Eindelijk: Lancia Ypsilon Sport by MomoDesign

Auteur: , 32 Reacties

Enige tijd geleden hadden we al een filmpje van de nieuwe Ypsilon Sport, maar nu heeft Lancia eindelijk de foto's naar buiten gebracht.

Deze nieuwe variant van de Ypsilon heet dan wel Sport maar de 150 pk van de concept zijn er helaas iets minder geworden. Er is namelijk keuze uit een 1.4 benzine met 95 pk en een (nieuwe) 1.3 diesel met maar liefst 105 pk. De Ypsilon Sport by MomoDesign is te herkennen aan zijn matzwarte dak en buitenspiegels en rest van de auto kan gespoten worden in zwart, grijs, wit, geel en natuurlijk oranje.

Lancia Ypsilon Sport by MOMO Design32 reacties

Ik d8 eerst dat het een Sangyongg (ofzow) was…
Wat rijden jullie van autoblog trouwens??
105 pk uit de 1,3l multijet, het begint er op te lijken. Helaas is de 90pk versie al bijna onrijdbaar vanwege het grote turbogat onder de 2000 toeren, dat zal hier nog wel erger zijn. Het wordt tijd dat Fiat met de (reeds aangekondigde) 1,6 diesel komt. Het gat tussen 1,3 en 1,9 is nu te groot.
pffff wat een gedrochten toch die lancia’s
Er is maar ooit 1 mooi gemeaakt en dat is de delta integrale ^^
Sport met 95 pk? Enig idee hoeveel gewicht die 95 pk moet meenemen? Dat mag je geen sport noemen.
Doe eens gewaagd en hang eens ergens een echte motor in….

Het design is overigens wel erg mooi.
Wat zien die zetels er niet uit zeg, ze geven denk ik evenveel zijdelingse steun als de gemiddelde houten bank.
t ziet er wel mooi uit deze momo design
toch is het inderdaad wel erg flauw om dit sport te noemen
*ow alleen de wielen zijn te klein…
Dat word dan hoogstens Sportief rijden, hopen dat het weggedrag oke is!
@PieterA
Net of je zijdelingse steun nodig hebt met deze zweefvliegtuigmotoren.
deze 1.5 benzine was al leverbaar erg flauw kom ik net achter en de 1.3 is gewoon geupgraded van 90 pk naar 105
mmm sorry 1.4 benzine
leuk leuk leuk
voor pittige vrouwen met smaak die zich willen onderscheiden

hoewel… ondanks de sportieve looks vind ik dit geen mannenauto
en eigenlijk… vind ik dan de gewone (two tone!!) ypsilon toch veel beter bij de vrouw passen…
hmm, lastig
1.4 benzine met 95 pk

De motor uit de Fiat GP Sport!
gepimpt 45km wagentje
gangster car hehe
Eindelijk??? Zitten we hier op te wachten dan?
Het lijkt me eerder een sportievere versie dan een sportversie en denk dan ook dat het sportverhaal meer op de look slaat dan op de prestaties. Gewoon een iets mannelijkere Y
Leuke wagen voor de dames die graag in stijl rijden.

Inderdaad heeft de 1.3 Mjet motor een turbo gat. Maar, wat betreft fiscaliteit (voor België toch, en ook andere landen) heb je een pluspunt. Ook de kettingoverbrenging zorgt voor minder onderhoudskosten.
Je kan niet alles hebben hé.
Lancia is er wel op achteruit gegaan

neem nou de oude delta of gamma

dat waren/zijn mooie wagens
Deze auto zal lancia ook niet opleveren wat zij hopen als ik het zo zie…
LELIJKE EEND
@ Hansie

toch vergeet je de thesis :)
Lancia, italiaanse fluttechniek met een nog slechter design, neen dank u
Lancia designt apart, maar ik vind er niets mis mee over het algemeen. Dit ding is te klein, maar dat hoort bij een kleine auto ;) en de Thesis vind ik ook mooi, op de koplampen na. Voor de rest prima. Deze ‘sport’ heeft alleen wel veel te weinig vermogen…
@ GerreLekker : Italiaanse fluttechniek en slecht design? Design.. oke, dat laat ik je nog terzijde onder het motto : “wat mooi is maak je zelf uit”.

