Extreem Gummen met een Enzo [updated]

Auteur: , 46 Reacties

De Ferrari Enzo werd onlangs door Engelse autojournalisten uitgeroepen tot 'most iconic car', en gezien de aandacht die hij krijgt mag het duidelijk zijn dat dit een model is dat niet snel vergeten gaat worden. Het is een echt statussymbool, leuk om te zien, en uit menig muziekclip is de Enzo ook al niet weg te slaan.

Soms denk ik dat we nog wel eens vergeten waar de Enzo eigenlijk voor bedoeld is: we moeten de 660 pk sterke V12 horen brullen, en niet rustig spinnend aan de ogen van de kwijlende fan voorbij zien trekken! Om dit statement kracht bij te zetten heb ik voor jullie een onboard filmpje van een Enzo-eigenaar die zijn exemplaar radicaal de sporen geeft op de racebaan van Rijeka, Kroatië. Let vooral op de lekkere powerslides aan het eind. Enjoy!

UPDATE: gezien de reacties is het niet onaardig een oude post te recyclen, hier zien we dat meneer niet alleen zijn enzo had meegenomen, maar ook zijn FXX, die nog een stukje onbeschaafder klinkt dan zijn straatlegale broertje

Hier nog die andere driftende Enzo46 reacties

Racing4Holland
ik geloof dat er ook een filmje is van deze vent (+vrouwlief) in z’n FXX

Leuk gereden, dat wel.
nou, een extra vleugeltje achterop zou volgens mij niet vervelend zijn. Bij elke bocht begint de achterkant uit te breken.. Maar die laatste powerslide knalde hij er mooi in ja!
jammer dat wanneer ik een Ferrari zie er bijna altijd een ouwe, grijze dikkop in zit. Zelden zie of hoor ik een ferrari waarvoor hij gemaakt is zoals in het bovenstaande filmpje, hij houdt tenminste het gas erop!
Moet dat nou weer, k snap er echt het nut niet van, haha
nee echt super filmpje
Blijft ontzettend gaaf!
AMAI :o
Die laatste vooral :)
haha die 2 powerslides aan ’t eind geven de bijrijder een natte broek als ik dat zo hoor :P
mooi filmpje :) altijd leuk om over de schouder mee te kijken met die verwende eikeltjes (jaloers? ik?! neee…)
ja dit is pas proper car control :P deze jongen kan wel rijden hoor maar hij zal het circuit ook wel helemaal uit zijn hoofd kennen;) maar dan nog zeer netjes
Racing4Holland
Ah mooi ik had gelijk (zie eerste post)

Hier dezelfde vent (+vrouw) in hun FXX

http://youtube.com/watch?v=nfF1Fzx8tmA
Idd dezelfde piloot als bij die zwarte FXX, eveneens op Rijeka:
http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/10/fxx-op-video
dat zijn gewoon perfecte slides
In je Enzo powersliden tegen hoge snelheid met één hand aan het stuur en ondertussen nog tegen je passagier praten = heel veel zelfvertrouwen!
lekker filmpje zeg. en die laatste drifts zou ik wel eens vanaf de buitenkant willen zien. je kan wel zien dat de bestuurder eerder met de wagen of iets dergelijks gereden heeft.
wat is die enzo toch mooi
Er zijn veel meer filmpjes van deze gast in een fxx en een enzo op rijeka, ik meen ook dat ie het met een f430 doet, er is een hele site met al die filmpjes, worden alleen in windows media player afgespeeld en de helft doet het niet of dan is die 3kwartier (letterlijk!!) aan het bufferen.
Racing4Holland
Die FXX klinkt wel vele malen bruter dan een Enzo! :-O
Wat doen al die stilstaande Porsches op het circuit? :-D Geweldig om te zien! Om jaloers op te worden…

@ elvis: over dikkoppen gesproken… ;-)
ik denk als die man ooit 1 snel rondje wilt rijde op de limiet dat hij binnen de 15 sec een nieuw chassis mag bestellen, want bij de eerste 2 filmpjes kan hij soms totaal nie doseren met die gas en breekt hij bijna uit( hij stuurt wel goed tegen) en dat rijdt dan nog niet door, met mijn icc kart rij ik hem stof:).
maar mooie filmpjes dat wel.
het gebeurt allemaal in kroatie ;) haha eerst die dikke botsing op de snelweg… maar nu blijkt dat er toch wel mensen daar zijn die met een auto om kunnen gaan hahaha
Ik vind het nog steeds wel vet dat die gozer in z’n FXX even een mobieltje uit z’n broekzak haalt terwijl hij over het circuit scheurt.. :P
Hier staan nog een aantal andere filmpjes bij mij doet de helft het niet ik weet niet hoe het bij jullie is maar kijk maar. http://www.manuma.eu/NEW%21%21%21%20Video.html
woo.. leuk speelgoed! schitterennde auto!
@yanne, lul niet zo slap

en idd, mooi filmpje
Biiiijna net zo snel als mijn golf r32…… mmmmmmmmmmmmmmmmm
Sorry even een momentje van grootheidswaanzin….. wat een fantastische auto die Ferrari!
best wel snel maar is het 9 ton waart
Deze gast kan echt niet sturen! Rafelige lijnen, verkeerde lijnen, te vroeg op het gas stampen, alles wat verkeerd kan doet hij ook fout. Echt jammer dat hij niet laat zien welke snelheid je echt uit zo’n Enzo kan halen.
Kroatië is top! :D

