daar vrolijk aan mee te doen. De gratis autoblog tip van vandaag: sportief rijden in de bergen doe je bij voorkeur rijdend berg op. Ook op heerlijk stroef asfalt is de remweg naar beneden langer.

Audi Q7 4.2 Roadtrip

Gedurende onze roadtrip hebben we ons overigens opperbest vermaakt. Blijkbaar zijn zelfs wij niet ongevoelig voor de charmes van de moderne SUV. Alleen hebben we op dit moment even niet de benodigde 91.000 euro in de knip om een kale Q7 4.2 te halen en al helemaal niet het geld om vinkjes te zetten op de lange optielijst.

Onderweg kwamen we trouwens nog wat C63’s tegen, u kent de spyvid inmiddels, maar verder weinig exotische modellen. We hadden dus alle tijd om eens rustig te praten over Audi’s en SUV’s.

Cameraman Ruben was mee op reis en heeft uit ruim 4 uur nutteloos beeld toch nog een leuk filmpje weten ter persen. Voor de gevoelige kijkers moeten we waarschuwen: autoblog gaat zichzelf wederom verlagen…84 reacties

Hahaha, “nee we gaan met deze, diesel is voor goedkope paupers” :D
Heerlijk Wouter en Vincent!
Mooie colum ook….Alleen toch raar dat op t kenteken staat dat deze Q7 grijs is…is toch zwart of niet…?
Ik vind het echt een ubermooie wagen, en kan echt niet wachten tot de V12 diesel er is, want dan lig ik met mijn slaap zakkie voor de dealer te wachten!

Alleen als ik even zeggen mag, die kleur… Die doet met een beetje (erg) denken aan 15 a 20 jaar geleden. Toen reed ik Mercedes E en had toen ook een kleur combinatie die verdacht veel op deze lijkt. Alleen was die van mij donkerblauw met een grijs randje eronder. Maar hier een voorbeeld van die combinatie in de S

http://automedia.ru/catalog/foto/2243_mercedes-s-klasse-w140-1.jpgMaar het zal zeker wel een leuke trip geweest zijn. Gr!
Blijf het een enorme proletenbak vinden. Ik weet zeker dat als ik er in zou rijden ik de neiging zou hebben om constant met opgeblazen wangen rond te toeren.
Als je een A4 of een A6 niet kan onderscheiden moet je eens wat nader naar zo’n auto kijken.
—————–
Gelimiteerde banden op 210 en er vervolgens vrolijk overheen gaan. :P
Ben het met Vaesen eens: proletenbak!
Voordat ik zijn reactie las, dacht ik: ik zal de auto in één woord samenvatten, ik vind het een:

g e d r o c h t, en

w a n s t a l t i g

Sorry, dat waren twee woorden (1 was niet genoeg).
De touareg blijf ik toch een mooiere auto vinden in deze klasse. Neemt niet weg dat de Q7 een beest van auto is. Ook het interieur vind ik mooier dan bij de touareg.
En OMG…waar is die garage?:D
Dat is de 7e Hemel….
dat iedereen het zo’n proleten bak vindt… Hij is juist super sjiek, elegant, absoluut niet protserig, subtiel groot/aanwezig en het is nog een audi ook ipv een hummer.
ik ha deen beetje dezelfde neiging in het begin. Te groot, te lomp, te dik enz enz. Maar als je er een dagje in rijdt dat verdwijnt dat en ga je respect krijgen voor zo’n auto. Ik durf zelfs te stellen dat ik liever een Q7 3.0 tdi rij dan een S8. Heb ze beide gereden maar zo’n Q7 is gewoon goed, je rijdt als een koning op de weg. Daarbij heb ik met de S8 het CJIB iets teveel gesponsord… ;-)
@ Sugarfree

Natuurlijk ben je het met Vaesen eens.

