TVR soap deel 11.323

Auteur: , 28 Reacties

Verwarrender wordt het niet. De Rus Nikolai Smolenski die net voor de tweede keer eigenaar is geworden, gaat TVR al weer verkopen.

Tijdens een persconferentie heeft Smolenski aangekondigd TVR weer te verkopen aan twee zakenmensen uit Florida. Dit duo was in eerste instantie alleen van plan om TVR in Amerika te gaan importeren, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf autofabrikantje te gaan spelen. (Geheel offtopic: is daar nog een computergame van?). De twee Amerikanen, Adam Burdette en Jean Michel Santacreu, hebben alleen ervaring met de grijze import van auto’s, maar dat mag de pret niet drukken.

Ze hebben in ieder geval ambitieuze plannen, ze voorzien dat de afzet van TVR’s kan groeien naar 5000 auto’s op jaarbasis. Erg ambitieus gezien de verkoopaantallen in de UK, die op jaarbasis tussen de 250 en 500 exemplaren varieert. Ze claimen echter orders te hebben voor 2.000 TVR’s van Amerikaanse dealers.

De productie blijft naar verwachting niet in de UK, maar zal door Bertone worden uitgevoerd. Ricardo Engineering gaat zich waarschijnlijk bemoeien met de techniek, waaronder het up-to-date brengen van de motoren. De plannen zijn dat er wel een klein team Britse engineers en ontwerpers voor TVR blijft opereren en ook het management zou Brits blijven (via autocar).28 reacties

(Geheel offtopic: is daar nog een computergame van?).
er is een car tycoon ja.
Ah ok, weer wat geleerd. :-)
Als de plannen zorgen voor het nieuw (of meer) leven inblazen van een prachtmerk als TVR, dan lijkt me dat geweldig.
Dus: wat mij betreft blijven ze net zo extreem (optisch als technisch), maar met een degelijker bouw/afwerking.
Een Brits sportwagenmerk in handen van twee Amerikanen met de productie in Italië.

En ik dacht dat het maximum aantal dingen dat verkeerd kon gaan al verenigd was in de Arna… (Ontwerp in Japan, productie in Italië)

Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Hey bah amerikanen…
amerikanen…… ik hoor airbags, ESP, ABS en andere troep die nooit in een TVR mogen!!
Dat is heel vreemd ja want als je een auto wilt invoeren in Amerika zullen ze daar aan moeten voldoen… :s

Beetje jammer en aan de andere kant vind ik het ook geen goed teken dat amerikanen het hebben voer gekocht want ja, amerikanen maken alleen maar prul!! alles is plastig en heeft een niet zo heel goeie wegligging…..
tvr bloedt dood omdat het gewoon een chaos is
geheel off topic: Car Tycoon heb ik indertijd vol verwachting gekocht, maar valt heel erg tegen, vlag dekt de lading in het geheel niet.
Gaan de amerikanskis nou met het lijk slepen? Mag TVR nou gewoon rustig dood blijven? Een beetje respect graag voor deze door de russische maffia om zeep geholpen brit…
ik snap niet dat die tvr weg doet (ja eigenlijk wel) maar met zon mooie autos vind ik het raar dat ze niet goed verkopen :(
MV Agusta F4CC
Ik lees het niet eens! Want dan kan ik volgende week weer het tegenovergestelde lezen!
Gewoon te gek voor worden hoe het bedrijf als speelballetje word gebruikt!
The king is dead, long live the king! (Al gaat ie nu door het leven onder de naam Noble…)
@ Klassiekerrally: trommel al je rijke vriendjes op, sleep Dink aan zijn korte haren erbij en laten we dan tesamen TVR kopen!

