De nieuwe Renault Twingo

Auteur: , 126 Reacties

Renault gaat verder met het uitmelken van het Twingo concept. Het lelijke eendje lijkt immers aardig populair... De Franse producent heeft meer dan 2,4 miljoen Twingo’s verkocht sinds deze auto in april 1993 op de markt kwam. Reden voor een vervolg... De nieuwe Twingo is vandaag onthuld in Genève.

Vorig jaar in Parijs zagen we de concept, nu is er dus eindelijk een definitieve versie die naar verwachting in het derde kwartaal van 2007 in de showrooms staat. De nieuwe Twingo moet het aanbod van kleine auto’s versterken, naast de Clio Campus, de Modus en de Clio III.

De nieuwe Twingo beschikt over een onderstel uit het hogere B-segment en een motorenaanbod met onder meer de nieuwe TCE benzinemotor (100 pk), dit wordt aangevuld met de 1.2 8V 60 pk en de 1.2 16V 75 pk benzinemotoren. Ook komt er een 1.5 dCi dieselmotor maar die is niet voor Nederland.

Aldus Renault: “Het pittige autootje dat bij iedereen past…

Renault Twingo
Renault Twingo
Renault Twingo
Renault Twingo
Renault Twingo
Renault Twingo
Renault Twingo
Renault Twingo126 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
brrrr, heb renault nooit mooi gevonden !
Net als de oude, kan hem niet echt m’n style noemen… Lelijk/raar ding :P
Zelfs een clio bewijst van meer smaak.
Ziet er totaal niet uit, had net zo goed op een chinese stand kunnen staan….
En toen was de Twingo geen Twingo meer ;) Ze moeten gewoon die oude op de markt houden, maak er de nieuwe 2CV of R4 van en blijf hem verkopen.
Valt dat even vies tegen na die vette concept Twingo :P
Enige mooie auto’s van Renault zijn de Clio en Koleos
een ingedeukte senic of zo harlopende MODUS ahhah
Ik had het er pas nog met een vriend van me over, dat er maar 1 model Twingo is…dat er nooit een nieuw model van uit is gekomen…en voila! Een nog lelijker gedrocht dan het al was, toch raar, want de nieuwe Clio (sport), vind ik er echt wreed uit zien!
Hmm die Concept van vorig jaar was een stuk mooier :P Die hadden ze gewoon direct in productie moeten nemen :)
Stefan Schuilenburg
Ik vind hem er wel geslaagd uit zien. Alleen is het geen Twingo meer, mijn inziens. Ook is de achterkant in vergelijking met de rest van de auto iets te veel ‘afgeplat’.
Die is behoorlijk lelijk maar van renault verwacht ik ook niet meer.
ik vind het wel wat mooi dat er een 100 pk versie is, misschien wel een goede concurrent voor de panda 100hp
Gaaf hoor!
Voor mij blijft de Twingo de perfecte sexmobiel, zeteltjes plat leggen en je kan de vering testen. Ik hoop dat ze deze traditie voort blijven zetten. Dan koop ik m’n vriendin er eentje…
soort citroën C1 voorkant
de koplampen dan he..
De ophef die de Twingo destijds teweeg bracht is nu volstrekt afwezig…

En dat noemt zich Createur !
donkere ramen liefhebber
lelijk een mini scenic waar is cirtofiel nou met zin franse auto’s
Ik vind hem wel geslaagd. Een compact simpel autotje met een vlotte karakteristieke uitstraling. Deze auto zal ongetwijfeld een succes worden als de prijs goed is.
Ik vind het wel jammer dat niet de achterlichten van de concept zijn gebruikt.
Nu maar hopen dat ie een betere wegligging heeft dan de oude Twingo.
Alleen maar negatieve meningen over de nieuwe Twingo.
Ik vind hem er niet echt slecht uitzien.
Een goede stadsauto lijkt me.
Geen parkeerproblemen enz.
ozzy BMW freak
ik heb laatst in topgear magazine gelezen dat er een hele nieuwe twingo met allemaal coole gadgets opkomst was ik zag deze rubriek en dacht dat jullie het over die twingo hadden maar deze is ook wel mooi;)
donkere ramen liefhebber
wignlijk is de achterkant van de 32 gejat dus lelijk voor de 2e keer
Hé, da’s een Renault Clio, maar dan vernieuwd. En de nieuwe Clio, da’s een nieuw model. ;-)
bij het zien van deze auto heb ik een nieuwe term bedacht: 13-in-een-dozijn-auto.
het zou wel weer een succesnummer worden, maar ik vind dit dus echt geen mooie wagen. het is echt weer zo’n 13-in-een-dozijn-auto (zoals roy al zei), die ze een beetke proberen op te fleuren met grote stickers en allumin…uhhm plastic accenten. brrr…. hij is echt lelijk.
Even goed kijken! En dan pas reageren. Het lijkt er volgens mij op dat er veel reacties van “leasebakerijders” tussenzitten. Ga zelf eens shoppen en kijk dan hoeveel auto je voor je spaarcenten krijgt en oordeel pas daarna.
Duidelijk de mosterd gehaald bij de Scenic…
Franse auto’s: meeste design vind ik lelijk en is ook op 1-2-3 outdated
Over de kwaliteit zullen we het maar niet hebben….
De voorkant is wel leuk, de achterkant is te plat en hoekig, zie vooral de foto van het oranje-achtige model. Voor de rest is er op zich weinig mis mee, geinig vrouwenautootje, ik zou er niet in durven rijden…
Nou ja, durven wel, maar van harte gaat het niet…
Jammer, de concpet zag er vet uit, maar dit is echt nie om aan te zien :|
@K. Bosch

wat is je punt..? dat je bij de twingo het meeste waar voor je geld hebt? dat is niet van langeduur dan. zoals iedereen weet beginnen de kosten pas nadat je hem hebt gekocht en de auto voor de zoveelste keer moet worden weggesleept.