In deze klasse verschijnen steeds meer van dit soort rare auto’s. De ingetogen klasse van een RX400h bijvoorbeeld, spreekt mij meer aan.
Ja heerlijke wagen natuurlijk :D Audi altijd goed :P
ik zie toch wel erg veel “Nur Links” gedrag mannen, waar blijft de voorbeeldfunctie?
Voorbeeldfunctie? Autoblog? ;)
“waarmee vervelende linksplakkers snel genoeg aan de kwant gedwongen kunnen worden”
Beetje aso aan het bumperkleven heren? Het is jullie vergeven. Haast was natuurlijk geboden omdat jullie de tijd die het kost om ooit een parkeerplaats te vinden voor dat super sized ding moeten goed maken op de snelweg he.
pietje precies
sven schrijft,
Alleen toch raar dat op t kenteken staat dat deze Q7 grijs is…is toch zwart of niet…?

de kleur is Lavagrijs metallic
is dit dezelfde Q7 als bij de C63amg pursuit? :D
zie: http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/29/autoblog-roadtrip-mercedes-benz-c63-amg-spyvideo

of lees ik nu weer scheel,? ;)
mooie roadtrip en sneeuw genoeg zo te zien ik ben een paar jaar geleden in hochsolden geweest daar moet je zitten van uit je hotel zo de piste op
leuk gedaan! :P gelukkig was het idd de V8… was toch knap lullig geweest als ik een tdi voor v8 had misplaatst :P

eigenlijk zet dit wel een nieuwe standaard natuurlijk ;) jullie moeten nu iedere vakantie met een speciale auto die voor die vakantie geschikt is en daar een filmpje over maken :)

past er eigenlijk in een A(/S)8 niet net zo veel bagage in de kofferbak als in een Q7? in ieder geval pak ik het nooit tot aan het dak vol… ik hou het zicht naar achteren vrij.
Poehh! Perfecte geluid die 4.2 V8.. net als die uit de RS4 [L] Prachtig jongens! Mag wel nog een keer!! :P
-edit: nutteloze bijdrage-
Omdat de Q7 zo lang is oogt hij niet zo groot: de proporties kloppen, een mooi gelijnde SUV. Qua verhoudingen is hij oneindig veel fraaier dan de Mercedes ML (zowel eerste als 2de generatie, ze zijn beiden te hoog). Afgelopen weekend kwam ik op de snelweg een aantal Q7’s tegen, de meeste in het zwart, en een donkerblauwe. Allemaal op de linkerbaan trouwens!
Het is dat mijn banksaldo ontoereikend is……. (en het parkeren is idd zwaar k*t, de nieuwe Freelander 2 heeft meer “nederlandse” afmetingen).
@ pietje precies;

Je naam klopt niet het is Lavagrijs Pareleffect en niet metallic.

Het is echt een heerlijke reisauto, ik ga er 10 maart mee op wintersport :D
@ Vaesen ‘natuurlijk ben je het met Vaesen eens’.
Eh, hoezo? :)
In dit geval zeker wel!
En ook als je het hebt over de ingetogenheid van de RX-serie van Lexus; snap ik heel goed.
Een Cayenne vind ik ook nog steeds niet mooi, maar minder erg dan de Q7, die de kroon spant.

Niet dat ik modern design niet mooi zou vinden of een Audi-hater ben. Integendeel, vind bijv. de A2 een leuk ontworpen auto. Hoop er binnenkort eentje te hebben…
@ Sugarfree

Natuurlijk is gebaseerd op Corporale superieriteit met een vleugje humor.


Wederom ben ik het ook met jou eens dat de A2 een goed uitziend autootje was. Jammer dat hij uit productie is.

Probleem met veel SUVs is dat ze té over-the-top zijn. De Q7 is eigenlijk het grootste onkruid wat uit deze berg poep groeit. Natuurlijk zijn de motoren prima, en het zal ook goed rijden, degelijk zijn. Alleen het is té.
weet je wat het probleem is; iedereen vindt altijd wel wat ‘te’ bij een andermans auto. En dat is maar goed ook. Zo heeft iedereen zijn eigen smaak en kan ‘ie gewoon lekker rijden wat ‘ie wilt. Wel apart Vaesen dat je de Veyron zo’n stijlvolle auto vindt, en de Q7 het tegenover gestelde…
even een vraagje: wie is vincent nou, is dat autoblogger? :D
@ C30 CDI AMG KOMPRESSOR BRABUS

Tsja, maar het heeft met gevoel te maken. Ongeacht hoe de Veyron er uit had gezien, ik had hem zoiezo mooi gevonden. De naam alleen al heeft flair.
@ Henk Jan,

Je hoeft mijn auto niet beter voor te doen dan ‘ie is. :) Maarja, wel grappig dat jij eigenlijk een auto zou kunnen kopen alleen vanwege de naam. Nog nooit eerder gehoord. Dat vind ik het minst belangrijk
@ C30 CDI
Het leukste is idd dat sommigen (waaronder jij) de Q7 een geweldige auto vinden, en juist níet protserig. Anderen (waaronder Vaesen en ondergetekende) vinden het een wanstaltig ding.
Dat maakt de discussie juist leuker, naar mijn mening.

