REMINDER: Vanavond 21.00, TopGear, BBC2, laatste aflevering! [updated]

Auteur: , 61 Reacties

Time flies when you're having fun, maar vanavond is het alweer tijd voor de laatste Top Gear aflevering van dit seizoen. Met slechts 6 afleveringen is dit een zeer kort seizoen geweest, wellicht dat het ongeluk van Hammond hier iets mee te maken heeft? Of zouden de tripjes naar de VS en het bouwen van een raket iets teveel gekost hebben ;) .

Maar wat kunnen we vanavond allemaal verwachten?

Building three stretch limos
In the last episode of this series, Richard, Jeremy and James set out to provide a classier alternative to the drug dealer-ferrying, chav-infested stretchers currently on the market.

After resolving a few minor handling issues – and shooting James in the testicles – the boys head to the Brit Awards to hold up traffic and irritate celebrities.

Mustang Savvy…
The Ford Mustang has been a modifiers’ favourite since its introduction 42 years ago. And no one does that modifying better than Shelby.

America’s most famous tuner has just released a 500bhp of the new Mustang. Given our documented love of all things Stateside, it seemed like a good excuse to crank up the Springsteen and take to the track for some serious tyre-burning action and a gratuitous history lesson on American muscle.

And now for the news…
In the news this week: Richard meets Tony Blair and completely fails to punch him, Jeremy gets very excited about the replacement for the Vauxhall Monaro, and James does his best to defend the soporific Audi R8.

Top Gear 2007-06

Top Gear 2007-06

Top Gear 2007-06

Heel spectaculair klinkt het niet en het supercar gehalte ligt volgens mij ook redelijk laag, maar toch wil ik het niet missen!

UPDATE En voor de die-hard fans nog een quiz om hun kennis te testen!

UPDATE Filmpjes geplaatst

TopGear Ford Mustang GT500

Top Gear Home made stretch limos61 reacties

Ben benieuwd….
Hmm … het lijkt erop dat Richard en Jeremy de Audi R8 gaan afbreken.
Zouden ze er ook mee rijden of is dat iets voor het volgende seizoen ?
ik ook
Alweer de laatste pff dat is wel jammer. Er zijn nog zat vette auto’s die ze moeten testen. Weet iemand wanneer het volgende seizoen weer begint. Ik hoop dat het niet weer zo lange tussen pauze is. Overigens waren de laatste 5 afleveringen wel top afleveringen. Zeker de reis naar USA was super vet
:( de laatste al weer… echt jammer.

ik zat gisteren nog de challenge te kijken tussen het OV en de Mercedes Mclaren SLR… blijft lache!
echt jammer dat het alweer de laatste is :( ik ga zeker kijken! en met een beetje geluk hoeven we wat minder lang te wachten op een nieuw seizoen :P
nou ik zal het niet missen. erg slecht seizoen tot nu toe, nauwelijks goede leuke autotests. vooral vreemde dure veel te lange projecten die toevallig iets met auto’s te maken hebben. geef mij Tiff maar….
Ben benieuwd! jammer dat het al weer de laatste aflevering is!
@FJ: ik ben het met je eens, nauwelijks autotests. Vorige aflevering alleen de LP640 en voor de rest niets. Daarom verbaast het mij dat het nu al de laatste is van die seizoen. Nuja, toch kijken.
ik heb mssn goed nieuws

ik heb op de site en in TV-gidsen gezien naar topgear
en heb gezien dat deze woensdag om 20.00uur ook een afl. van topgear is

nu weet ik wel niet of dat een herhaling is of niet (het stond er allesinds niet bij)

check it out!
@Kris dat zijn herhalingen hoor opwoensdag
Tis weeral jammer dat het gedaan is, aan alle mooie liedjes komt een einde :(
@jonas

danku ik wist het niet :)

maar ik kijk gwn nog is (tweede keer is het leuker:D)
Ik heb dit seizoen nog niet gevolgd, maar wordt er nog met de Veyron een rondetijd neergezet op het topgear circuit?
Wanneer begint het nieuwe seizoen? volgende week????? hoop het wel!
http://www.flickr.com/photos/shoper/

Hier zijn de eerste fotos van de nieuwe Skoda Superb II. En er komt ook een Superb Kombi :

http://auto.idnes.cz/exkluzivne-skoda-chysta-superb-kombi-dw8-/ak_aktual.asp?c=A070228_135312_ak_aktual_fdv

En de normale Superb sedan krijgt en best interesante koferbak. Als je goed kijk kan je zien dat het een Liftback/sedan in een is! Info over de koferbak heb ik van mijn informant die bij Skoda werkt 8) http://www.flickr.com/photos/shoper/390501307/

(mijn nederlands is niet meer zo goed sorry)
vind wel dat top-gear hard achter uit gaat er word nouwlijks meer getest alleen maar stome en erg neppe wedstrijden tussen de presentatoren.
NEEEEE NIET AL DE LAATTSTE AFLEVERING AL
wat gebeurd er met
hammond in a renaultF1
man vs alfa 159?