hoeveel gaat deze twingo eigenlijk kosten? zo rond de 10.000,-? voor dat geld zou ik toch een snelle suzuki swift kopen, dat is een van de weinige autotjes van rond de 10 ruggen waar je je als man fatsoenlijk in kunt vertonen.
Concept was wel mooi, maar dit slaat weer alle planken mis….
deze zal nooit een icoon worden zoals het vorige model wel was.
Beetje een clio in het klein.
donkere ramen liefhebber
@ citrofiel jij als citroeliefhebber zou toch moeten zien dat dit een c2 copy/paste miniscenic is
Liever dit dan de vorige, maar toch een mislukte poging om de coole achterkant van de Citroen C2 op een climax van oncoolheid te zetten: Renault. Kijk eens naar die motorkap en voorlichten. Is mislukt.

– Apache
Ik zeg Peugeot 1007. Maar dan zonder de schuifdeuren:P
@ donkere ramen liefhebber; Daar heb je gelijk in, nu je het zegt… Ik schaam me diep. ;) En ik heb nu ook door waarom ik de achterkant zo vreemd vond! Door het licht bij het oranje model. Daar is een vreemde weerspiegeling. Ik dacht dat dat een vouw/bobbel was… Dus de achterkant blijkt toch wel oke.
Getsie, die achterkant/-lichten… ik zou ‘m zo aanzien voor een invalidenwagentje… Het komt op mij heel ielig over in elk geval. Van opzij is ‘ie weinig vernieuwend, het enige aardige is dus de voorkant. Maar ook daar ben ik niet ondersteboven van. In mijn ogen een gemiste kans!
Best een aardige kleine auto. Maar ’t is gewoon geen Twingo.
Zoals Roy al zei: een dertien-in-een-dozijn-auto (en helaas is dat geen nieuwe term Roy…).
En ik dacht ook ‘C2’ bij het zien van de zijkant.
Jammer. Ik kon de oude Twingo nog wel waarderen, maar dit gaat niet dezelfde status bereiken. Mijn oordeel: Geen klassieker. Next!
Jammer genoeg niet net zo tijdloos als de oude.. :(
Op misschien het design dan na wel een echte twingo: Een klein, lelijk, maar oooh zo praktisch mormel!! Van 10-personen vervoer tot seksmobiel!
donkere ramen liefhebber
@ cirtofiel en anere als je er een wil ga naar de citroen dealer daar staat hij al een geruime tijden op een andere autosite staat zelfs een stationverse gaat de clio dan verloren
Lijkt verdacht veel op ’n daihatsu cuore.
De laatste Renaults vond ik allemaal wel erg fraai, maar het wordt steeds een minder mooi merk.

Deze Twingo is bijvooreeld wel héél erg saai. De voorkant is met die koplampen half boven elkaar half kikker en half Mickey-Mouse en het hele ding is gewoon te smal en te hoog, een beetje Hyundai Atoz’ig! Kleine wieltjes, vies dikke neus en een lege nietszeggende achterkant maken ’t helemaal slecht.

Het is gewoon een ‘snoezig’ autootje. Snoezig! Getverderrie! Wie wil er nou snoezig? De C1-familie is een stuk stoerder, de Panda oogt steviger en als de 500 er eenmaal is kan Renault helemáál inpakken!

Hadden ze maar een dikker autootje gemaakt, zoals deze impressie, gebaseerd op de Renault Zoe (Concept):
http://www.autokampioen.nl/published/akm/content/afbeeldingen/toekomst/renatw1t_050405g-89026_enlarged_89053.jpg
http://www.autokampioen.nl/published/akm/content/afbeeldingen/toekomst/renatw2t_050405g-89034_enlarged_89062.jpg
Ach jongens, in de klasse Twingo maakt het niet zoveel uit hoe een auto eruit ziet. Het is veel belangrijker wat ie kost.

“De nieuwe Twingo beschikt over een onderstel uit het hogere B-segment”
Dat is best wel een mooie manier om de oude Clio te omschrijven.
de voorkant gaat nog wel, maar waarom wordt er tegenwoordig bij het ontwerpen van auto’s meer op de voorkant gelet, want de achterkant is echt oerlelijk. net als bij de volvo xc70 trouwens
@ RA999; Ja, vervelend hè? Dat er zo veel op de voorkant wordt gelet dat de achterkant niet meer belangrijk lijkt? Terwijl achterkanten juist zo belangrijk zijn, want je wilt toch dat je medeweggebruikers die zo veel mogelijk zien? ;)
Dit is wel een gemiste kans van renault. De concept zag er veel mooier uit met verlaagde onderstel en met die dikker uitgeklopte wielkasten. Jammer maar vind hem nu erg tegenvallen.
hebbe ze hem effe tegen de muur gereden – achteraan – toen ze hem parkeerde voor deze motorshow?
tja.. van voren een C1, van achteren een C2.. dat past al niet zo bij elkaar en al zeker niet als het niet eens om een Citroen gaat.
En als dit gebakje bedoeld schijnt te zijn om een van dé stijliconen van de jaren ’90-nu te gaan vervangen dan hoop ik maar dat Renault de prijs relatief heel laag kan houden. Anders gaat dit niet verkopen.
De vorige Twingo was geweldig controversieel, echt een heel nieuw concept, of je hem nu mooi vond of niet.. maar deze heeft echt niets bijzonders, wat een gemiste kans.. Inderdaad, komt dit nou van een ‘Créateur’?
Hij is niet eens echt lelijk trouwens maar gewoon super teleurstellend.
Wat een lelijke wagen, het is net een Daihatsu. Hebben ze daar nu zo lang over moeten doen? Echt jammer dat we daar nu 25 jaar tegenaan moeten kijken…
Ooit is er door een auto journalist geschreven dat de Franse auto industrie de Duitse zou gaan overvleugel door de innovatieve en creatieve modellen.
Dat was toen de nieuwe Megane net uit kwam.