Dan gaat Vandenbrink Design ze ontwerpen en kunnen we met hulp van alle liefhebbers op Pistonheads het erfgoed in stand houden.
Dus dan gaan we er een 2e Spyker van maken? Lijkt me ook niet helemaal the way to go eerlijk gezegd… Of ’t nou Russen, Amerikanen of Hollanders zijn.. TVR moet gewoon Brits blijven! (Toch?)
AIAIAIAIAIAIAIAI… Een paar Amerikanen die alleen ervaring hebben met grijze import moeten nu een automerk van de ondergang gaan redden?! :( Ik wens ze veel succes, maar ik heb er niet veel vertrouwen in…
@ Michiel: Dat geklooi met TVR raakt jou ook he? Ik ben gek op (bijna) alles wat ze tot nu toe gebouwd hebben. Heb ‘TVR, The complete story’ van John Tipler gespeld. Heb in een 2500M mogen rijden. Dus het raakt mij ook wel.
Maar ik heb wel zoiets van ‘als het zo moet, dan hoeft het van mij niet meer’.

Een door jou ontworpen TVR: dat klinkt geweldig! Helaas heb ik niet zoveel rijke vriendjes die ook avontuurlijk en fortuinlijk genoeg zijn om zo’n uitdaging aan te gaan. :(

Heb jij overigens wel eens een impressie van een TVR gemaakt? Ik ben namelijk nogal nieuwsgierig hoe een TVR in jouw ogen zou moeten zijn.
lincoln mark8
eigenlijk maakt het toch geen reet uit…. er zijn al zoveel merken ten ziele gegaan…en er komen er ook steeds weer bij…. en ken echt niemand die een tvr zelfs voor de helft van de prijs zou willen kopen.
lincoln mark8
ik wens overgens die twee amerikanen veel succes.
@ lincoln mark 8: Misschien is je kennissenkring wat gefocused op Amerikaanse auto’s? Ik ken zat mensen die een TVR voor een zacht prijsje willen kopen…
Gewoon omdat het auto’s zijn met wagonladingen karakter.
Daarom maakt het wél uit dat dat merk ter ziele gaat/lijkt te gaan.
Zonder flauw te zijn: TVR’s voor de Amerikaanse markt…. dat betekent links gestuurd en dus kunnen ze ook hier weer geimporteerd worden.
@mashell, klopt maar dat zullen TVR’s worden zonder het echte TVR hart.
een TVR heeft per definitie geen electronica aanboord om je op de weg te houden.
lincoln mark8
@klassiekerrally…..er is nog nooit een autofabriekant failliet gegaan van teveel klanten…. de vrije markt wil tvr gewoon niet kopen…
lincoln mark8
@klassiekerrally… ik ben inderdaad amerikaans georienteerd….maar die bedrijven zijn ook op leven na dood….iets dat mij emotioneel raakt….. maar zaken zijn zaken… simpel is dat.
lincoln mark8
al met al zijn auto,s toch gewoon een combinatie van wat staal, plastic en electronica in een bepaalde vorm… of ben ik een cultuur barbaar ?
lincoln mark8: Ja, auto’s zijn inderdaad een combinatie van wat staal, plastic en elektronica.Maar je vergeet waar het bij auto’s als TVR’s om draait en dat is emotie, passie.
Zonder die emotie en passie zaten we hier niet te autobloggen.
Want heb jij ooit een stofzuigerblog.nl gezien? Een stofzuiger is toch ook een combinatie van staal, plastic en wat elektronica? ;)

En van te veel klanten zijn wel degelijk bedrijven failliet gegaan (kapotgegroeid noemen ze dat wel). Maar dat is bij TVR inderdaad niet het geval geweest. De leiding van TVR wist het vertrouwen dat de klanten (nog) in het merk hadden niet te behouden, laat staan uit te breiden. Hun marketing was erger dan hopeloos. Combineer dat met een product dat niet zo goed is als het zou moeten en kunnen zijn en voila: de ondergang is nabij…
lincoln mark8
@klassiekerrally…. tuurlijk verkopen fabrieken sexy goederen en wordt het geil op de markt gebracht (mobieltjes ,gereedschap,computers,auto,s en zelfs stofzuigers)…verkopers weten dat liefde blind maakt…..maar aan het eind van de dag bestaat zelfs een auto fabriek gewoon uit een boekhouder en wat assemblage personeel die toevalig in een autofabriek werken…. ik hoop natuurlijk van ganzerharte dat die tvr lui allemaal weer werk hebben…..en misschien wel in een stofzuiger fabriek!!!!!!
maarja ik heb ook nix met tvr……ook al is het een heerlijk onbeschoft bruut merk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).