Politie duwt Ferrari de vangrail in

Auteur: , 67 Reacties

Al is een Ferrai 360 Modena nog zo snel, een Zweedse politie Volvo achterhaalt haar wel.

De Zweedse IT-consultant (boefjes zijn dat) Bo-Göran Sederlin schreef zijn 360 Modena af, maar liep zelf niets op. Het verhaal achter de crash is bijzonder. De Zweed werd achtervolgd door een gele Volvo 850, waarvan hij niet vermoedde dat het een politie auto was. Hij dacht dat het een carjacker was en dus ging hij er vandoor. De politie Volvo zette de achtervolging in, waarna Bo-Göran met snelheden tot 300 km/u probeerde te ontkomen. Dat lukte bijna, maar op een gegeven moment probeerde de politieagent de Ferrari van de weg te drukken. Daarbij raakte de politie Volvo de achterkant van de Ferrari, waardoor deze spinnend in de vangrail klapte. Voor deze actie zal de betrokken agent zich tegenover de rechter moeten verantwoorden.

Saillant detail is dat Bo-Göran gekeerd was op de snelweg nadat hij een blokkade van politieauto’s tegenkwam. Toen hij spookrijdend weg probeerde te komen, werd hij van de weg geramd. De les: leen nooit je Ferrari uit aan een Zweed, landgenoot Eriksson schreef al eens zijn Enzo op spectaculaire wijze af.

Met dank aan Jorn voor de tips naar quotenet en de Zweedse site met video.67 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
gekke vent je drukt toch geen ferrari de vangrail in denk eens na
maar zowiezo hoe kan die volvo in godsnaam 300 km/h halen?
mischien een koenigseg motor erin? :P
Het gegeven dat hij keert op het moment dat hij een politie-blokkade ziet, maakt het verhaal dat op de vlucht was voor een veronderstelde carjacker, een stuk ongeloofwaardiger…
zonde, zonde, zonde
Gekke shit maar hoe kon die Volvo de Ferrari bij houden dan als die Ferrari met 300 km/u over de snelweg vliegt ?
Wat voor motor zit er in die Volvo politie wagens daar dan ?
Iemand die dit weet ?
ik denk dat op ’t moment dat ’t gebeurde er geen 300 gereden werd
@Hans,

Een hele dikke! ;)
@ luwek
dat denk ik ook niet want anders lag die schöne wagen ergens total loss te wezen ;)
@Hans

Zullen wel gewoon T5jes of R AWD’s zijn :)
IT Consultant? En ik rijd met een Golfje? Hmmm
Oke, dat je probeert te ontkomen omdat je denkt dat iemand op je bolide uit is, oke…

Maar dat je bij een politieblokkade (ach nee, het waren natuurlijk vermomde carjackers… tuuuuurlijk) o m k e e r t op de snelweg, maakt je natuurlijk tot een domme gans eerste klas.

En is de Ferrari nu op de ‘heenweg’ met 300/u van de weg gedrukt? Of is ie op de ‘terugweg’, al spookrijdend, geraakt door een politieauto? De crash ziet er niet uit alsof het met ong. 300/u is gebeurd.

En wat voor motor er in die politie-Volvo’s zit? Misschien een R-versie wat extra aangepakt, zonder begrenzer ofzo? Dan zou zo’n ding toch wel 270 moeten lopen ongeveer?? ik gok maar wat…
Dat zal dan hoogst waarschijnlijk een Volvo 850 R geweest zijn… Die krengen lopen standaard 250 km/h en gechipt kunnen ze makkelijk 280 aan… Dus dan been je een 360 aardig bij ja. Een redactielid van Autoweek rijd in een gechipte 850 R rond. En hij maakt er een sport van om Ferrari’s uit te dagen.
Politie ook van tegenwoordig :S
niet erg
die volvo is een v70…
ik weet niet of die auto op de foto ook de ferrari heeft achtervolgd
misschien ligt er wel de nieuwe V8 in die 850 :D
it is waarschijnlijk niet zo’n hele snelle volvo geweest als je kijkt naar het plaatje misschien een t5 die gaan ook met gemak 250
Dat filmpje is echt goed?! Een ferrari die op een takelwagen wordt gehesen.
hoeveel van die dingen heeft ie wel niet!!!!”:>:>
@ Fruitcake