Maar het gaat blijkbaar anders.
De C4 is geen echte hit, de Renault Modus een flop, de nieuwe Megane wordt weer een stuk conventioneler. En als je de gebruiksrapporten ziet bij Autoweek.nl voor de grotere Fransen word je niet echt vrolijk. Jammer.

Deze Twingo komt zo te zien van hetzelfde ontwerp team als de Modus,
die aaibaarheid die men weer met dit modelletje op wil wekken…bah.
TIP voor Renault; huur Mr R in voor uw ontwerpteam!
(zie 7 reacties verder hier boven)
On-voor-stelbaar…

14 jaar hebben ze de tijd gehad om een vervanger te bedenken, en dan komen ze met deze – wat?- verfrommelde Clio?

De oude Twingo ziet er fris en gedurfd uit in vergelijking. Stel je voor.
Als ik naar de achterkant kijk, moet ik ineens aan een brommobiel denken.. Vooral bij het 3e en 4e plaatje van boven.
Braak. Lijkt idd op een brommobiel :S

Neemt iig het vaandel van de Modus als lelijkste Renault over.
Achterruit, c-stijl, handgrepen, centrale meter dashboard, raar schuin geplaatste radio. dit is alles van de oude Twingo. en ook het enige karakter nog. de rest is een gaar mengelmoesje van zooi.
wat een negatievelingen! ik ben een zeer blije Twingo rijder, en ga zeker als een van de eerste in deze nieuwe Twingo de nederlandse wegen opleuken!
En er zit in elk geval een Motor in! Die zijn ze bij de C1 vergeten!
@ mirjam

maar jij bent dan ook een vrouw he ;-)
Jawel maar vind de concept eerdergezien veel strakker in mooier, nee ze moeten nog wel veel leren om een goed ondwerp te tekenen.
Schrok eerst. De voorkant valt wat tegen, de achterkant vind ik leuk. En,…. eindelijk ook 100 Chevaux voor de Renault Twingo (tis nog niet eens Sinterklaas) Schiet op Mirjam want anders ben ik misschien de eerste om de wegen op te leuken. Jammer dat je hier niet bestellen kunt. Ik hoop dat er ook een full leather option komt met navigatie en lichtmetalen velgen en 16 inch wielen, kan mij het schelen. Want klein wil niet zeggen… Klopt wel dat hij iets dikker zou mogen zijn zoals de Zoe. BLA bla bla Laat maar komen. Et Renault crea … La Twingo
Hoop gezeur over deze auto. Nee, het is geen luxe middenklasser. Het is gewoon een stadsauto die puur om praktische zaken wordt gekocht.

Enne: heb al jaren een twingo, weet dat het geen topper is kwa rijden.. Maar: het ding kost bijna niks, doet het altijd en heeft mij in al die jaren heel veel plezier gegeven (betrouwbaarheid en zuinigheid) wat ik van andere merken niet echt kon zeggen.