Topgear stelt me zo teleur en toch blijf ik kijken? :-?
TG word zwak…. 1 supercar in een seizoen :’) verder veel zwakke intems zoals het wegen bouwen….
Dat van die Mustangs wordt zo te zien weer Shelby vs. Roush (in het voordeel van de laatste), net als op Clarkson’s DVD The Good The Bad And The Ugly en een eerdere column van hem…
Voor de fans heb ik ook nog een link naar een Top Gear quiz geplaatst: http://www.bbc.co.uk/topgear/hardquiz.shtml
idd ik dacht dat we ook nog hammond in een F1 kregen dit seizoen stond wel in hun magazine!!!
it better be good!!!
jammer zeg.
De laatste alweer?!!? Ik wist niet wat ik las… wat een kutseizoen is het dan geweest.. ik kan het geeneens een seizoen noemen! We hebben inderdaad alleen de LP640 gezien als serieuze autotest… de 911 turbo, toch een hele belangrijke ‘top gear’-auto is amper getest (niet op het circuit iig), ook mis ik toch wel een aantal andere belangrijke auto’s, zoals een 599 GTB. Allemaal leuk en aardig die speciale dingen zoals een weg aan leggen of een raket bouwen, maar het lijkt wel of ze geen auto’s konden krijgen dit ‘seizoen’ en dus maar die andere onzin zijn gaan doen… jammer hoor!
Welke frequentie ofzo is het, ik kan BBC2 niet vinden op mijn tv :|
nou ja zeg… heb ik wat gemist? is dit alweer de laatste aflevering?! toch jammer.

ik probeer zeker te kijken, zo’n laatste aflevering wil je niet missen.

@Mike Czech

misschien moet je de foto’s even naar tips@autoblog.nl sturen, zullen ze vast blij mee zijn.
dat ze godverdomme zich toch eens bezig houden met auto’s te testen ipv altijd met die domme spellen af te komen. Top Gear gaat om auto’s en niet raketten, zelfgemaakte misbaksels, tractors, engelse celebrities die wij niet kennen, etc.

vroeger waren het 3 auto’s per show die getest werden, tegenwoordig is het er 1 !!!! voor de rest niets als onzin.

ze kunnen beter Jeremy’s DVD’s elke week uitzenden, daar heb je tenminste wat aan. Top Gear is niets meer geworden dan een softe talkshow waar af en toe eens met een auto gereden wordt met als doel om ons te laten weten hoe het rijdt.

ik kots ervan
HUHH!!! de laatste ik heb het gevoel of we maar 3 afleveringen hebben gezien. Dan is het inderdaad een slap seizoen geweest, waar blijven de gave auto’s. Vorige week was het ook waardeloos met die tractors, wie wil er nou als autofanaat(ala ferrari, lambo, porsche, etc etc) tractors zien in een autoprogramma?
Hammond heeft er niets mee te maken, ze waren vrijwel klaar met het opnemen van de filmpjes toen het ongeluk zich voor deed. En vervolgens hebben zowel clarkson als May niets meer uitgevoerd w.b.t. topgear(misschien wel voorbereidend werk, maar geen filmpjes)

De trip naar Amerika heeft meer dan een jaar geleden plaats gevonden, Clarkson refereerd er al aan in het vorige seizoen(april 2006), dat hij in America was en dat er stenen naar de auto’s werden gegooit door de locals in Alabama tegen 1 van star-in-a-resonable-priced-car gasten.

Feitenlijk hebben we gewoon naar een vertraagt seizoen gekeken, er is geen materiaal van na september-2006 uitgezonden.
Waar blijft de 599 GTB Fiorano dan? Die zat nog in de preview als ik me niet vergis………… de crash van Hammond zal wel een belangrijke rol hebben gespeeld in het beperkte aantal afleveringen. Ben benieuwd naar de aankondiging van Clarkson wanneer ze weer terug zijn.
Grappig toch he… Elke aankondiging van TG wordt gevolgd door commentaren als ‘TG wordt steeds zwakker’, ‘het is geen autoprogamma meer’, ‘geef mij Tiff maar’ enzo.

Dat komt ook vaak van dezelfde personen. Dat is dus net zoiets als ‘Ik vind het verschrikkelijk. Alle vijf de keren weer.’
Dus jullie vinden het niet om aan te zien, maar kijken telkens weer? Sukkels! ;)

En wat betreft die herhalingen: ik heb het afgelopen zondag helaas niet gezien. Niks aan de hand, want het wordt woensdags herhaald. Toch? Nee, niet dus. Pas donderdag was er een TG, maar dat was een ‘Best of’. Bummer…