Ik denk ook dat er T5 of AWD inzit
waarom hebben ze ’t niet op video? :D hehe
tsja, mooi verhaal, jammerlijke afloop.. :(
Het is sowieso niet die volvo van de foto, want er staat dat hij achtervolgd is door een gele volvo… Of zijn de politiekleuren daar geel???
Volgens mij zegt dit meer over de chaufeur dan de ferrari…
gelukkig maar dat z’n wagen niet in handen gevallen is van de carjackers….. hahahaha ppfff.
In elk land zijn politie auto’s getuned. Hier in Nederland rijden er een paar A4 Diesel quattro’s rond die ook gechipt zijn.
he 300 met een volvo wat voor een tunings bedrijf laten ze dat doen dan ff langs
De Ferrari dacht zeker de Volvo simpel eruit te rijden , hij moet wel raar gekeken hebben in zijn binnenspiegel met 300 km/h. Hij rijdt nog steeds achter me!!!! :D
Die Ferrari wil ik zo ook nog wel hebben, knap hem zelf wel op
ik ga denk ik ook maar is kijken voor een 850 t5r estate!
@ armada
niet altijd meestal wordt er gewoon een sterkere motor erin gezet maar chippen is wel goedkoper ;)
die gast heeft wel mazzel gehad dat ie niet onder de vangrail is doorgeschoten…maar wat een prutser! eerst denken “oei carjacker”..dan poltieblokade zien, “oei nog meer carjackers”…tsja als we zo gaan denken…ik heb zo ook achter me aangehad. undercoverpolitie op de snelweg, geen fijn volk!!
Aftonbladet is een zeer populair roddelkrant die het vaak niet al te nauw neemt met “feiten” en graag de boel een beetje oppompen. Dus neem die 300 maar met een emmer zout…
De T5’s van de Zweedse politie zijn anders niet supersnel, ze hebben zoveel spullen aan boord zodat je echt te veel wegen. Natuurlijk, zo een civiele, die kan wel wat sneller zijn, al zijn die ook rijkelijk uitgerust met blauwe lampjes hoor (achter de grille en de de getinte achterruiten)..

Verder geloof ik niet veel van mr. sederlin zijn historia, de politie krijgt niet veel respect hier in Zweden (bv. getaway in Stockholm)
Als je het geld hebt…
mijn bericht was @ sjoerd. :P
…..en weg was de man met de takelwagen en zn kostbare vracht :P
He jongens, dat de 360 met 300kmu wilde ontkomen wil niet zeggen dat hij de hele tijd 300 reed, misschien wat drukte op de snelweg kan kan hem al afremmen en sowieso.. het is echt niet 1 politie auto die hem achtervolgde vanaf het eerste punt, een andere politie auto kan hem hebben opgewacht en dan achtre hem hebben gereden want jullie zeggen dat die volvo wel 250 kan halen :)
lompe actie van beide partijen
volvo ftw! :P omdat de politievolvo een 850 was is het vrijwel uitgesloten dat het een awd was. Wél is het wss een 850R die (zoals eerder gezegd) met een beetje chippen wel tegen de 280 haalt. politie heeft er denk ik ook geen problemen mee om de turbodruk wat te verhogen oid.

wel grappig dat van het volvotje alleen de voorkant stuk is, de ferrari ligt helemaal in de prak. omdat de politie de nodige rijtraining zal hebben gehad is het ook weer niet heel verwonderlijk dat ze de ferrari klem hebben gereden.
TheGreatAtuin
Die voorbumperschade ziet er eerder uit als 50 of 60 kmh, ervan uitgaand dat ie eerst slipte of remde, zou je kunnen zeggen dat de pölitievölvö hem raakte met 175-200 kmh.

En dit bevestigt weer dat völvö’s vet zijn ! Ze houden immers een Ferarri bij :P
Ferraririjden
Waar ben je dan in godsnaam mee bezig als je met zo’n snelheid iemand van de weg drukt. Als de Ferraririjder een moord heeft begaan okee, maar voor een snelheidsovertreding….
@ Murcieboy
Wat Alwood al zegt, die dingen zijn gewoon gechipped…zijn ze hier ook namelijk…en we betalen het met zn allen, dus als die turbo’s naar de klote gaan, proppen ze er weer nieuwe in;) no problemo
Mensen, als je de laatste alinea leest wordt het allemaal duidelijk. Daar staat dat hij omkeerde en toen van de weg werd geramd. Hij kwam dus gewoon de Volvo weer tegen op de terugweg, die was waarschijnlijk wel op een achterstand gezet… Als die blokkade er niet was geweest denk ik dat hij wel weg was gekomen…
smerige juten
zonde van die auto
Aan de velgen te zien is het een T5.
Standaard 225 pk en vrij simpel te tunen naar 300 pk.
Als je er wat geld in steekt krijg je er nog veel meer uit.
Rijden gekken rond in zweden met 500 pk uit een 850 2.3 Turbo blok.
@TheGreatAtuin

Die voorbumperschade ziet er eerder uit als 50 of 60 kmh, ervan uitgaand dat ie eerst slipte of remde, zou je kunnen zeggen dat de pölitievölvö hem raakte met 175-200 kmh.