Kijk eerst naar de prijs en dan naar de auto.
Ik heb een twingo 16v initiale gehad. De stoelen waren te plat en de airco te licht. Maar verder… Wat een ontzettend leuke auto was dat!! Deze nieuwe Twingo, ik weet het niet. Maar als ik het vergelijk met de lol die ik had met de vorige Twingo kan ik me alleen maar voorstellen dat dat met deze het kwadraat zal zijn. iPod aansluitingen, geintegreerde telefoonbediening met kit, navigatie, multifunctioneel interieur, en de buitenkant is nog best geinig ook. Het zal alleen geen klassieker worden zoals de oude Twingo. Maar dat is ook maar heel weinig auto’s gegeven. Als we ze gaan tellen… Snoek, Kever, 2CV, 500, Twingo… Heel veel meer is er niet. Dus prima prestatie, en wie weet, over 14 jaar…
Ik vind het wel een leuk karretje. Hij lijkt idd wel op de Modus.
Ik rijd sinds juni vorig jaar een C2 en ik kan je vertellen dat ik nooit weer voor een C2 noch Citroën zal gaan. Ik heb mijn mooie Clio uit ’99 er voor ingeruild toen. En had na een aantal weken al spijt. Renault rijdt mooier en de motor is rustiger. K heb inmiddels maar een VW Fox besteld (op goed geluk). Maar had ik geweten dat er deze Twingo aan zat te komen had ik nog even gewacht. Qua prijs klasse zullen de VW Fox en de Twingo wel overeen komen en als ik dan op uitelijk af ga vind ik dat de Twingo er mooier en completer uitziet dan de Fox.
Het onderscheidend karakter van de Twingo is volledig weg. Deze kleine Clio zal het moeten hebben van zijn prijs en/of interieur.
Daar waar vroeger de Concept modellen van Renault wel de consumenten-markt bereikten is voorgoed voorbij. Hopen dat Renault het in de toekomst wel weer aandurft, anders zullen de verkopen van Renault(dit jaar -20%) nog verder dalen.
Bert
Net een klein smerig insect dat je gewoon dood moet trappen omdat het gewoon lelijk is, in tegenstelling tot de twingo concept.
Concept zag er gewoon dikker en sportiever uit. Met die grote luchthapper in de voorbumper en dikkere wielkasten. Mischien dat renault nog met een snellere versie komt dan die 100 pk gt. En dan maar hopen dat die er net zo uit gaat zien dan de concept. De uiteindelijke versie valt dan toch een beetje tegen. Maar dit is de eerste van de 26 nieuwe modellen die nog moeten komen. Ben wel benieuwd naar de nieuwe laguna.
Niet oordelen vanaf een foto!
Eerst maar eens ‘in het echt’ bekijken, zou ik zo zeggen.
Wat een mooie auto. nog mooier dan de vorige (wat eigenlijk niet kan:P)
Ik zag hem op de RAI . Ik kon met mijn 196cm moeilijk een goed zit krijgen.
Ik heb hem op de rai gezien,vind het een leuk autootje,best een ruime achterinstap,kofferruimte oke ;beter als de 107 van peugeot. Denk dat de twingo het goed gaat doen op de markt,zeker voor de verwachte prijs van rond de 9000 euro. Voor een kleine auto, vind ik dat hij erg veel ruimte bied.
Ik vind de nieuwe Twingo super, kan niet wachten totdat hij te koop is!
Ik heb nu mijn 2e Twingo Initiale en de volgende zal zeker weer een Initiale worden. Veel ruimte, goed te parkeren, weinig onderhoud.
Beste BIG500
Met een lengte van 197 cm. had ik totaal geen moeite om een goede ‘zit’ te vinden in de nieuwe Twingo.
(Misschien dat dit aan de lengteverhouding ligt tussen bovenlijf en benen?)
ik vind hem geslaagt ik hoop dat er veel bij ons verkocht word.
Heb er op de RAI ook even ingezeten en vergeleken met de C2.
En ik moet zeggen dat de twingo een heel stuk degelijker overkwam qua afwerking.
Als je alle reacties leest hierboven, dan lees je reactie van schrijvers die er helemaal niets aan vinden, of het vette concept verkiezen met alle opties. En er zijn schrijvers die het een mooie en praktische model vinden. bij de laatste categorie behoor ik denk ik ook. Het oude model twingo was bij haar intrede ook niet om aan te zien ten opzichte van de toen gangbare modellen. Je moest er aan wennen. momenteel heb ik nu 5 versies twingo gereden van verschillende type’s met en zonder panoramisch schuifdak, enof vouwdak met alu velgen en zonder. Veelal kon ik er met gemak voor verbouwingen aan mijn huis flink wat in stouwen. Voor de langere dingen boven de 2.60 meter had ik de daksteunen. IKEA materiaal was ook meestal geen probleem. Met groot groot plezier koop ik straks weer zo’n leuk en praktisch goed geprijst autootje. groetjes een Twingo fan.
En oja, het enigste nadeel is, dat wil ik u niet onthouden, de inruilprijs voor mijn huidige oude model twingo valt wel wat tegen, maar dat komt natuurlijk omdat het oude model twingo nu 1000 euro goedkoper wordt aangeboden bij de dealers. En dat vindt je terug in de inruilprijs. jammer dat renault dat op deze manier verrekend, (vooral met jaren lange trouwe klanten.) Sigaar uit eigen doos heet dat geloof ik, vooral omdat ik graag een nieuw model twingo wil.
Ik ben nu bezig een van de laatste echte Twingo’s te kopen voor m’n vrouw.
De ‘oer’ Twingo heeft een idee en een concept, dit nieuwe ‘ding’ had net zo goed zo’n debiel Koreaans Chevrolet logo kunnen hebben.
Renault heeft het belangrijkste aspect wat een Twingo een Twingo maakt uit het oog verloren : Vorm volgt Functie, zoals alle legendarische kleine auto’s dat met elkaar gemeen hebben, de Mini, de 2CV, de R4 de kever en noem maar op. Verder is het des te opmerkelijker dat al die auto’s door slechts een ontwerper getekend zijn, bij die nieuwe TwOngo volgt desgin marketing= een flauwe niet gedurfde combinatie ik vind dat ding op een wasmachine lijken !
De nieuwe Twingo lijkt me een leuke wagon. Spijtig herken ik in het nieuwe
model weinig van de oude Twingo. Hij leunt nu meer aan bij zijn grotere broer
Renalt Clio.
ik vind het echt een KOELE auto.
ik heb er al 3 versleten.
dus op naar de nieuwe.
heb er touwens al 1 bestelt.
Jammer, ik vond en vind de oude Twingo leuker en aparter. Ik rij alweer in mijn vierde Twingo vanaf 1994. Misschien is ie in het echt wel mooier dan op de foto, maar de noodzaak voor een nieuw model ontgaat me. Nu is ie niet meer apart, maar lijkt op de clio. Maar waarschijnlijk koop ik toch wel weer een nieuweTwingo volgend jaar, want het blijft voor die prijs een perfecte complete auto.
ik vind de twingo heel mooi ik denk er over na om hem te kopen
Ik rijd zelf in een Twingo, met ontzettend veel plezier, maar na de eerste blik op dit nieuwe model moet ik zeggen dat ik het even iets minder vind! De oude vertrouwde look van de Twingo is juist de uitzondering waar je wel, of niet voor valt! Nu is het er 1 uit een pak verschillende merken geworden, die haast niet van elkaar te onderscheiden zijn, jammer!
Rommel dat is het, ik ben zo langzamerhand toe aan een nieuwe wagen en ben heel tevreden over mijn huidige twingo, maar aan dit onding ga ik toch geen geld vergooien, wel oen heeft twingo letterlijk een neus gezet. bijna 20 cm nuttelose plaatsverspilling.
‘k Heb vanmorgen de nieuwe Twingo bij de Renaultdealer in Apeldoorn gezien. Het is een prachtig, sportief ogend wagentje.
Super!!
Wat zitten hier allemaal voor knuppels die auto begint vanaf 8000 euro veel goedkoper dan de concurrentie en Renault is hard bezig zijn IMAGO te veranderen dus kwalitatief zou die veel beter zijn GHOSN weet wel waar die mee bezig is kijk maar naar Nissan dat heeft die ook helemaal uit t slop gekregen. En ik kan jullie 1 ding vertellen dit ding is net een kart ik heb er mee gereden op de trainings dag het is een echt gooi en smijt autotje!
En al helemaal niet oordelen op de foto’s in t echt is ie totaal anders
Onwijs leuk wagentje. Hij komt pas in september op de martkt. Hij is al wel ‘on tour’. Het oude model had van die lelijke kikkerogen. Dit is echt een “volwassen karretje”. En ik hoop begin november de trotse eigenaar ervan te zijn.
En al die negatieve reacties op het merk Renault. Kijk eens om je heen onderweg en tel eens hoeveel auto’s van dit merk er rond rijden.
Geweldige auto’s.
Op basis van de foto’s was ik niet echt enthousiast. En ik ben een enorme Twingo-fan!!! Mijn vriendin en ik hebben er samen al 5 gehad. Ik vind het echt een ideale auto….