@ Vaesen
Pretenties oke… maar bij ‘corporaal’ denk ik wel aan juiste spelling :) dus ‘superioriteit’ is op deze manier juist geschreven
Leuk stukje jongens :D De Top Gear special was erg leuk om te zien :P. De Q7 blijft een monster auto :D.
mooi filmpje hoor!
keiharde porno, zo’n kuuzeev’n:D
@ Suga

Gaap. Maar je hebt gelijk.

@C180 KOMPRESSOR CDI BRABUS AMG Avantgarde WoepTieDoe

Wat Sugar zei, uitersten leveren vaak krachtige dicussies op. Houdt deze blog levendig en interessant.
Vind de Q7 toch wel een hele nette verschijning maar de nieuwe GL500 vind ik nog mooier. Autoblog gaat volgend jaar maar met de Gl 500. De GL 500 is trouwens flink wat sneller en nog iets groter.
Een heel leuk filmpje !!! Dit mogen jullie vaker doen !!
Leuk, sfeervol filmpje. En wat vonden jullie er nu van om een paar dagen de proleterige, patserige, siliconen voetbalvrouwtjes uit te hangen…is het dragelijk? ;-)

En hoeveel opgestoken vingers, in je nek hijgers en geen voorranggevers zijn jullie tegengekomen? ;-)
Ja, zoals RenJie vroeg: Wie is Vincent?

Wel lekker hoor, met zo’n dikke SUV op wintersport gaan. Ook al ben ik tegen SUVs (zeker als het een Audi is :P ), ik zou geen nee zeggen! De Top Gear race was leuk bedacht, maar had wat beter uitgewerkt moeten worden (bijvoorbeeld een ontmoetingsplek afspreken ;) ). Lekker, die Pirates of the Caribbean muziek. Beetje vreemde combo (Caribbean, schip wintersport, SUV), maar wel leuk.
Beter dan Top Gear voor mij persoonlijk!
Jammer van het filmpje, halverwege maar gestopt met kijken, te veel mensen te zien en de teksten??

Over vrachtwagens heen kijken? Knappe jongen!

Bij deze een ongevraagde tip: “Ga niet de presentator uithangen, en al helemaal niet als het geluid zo slecht is. De opzet komt een beetje kinderachtig over en dat vind ik toch jammer van deze leuke site.”
sorrie dat ik zeg dat filmpje is echt waardeloos :’) hou het lekker bij bloggen ;)
“nee we gaan met deze, diesel is voor goedkope paupers”…triest. zorg dan dat je zelf in zo een auto rijdt en niet met een geleende auto tof gaat lopen doen, hou het liever bij stukjes schrijven en laten we de filmpjes over aan petrolhead…
We hebben een clubke opgericht voor mensen met een lelijk gezicht…

-O_ Geweldig :D iemand de link???
Filmpje is naar mijn mening kinderachtig en slecht. Verder leuke site hoor.
Jonge jonge zeg.

Het is erg moeilijk om zo een filmpje te maken en voor een eerste poging tot presenteren is het niveau zeer goed te noemen.

Kijk maar eens naar wat van de nederlandse autoprogramma’s.

Het is erg makkelijk om hier vanaf de luie stoel kritiek te hebben.
Het blijft een giga lelijke vrachtwagen/ uit proporties getrokken stationwagen,
met een baard.

Zal verder wel goed rijden.

Greetz.

Ps. wel goed geregeld trouwens voor een wintersportje.
lekker geluidje ! jammer van de velgjes er rijden er maar wienig met leuke velgen er onder
@All: bedankt voor de reacties, kritiek is altijd welkom…

@Alwood: als je de derde zitrij dichtklapt heb je vrij veel ruimte. Het oogt iig een stuk groter dan bij een A6/8 maar of dat ook echt zo is…

@Peperbus: het was zeer dragelijk!

@Renjie & Citrofiel: c’est moi ;)
Kritiek is absoluut welkom, maar aan ‘dit filmpje is egt slecht’ hebben we natuurlijk niet zo veel. We proberen altijd iets leuks neer te zetten, dus als je het niks vindt zijn we benieuwd waarom. ;-)

Winky kwam wel met iets bruikbaars, waaronder teveel mensen in beeld (genoteerd) en het geluid (wordt aan gewerkt).

