Middelvinger in het verkeer is niet gewenst

Auteur: , 29 Reacties

Veilig Verkeer Nederland (ex 3VO) start een landelijke campagne om automobiele jongeren wat normen en waarden bij te brengen. Het is namelijk een zooitje in het Nederlandse verkeer, te pas en te onpas wordt de middelvinger gebruikt om aan de medeweggebruikers duidelijk te maken hoe de verhoudingen liggen.

En een honkbalknuppel onder je stoel is inmiddels ook de normaalste zaak van de wereld. Daarom is er de introductie van het ‘sorrygebaar’, welke definitief de tegenhanger moet worden van de welbekende middelvinger en vergelijkbare verwensingen. Er is meteen een speciale website voor gemaakt met uberlauwe video’s… Uit een doelgroeponderzoek is namelijk gebleken dat jongeren van 16 tot en met 25 jaar die filmpjes op het interweb wel interessant vinden. Dit alles met dank aan de Nederlandse bodemloze subsidie-pot.

Gaaaaap, prima initiatief natuurlijk, maar de uitwerking is weer net zo kansloos als Rij met je hart en I Love…29 reacties

tsja.. niet elke jongere doet dat tog?
Wat een volslagen onzin. Ik snap echt niet wie dit verzint. Het maakt me zelfs enorm kwaad. Prima dat ze iets tegen de aggressieve wegcultuur willen doen, maar niet met dit soort diarree.
Nou, jij bent ook zo’n agressief ventje H.J. gezien al je reacties. Misschien dat jij wel wat baat hebt bij dit project
Uuuhhhhh ja en als iemand dus nu ze hand naar mij opsteekt is dat het zelfde als een middelvinger?? Jaaaaaaa… Jaaaaaa…. Nee nu ervaar ik de wereld een stuk vriendelijker. :-s

Het doel van de actie is goed hoor, maar ik weet niet of het doel met dit middel bereikt gaat worden…
@ C30

Er is een wereld van verschil tussen welgemeend kritisch, een beetje sarcasme – en wat jij noemt, aggressief.
Ik vind dat er veel betere dingen dan de middevinger bestaan, zoals bv het zonnescherm opklappen vanachter en met een gebaar duidelijk maken dat je te rijk bent voor hem ;)
@dekster.
Haha, dat zal ik eens proberen met de ’94 Vectra van m’n vader.
@ C30
Kom kom, dat agressieve van HJ valt volgens mij best mee. Ik ga dan nog niet zo lang mee op dit forum, maar ‘agressief’?
Ik heb je (C30) vandaag nog ‘horen’ zeggen dat het leuk is als smaken (en naar ik denk) ook meningen verschillen.

Oke, nu weer ontopic en inhoudelijk:
Volgens mij is het niet het middelvingertje wat verkeerd is, maar de oorzaak ervan: de makkelijke ontvlambaarheid van menig weggebruiker.
Heb het eens geprobeerd met een veel te brede glimlach nadat ik bijna van de weg werd gedrukt. Of een dikke vette opgestoken duim! Mensen verwachten dat niet, is leuk. Je moet er eigenlijk boven staan, denk ik dan.
@ Sugar

Wat dacht je van vrolijk lachend zwaaien!
oke, jullie hebben allemaal gelijk
C30 CDI AMG schrijft,

19 February 2007 om 15:10
oke, jullie hebben allemaal gelijk


Jaaa! Een beter verkeerd begint op autoblog.nl!!!

Groepsknuffel!

Heh, oh nee..laat maar.
Hmz, ik ben een jonge bestuurder en steek mij hand zo wel eens op. Ach, dan doe ik de ..!.. maar in het vervolg.
Dat filmpje op die site, dat zouden jullie allemaal moeten bekijken! Fantastisch, hoe verschrikkelijk saai en nep. Die schrikreactie als hij bijna wordt aangereden! :D Maar oke, het idee van een sorrygebaar is goed, als het aanslaat. Ik gebruik het sorrygebaar echter ook vaak als bedankgebaar. Wat moet daar dan voor in de plaats? Krijgen we daar zeker ook weer regels voor, die met veel subsidie ondersteund worden… :(
Een afgesproken gebarencode onder automobilisten zou wel degelijk bijzonder bruikbaar zijn.
Zulke gebarencode moet je natuurlijk vooràl niet door de overheid laten opstellen, die er met hun verkeersparkspecialisten meteen de meest oerdomme oncoole en gènante grootmoederssymboliek van maken die niemand vervolgens ooit gebruikt.
Zoiets moet door een autoblad of beter nog een autoblog gedaan worden!

Ik heb al een paar voorstellen:

Introduceer het rechts pinken als een geaccepteerd, als beleefd beschouwde vraag om voorbij te mogen op het linkerrijvak van de snelweg. Flikkeren is te opdringerig en voorbehouden om te waarschuwen voor gevaar, niet om je ongenoegen te laten blijken.

Als iemand je vlot iets toestaat, steek dan je hand op bij wijze van dank. Ik gebruik daarvoor de linkerhand omdat je palm zichtbaar moet zijn in een dankgebaar en ik spreid al mijn vingers duidelijk, zodat het niet kan verward worden met een middelvingergebaar. Er kan ook een hoofdknikje bij.
Uit ervaring weet ik dat dat werkt.