2 weken geleden stond de nieuwe Twingo bij onze dealer, en wij zijn (natuurlijk) gaan kijken, en ik moet zeggen dat ik steeds enthousiaster werd. Zelfs mijn vriendin vond m leuk!! De deur is helemaal t zelfde, ook met de schelpjes, een mooi dak, het lekker eigenwijze interieur met digitale tellers, de gadgets, en je kan de auto opleuken met “tattoo’s “. Alleen jammer dat op 1 na de kleuren wat saai zijn…… Maar ja, dan nemen we gewoon die kleur!!
Ik vindt de oude twingo een leuk autootje. Speciaal design, compact enz.
Nu had ik de nieuwe al gezien op foto’s. Ik von hem wel mooi uitzien. Maar als je de naam twingo uitspreekt denk ik toch nie aan dit uiterlijk.
Nu ben ik een week geleden ofzo gaan kijke bij de dealer. En de voorkant is mooi en de achterkant is WEL geslaagd. Hij is mooier int echt dan op de foto.
Wil er wel een hebbe. nl de GT

ciao
helaas, weer zo’n lelijke Renault achterkant!!. Verder een modelletje van 100 in een dozijn, het heeft niet meer die eigen indentiteit van de oude Twingo.
Na de missers van z’n grootste broers heeft Renault nog niets geleerd!!!
Ik ben zo blij met mijn oud model Twingo met heerlijk stoer schuifdak van doek. Was eigenlijk van plan om een nieuwe aan te schaffen (vh oud model). Maar helaas, dit nieuwe model is er inderdaad een van 100 in een dozijn. veel te gewoon. Nu blijf ik dus maar voorlopig in mijn oude Twingo rijden en ga op zoek naar een ander merk stoere kleine auto. Jammer hoor, uitvinders bij Renault.
Ik heb ook begrepen dat jullie meer mannen aan willen trekken met dit nieuwe model.
Jullie missen echt de boot. Dan is er een leuke kleine stoere betaalbare auto waar ook vrouwen mee voor de dag kunnen komen en dan krijg je weer zo iets. Stom stom stom!!!
Wat een stel druiloren hierboven zeg (op een enkeling na dan). Ik kom zojuist van de dealer af en heb met de nieuwe Twingo gereden. Een voortreffelijke wegligging waar ze bij menige concurenten wat van kunnen leren. En dan al die onzinige mening van mensen die ook zonig wat moeten brullen gebasserd of vaak verkeerde foto’s en informatie, bah!. Ga dan eerst zelf eens kijken en vorm dan je EIGEN mening. Ik vind de nieuwe Twingo een zeer geslaagde auto met nog steeds een scherpe prijsstelling. Zeer goed gedaan renault!
Het blijft een Twingo dus dat word rammen
neej waardeloze auto
Ik lees veel reacties die er niet om liegen, ik heb er maar een antwootd, ga er nou maar eens mee rijden!
twingo grap!!!!! ik heb ook zo brief gehad ik rij namelijk ook twingo .niet zo mooi van renault nederland.
ik heb de brief weer retour gestuurd en kreeg een week later een brief terug dat het uit de hand is gelopen reclamecampagne voor de nieuwe twingo
ben wel geschroken ik dacht wat is dit!!!!!! een geheime liefde nee hoor!!!
een reclamecampagne voor de nieuwe twingo het is wel goed onder de aandacht gebracht wie weet verkopen zij nog heel veel nieuwe twingo s
Ik heb het oude model twingo , 6 maanden oud. ,
En heb vanmiddag de nieuwe in het echt gezien , Ik vind hem in het echt zowiezo mooier als op foto’s ziet r echt anders uit,
en vind m heel leuk ! ,
ben trouwens over het oude model zeer tevreden ,!
Het is natuurlijk ook niet makkelijk om een fatsoenlijke opvolger te ontwerpen voor een style icoon als de Twingo. Volgens mij is het haast onmogelijk. Deze nieuwe Twingo heeft het voor mij in elk geval niet.