@David: Tof!
Leuke Auto Jongens….
Alleen het presenteren viel mij een beetje tegen:(
Voortaan gewoon de auto zijn verhaal laten doen?
@ Autoblogger

had ik toch gelijk! :D
Leuk idee, alleen nog een beetje oefenen op het presenteren! Leuk filmpje ook!
@Ruben Baeten, ik vond je overige filmpjes wel tof, maar dit lijkt meer een praatshow á la Catherine zonder duidelijke info. Het is lastig filmpjes kort te houden, ik weet er alles van, maar een filmpje van ongeveer 1 á 2 minuten is echt het maximum.

Houd het abstracter: geen personen in beeld, geen commentaar, iedereen heeft zijn eigen hersenen. Als er al commentaar gegeven wordt: geluid nabewerken / met losse microfoon opnemen. Verder; als er al commentaar gegeven wordt moet je later kijken of dit commentaar niet als doel heeft om er een rijstijl op na te houden die in strijd is met de “wet” (wat je in je eigen tijd doet is mijn zorg niet, maar geef wel enigzins het goede voorbeeld op video, zeker als er meerder weggebruikers in het spel zijn)
niet heel erg sterk filmpje, maar leuk geprobeerd :P
wat meer expressiviteit zou geen kwaad kunnen ;)

zou toch liever met een R8 op wintersport gaan :D
ik vond het filmpje errug grappig, maar misschien is dat omdat ik de heren een beetje ken….. tuurlijk is het idee van TopGear gejat, maar juist met dat soort dingen een beetje dollen dat past bij de humor van de heren van Autoblog en dat zie je ook terug in de teksten……. zo zijn ze nou eenmaal en ik denk dat veel mensen er wel om kunnen lachen…. Niet te serieus worden, straks gaan we nog serieuze autojournalistiek bedrijven… en dan moeten we hele dagen met Kia’s en Subaru’s op stap!
@iedereen: Bedankt voor het commentaar!

@Winky: Het is idd een heel ander filmpje dan we tot nu toe gedaan hebben, we willen graag de collectie wat breder maken dus zijn hiermee een beetje aan het experimenteren. Dit filmpje is een eerste kennismaking met de bloggers ‘in person’ en het praatstukje in de auto dient daar ook voor, maar ik ben het met je eens dat het relatief lang is. We zijn zoekende, dus bear with us – in ieder geval nemen we alle opmerkingen mee.

@W0o0dy: Zeker niet te serieus worden, dat zijn er al genoeg! :-D
Ik vind het best een goed filmpje, het idee is van top gear gestolen, maar achja beter goed gekopieerd dan slecht geprobeerd.
Al kon ik wel m’n lach niet houden toen ik wouter de eerste min zag presenteren ;) (voor alles is er een eerste keer eh)
Leuk filmpje over n mooie auto, apart in zijn soort en pracht om te rijden. Misschien TE groot in gebruik maar als je het kan permitteren: een droom.

Jammer dat je steeds hier termen als proleten e.d. tegenkomt van mensen die ws. niet weten wat het betekent en bovendien ernstige vormen van afgunst tonen in hun kritiek.

Laat ieder zijn smaak hebben en bekritiseer die smaak op een waardige wijze en niet als een……..proleet.
Grappig filmpje. Maar het idee om een auto test met je wintersport vakantie te combineren is echt wel geniaal, vooral als je een Q7 meeneemt!
(kan ik een wallpaper krijgen van de bovenste foto?)
Eeh… dit vind ik toch echt een zinloze auto. Wel mooi en rijdt vast ook wel goed, maar het “kijk mij nou een grote auto hebben” ligt er wel erg dik bovenop. Dat ding is echt enorm! De mensen die ik ken die een dergelijke auto kopen (stuk of 4, waaronder 1 Q7, ML, X5) zijn geen autoliefhebbers en hebben me met hun keuze niet bepaald verrast. En maar trots kijken als ze in hun eentje in dat enorme gevaarte boodschappen doen.