Ehm nee… Als je met 175 à 200 iets stilstaands raakt, blijft er niks van jou en je auto over. Ook niet in een Volvo. Het gaat om het snelheidsVERSCHIL: als je met 250 een ICT-er raakt die 200 rijdt, heeft dat hetzelfde effect als je hem stilstaand ramt met 50 km/u.
ik als ICT- Consultant rij in mijn peugeot 407 leasebak en hij in een 360? :(
laatst nog door een undercover politie in een cayenne aan de kant gezet
de doodstraf voor die wout.. :P
beetje stomme acties van beide kanten…

Als ik denk aan een gele 850 dan denk ik T-5R. Geen idee of de politie daar mee mag spelen, maar zo ja dan ga ik morgen nog bij de politie ;)
De Automonteur
@MurcieBoy
als daar een koenigsegg motor in zit dan gaat dat ding tering snel deze volvo had standaard al een top van 240km/p dus een beetje chippen en tunen en adn gaat je bak gouw tegen de 300km/p en natuurlijk een 6speed gearbox er in he:P
ja de kleur geel werd volgends mij alleen geleverd op de 850 R die bak is zo heerlijk:D mijn op heeft er ooit een gehad toen ik nog niet zo into auto,s was, heb es mijn vinger tussen het deksel gehad waar de reserve wiel ligt!:P
Machtig excuus! ” Ik dacht dat de mannen in die GELE Volvo mijn Ferrari gingen stelen ” Waar haal je het!
AU
ik vind het heel raar een volvo kan onmogelijk een ferrari bijhouden en zeker niet als die 300 km gaat
die smoesjes van ik dacht dat ik achtervolgd werd hoor je ook altijd bij blik op de weg :P
Op het filmpje zie ik een witte 850 met het front in de prak, en Perfo velgen, dus geen Titans of Volans (die op R en T5-R zitten)…
die vent is gek!
het was een witte volvo!!! en geen gele volvo

http://www.aftonbladet.se
als ik die flik was zou ik (al dan niet in de tegengestelde richting) vluchten! wie duwt er nu een 360 in de vangrails? die vangrails zijn bedoeld voor fords of seats, niet voor FERRARI’S!
ja mense lees is allemaal.. snelheden TOT 300km/u, daarom rijdt hij niet 300km/u he als hij die vangrails in vliegt dan merkt ge toch niemeer dat da een ferrari is.. ale ale denk is na:-)
zonde….van die auto
onozele flikken :-)
Politieauto houdt Ferrari bij.. toch niet als die Ferrari op zn top zit ;) dan is die wout kansloos. Zijn die agenten sowieso al, maar dan op een andere manier :D Laat hem maar levenslang krijgen die agent, beetje een Ferrari rammen, hoe durft ie!
Ford GT Freak
joepi weer een ferrari minder . nou ja moet de polis agent ook nog voor de rechter komen wat kan hij er aan doen dat het een ferrari was
een volvo 850 T-5R, met chiptuning en andere downpipe heeft een 300 tal pk’s, gooi je zoals de politie daar doet er een grotere turbo op en alu intercooler met wat meer volume, andere injectoren zit je al zo rond de 350 pk. dus ja dan ga je over de 300 met dat ding.
belangrijker tijdens zo’n achtervolging is dat die volvo tussen de 80 en 180 km/uur veel sneller is dan die ferrari, dus zitten er bochten in de weg, of zoals zovaak meerdere langzame auto voor je ferrari, dan heb je pech, zelfs een standaard T-5R gaat dan rapper dan je Ferrari
trouwens zie je op het filmpje dat de witte 850 T-5R ook wat schade heeft, en zie je ook het alu van die dikkere intercooler goed zitten met de grill eraf, dat die agent zich moet verantwoorden is goed, wie rijd er nu met zo’n mooie volvo tegen een Fellali, jesus….
Die Volvo’s zijn idd 850’s of s/v70’s wat eigenlijk t hetzelfde is, ik heb zelf ook een 850 T5, en met de 2.3 turbo, en een softwareflash, kom je rond de 270+ pk, en geloof het of niet je haalt dan snelheden van rond de 290 km per uur, voor je de Zeed verder op gaat hij op z’n sloffen over de 300 “do not underestimate the power of a Volvo!’
succes met je Ferrari, tegen een goed opgevoerde Volvo, ben je KANSLOOS
Er rijden in Zweden ook gekken rond met Saab’s van 850 pk!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).