De ontwerper is wat mij betreft de fout in gegaan door het uitgekauwde Renault design te verkleinen/klonen en de oude Twingo wat groter en wat stoerder te maken. Totaal niet vernieuwend dus. Wat techniek betreft kon de Twingo wel beter. Er is nu blijkbaar wel een dieselmotor beschikbaar (helaas niet in NL) en er komen pittiger motoren. Ik denk toch dat uitgesproken Twingo liefhebbers vooral gingen voor de looks en de veelzijdigheid en dat er niet al te moderne motoren beschikbaar waren, werd em vergeven.

De oude Twingo slaagde erin met ultra compacte buitenmaten toch een riant interieur te verschaffen waar je nb. met 4 volwassenen in kon zitten. Natuurlijk past er dan geen kratje bier meer achterin… Schuif je de bank naar voren dan kan er nog wel een koter zitten en passen de boodschappen er nog wel in. Het van de Scenic gekloonde kontje is een aanslag op de buitenmaten en in het interieur zal je er weinig aan hebben.

Waarschijnlijk zal ie best redelijk gaan verkopen, want er staat een ge-olied verkoop- en marketingapparaat achter, maar wat mij betreft is de Twingo dood.. of ze moeten de oude Twingo als “Twingo classic” blijven doorverkopen. Zou me dan niks verbazen als ie langer in productie blijft dan dit nieuwe geval.
Ook ik ben er van overtuigd dat je eerst moet gaan kijken bij de dealer voordat je oordeelt. Het is een superstoere auto naar mijn mening. Ik rij ook al heel wat jaren Twingo maar heb de nieuwe versie al besteld. Op de foto komt hij niet zo mooi over als deze in werkelijkheid is. Maar goed, smaken verschillen. Ik ga in ieder geval half november vol trots de weg op met mijn nieuwe GT uitvoering.
Jammer, vond de eerste “Twingo” toch leuker.Net even iets anders!!
ik vind hem schitterend wat kost deze auto?
Ik heb me woensdag de nieuwe Twingo besteld. De 1.5 dci Dynamique.
Deze gaat me rond de 11000€ kosten met opties. Catalogus zou hij me 12.410€ kosten. Maar met de kortingen die Renault me geeft en de Eco-premie…
Heb een testrit gemaakt en hem al dikwijls gaan bekijken. Hij bevalt me reuze!
In het begin was het even wennen maar hoe meer ik hem zie hoe mooier ik hem vind.
RIJ al jaren renault eerste de twingo met 60pk motor zuinig en betrouwbaar toen de twingo met 1.2 16v quickshift initiale een geweldige auto 75 pk pittig en toch zuinig half automaat nu mijn huidige auto renault clio 1.4 16v cc privilege automaat en nu de nieuwe twingo er is ga ik er weer in rijden nieuwe is al besteld ga weer voor de 1.2 16v quickshift met 75pk en airco vind hem nu volwassen eruit zien en praktisch de ruimte binnen in . smaken verschillen maar ik heb hem gezien en gereden hoop er in 2008 mee te rijden en er veel plezier mee te hebben.
Vorig model is imho mooier. Geen concurrent voor de 500 dus
weleens een mooie renault gezien?
De clio V6 kan ik toch echt niet lelijk noemen hoor……….
Gisteren weer een inspectiebeurtje voor mijn “oude”twingo gehad.. Weer probleemloos, en dat na 80.000 km na 3,5 jaar.. De nieuwe stond in de showroom, schrok van de prijs maar was zeer verrast van vooral het mooie intereur.
Daarna nog een rondje gereden langs div andere merken. Nou: Renault weet donders goed hoe ze een auto prettig moeten laten overkomen. Zelfs de C1 is 3x niks met zijn rot-stoelen, minimale ruimte en allerlei ergenissen.

Voordelen: Goedkoop, ruim, breed, mooi interieur, goede wegligging, fijne motoren enz. enz.

Moet ik verder gaan?
@Mark,
Fantastisch dat je blij bent met je Twingo. Het blijft ook een apart autootje, helaas kan ik dat persoonlijk niet zeggen van de nieuwe, maargoed.

Waar ik me wel over verbaas in de reacties hierboven, is dat er vrij veel Twingo rijders al jaren Twingo rijden, en er dan al vaak 4 of 5 gehad hebben. Dan vraag ik me af… als je een nieuwe auto koopt, dan koop je die toch omdat je wat anders wilt? Waarom dezelfde auto weer kopen als ie prima bevalt, dan hou je toch de oude? Lijkt me nogal een dure hobby, elke keer een nieuwe. Ik neem aan dat ze niet in pak ‘m beet 5 jaar verslijten of wel?