Zo, dat zijn al 2 ideeën, er zijn er vast nog massa’s andere en daar zou je een soort RoadIquette of zo mee kunnen opstellen.
@ Zoef
Ik snap alleen het ‘rechts pinken’ niet… bedoel je de clignoteur naar rechts aanzetten? Dat zou betekenen dat je zélf naar rechts wilt en da’s weer de reden voor de voorligger om links te blijven…
Hopelijk begrijp ik het verkeerd..
t is net zoals de bond tegen vloeken

stelletje verzuurde mensen

wist helemaal niet eens dat het een probleem was dat JONGEREN te vaak de middelvinger opsteken. ze zouden betutteling in de wet moeten opnemen en verbieden met de zelfde straffen die “al die enge moslims” krijgen en opgesloten worden door dezelfde verzuurde mensen
lincoln mark8
ik heb het werkelijk nog nooit mee gemaakt …. dat iemand een middelvinger opstak…… maarja ik rij ook niet in een politie auto….
Euh links pinken excuseer SugarFree. :oops:
Wat en kansloos geneuzel van VVN. Ik zie zo vaak oudere jongeren de middelvinger gebruiken dat is niet meer te tellen. Ze kunnen beter zorgen dat de snelheidsovertreders in 30 KM zone’s worden bewerkt. Die moeders in van die SUV’s enzo.
Sjonge, echt kansloos jah! Dat filmpje is trouwens te nep voor woorden, je zou zo meteen niks er aan doen!
Ja, als je bijna wordt aangereden ga je toch niet ook nog eens overdreven aardig zijn. Die anders is gewoon een dikke sukkel dat hij je bijna aanrijdt!
Haha die humor van onze bovenburen, zo grappig…niet dus
met een stom slip geluidje en wohaa geluidje van de eerste Carmageddon game.

Met dat engeltje…lijkt wel een filmpje voor kinderen. Hopelijk beste Nederlanders, hebben ze hier niet veel van jullie belastingsgeld ingestoken want dit is echt weggegooid!
Ach, een beetje aardigheid in het verkeer bijbrengen kan geen kwaad, maar ze doen het nooit goed (vind ook ik). Net als dat I love-… gebeuren. Doe normaal!!

Je hebt geen campagne nodig om je fout toe te geven lijkt me.

Betere sfeer int verkeer scheelt een hoop agressie, maar zo’n campagne raakt denk ik de verkeerde snaar. Het positieve benadrukken, dan zakt het negatieve wel af lijkt me.

Gewoon af en toe wat mensen voor laten gaan met een handgebaar doet ook al wonderen.
Interresante discussie.
ik ben zelf nog te jong om auto te rijden, maar als een fietser kom je vaak genoeg de middelvinger tegen !! dat is nou toch ook weer niet nodig denk ik dan.
Maarja. sommige mensen vinden dat nodig :S snap ook niet echt waarom
Maar om nou zo’n hele actie op te zetten…… Is dat niet een beetje overdreven ??
voor een simpele middelvinger ?? na een minuutje is iedereen het weer vergeten.!!
gr. jr
Let maar gwoon op de weg en maak je niet zo druk over 1 vingertje
Ik vind het trouwens wel humor hebbe,, als zo’n droog iemand ff de vinger uit het raam steekt.. hebhet eerlijk gezegd ook wel eens gedaan maar dan wel met een bic smile,, maar ik denk dat het wel storend is als het iemand doet die egt kwaad is op je ,, dooriets waar je niks aan kunt doen bv. maarjaa waar maken we ons druk om .
ja, wat een zever. laat hun midenvinger opsteken he dan denk ik bij mijn eigen: let maar op de weg jongske ipv indruk probere te make, want in de racerij moet ik me ook beheersen en daar gaat het wat heftiger aan toen da op de gewone weg:)maar ja ik ben nog “maar” 18 ik doe zoiets nie kweet wa de gevolge soms zijn als je meer naar een andere zit te kijken om indruk te maken met die vinger.
Doe het gewoon op zijn Italiaans: draai de beide handpalmen naar u toe, de rugzijdes naar uw opponent, raak met de tippen van uw vingers de tip van uw duim aan en beweeg vanuit de pols op en neer (een beetje als een omgekeerd kippenhoofd dat naar graan pikt). Dit alles overgoten door tamelijk overdreven mondbewegingen en uitgevoerd aan 130-160 per uur in het voorbijrijden zullen u de nodige punten opleveren van de medeweggebruiker.

Doe dit alleen niet in Mechelen bij auto’s van meer dan 10 jaar oud met 5 passagiers…
3VO of VVN, dat was toch de organisatie die ons waarden en normen moest gaan bijbrengen en waarvan de voorzitter met 160-180 over de autosnelweg scheurde en met het zielige excuus kwam dat hij zich voelde opgejaagt?
Ik meende toch echt dat daar bijna een hele uitzending Peter R. de Vries aan gewijd was….., en dat die Spee zelfs met zijn handen voor zijn ogen naar de beelden zat te kijken, maar goed hun vinden dus dat ik mij in het verkeer moet gedragen…..???? (dare komte die vingker)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).