Ik vind het wel iets koddigs hebben.
“dit commentaar niet als doel heeft om er een rijstijl op na te houden die in strijd is met de “wet” ”

Waar zie jij dat de wet wordt overtreden?
Q7 rijderin spe schrijft,
heren – geweldig filmpje. Kijk uit naar vervolgafleveringen over de q7. Deze prachtbak kun je wmb niet genoeg in beeld brengen. Heb wel stiekum een beetje spijt dat ik niet voot de 8 cylinder heb gekozen, wat een heerlijk geluid – pure porno maar ja, zo blijft er altijd wel wat te wensen over.
je hoeft een auto ook niet altijd te kopen omdat ie zinvol moet zijn. Koop eens een keer iets wat je mooi vindt! :)
ja ik vind het een prachtige auto.lekker groot ruim en sportief.en nee hij is niet te grof gewoon heerlijk.
@dekster: ik kon m’n lach de gehele film niet inhouden ;)

Wallpaper-formaat van die bovenste foto heb ik niet, maar ik heb de grootst mogelijke versie (1260×900) nu gelinkt. De afbeelding is clickable…
@Mpower: haha, hoezo? Hij komt me wel bekend voor…

Z4M hebben we trouwens al gehad :)
http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/15/rijtest-bmw-z4m
@autoblogger
Ach, ik had deze al een hele tijd terug gevonden maar had het gevoel dat ik jullie bespaarde door het niet op autoblog te posten. Nu jullie dit hebben gedaan heb ik geen aanleiding meer om dit voor verborgen te houden.

Trouwens, zo onderscheiden je jezelf wel van die standaard autojournalistiek. Hoeveel kritiek ‘fout’ ook verdient, fout is altijd lekker. Lekker doorgaan op je eigen manier autoblogger, je hebt mijn stem!!!
@Mpower: ok, bedankt voor de steun!!! We zullen onszelf blijven verlagen ;)
gaaf filmpje jongens echt klasse, maar aan de lag van de stream moeten jullie toch echt iets doen
@autoblogger
ik probeerde je niet te kwetsen ;)
Leuk, gezellig vakantiefilmpje. Vooral begin boeide me niet echt. Die ‘race’ op het eind was wel grappig. Maar met fotoverslag + tekst had ik ook genoegen genomen (kost minder tijd).
PS; doe volgende keer ff je ramen en lens ontdooien voor je gaat rijden!
toffe film, wij wilde ook een Q7 koopen maar we hebben da een ML gekocht
Ben ik hier de enige die de Mercedes R-klasse een meer waardige tegenstander vind voor de Q7 dan een suffe Porsche Cayenne?
@ Kenny

Euhm ……. JA !
Komaan een R-klasse is superlelijk ! Het is gewoon een lijkwagen !
Waren er twee cameramannen mee? :P
Hij is wel mooi. Maar er zijn 2 problemen. 1 het is een audi. en 2 het rijd als een audi. Heb ik rond de 80.000 a 90.000E te besteden koop ik geen audi! Dan ging ik voor een Mercedes of een Bmw ofzo. Ook Lexus maakt een goede kans. Toch iets meer klasse en kwaliteit. Qua uitstraling ontlopen de q7 en de ml/x5 elkaar niet veel. Maar op kwaliteit en rijgedrag verslaat de bmw en mercedes de audi zeker weten!
“Diesel is voor goedkope paupers”? Wat een simpel figuur..Probeer trouwens eens objctief te blijven. Ik wil geen mening horen van 3 simpele figuren, ik wil feiten en objectiviteit.
@Capi: haal een folder bij de dealer and knock yourself out!

“Ik wil geen mening horen van 3 simpele figuren”

Wat doe je dan op deze site? Een mening van mensen die ermee hebben gereden is voor velen interessanter dan suffe cijfertjes. Als dat jou tegenstaat zou ik denk ik een andere site zoeken.
Per toeval kwam ik uit op deze site en vervolgens heb ik mijn mening gegeven, dat is namelijk de bedoeling op forums. Dat die mening niet rijmt met die van jouw is een ander verhaal.

Die reportage kan je toch niet serieus nemen, het lijkt meer op een inhoudloze road trip. Ze zijn alleen negatief, ik hoor domme argumenten en ze tonen totaal geen respect voor audi of voor de q7. Wat mij ook opvalt is dat ze ook niet relativeren. Waar vergelijken ze deze bak mee?! Tot slot bespeur ik ook weinig passie.

Ik irriteerde me dus aan de “reportage” en gaf vervolgens mijn mening. Jij deelt deze niet, oke toch?
@Capi: dit is geen forum, daarnaast zijn we niet objectief.
Dacht dat dat nu wel duidelijk zou zijn…
Oke zuiver taalkundig is het geen forum, maar dat doet er geen reet toe. En dat van die objectiviteit ben ik inmiddels ook achter. Maar goed, ieder zn ding…
-edit: nutteloze bijdrage-
iedereen die negatieve berichten heeft over deze auto heeft gewoon niet genoeg geld om er zelf één te kunnen betalen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).