80.000km vind ik nou ook niet echt een hoge km stand. Tuurlijk, het is mooi als alles probleemloos werkt. Maar ik vind dat pas bijzonder als een auto 2,5ton+ oid gereden heeft. Of verwacht ik nou te veel van een auto?
Hoi Juppe,

Ik denk dat het meer een kwestie van gemak is. Heel veel mensen ruilen om de paar jaar in voor een andere. Waarom: relatief weinig afschrijving (dit is makkelijk bij te sparen) en zo voorkom je ergenissen mbt groter onderhoud wat optreedt na een x-aantal jaren. Ook zal het wel iets van tussen de oren zijn (heb ik ook last van, oeps) dat auto’s vroeger slecht waren..

En ik geef je helemaal gelijk mbt tot doorrijden! Pas na een forse km-stand kan je beter oordelen over de kwaliteit van een product!

Alleen is het zeer aantrekkelijk wegens de lage afschrijving om gauw naar een x-aantal jaren een andere te kopen. Niet in het laatst omdat je wel eens een ander kleurtje wil..
Bij grotere (lees: duurdere) auto’s zou ik me zeker een paar keer achter de oren krabben en waarschijnlijk door blijven rijden.
In mijn “arme” jaren heb ik tot 4 ton gereden met een oude renault 19.. Toen was het echt meer een kwestie van geld.

Groetjes, Mark
Ik heb een Dynamique besteld! (in Extreme blue!)
Helemaal leuk deze nieuwe Twingo! Het rijdt echt geweldig. Mensen die er niet in hebben gereden kunnen geen oordeel geven!
Dennis van der Flier
Heb een paar proefritjes gemaakt, waaronder, Aygo, Ka en de nieuwe Twingo. De keus is niet moeilijk. In zijn prijsklasse, meer auto voor minder geld. Jammer dat ik bijna 3 maanden moet wachten op aflevering. Maar ik verheug me er enorm op.
Ja ja ik rij nu een week in de nieuwe Twingo, wat rijdt ie lekker!! Hij is echt super!
Wat een ruimte heb je in de auto, verrassend weer.
Wat ik ook weer erg prettig vind, is het goede zicht in de auto. Ik hoop dat ik net zoveel rij plezier heb als in mijn vorige Twingo.
Het enige ‘jammere’ wat ik tot nu toe vind is dat de deurgrepen nog hetzelfde zijn (heb al een krasje doordat ik de deur open deed met mijn sleutels in de hand….)
In het echt valt hij eigenlijk best nog wel mee
Tijgertje4life
Hallo you all,

Mijn grote droom is het hebben van een Renault Twingo. Sommige auto’s stelen gewoon je hart als je ze ziet!

Een aantal maanden geleden wilde ik het oude model gaan bestellen bij de fabriek, maar omdat ik op dat moment nog geen vast contract had van mijn werk heb ik dat niet gedaan (financieel risicovol!). Heb ik nu eindelijk een vast contract, komt het nieuwe model op de markt! Ik balen…

Heel veel reacties die ik over de Renault heb gelezen zijn negatief en dus ging ik zelf ook vrij negatief naar dit nieuwe model kijken. Maar vanavond zag ik bij mij in de buurt dus een nieuw model, en het is echt een stoer wagentje! Hij is hoger dan het oude model (tenminste, geloof ik) en heeft een stoere voorkant. Het is een stoer model! Ik zie mezelf er al in rijden hoor! Als je een beetje een stoere kleur kiest (persoonlijk is de combi rood-zwart mijn favoriet) dan heb je echt een leuk wagentje!

De prijs is in vergelijking met andere auto’s niet extreem duur. voor de Swift betaal je al gauw € 15.000 en ook de nissan micra en de fiat500 (wat ik persoonlijk ook een plaatje om te zien vind), met deze auto kun je het (als je het goed doet) onder de € 10.000 houden. Erg handig voor de starter… zoals ik.

Ik heb inmiddels een brochure besteld bij de Renault-dealer en ga binnenkort maar eens een bezoekje aan de dealer brengen voor een proefritje en een onderhandeling voor de prijs……

Ik ben TWINGOSIAST! =D

Groetjess
wat een reacties ken zo’n klein leuk autootje toch teweeg brengen zeg… :P ik ben erg enthousiast over de renault twingo! ik overweeg om er 1 te kopen in extreem blauw!!! :D ik ben blij dat dit autootje een stukkie goedkoper is dan bijv een suzuki swift en voor mij als student met parttime baan gewoon te betalen is! ik ga binnenkort maar een proefritje maken! :D:D:D

