Meer autoinbraken door TomTom

Auteur: , 22 Reacties

Dat mensen door de opkomst van TomTom niet meer na willen denken over waar ze rijden is al langer bekend. Maar Carglass heeft gisteren bekend gemaakt dat na een periode van afnemende ruitbreuk door inbraken daar in 2006 een verandering in is gekomen. In 2006 is het aantal kapotte autoruiten als gevolg van een inbraak met bijna 11% toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. De grootste boosdoener hiervoor is dat mensen steeds meer waardevolle apparatuur in hun auto laten slingeren.

Maar zelfs als je zo slim bent om je TomTom van je voorruit te rukken als je uit de auto stapt dan loop je alsnog een risico. Het dievengilde is namelijk extra alert op zuignapvlekken op de voorruit. Wil je de kans dus verkleinen dat je auto wordt opengebroken, haal dan ff een doekje over je voorruit. Of laat gewoon een vast systeem inbouwen ;) .

Verder meldt Carglass nog dat mensen in de provincie Utrecht de meeste kans lopen op een autoinbraak, de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland volgens keurig op plaats 2 en 3. Relatief het veiligst is je auto in de provincies Zeeland, Groningen en Friesland.22 reacties

lincoln mark8
het zijn de chinezen….het zijn de chinezen….
het zijn de tsjetjenen….het zijn de tsjetjenen….
Wie ’t is zal me ’n worst wezen,als ze maar van mijn auto afblijven.
Laten we absoluut geen volk zwart maken hier…de 1e 2 berichten neigen richting discriminatie.
Hoorde laatst het komisch vervolg dat als dieven een fles glassex in je auto zien liggen je DUS een TomTom en hebt en alsnog subtiel een ruitje laten sneuvelen…
“Meer autoinbraken door TomTom” … “De grootste boosdoener hiervoor is dat mensen steeds meer waardevolle apparatuur in hun auto laten slingeren”.

Het is eigenlijk erg dat het zo wordt gezegd hé. Dat het de mensen hun schuld is maar niet de dieven. Natuurlijk, zij die het slim spelen weten dat je geen waardevolle spullen zichtbaar moet laten rondslingeren!!
Ach ja, je moet een kat ook niet bij de melk zetten.
Sinds ik al mijn ramen uit mijn wagen heb gehaald, valt het al wel weer mee qua inbraken, en moet ik geen cleaner meesleuren ;-]
“Relatief het veiligst is je auto in de provincies Zeeland, Groningen en Friesland.”

Tsja… Daar wil je ook niet wonen :p
@koen

Daar wil je wel wonen, het verschijnsel files ken ik namelijk helemaal niet, alleen van horen en zeggen.
@ koen

dank je wel hoor als geboren en getogen fries heb ik geen problemen hier te wonen voordelen, minder woonwijken, nog veel buitenweggetjes, geen files weinig diefstal :p nee wij hebben het idd slecht
@ davy, ik snap je punt maar je moet het ook niet omdraaien natuurlijk. ZIJ moeten met hun fikken van je spullen afblijven.
lincoln mark8
ik denk dat noisemaker een ambtenaartje is (beetje een linkse) i.v.m. de “not in my backyard” mentaliteit en mensen zwart maken ????? waarom zou je mensen zwart willen maken…. er lopen er al genoeg..
“waarom zou je mensen zwart willen maken…. er lopen er al genoeg..” van lincoln mark8: LOL!!! :D Verschrikkelijk fout, maar wel leuk en gevat!
gewoon superdom volk die zo,n ding in de auto laten zitten. Ik heb helemaal geen dom dom nodig. Geef mij maar een landkaart en een stratenboek.
Autospotting.nl
verrassend zeg in welke provincies het meest wordt gejat :+
maar je ziet nog steeds zo vaak mensen die alles er in laten zitten en dat snap je echt niet. dom volk zeg.
@ lincoln mark8

Ach ja joh lul d’r maar omheen…men krijgt steeds meer ’n korter lontje,juist door mensen zoals jou.
het zijn zoiezo altijd de pinda’s en ja altijd ja altijd
Ik ben laatst ook het slachtoffer geweest van een inbraak. Inderdaad zat er nog een Tomtom houder op de ruit. De Tomtom lag binnen, dus die konden ze niet jatten. Ruit ingeslagen, veel glassplinters in de auto, alles overhoop gehaald, maar niets meegenomen. Dus haal je houder er maar uit. Scheelt je weer een bezoek aan Carglass. Overigens hebben alle auto’s met Tomtom houder in de buurt dezelfde behandeling gekregen.
Tip ter voorkoming van TomTom diefstal. Neem ook zo’n noteblokje met zuignap mee. Als je je tomtom van de ruit haalt plak je die ervoor in de plaats.
Geen kring meer te zien :-)
Aangezien ik geen Stomtom heb, even een vraagje. Krijg je alleen een raamsteun bij dat ding? Ik heb een PDA waar een plastic ding bij zit die je, bijvoorbeeld, aan de zijkant van je dashboard kunt plakken. Daar plak je dan weer die zuignap op. Lijkt me iets beter. Heb je en geen kringen op je voorruit, je voorruit is sowieso vrij en het is minder inbraakgevoelig.
Bij mij was na twee weken in mijn nieuwe auto al geprobeerd in te breken, weet allen niet of het om de tomtom ging of mijn auto.

Waar is het fatsoen gebleven……
Kunnen de racistische opmerkingen van lincoln mark8 verwijderd worden? Hij verpakt zijn boodschap heel gevat, maar dat maakt het alleen maar erger.
lincoln mark8
censuur is eng…..heel eng

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).