Verbod op Japanse auto’s in Noord-Korea

Auteur: , 32 Reacties

Vandaag in het nieuws, een supermooie actie van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il. Meneer heeft hoogstpersoonlijk ingegrepen om de verkeerschaos in zijn land een halt toe te roepen. Het is namelijk de schuld van die verrekte Japanners. Alle Japanse auto's moeten daarom van de straat en dienen in beslag genomen te worden. Weg fileprobleem!

De draconische maatregel is ingegeven door een pechgeval waardoor een weg gedurende enige tijd was geblokkeerd. Kim Jong-il zag het geval met eigen ogen en gaf volgens persbureau Yonhap op 1 januari de Nationale Defensie Commissie de opdracht beslag te leggen op alle Japanse auto’s.

Het is echter de vraag of de maatregel wel te handhaven is. De meeste auto’s op de Noord-Koreaanse wegen zijn van Japanse makelij en er zou dan ook weinig vervoer meer overblijven (via nrc.nl).

Wellicht is dit een herbruikbaar ideetje voor de ANWB? In plaats van de huidige werkwijze met botsproeven kunnen ze gewoon alle auto’s van Chinese makelij negeren en/of extra boetes opleggen.32 reacties

Rijden er ook Zuid-Koreaanse auto’s rond daar? Stom dat Our Dearest Leader die niet verbiedt als ze daar rondrijden.
Haha! Doet me denken aan die reclame op de radio van de Citroen C1.

Mooie actie, welke auto’s zouden ze in Nederland moeten verbieden… (nou, wie zegt als eerst de q7? ;))
Alle Astra’s, Golfs en 307’s: dat ruimt lekker op! En alle witte bestelbusjes…
@Tenck: Oul Dealest Reader toch? ;-)
@Ruben: Oul Dealest Leadel dan?
Alle Chinese en Koreaanse auto’s de weg af in Nederland!
Hoho, niet zo negatief mensen. Deze grote leider is wel dezelfde persoon die tijdens zijn eerste potje golf maar liefst elf holes-in-one sloeg, die graag straaljagers bestuurt en tijdens zo’n vlucht zelfs een opera heeft geschreven. Ook staat deze beste man bekend om zijn uitstekende geheugen. Zo kent hij bijvoorbeeld alle telefoonnummers van zijn onderdanen uit zijn hoofd. En nu niet zeggen dat dit allemaal niet waar is, want deze informatie is door een geheel *kuch* onafhankelijk Zuid Koreaans persbureau naar buiten gebracht. Hij zal dus ook wel gelijk hebben wat betreft de kwaliteit van Japanse auto’s….
Ik sluit me bij C30 CDI AMG aan. Niet alleen voor de Q7 maar ook voor alle andere wannabe terreinwagens (beter bekend als Stupid Uggly Vehicles)
he he he! haha. Ik zeg niet dat ik de Q7 eruit wil gooien, juist niet! Maar was gewoon benieuwd wie dat als eerst zou zeggen wegens de autotrip artikel gepubliceerd vandaag
Ik stem voor alles wat ouder is dan vijf jaar, paar uitzonderingen daargelaten. Opslaan die handel, dan over twintig jaar kijken wat mooier is geworden en wat echt weg moet.
We kunnen voordat een auto op de markt komt er ook een soort van IDOLS van maken?
C30 CDI AMG schrijft,

19 February 2007 om 15:13
We kunnen voordat een auto op de markt komt er ook een soort van IDOLS van maken?


Koningsidee. Wie moet er dan in de Jury?
jij en ik!
Wat een vreemd mannetje toch, die Kim Jong-Il. Nou, dan moeten ze maar Franse auto’s gaan importeren! Dan hebben ze alleen maar meer problemen… Net zoals met elk ander land. Japanners uitbannen vanwege gebrek aan betrouwbaarheid is onzin.

