Kia C’eed killer: Hyundai i30

Auteur: , 32 Reacties

Hyundai FD? Hyundai Arnejs? Nee, de nieuwe Hyundai hatchback krijgt waarschijnlijk de naam i30. Ok... Boeiend!

De onderstaande plaatjes zijn inmiddels gelekt op dat vieze internet, de PR afdelingen draaien dus wederom over-uurtjes (via thecarlounge).

Hyundai i30
Hyundai i30
Hyundai i3032 reacties

Fout, fout en nog een fout!. Als hier een beetje een pittig motortje inzit zie ik deze bak meet voor een 1-serie concurrent aan.
Hij krijgt in ieder geval de prijs voor de grootste achterlichten..
Beetje een BMW 1-serie gevoel bij die achterkant. Al kan dat ook aan de hoek van de camera liggen.
Vind hem aantrekkelijker dan de Kia C’eed.
Achterlichten doen mij wat denken aan de Nissan Almera Tino.
Kia en Huyndai werken samen als constructeurs, delen platforms enzo…
Kia is van hyundai…niet zo gek dus dat hyundai met ’n tweelingbroertje komt ;)
1 serie meets nieuwe Corsa meets Fiat Punto… weer erg origineel….
@Fuego & Noisemaker: yep, dat is bekend ;) Maar Kia is cool…
@Autoblogger: Kia is zeker value for money.
@Tom, komt niet door de achterlichten maar door de ‘vouw’ in de deuren.

Lekker vlot ogend karretje. Moeten er niet te veel van komen want anders wordt het saai.. (Cee’d en i30 staan nu qua design op niveau Corolla/Focus/Astra/Golf, te veel van hetzelfde)
Plak er een BMW-logo op en je hebt een 1-serie.
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
Het is wederom bewezen. Hyundai: kraak noch smaak….
Hyundai kan geen auto’s ontwerpen. Typisch een auto waarin je onze welgerespecteerde bejaarde medemens ziet rijden (“we hebben een autootje nodig, willen er niet teveel geld aan uitgeven en ja, och als het maar rijdt, he?”).
Mark my words.
Ik ben de Kia ceed helemaal vergeten en bestel meteen een hiundai!!
Wat een design en wat een innovatie.
De rest kan hun borst nat maken.

Golf : move over!
Als de BMW/VW/FORD/OPEL-concurrenten voor het eerst verschijnen, zien ze er altijd vet uit. De echte productie versie ziet er dan altijd iets minder stoer uit, maar ok.
Hoe komt het dan dat ze bij Kia/Hyundai/Daewoo etc hun nieuwe auto’s er bij dit soort foto’s al zo gewoontjes uit laten zijn.
Als je x-miljoen uitgeeft voor ontwerp van een auto die het in Europa moet doen, geef dan ook eens x-miljoen uit aan een ontwerper zodat die auto er nog een beetje uitziet en niet regelrecht een ouderenmobiel wordt!
Raging Whabbit
voor een hyundai zeker niet verkeerd! Als ze hier dan de 2.7L uit de coupe inlepelen dan kan het echt wel een leuk autotje worden!!! Maar natuurlijk ook kleinere motoren want daar is hij waarscheinlijk voor gemaakt!
ze hebbben zeker weer een vreselijk lelijke binnenkant zonder mooie materialen en niet goed afgewerkt. verder ziet hij er wel grappig uit voor een hyundai
Heeft wel iets van de 1-serie maar eigenlijk ook van heel veel andere auto’s (astra,mazda,punto). De 1 serie is een opzichzelfstaande auto, dit meer een samenvoeging maar daar zijn Koreanen goed in. Niet onaardig maar ook niet om warm van te worden. Niet meer kwaliteit Pony. Maar zoals altijd bij de Koreanen zal het volgende model wel weer al een stukje beter zijn.
Leve de groothoeklens (dan lijkt het nog wat)
Dan nog koop ik liever de Kia Cee’D, vind het mooier én kleinere achterlichten en natuurlijk de niet te vergeten 7jaar garantie!
mooi hoor maar lijkt inderdaad veel op 1 serie, en de Astra en Golf zullen toch wel meer verkocht worden.
De achterklep en vouw opzij lijken op een 1-serie idd, de chromen strip op de Honda Civic Hybrid (sedan) en er zullen vast nog wel wat meer inspiratiepunten uit zijn te halen… Hyundai is blijkbaar het kopieerstadium nog niet voorbij. (mag wel eens gebeuren zeg…) Jammer. Dit haalt me niet uit mijn Europeaan. (bij wijze van spreken dan… :P )
Bij de Koreanen is de baas de baas. Die zegt wat hij wil en de designers moeten gehoorzamen. De Koreaanse designer zijn echt goed maar als de hoogste chef zegt “ik wil dat uit de Almera, en dat van Alfa, etc.” dan moeten ze gehoorzamen…is jammer. Ik denk dat Peter Schreyer voor een moeilijke taak staat maar als het lukt dan kan de rest zich warm aankleden want de wil van de Koreanen is erg groot. Overigens verdienen bijvoorbeeld ingenieurs net zo veel in Korea als hier; verschil is dat ze 10 – 15 uur per dag werken en daarom een auto in 3-4 jaar tijd ontwikkelen in vergelijking met 4 – 6 jaar hier.
hij zal iig wel weer erg degelijk zijn, en dat is ook wat waard…
Haha, i30? klinkt als een Nokia
Zal wel weer een rechtzaak worden van Volvo…
C30 vs. i30.
Ik ga voor de Kia! Er kan er maar 1, de winnaar zijn :)
ik zie er 1 serie lijnen erin.
Slechte voorkant, in het geheel niet passend bij de rest van de auto.
Toyota 4 Ever
Leuke wagen, wordt die kwalitatief beroerde Duitse en Franse auto’s weer mooi eens tukje marktaandeel afgesnoept….Zal ze leren…
Is voor het snelle karretje 220Pk uit een 2 liter turbo genoeg voor de liefhebbers. (inside information).
Marino Pattyn
Leuk…en wie zelf dagelijks met een recente hyundai/kia rondtoert, kan makkelijk de “eurovergelijking” met andere merken maken. Niet alleen bij aankoop: zoveel wagens waarmee je drie jaar lang een onbeperkt aantal kilometers dwars door Europa mag afleggen onder een volledige waarborg, kom je niet tegen (toch niet zonder extra waarborgpakket te betalen). Kortom, ziet er leuk uit (smaken kunnen nu eenmaal verschillen) en zal ook wel degelijk afgewerkt zijn want Hyundai wil iets bewijzen en bereiken.
Voorkant lijkt heel sterk op de achterkant.Zullen ze bij Mercedes leuk vinden!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).