gr miranda
Ik kan maar 1 ding zeggen, commentaar leveren is natuurlijk heeeeel makkelijk en mag ook best, maar na heel veel auto’s in deze prijsklasse
vergeleken te hebben toch absoluut de meeste waar voor je geld!!
Je mag en kunt hem natuurlijk niet met een auto van 20 of 30 duizend euro
vergelijken. Ik kom steeds weer na lang zoeken, wikken en wegen terug bij
de Twingo!! Een volwassen rijgedrag en prijs kwaliteit prima!!!!!
Ik ben er uit….en ga voor dit guitige karretje.
Heb altijd in oude bakken gereden met veel slijtages en de ellende van een ander voor achteraf veel te veel geld!!!!! Hier koop je een splinternieuwe auto voor nog geen 10 mille met alles erop en eraan.
Ik heb helaas geen ander merk kunnen vinden dat voor deze prijs zo compleet is. Kreeg de auto 2 dagen mee op proef wat ik overigens nergens
voor elkaar kreeg en mij veel vertrouwen gaf. Het verbruik na 2 dagen rondgereden te hebben kwam neer op 1:18.5. Dit voor een 4 cylinder benzine
motor is keurig. Nogmaals ik heb hem als zeer prettig ervaren en ga ervoor!
Na al het negatieve gezeur eindelijk een positieve ervaring. Aan de hand van mijn 2 daagse ervaring en daarin 850 kilometer te hebben afgelegd kan ik alleen maar zeggen een echte aanrader!!!!!!!
Sluit me helemaal aan bij Sander. 10 ruggen in euro’s te besteden. Proefritten gemaakt in KA en Aygo. Was bijna verkocht voor de Aygo tot ik nog een ritje kon maken in een nieuwe Twingo. Eigenwijs, robuust, sterk, ruim, zuinig, jongvolwassen, eerlijk, hoge inruil waarde en degelijk. Alle twijfels waren weg. Rustig 140 km per inhalen op de A27. Enige nadeel tot zover is de relatief lange levertijd. Bijna 3 maanden. Maar dan heb je ook wat. Lol.
IK heb zelf net de nieuwe twingo gekocht en ik vind de opmerkingen (ziet er niet uit) misplaatst. De getoonde foto’s geven een ietwat gedrongen vorm aan de auto, in het echt ziet hij er toch iets langer uit ik vind hem niet echt op een dinkytoy lijken.
Als je in de auto rijdt dan krijg je niet het gevoel dat het een klein autootje is, hij is heerlijk ruim ook voor de achter passagiers. Het is trouwens ook heel makkelijk instappen achter, een hendel overhalen en de rugzitting gaat naar voor en daarna de hele stoel. Je hebt daardoor een hele ruime instap en ik vind beter dan bij de meeste auto’s.
Over het comfort en de rijeigenschappen ben ik zeer te spreken, het autootje legt als een blok aan de weg en is messcherp in de bochten. Afgelopen dagen (toen ik dit bericht schreef ) was er een zeer harde wind cq storm ik heb toen met de Twingo gereden en ik was zeer verrast door zijn stevige wegligging en het gemak waarmee hij het slechte weer trotseerde ik had nagenoeg geen last van de wind.
Ik wil niet opscheppen omdat ik nou toevallig een Twingo heb gekocht maar als ik eerlijk ben heb ik al in heel wat duurdere auto’s gereden en waarvan ik deze eigenschappen in mindere mate ondervond.
Op het ogenblik ben ik met mijn vrouw alleen de kinderen zijn groot en het autootje is op alle fronten finacieel, economisch, technish perfect, wij hebben er in iedergeval genoeg aan met z’n tweeën, bagageruimte zat en comfortabel.
Ik rijd nu al 15 jaar met dezelfde Twingo. Kocht hem de dag dat hij op de markt kwam, 330.000km op de teller nu. Fantastisch karretje. Ik keek uit naar het nieuwe model, maar was zwaar ontgoocheld door zijn looks. In die mate dat ik zelfs geen proefritje ben gaan maken. Mijn volgende wordt een Fiat 500, denk ik.
ik heb tijdje geleden al een berichtje achtergelaten op deze site zie 17 feb..
ik heb gisteren besloten om de twingo te gaan kopen! ik ga voor de 1.2 16v dynamique in felblauw mt zilveren accenten! ik heb afgelopen vrijdag een proefrit gedaan van 1,5 uur en was gelijk verkocht! dus al die mensen die hier lopen te zeuren over de nieuwe twingo: GA EEN PROEFRIT MAKEN!!!!
ik heb de nieuwe twingo half april besteld en ken nog steeds niet wachten totdat ie er is! 3 mnd levertijd viel me toch wel even tegen! mjaa als ut zover is heb ik dan ook wel wat! :D

gr miranda
@miranda….. ik heb mijn twingo ook half april besteld,ook felblauw met zilver accenten.
heb jij hem inmiddels al?
die van mij komt als het meezit 1 juli binnen.
@ bleu twingo weet niet of je dit ooit nog leest maar ik heb um 3 juli opgehaald! was eindelijk zo ver! :D en ben er nu na 3 weken nog zooo blij mee rijd echt lekker!
heb jij um al??

gr miranda
@miranda, ik heb hem 4 juli opgehaald,en idd….het rijd super lekker!!!!!
veel rijplezier!!!!!!!
Ik rij …ook al.. 15 jaar Twingo :)Heb vorig jaar in de nwe 60 Pk proefrit gemaakt. Deze viel tegen en moest €1000 voor de 75 Pk bijbetalen. Ik heb toen de nw Fiesta gekocht(te gek). Nu is de 75 Pk standaard en de neus is van de dynamique. Met radio pack en airco pack toch €3000 goedkoper dan Fiesta. KA is ook voor €8000, maar is kleiner, zwaarder en duurder in benz. Ziet er wel leuker uit. Ik gok trouwens niet op één paard….Ford. Twingo staat genoteerd op 1/25.6 de liter Whoaaw! Jammer van de lange wachttijd. Probeer in tussentijd de oude Twingo op 300.000 Km te krijgen :) Ik heb ook niet veel moeite met het model. Als je er maar lang genoeg tegen aan kijkt ……..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).