@ C30 CDI AMG; Reclame op de radio van de C1? Waar kan ik die vinden? Aangezien ik geen radio luister ken ik hem niet.
Dan kan Balkie ook wel alle open auto’s gaan verbieden.

http://static.autoblog.nl/images/wp/Bavaria_City_Race_Vips_1.jpg
whaha … kvind et wel grappig..:P

@FOVA; idd!!!!
Cool,
je kan daar makkelijk alle auto’s in beslag nemen, COMMUNISME!!
alle autos onder de 200pk verbieden :) dat zou pas een maatregel zijn !
Ja, kijk je kan wel zeggen alle Japanse auto`s uit Nederland, maar je vergeet de lauwe auto`s, zoals de Nissan Skyline, of de Mitsubishi Lancer Evolution IX.
lincoln mark8
daar hebben ze maar 1 kinderlijk naieve leider….hier 150…
Wat femke in nederland niet voor elkaar krijgt, krijgt kim in korea wel
Lol Lincoln Mark8, die zit!
LOL, wat een actie!
@Lincoln Mark8: Jah, LOL!
Waaahaha wat lijkt het me heerlijk om dergelijk idiote opvattingen te hebben en daarnaast een land te besturen :-D
Lijkt Bush wel
Iff you can’t beat them…join them!
Hier denkt die koreaan anders over…verbied ze dan die jappen…haha wat ’n loser die vent zeg!!!
Nou nou,
kan in mijn zaak daar ook even gaan uitbreiden, we doen dit al in belgië en nederland (dan wel voor diegene die het niet meer kunnen betalen, maar wil mijn werkterrein gerust wel uitbreiden)

Voor zij die interesse hebben, effe klikken op de naam (hihi, toch handig zulk een reclame ) ;-)
TheGreatAtuin
@ Justin

Je hebt gelijk mattie, hij is inderdaad het grootste genie ter wereld :P

Maar je bent een hoop vergeten: zo weet ik zeker dat hij een gehard oorlogsveteraan is, een uitstekend sluipschutter, een begaafd pianist, een dichter van het niveau van Ovidius, een groots coureur (beide in rally’s en F1), een geboren leider etc. “The citizens of South-Kolea love oul dealest leadel…”

Wie kan er nog een paar mooie verzinnen :P ?
innemen en waar gaan ze dan naartoe? naar de presidential garage? hihi zie het al voor me
Het zou mooi zijn als Kim door een dikke Patrol voor z’n fl*kker werd gereden :)
Sommige mensen hier hebben moeite om noord en zuid Korea uit elkaar te houden?

Om aan te geven hoe erg de verkeerssituatie is in Pyongyang (en hoe geschift Oul Dealest Leadel) raad ik je aan om eens met Google Earth te gaan kijken naar de enorme files aldaar…. (spoiler: de auto’s zijn op 1 hand te tellen…)

Dit is natuurlijk puur politiek; Noord Korea en Japan zijn niet bepaald de beste maatjes. Ik betwijfel of er ook of er veel Hyundai’s en Kia’s rondkachelen.
die Kim heeft zelf 200 Mercedesen in 1998 gekocht.
Meer een kwestie dat Japan roet in het water dreigde te gooien bij de onderhandelingen van N Korea met China, VS en Zuid Korea. Iets met een schadevergoeding voor Japanners die naar Noord Korea waren ontvoerd (en daar vaak nog steeds zitten).
Om de Japanners een betje te sarren wordt dan zo’n maatregel afgekondigd. Met wat er IN N Koreagebeurt heeft dat weinig te maken, de leiders hebben gewoon lak aan hun volk.

Wat betreft “verkeersopstoppingen”… je kunt er wat op verwedden dat in een gemeente als Ede meer autos rijden dan in heel Noord Korea. Vooral ook omdat de regering er absoluut tegen is dat onderdanen zich vrij door het land bewegen. Wie een auto heeft is een vertrouweling van het bewind. Het incident, zo het überhaupt al heeft plaatsgevonden, is gewoon een gefabriceerde aanleiding voor een nieuwe ronde “Japan pesten”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).