Maar fluttechniek? Vergeet aub niet dat de direct ingespoten diesel en de common rail techniek uit dat huis komt hé (bedoel dan de FIAT group). Twee dingen die de dieseltechniek toch hebben veranderd.
Ecologisch/economisch niet onbelangrijk. Veel mensen (die dieselen) rijden toch ook graag met HDi, TDCi, CDI, JTDm, Mjet, … De welke common rail diesels zijn.
Hier op de foto lijkt het wil zo’n mini London cab… ziet er niet uit!
105 pk, zo he! Renault heeft daar 1500cc voor nodig. Ik juig het alleen maar toe. Met goede tuning word ie nog soepeler ook onderin, spreek uit ervaring!

Okee, de naam sport vind ik overdreven. Lef hadden ze met 1.9 JTD 150pk. Maarja, die wordt toch te duur.
Lancia was voor het laats een beetje populair in 1996.
Met verkopen zoals bijvoorbeeld Subaru en een marktaandeel van 0,61%
De Ypsilon kwam in dat jaar binnen op 76e plaats in de verkoop top 100.
Jaar daarop al weer gezakt naar nummer 80.
Ze staan nu, 2007, nog op een marktaandeel van net 0,10%
Als ik dit model beschouw, wordt het allemaal niet beter.

Die Italianen kunnen best wat, de nieuwe Punto vind ik gewoon oké.
Onbegrijpelijk dat ze met Lancia niet meer mensen kunnen aanspreken!
Zelfs als men ‘de Kock’ in een ‘Thesis’ laat rijden zet dit geen zoden aan de dijk!
Logisch met zulke depressieve koplampen.

;-(
Wie BOVEN de saaie , grijze massa uitsteekt en anders is dan de anderen , zal door het gros van de mensen nooit begrepen worden . Deze lancia is een kunstwerkje ( oog voor detail , prachtig design , luxe ,…voor een betaalbare prijs ! ) Bovendien is een kleine auto niet perse een vrouwenauto . In Italie rijden er duizenden ypsilons , ook door mannen met kostuum bestuurd . Kortom , een auto voor mensen met smaak , die zich willen onderscheiden . De keuze voor kleine motoren is logisch in deze tijd waar je nergens nog hard kunt rijden . ( file , smogalarm,…) Dit motortje is echt wel pittig !
Een (echte)mannelijke ypsilonrijder die van zuiderse charme houdt .
Het nieuwe type Ypsilon is erg mooi en apart van design. De snoet heeft veel weg van de Thesis met z’n lelijke ‘ogen’ en vind ik vandaar niet zo passen op de nieuwe Ypsilon. Iets te gedistingeerd van qua uiterlijk.

En waarom dit altijd een vrouwenauto wordt genoemd is me niet helemaal duidelijk. Oké je moet het wagentje ook niet gaan vergelijken met getuneded vw’s en opel’s. Ik rij zelf in het vorige model en dat bevalt me prima. Prima zit en het 1.2 motortje is vrij pittig. Jammer dat men geen 4-deurs koets heeft fabriceerd.
Wat een leuke auto! En dat zeg ik niet vanwege de foto’s hierboven maar omdat ik er sinds een aantal dagen in rij. Nee, een giga kanon is het absoluut niet, daarvoor had het apparaatje inderdaad minimaal 130-140 pk gehad moeten hebben.
Echter… Het onderstel is lekker strak bij de Sport, de zesbak schakeld lekker direct waarbij de 6 ook echt een ‘actieve’ versnelling is en geen overdrive, kortom, ondanks de waarden op papier een vlot rij-ijzertje. De stoelen geven inderdaad niet enorm veel zijlingse steun, zitten daarentegen wel erg lekker.
De naam Sport doet inderdaad meer prestaties vermoeden. In mijn visie is het gewoon een lekker sportief aangeklede Ypsilon die ook daadwerkelijk wat sportiever rijdt door eerder genoemde zaken en minder stuurbekrachtiging en dergelijke.

Overigens vind ik de Ypsilon een erg mooie auto, de bekrompenheid van veel Nederlanders uit zich in slechte verkoop van iedere aparte auto, als je maar opgaat in de massa, als je maar een auto hebt die iedereen ‘wel mooi’ vind. Ik rij liever een auto die een paar mensen erg mooi vinden en de rest afstotelijk dan dat ik ‘mezelf’ onderweg 20 keer tegenkom. Zo enorm slecht gaat het overigens niet met Lancia, in Italië verkoopt de Yp bijvoorbeeld als een tierelier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).