Mooi geluid, leuk circuit en mooi stuurmanskunsten
@ barry316cd

Wou je zegge dat jij het beter kan ? en hoezo alles wat verkeerd kan gaat fout .. man die gast heeft goeie controle en volgens mij ben je gewoon jaloers .. ik ook maar hoef het nie zo te laten merken :P vette drift op het laatst ja :D
@Barry….. laat maar eens zien hoe het dan wel moet! Ik zeg… iedereen die met een Enzo met één handje aan het stuur kan driften, die weet echt wel wat hij doet. Dat de man niet de (volgens jou) ideale lijnen rijdt zou wel eens met het circuit te maken kunnen hebben. De beelden uit de Fxx laten zien dat het op sommige punten behoorlijk hobbelig is. Misschien kiest hij wel andere lijnen om de ergste kuilen te vermijden….. ken jij het circuit? Ik niet.

Iedereen die een FXX mocht kopen heeft een race-licentie en aantoonbare circuit ervaring….. jij mag dan wel een race licentie hebben, maar deze heren hebben allemaal Ferrari-challenge of iets dergelijks gereden. En wat heb jij zoal op je CV staan?
Prachtig! … dat laatste fimpje is geweldig. De FXX filmpjes waren eerder te zien.

@Autofreak
Je moet bij http://www.manuma.eu/ rechts-muis-klik, dan ‘doel opslaan als’. Dan kun je vrijwel alles bekijken ;-)
Eindelijk worden ze gebruikt waar ze voor bedoeld zijn…. :)
Zieke wagen, kan er nog steeds niet over uit…
0-100 in 3,5 sec. gaat je niet in de kouwe kleren zitten ;)
blijft leuk maar je heb ook van die idioten in dubai die hem ergens op de stop parkeren .http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/1enzo_20061215_001.shtml
Wat een heerlijk rauw geluid in die FXX :-D. Erg lekker vooral bij het terugschakelen. En wat een totaal andere belevenis ten opzichte van de ‘normale’ Enzo. Groter verschil dan ik had verwacht.
Leuke beelden, toch zonde om zo te trappen met een legendarische auto.
Enzo is bedoeld om extreem snelle tijden te klokken op het circuit. De koper van een Enzo heeft daar echter vrij weinig mee, die wil met zijn aankoop alleen laten zien dat zijn Enzo extreem snel zou ”kunnen” klokken. Precies hetzelfde met waterresist horloges waar je 600 kilometer waterdruk aankan. Herken je het ook? Dat je bij een aankoop het product koopt dat veel meer biedt dan alleen maar de basale benodigdheden, grappig is dat al het extra’s ons ook extra geld kost en nooit gebruiken. Neem voor de grap je pocket formaat digitale fototoestel (die je nooit in je pocket meeneemt) en kijk op welke stand die staat. Waarschijnlijk gebruik je al die manual instelmogelijkheden niet en je gaat vrolijk mee in de automatische stand. Juist die extra mogelijkheden geven jou de ruimte om je eigen ”ik” te uiten, doe je dat niet dan betaal je voor niks teveel.
@ Wally: Bedankt het lukt nu wel ;)
di is echt te vet voor woorden
de beste stuurlui.. die zitten in een golf 2 met wehkamp spoiler.

the ones who know it all but with empty pockets.

waarom staan die porsche GT3’s stil op het filmpje?
Nog twee zijspiegels en achterlichten,
en de FXX staat in m’n garage.
nog twee zijspiegels en achterlichten
en de FXX staat in mijn garage
Een raceje tussen de enzo en
en de FXX zie ik wel zitten.
In mei 2006 organiseerde ons racing team een actie voor Stichting Doe een Wens. Een ernstig zieke jongen werd thuis door een Enzo opgehaald om vervolgens op hoge snelheid (over de A4) naar het circuit van Zandvoort (mee) te rijden. Daar wachtte hem een ‘taxiritje’ in een SAKER Sportscar van ons racing team.

Op http://www.baskoetenracing.nl/2005_SAKER/1147173486871 zijn de foto’s van deze bijzondere actie te zien.

Leuk was dat ik van de (Nederlandse) eigenaar even in zijn bloedmooie bloedrooie Enzo (Belgisch kenteken) mocht plaatsnemen. In januari had ik het geluk om tijdens de 24-uurs race van Dubai waar wij aan deelnamen in één van de pitboxen de Ferrari FXX van de sjeik van Dubai te mogen zien. Zie http://www.baskoetenracing.nl/24hdubai06 voor foto’s van die Ferrari FXX.

In augustus organiseerden wij opnieuw een actie voor een goed doel op het circuit van Zandvoort: toen ontvingen wij een Mercedes SLR McLaren. Deze eigenaar vond het leuk om een aantal ronden met zijn bolide over het circuit te rijden (foto’s eveneens op de website….).

Groeten,

Jelle Koeten

Teammanager Bas Koeten Racing
In alle bescheidenheid, ik kan redelijk driften. Doe het al ong 25 jaar.
Kom nog uit de school van Henk van Zalingen. Maar het feit dat je met zo’n auto uit die prijsklasse het aandurft, betekent gewoon dat het tussen je oren zeer goed zit.
Ik werd laatst uitgedaagd door een kennis die een RR (laatste model) had en ondanks het feit dat ik mijn hand niet omdraai voor een drift, moest ik hierbij toch eerst even drie keer slikken.

Dus chapeau voor deze bestuurder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).