Ik wacht de herhaling niet meer af. Ik kijk ’t vanavond ‘live’.
@Klassiekerrally
BBC beschouwdt topgear sinds een paar seizoenen als een hype, vandaar dat er zo domme dingen in worden gedaan.
Top gear gaat over auto’s en niet omgekeerd :(
Klassiekerrally schrijft,
4 March 2007 om 20:12

tsja je hebt gelijk… ik blijf toch kijken
Best apart rijden met die halve panda
Ik ga een roush mustang kopen!!!!!
damnnnnnnnnnnnnn
Schitterend met die drie limo,s door het centrum. Heb in een deuk gelegen.
Da was weer lachen
Ik vraag me af of lemar echt zo boos was…ik weet wel dat may een vervelende gozer is, gewoon een beetje een loser, zoals je kunt zien in dat wijn programma dat hij heeft gemaakt.
@ dekster: TG is een product geworden dat door de Beeb wereldwijd verkocht wordt.
Op dat punt scoren ze blijkbaar. En ik zie het niet (meer) als autoprogramma maar als auto-gerelateerd amusement. En ik heb vanavond weer gelachen. Dat is toch ok?

@ Michael: het stukje met Lemar leek me behoorlijk doorgestoken kaart, maar May lijkt mij juist wel een toffe peer. ‘Oh cock!’ :)
@Klassiekerrally
I want proper cars!
Geniaal met die Limo’s, heb ook erg in een deuk gelegen :P. Zoals hier al eerder werd gezegd het is eerder een gerelateerd auto programma geworden.
haha heb me in een deuk gelachen met die limmo’s en dan vooral de panda en die mg want die salfa roaab vond ik maar niets
Dit was echte een staaltje Britse humor van de bovenste plank.Maar met auto┬┤s heeft het niet echt veel meer te maken
@ dekster: ik vond die Mustangs tamelijk ‘proper’ hoor…
Tip: Op DSF (Duits) zijn wel pure autoprogramma’s te zien. Ik kan het alleen niet ontvangen, misschien jij wel?

Nederlandse programma’s zijn stuk voor stuk om te janken:
‘Het handschoenenkastje van de Toyonkia Nescio is lekker ruim te noemen’
WHO CARES! ;)
leuke aflevering, jammer dat ’t seizoen afgelopen is. en die quiz is trouwens best makkelijk
Alfaaab ik heb zolang daarom moeten lachen, elke keer dat Jeremy weer Alfaaab zei ging ik kapot, heerlijk!

En ach ja, dr komen nog genoeg auto’s in voor om het een autoprogramma te noemen, waar ik met wel aan erger is dat DE FERRARI 599GTB FIORANO NOG NIET LANGSGEKOMEN IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deze was wel weer grappig, maar weer te weinig rijden en teveel geklets en dat auto verbouwen is wel lollig maar ik zou toch liever meer auto’s en rij-impressies zien. Dat ze maar 6 afleveringen in een seizoen doen vind ik ook belachelijk. Waarom geen 10? Waarom geen twee seizoenen per jaar? Die lui krijgen een miljoen per jaar voor een paar afleveringen, beetje over the top.
@w0o0dy, deze zomer begint de tweede serie al. Nog even geduld dus :D
waarom zei Jeremy dan “we don’t know when we will be back” ?
5e versnelling test tenminste auto’s topgear was goed maar nu is het idd alleen maar britse humor wat een lol. ik moet wel zeggen dat ze iedere keer wat orgineels verzinnen maar ik zie toch liever hoe ze een porsche of bmw lopen af te zeiken.
wel raar btw dat er maar iets van 6 uitzendingen zijn voor een seizoen. ze doen net ofdat ze z,n vervelend baantje hebben :D
@w0o0dy, niet gelijk je tc uitzetten he :D Als je nog even iets langer had geluisterd dan had je de omroepster horen zeggen dat Top Gear in de zomer al terug zou komen.
@w0o0dy
ze hebben normaal wel 10 afleveringen per seizoen maar nu eens 6, misschien begonnen ze door het ongeluk van hammond later ofzo.
denk dat je er niet ver naast zit, RA999! er was ook nogal wat te doen omtrent de toekomst van de show, naar aanleiding van het ongeluk. wellicht wat interne meetings geweest of zo, je weet hoe dat gaat.
May’s idee van een alfa + een saab is trouwens wel het ideale recept voor een auto.. Hmm italiaans en zweeds :D
Zijn er al online beelden van deze aflevering … heb hem gemist :S
@Bertram, heb al even gezocht maar nog niks kunnen vinden, helaas!
dan moet je toch echt beter zoeken ;) staat bovenaan in de usual BT zoekmachines.
@ RVO nou ik ben blind blijkbaar … kan hem niet vinden
hier is hij aan het binnentrekken, ik heb hem ook gemist :)
@rvo, zoek op Youtube om ze hier op de site te kunnen plaatsen…
Weet iemand misschien wanneer de nieuwe afleveringen komen?
Het is nu 28 mei 2007, de laatste afl. was geloof ik nummer 5 van seizoen 9.
Wanneer begint dan aflevering 6, of seizoen 10??
Ik snap er nixvan, op de site van ze staat ’t ook niet…
WEET IEMAND MEER????

THANX!!! TG RULES

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).